‘Mark en Wopke, speel geen Sinterklaas! We hebben die miljard euro voor Italië zelf ultiem hard nodig’

‘Ik wil nog eens terugkomen op Italië en de scheldpartijen in de richting van Nederland,’ schrijft columnist Frits Bosch. Hij is het niet eens met de €1 miljard euro die Nederland op tafel legt om de Italianen tevreden te houden. Dit is niet het moment om voor Sinterklaas te spelen, meent hij.

Mark Rutte komt met een charme-offensief en keert één miljard euro uit naar de spaghettiliefhebbers. Dat is goddomme Nederlands belastinggeld, waar Nederlanders keihard voor hebben gewerkt. Is hij nu helemaal gek geworden? Dat geld is betaald om goede zaken te doen voor ónze burgers. Dat geld hebben wij niet opgebracht voor een ver, corrupt en maffioos land. Hij speelt nu van ons belastinggeld Sinterklaas omdat hij een wit voetje wil halen bij deze mensen.

Als we dan nog eens teruggaan naar het issue dat hier speelt: Rutte en Hoekstra hielden hun poot stijf om geen eurobonds te verstrekken voor Italië en andere landen die hun huishoudboekje NOG NOOIT op orde hebben gebracht. Zij vinden het “walgelijk” dat Nederland ze nu niet uit de brand helpt. Op deze site heb ik uitvoerig uit de doeken gedaan welke risico’s er allemaal spelen bij eurobonds, coronabonds. Het komt er op neer dat we onze creditcard gaan afgeven aan landen die daar mateloos gebruik van kunnen maken. Het perverteert en ze raken verslaafd aan de geldkraan en bovendien neemt het totale risico van het financiële EU systeem nog veel verder toe.

De betreffende landen hebben geen enkele hand in eigen boezem gestoken. Het is een al te bekend verschijnsel dat als een land op z’n gat ligt, de vijand zich buiten de landsgrenzen bevindt. “Niet wij zijn schuldig aan deze ellende, nee, het zijn die walgelijke Nederlanders!” Wat ik dan zeg in rond Amerikaans: “fuck you!”

Terugkerend naar Nederlandse pers en economen. Dat de Nederlandse pers zijn afkeuring uitsprak over de weigering van Rutte en Hoekstra verbaasde mij niet. De Nederlandse pers is “moreel hoogstaand en superieur” dus daar past sowieso empathie voor de landen die nu onderuit gaan. Ze waren geheel rolvast. Maar wie schetst mijn verbazing als een aantal Nederlandse economen zoals Dirk Schoenmaker, Barbara Baarsma, Sweder van Wijnbergen, Harald Benink, Coen Teulings, Rick van der Ploeg, Lans Bovenberg, Bas Jacobs en Rens van Tilburg de “obstructie van Rutte en Hoekstra is contraproductief”. Hoezo? Hun obstructie was in mijn ogen juist superproductief.

Arnoud Boot is verbaasd over de massale steun voor zijn open brief. ‘Ik ben niet zo erg van manifesten. En al helemaal niet van manifesten die voor veel discussie zorgen. Maar dit keer zijn we het allemaal eens. Uiteraard mag Nederland op andere momenten andere landen ter verantwoording roepen’, stelt hoogleraar Boot. Heer Boot, ik ken heel wat Nederlandse economen, en in mijn rondvraag komt naar voren dat ze het allemaal eens zijn met Rutte en Hoekstra. Wat u meent is niet waar.

Boot smeekte in een emotionele oproep, bijna tot tranen toe geroerd, ‘Wij als Nederland moeten juist volledig dekking geven aan de stutpakketten die Italië en Spanje willen uitzetten voor hun economie. Dan kan via het noodfonds ESM of via de uitgifte van Coronabonds. Nu moet je onderdeel zijn van de oplossing, zoals de banken zeggen over zichzelf, en niet voor verdere onzekerheid zorgen.’

Boot en die moreel zo hoogstaande economen zouden gelijk hebben als er helemaal niets gedaan wordt voor die landen. Maar dat is natuurlijk niet zo. De ECB heeft €1.110 miljard openstaan op staatsleningen en de opkoop van bedrijfsobligaties. Monetaire financiering die langs het randje gaat omdat bij een sterk negatieve economische groei het monster van ‘hyperinflatie’ opdoemt, beste economen. Bovendien wordt er een Coronafonds geformeerd. Kortom, alle hens aan dek, met alle monetaire risico’s van dien.

Beste economen, jullie zijn ingehuurd om het Nederlandse volk te informeren hoe ons land er economisch bijstaat. Belabberd, en we weten nog lang niet waar dit heen gaat. Laat voortaan jullie hoogstaande morele bullshit thuis. Vertel ons wat economisch verstandig beleid is. En niet anders, s’il vous plait!

