Lol! BIJ1 van Sylvana Simons hekelt ‘cisgender’ coronabeleid van Kabinet! ‘We moeten een intersectionele- en mensenrechtenbenadering toepassen op de coronacrisis’

De intersectionele genderdrammers van BIJ1 hebben de laatste tijd niet stilgezeten. In deze tijden van crisis komt namelijk de ware aard naar boven van het walgelijke Witte Patriarchaat, dat een enorm heteronormatief én dus discriminerend coronabeleid erop nahoudt. Gelukkig komen de koene ridders van BIJ1 ons bevrijden van dit beleid…..

Op de site van BIJ1 hebben ze een warrig, intersectioneel betoog geschreven over de vele misstanden van het kabinet bij de aanpak van deze crisis. En wat blijkt? Vooral de toon bevalt BIJ1 niet! Want hoezo noemt onze koning tijdens zijn toespraak het niet doorgaan van een kerkdienst een tragedie, maar pinkt hij geen traantje weg voor een moskeedienst? Dit is uiteraard een complot bedacht door onze koning!

Door de algehele COVID-19 formele berichtgeving heen worden regelmatig voorbeelden aangehaald die duiden op een Nederlandse samenleving van traditionele normen en waarden. Zo refereert de koning in zijn toespraak op 20 maart aan “de sportclub, de koffieochtend, de muziekvereniging, het familieweekend, de kerkdienst”. Het aanhalen van de kerkdienst wel en niet bijvoorbeeld de moskee, is een politieke keuze. Wanneer hij kinderen toespreekt noemt hij “balletles of voetbal” wat niet expliciet, maar wel impliciet verwijst naar gendernormatieve tegenstellingen.

Het betoog is doorspekt van identitair gebrabbel, van ‘OK Boomer’ tot onbegrijpbaar, linkse identitaire termen. BIJ1 kan dit als geen ander. Gelukkig voor ons hebben ze naast onnavolgbare kritiek ook enkele tips meegegeven. Wellicht kan premier Rutte hier wat mee!

Voor overheid en (medische) autoriteiten – check het taalgebruik: Pas een intersectionele – en mensenrechtenbenadering toe ook op crisis beleid en communicatie. Vermijd de te vage verwijzingen naar ‘het gezin’ of ‘het huishouden’.

Dit is voor iedereen anders in te vullen in een samenleving waarin we gender-, seksuele en relationele diversiteit willen waarborgen. Spreek bijvoorbeeld liever over mensen met wie je een ‘intieme relatie’ hebt.

Voor ons allemaal op straat – check je aannames: Wanneer het toch noodzakelijk is om onbekenden op straat aan te spreken voor veiligheid van ieders gezondheid, vraag dan of de groep een ‘quarantaine gezin’ betreft.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Bijenzwerm

  Onze politiek en persoonlijk geflipte kapstok

  1. Benny

   Ben gestopt met lezen bij sylvana simons hekelt

   1. Baco

    Ik heb heel even naar de foto gekeken, toen wist ik genoeg.

 2. B. Pascal

  # overspannen vrouwen

 3. ET007

  Nu niet Sylvana! Kan dat nare mens niet eens haar mond houden. Wat lijkt ze in de ban van een jacht op de blanke man.

  1. Vrijedenkert

   Inderdaad van zeer succesvol persoon tot neurotische dwaallicht met slachtoffercomplex en nog allerlei andere geestelijke kwalen rijp voor het GGZ…

  2. RvdBe

   ET007,
   Dat is nu juist de drive voor haar, jagen op de blanke man, ofwel jagen op iets wat je nooit zult kunnen krijgen.

  3. Pijnstiller

   Toch heeft ze meer blanke piemels gesmuld dan jij en ik frikandellen

 4. Vrijedenkert

  SS wil ‘cisgender’ coronabeleid, intersectionele – en mensenrechtenbenadering???
  Ik heb het dekoloniseren van wiskunde al nooit begrepen…
  Ik weet ook niet wat ik allemaal zou moeten checken, ze kan beter haar bovenkamer laten checken!

  Maar wat wil ze nou precies met de gezondsheidszorg en behandeling van Corona-patienten en de maatregelen om deze crisis te bestrijden is voor mij een groot vraagteken…

  Ik blijf erbij dat er teveel is bezuinigd op de zorg maar ook op de geestelijke gezondheidszorg waar SS in gesloten inrichting thuishoort!

 5. P. Breetveld

  Zozo Sylvaantje. Moeilijke volzinnen. Bedacht tijdens lapdancing voor zweterige dikke witte mannen met poen destijds in de roaring ‘90 ties’ ?!?

 6. P. Breetveld

  Ze speelde wel een prominente hoofdrol toen in de nachtelijke fantasieën van veel puberende blanke jongemannen. Die werden kracht bijgezet door lichamelijke arbeid welke overdags liever niet gebezigd kon worden in het openbaar!

 7. Jack Flash

  Terwijl Europese bevolking opgehokt zit wordt er achter onze rug hard gewerkt aan 5G.
  SS interesseert mij geen reet.

 8. Maurits Dekker

  Onbegrijpelijk dat het als mens mislukte creatuur genaamd Sylvana Simons nog steeds niet achter de deuren van een gesloten inrichting zit.

 9. Baron von Munchhausen

  Nooit geweten dat de (ex)Apenrots-bewoners/sters zulk bovenmenselijke taal bezigen.
  Dus…..toch geen mensen?

  1. Pijnstiller

   is sylvana familie van Willy “Wartaal”?

 10. Jack Flash

  Baron@ Nee dus Hahahaha!

 11. Peetjoh

  Ah ons moriaantje heeft weer wat. Ik ben zelfs voor om lhbtrs en immigranten gewoon te weigeren in de zorg. Als er een paar groepen echt zinloos voedsel opmaken zijn zij dat wel. Eten is voor normalen mensen niet voor mislukte of primaten.

 12. Pijnstiller

  wat mij opvalt is dat er nog niemand van Bij1 bezweken is aan corona. Dat geeft te denken of de intersectionele leefwijze van die knettergekke Amsterdammers misschien wel heel gezond is

  1. Peetjoh

   Zou jij als virus op ss gaan zitten. Nee he zelfs een virus mot d’r niet.

  2. Adriaen van Bergen

   Tja, persoonlijk ken ik er maar één.
   Ze zitten, waarschijnlijk/hopelijk, in hun eigen bubbel.

 13. evil knievel

  Spreekt dit gedrocht ook gewoon NLs!?😕

 14. harte385

  Ja dom lullen is ook een vak! bij mij is een kerkdienst het zelfde als een moskeedienst alle bij kwalijke zaken want zij zijn allen verantwoordelijk voor alle oorlogen ter wereld.

 15. Albertha1

  Sylvana: waarom zie je zo verdomd weinig gekleurde mensen in de zorg werken?
  Hoezo discriminatie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.