Lekker op tijd! China wil opeten van honden en katten voortaan verbieden

China is zogenaamd ‘hard’ bezig om haar internationale imago op te poetsen. Dat mag ook wel, zou je denken, nadat de communistische staat het nieuwe coronavirus heeft losgelaten op de rest van de wereld. Hoe Beijing dat probeert te doen? Nou, onder meer door Westerse kritiek op de behandeling van dieren eindelijk iets van serieus te nemen.

Uit een lijst die gepubliceerd is waarop dieren staan die gefokt mogen worden voor consumptie blijkt namelijk dat honden en katten ervan af zijn gehaald. Struisvogels en vossen (wat? Vossen? Wie fokt nou in vredesnaam vossen voor consumptie?) staan er om onverklaarbare redenen nog wel op, maar goed, dierenactivisten moeten hun winst pakken waar ze kunnen. Zéker waar het China betreft.

Honden zijn om twee redenen van de lijst gehaald De eerste is omdat er al jaren grote internationale zorgen zijn over de misstanden in de Chinese hondenfokkerij. Nu is natuurlijk hét moment om daar iets mee te doen als je China bent. Ten tweede zijn er steeds meer Chinezen die een hond als huisdier nemen. Heel gek, maar die mensen kijken er toch een beetje op neer als ze zien dat het broertje van Fikkie lekker opgepeuzeld wordt door buurman Henk.

Hartstikke mooi hoor, maar een blinde ziet nog dat dit puur om reputatie-bescherming gaat. China beweerde dat het nieuwe, dodelijke coronavirus afkomstig is van een voedselmarkt in Wuhan. Daarom heeft het land al meerdere maatregelen genomen tegen de verkoop van controversieel vlees voor consumptie. Denk daarbij aan soep van exotische slagen en vleermuizen. Dit past daarbij. Voor de rest heeft China natuurlijk lak aan ‘dierenrechten.’ Het gaat ze er alleen om dat ze er nu nogal gekleurd opstaan.

Moeten we dit daarom al te serieus nemen? Neen. Leuk voor die honden en katten dat ze voortaan niet meer in een lokale soep verdwijnen, maar het communistische regime mag daardoor niet, als deze crisis eenmaal achter ons ligt, buitenschot blijven. Er moet een politieke afrekening komen voor deze uit China afkomstige én door China veroorzaakte crisis.

Volg mij op Twitter en Steun mij (al vanaf 1 euro per maand!) op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jack Flash

  Die vieze spleetogen zullen de hele wereld kaal vreten zei mijn opa al in de jaren 60.
  Hahaha!

 2. Boudewijn Hummelinck

  “Er moet een politieke afrekening komen voor deze uit China afkomstige én door China veroorzaakte crisis.”

  De Spaanse griep was afkomstig uit de VS. Zijn ze daar ook politiek op afgerekend?

  1. evil knievel

   Niet uit “Spanje” dan!?😕

   1. ivanhoe

    NIET VOEREN DAAR LEEFT IE VAN

  2. Ritter

   @Boudewijn Hummelinck

   Het is niet zeker waar de oorsprong van de Spaanse Griep ligt.

   Volgens Wiki:

   “r bestaan ten minste twee theorieën over de oorsprong van het virus.

   Sommige onderzoekers nemen aan dat de oorzaak van de griep een gemuteerd varkensvirus uit China was, dat misschien via Chinese spoorwegarbeiders in de VS belandde.

   Een tweede theorie is dat het vogelvirus spontaan muteerde in Fort Riley, Kansas. In dit fort fokte men kippen en varkens voor eigen gebruik. Een kok zou besmet kunnen zijn geraakt met het virus, dat vanuit de kippen via de varkens dus bij de mens aankwam. Door mutatie was het virus in staat om besmetting van mens tot mens tot stand te brengen.
   =========

   Met betrekking tot het Corona virus hebben de Chinezen belangrijke informatie verzwegen. Zeker een maand heeft China ontkent dat er een probleem was. Er is dus kostbare tijd verloren gegaan.