Mark en Wopke, die miljard euro (€1000 miljoen godbetert) hebben we heel hard zelf nodig voor alle zaken die nu op ons afkomen. Hou dat geld binnenboord. Het is Nederlands belastinggeld, opgebracht door Nederlandsers, voor Nederlandse noden. We hebben dat geld nu ultiem hard nodig. SPEEL GEEN SINTERKLAAS!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Fonz

  Ja dan kun je dus nagaan, als ze dit wél doen, hoeveel geld er in Nederland eigenlijk achte gehouden wordt, hoe leugenclown Rutte de Nederlander dus uitknijpt.

  Overigens was ik gisteren bij iemand die liet een film zien uit 2011 waarin een scene was waar het over een virus ging en werkelijk exact die dingen, 1,5 meter afstand, geen handen schudden, social distancing werden benoemd.
  De hele wereld wordt gek gemaakt, levert vrijwillig vrijheid in, wordt dus berooft van vrijheid mensen denk even na, já.

  1. Ab Infinitum

   Dit stukje is fictie en barst van de fouten. Gezakt voor het praktijkexamen.

   1. Reinoud van Gelre

    Neem het Fonz niet kwalijk, Ab.
    Voor Fonz lopen fictie en werkelijkheid door elkaar. Zo weet hij zeker dat de aarde in zes daagjes geschapen is, de aarde vijfduizend jaar oud (jong) is en dat er mensen in zoutpilaren kunnen veranderen.

   2. Fonz

    Uiteraard heb ik gelijk maar voor aytas is alles blijkbaar een waardeoordeel en voorbipsmaatje reinoudje komt ook even bijspringen.

    1. Baco

     @Fonz: “Geen handen schudden, thuis blijven als je ziek bent, vaak je handen wassen.”

     Bron: Contagion (2011) – 01:04:03

   3. Baco

    Ab Willem Infinitum van Gelre hangt hier rond met 10+ nicks dus beschouw het als digitale diarree Johnno!

    🙂

    1. Fonz

     @Baco 😉

    2. Bijenzwerm

     @baco 100% de waarheid ,

     1. Fonz

      annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver?

    3. Reinoud van Gelre

     Aldus de Bacofonz…

     1. Fonz

      aldus voorbips maatje reinoudannaantichristnazisympathiebrendawatcherklaver

     2. ivanhoe

      Het blijft toch wel mooi om te zien dat je iedere keer weer door de mand valt . Meer maak ik er niet aan vuil.

     3. Baco

      “Het blijft toch wel mooi om te zien dat je iedere keer weer door de mand valt .”

      Exact! Dat is de reden dat hij nooit meer aan de bak komt op DDS. 🙂

     4. Reinoud van Gelre

      Zoute Pit:

      “…Hij…”

      Wie dan, Siemien777?

 2. inert

  In onze regering heeft niemand kloten of lef!
  Niemand durft met het hoofd in de nek te zeggen, nee het gaat niet gebeuren!
  Vóór de pandemie kregen we de middelvinger van het nu om het hardst piepend land, terwijl deze NIETS heeft bijgedragen aan de EU ontwikkeling, enkel afgeroomd hebben ze!
  Nexit, immers na de pandemie moeten we uit het diepe dal klimmen, dat gaat beter zonder EU afdrachten ten gunste van luie bedelaars!

  1. perry

   inert:
   De UK heeft alsook dezelfde Corona sores, maar heeft dankzij de Brexit, verder niets meer te maken met “afdrachten” ten gunste van de potverterende bedel landen!
   Dat ze zelf maar eens `de handen uit de mouwen steken’!

 3. Hendrik_Groen

  Spaarzame christelijke Fonz zegt ook tegen zijn zieke levensgenietende zus die nu de ziekenhuis rekening niet kan betalen, “zorg eerst maar eens dat je financiën in orde zijn, dan praten we verder.”

  1. Fonz

   antichrist hendrikje geeft direct zijn eigen bankrekening nummer met bijbehorende pincode om mijn (fictieve) zieke levensgenietende zus die op sterven ligt haar rekeningen te betalen…

   1. Fonz

    Ik bedoel maar, het is gelijk stil………….

    1. Hendrik_Groen

     Ik zit in het zonnetje van Marokko te genieten en heb niet de hele dag mijn telefoon in mijn handen…

     1. Fonz

      Kan je gelijk even saampjes met aytasje je rekeningnummer geven aan die Afrikanen…even het goed voorbeeld geven, hè

     2. evil knievel

      Nee,op t eind van de dag heeft zo’n bergbewoner m van je gejat,wordt dat genieten daar n stukje minder!😄
      Ma ntlk lang niet zo erg als die 2 Scandinavische,Linksgedraaide dames,(God behoede ze!)die na n n8je bij die zo geliefde Berbers hun hoofd kwijt waren!
      Vooral genieten,zou ik zeggen,kan zo afgelopen zijn daar!
      Have fun in the sun of Marokko!😁

   2. Baco

    @Fonz: Antichrist Hendrikje zuigt natuurlijk om een reactie, geef’m vooral niet waar hij om zuigt.

    😉

   3. Vee

    Heren mag ik jullie er op wijzen dat voor mij en vele anderen “antichrist” een geuzennaam is. Daar raak je ons echt niet mee.

    1. Fonz

     Ik noem het beestje graag even bij de naam, verder maakt het niet uit…

    2. Reinoud van Gelre

     Inderdaad, Vee.
     Ik voel mij bevoorrecht als iemand mij de antichrist noemt.

     1. Baco

      Reinoud Willem Ernst van Gelre?

     2. Fonz

      “Ik voel mij bevoorrecht”

      Uiteraard, ik heb ook gelijk..

 4. Piet Klein

  Heel Europa zit in hetzelfde schuitje. Door de corona crisis vallen economieën terug. Er is in ieder land geld nodig om de corona crisis te bestrijden en om de economie te stutten. Per Europeaan is er een X bedrag nodig. Voor alle landen geldt dat ze dat geld niet op de plank hebben liggen en dus moeten lenen. Binnen de EU is afgesproken dat landen bovenop de norm mogen die de EU stelde mogen lenen. Alle landen zitten in dezelfde positie en moeten (ongeveer) hetzelfde bedrag per inwoner lenen. Er is dus geen enkele reden om geld van het ene land naar het andere land te sluizen. Ieder land staat voor dezelfde klus en hetzelfde bedrag per inwoner. Sommige landen hebben al ruim geleend maar dan ook minder gedaan in het verleden om minder te lenen, hebben daar ruimer van geleefd. Nederland heeft flink bezuinigd en daarmee een deel van de ‘pijn’ vooraf genomen. Er is dus geen enkele reden om voor Sinterklaas te spelen. De morele chantage van zuidelijke landen is geheel onterecht. Het starten van eurobonds betekent dat op den duur de volledige schuld van bijvoorbeeld Italie op Europese schouders komt te liggen en omdat het vrijwel zeker is dat de Italianen de schuld niet meer kunnen aflossen gaat dit betekenen dat NL voor een deel deze schuld mag aflossen. Het is mij een raadsel waarom deze economen dit niet uitleggen. Het is mij ook een raadsel waarom ze niet met andere oplossingen komen voor de schuldproblematiek. Bovendien verwacht ik van een econoom niet een standpunt maar een uitleg. Als je dit doet zijn dit de consequenties en als je dat doet zijn dat de consequenties. De economen hadden moeten uitleggen dat landen het benodigde geld net als Nederland kunnen (bij)lenen ongeveer op dezelfde voorwaarden, dat de ECB ruimte voor ze maakt door andere leningen op te kopen en ze hadden moeten uitleggen dat het starten van eurobonds op termijn (al dan niet via inflatie) de NL burger (via de overheid) per burger vele duizenden euro’s gaat kosten.

  1. Vrijedenkert

   De Grieken hoeven pas na 2040 beginnen met het aflossen van honderden miljarden Euro’s aan leningen en hebben de tijd tot 2080 maar zullen waarschijnlijk nooit gaan aflossen…
   Veel Nederlanders vaak de allerarmsten en gepensioneerden die op een houtje hebben moeten bijten zullen tijdens hun leven nooit een cent weerzien van het geld wat naar Griekenland is gegaan!

   Als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië daar bij gaan komen in vorm van Corona-bonds zal het uiteindelijk gaan om duizenden Miljarden aan Euro’s want de schade zal vele malen groter zijn dan de crisis in 2008 en zadelen we vele tientallen generaties Nederlanders na ons op met schulden gemaakt door anderen…

   Pinokkio en adepten heeft het altijd over de generaties na ons, ze zullen ons nooit vergeven!

 5. Boudewijn Hummelinck

  Frits Bosch lijkt te denken dat we als Nederland economisch kunnen overleven als andere landen in de Eurozone economisch in elkaar storten. Dat is niet meer het geval, de EU is een onderling zodanig vervlochten economische eenheid dat een isolationistische economische politiek op de keper beschouwd leidt tot meer armoede.

  1. Baco

   Reinoud Willem van Hummelinck?

  2. Fonz

   boudewijntje heeft natuuuurlijk gelijk, de EU zal er alles aan doen om handel na een nexit, met Nederland zo te traineren dat het lijkt alsof dit niet mogelijk is.
   boudewijntje begrijpt niet dat Nederland een handelsland bij uitstek is en dat Nederland deze EU in z’n geheel niet nodig heeft, daar denkt de EU natuurlijk heel anders over….en eurofiele idioten als boudewijntje ook…

   1. Baco

    Reinoud Willem Ernst Brenda van Hummelinck van Gelre?