  3. Boudewijn Hummelinck

   Wikipedia is er helder over:

   “Hoewel het de Spaanse griep genoemd wordt, ligt de oorsprong van deze ziekte in Amerika. In januari 1918 brak in Haskell County (Kansas) een griepepidemie uit die niet ouderen en kinderen trof, maar jongvolwassenen. In februari viel een aantal doden. De plattelandsarts stuurde een beschrijving naar de gezondheidsautoriteiten, die haar op 5 april publiceerden.

   De epidemie was eind februari weer even plotseling verdwenen als ze was gekomen, en de opgeroepen jongemannen uit de streek hadden zich voor legerdienst gemeld bij Camp Funston op Fort Riley. Prompt brak daar de ziekte uit, te beginnen met de legerkok op 4 maart. De troepentransporten naar Europa zorgden voor een verdere verspreiding. Dit nieuwe virus, van het subtype H1N1, heeft uiteindelijk geleid tot de pandemie.

   Het werd Spaanse griep genoemd, omdat kranten in Spanje, een neutraal land in de Eerste Wereldoorlog, er het eerst over berichtten.”

   De ‘theorie’ van Ritter is uit de lucht gegrepen.

   1. Ritter

    @Boudewijn Hummelinck

    Nogmaals de oorsprong van de Spaanse griep is niet duidelijk.

    Wiki schrijft het o.a. het onderstaande:
    ============

    Oorsprong

    Er bestaan ten minste twee theorieën over de oorsprong van het virus.

    Sommige onderzoekers nemen aan dat de oorzaak van de griep een gemuteerd varkensvirus uit China was, dat misschien via Chinese spoorwegarbeiders in de VS belandde.

    Een tweede theorie is dat het vogelvirus spontaan muteerde in Fort Riley, Kansas. In dit fort fokte men kippen en varkens voor eigen gebruik. Een kok zou besmet kunnen zijn geraakt met het virus, dat vanuit de kippen via de varkens dus bij de mens aankwam. Door mutatie was het virus in staat om besmetting van mens tot mens tot stand te brengen.

    In september 2005 zijn microbiologen van het US Armed Forces Institute for Pathology erin geslaagd om het virus na te maken. Het onderzoek was gebaseerd op viraal RNA uit de long van een soldaat die in 1918 was gestorven. De eiwitmantel van het virus had een structuur met als type H1N1.
    ==========

    U kunt het zelf lezen op onderstaande link van Wiki.

    h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep

 3. evil knievel

  “Discriminatie”zal links nou wel weer gaan krijsen ntlk!😁

 4. Jack Flash

  Links zanikt liever over onze bio industrie dan over het levend koken en doodknuppelen van honden in China. Evil knievel.

  1. Boudewijn Hummelinck

   De bio-industrie is inderdaad een omvangrijkere vorm van dierenleed.

 5. Kretoloog

  “Exotische slagen”

  Die zijn lekker! Vooral vers van de slager.

 6. ivanhoe

  Vroeger mocht je China niet in.Laten we nou de rollen omdraaien en zorgen dat de Chinezen China niet meer uit kunnen dat zou een stuk schelen .

 7. JochemX

  En meteen verbieden dat ze daar in grote laboratoria virussen muteren, want dat is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak. Als je vleermuizen goed doorkookt zijn ze virusvrij, of ze lekker zijn zou ik niet weten. Dat hele vleermuizenverhaal is om de aandacht van de werkelijke oorzaak af te leiden.

  1. Jack Flash

   Dat klopt Jochem x.Een poos bekend al.

 8. perry

  “opeten van honden en katten voortaan verbieden”
  Ik zou wensen dat het bezit van die beesten in Nederland überhaupt verboden was!
  Danwel de eigenaars van dat vee, leren hun troeteldieren gebruik te maken van de toiletpot!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.