     1. Baco

      Willem Ernst Brenda Filter van Hummelinck?

   2. Ab Infinitum

    Weet je hoe groot Nederland is en hoe groot Europa ? Dan heb je het gelijk op je bordje. Een toko en een supermarkt.

    1. Fonz

     Aytas vergeet Afrika

   3. ivanhoe

    Humperdinkeltje meen dat Europa de hele wereld is Fonz. Vergeef het hem maar, onze W i m weet niet beter

    1. Boudewijn Hummelinck

     Nee, Europa is niet de hele wereld. Dat beweer ik ook nergens. Ik beweer wel dat de Eurozone economisch een sterk onderling vervlochten eenheid is waar we ons beter niet van kunnen afzonderen.

     1. Fonz

      bh-tje praat onzin en dat weet hij zelf ook wel..

   4. Ab Infinitum

    Albanië springt in het gat dat Nederland achterlaat. Opgestaan is plaats vergaan. Reken er maar op dat ze het land omarmen. Al was het alleen maar om de raki, een glaasje sterke drank bij elke maaltijd. Zelfs de Moslims drinken het.

    1. evil knievel

     Abje is al vroeg zelf aan de Raki schijnbaar!🤪😆

    2. Fonz

     aldus nedermoslim en achterbakse Nederland hatende aytasje

  3. evil knievel

   BHtje doet weer Boehoe ntlk!
   Wordt ns wakker man n haal die betonplaten voor je harses weg!
   Doemdenkert & jankerd!

 6. evil knievel

  Ken Frits Bosch niet ma deze man heeft potdikkeme wel gelijk!
  Zal wel weer weggezet worden als Nazi door zweverig,levensgevaarlijk n landverradend links!
  Ga me meer verdiepen in dees persoon!

 7. harte385

  Het is toch al lang bekent dat Mark eerst NEE zegt en een paar dagen later gewoon miljarden weg geeft en eigen land niet belangrijk is voor hem. Want het is voor hem veel belangrijker om vriendjes te blijven met de groot graaiers want als hij straks in Nederland wordt uitgekotst hij een een goede geld rovende baan er voor terug krijgt.

 8. Bullshit16

  Die linkse ratten altijd al voor sinterklaas gespeeld
  Die linkse ratten altijd al voor buitenlanders eerst geweest en dit zal ook niet veranderen daarom
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Fortiori

   Wij maken ons hard voor Sinterklaas. Vrouwe Jenny Douwes staat er voor op de barricades. Het gaat ons allen aan.

   1. Fonz

    jij moet Nederland hatende fascistische bek een x houden fortiori wat ben jij een misselijk wijf

    1. Brenda Welsh

     Je zit ernaast, fonzpatiënt. Het is geen wijf ! De betekenis is “sterker nog” a fortiori.

     1. Fonz

      annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

     2. Brenda Welsh

      Terug te vinden in de Conscience Oxford Dictionary, @Fonz… een lijvige encyclopedie.

     3. Boudewijn Hummelinck

      ‘fonzpatiënt’

      🙂

 9. Veteraan

  Tja, inherent aan lid zijn van de misdadigers en fraude org. EU inc.
  De maffia is er niets bij en zien met lede ogen toe hoe de EU het nog beter doet dan zij.
  De EU is al jaren failliet en het gaat nu nog wat sneller.
  Het doek valt als het geld van de Nettobetalers op is en tot die tijd geven de ontvangers het met bakken uit.

 10. DennisEijs

  Italië gaat suikeroompje Nederland zelfs bedreigen. Kom maar niet op vakantie meer. Prima toch? Ze hebben ons geld dus blijkbaar niet nodig. En suikeroompje spelen als het ‘goed’ gaat (laten we voedselbanken en armlastigen en bejaardenzorg even vergeten)
  Maar in tijden dat we zelf dat geld hoog nodig hebben, is suikeroompje spelen, hoe hoog de nood elders dan ook is, niet verantwoord. Al tijden leggen er bij voor deze landen. En nu hebben we het zelf ook even niet. De gravytrain is gestopt.

 11. RvdBe

  En dan zijn er nog die beweren dat sinterklaas niet bestaat…..

 12. Bes Tolen

  Italië. Een en wellicht de grootste brandhaard zijn de illegale Chinese immigranten, die de Italianen ter plaatse uit hun industriële beroepswerkzaamheden hebben verdrongen door de welwillende medewerking van Italiaanse autoriteiten zoals bijvoorbeeld gelukzalige o zo christelijke burgemeesters op instignatie van zijne heiligheid de paus, die als propagandistische emotie opwekkende primitieveling zo diep getroffen is door het zelf aangedane leed (leed?) van bootasielzoekers e.d.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.