Mark Rutte toont zich toch maar solidair: ‘EU-fonds voor coronacrisis moet er komen. Géén lening, maar een gift!’

Nadat Nederland haar poot stijf hield betreffende een mogelijke eurobonds pleit premier Rutte nu ineens voor een EU-fonds voor de coronacrisis. Géén lening, maar een gift namens de Nederlanders. Zo kennen we Rutte weer, lekker solidair zijn met andermans geld. 

Morgen gaat Rutte weer gezellig skypen met de premiers van Italië en Spanje en de EU-president Michel over een mogelijk zorgfonds. Rutte wil ineens miljarden pompen in een zorgfonds. Hij benadrukt dat dit EU-fonds alleen bedoeld is voor zorg-gerelateerde kwesties. De Zuid-Europeanen mogen dit dus niet gebruiken om de staatsschuld wit te wassen.

Nu is Rutte dus toch overstag gegaan, wat uiteraard te verwachten viel. Spanje en Italië bliezen vol op de emoterreur-trompet om zo Nederland de rol als boeman aan te smeren – terwijl er meerdere EU-landen tegen een eurobonds waren.

Nu kan Rutte toch weer laten zien dat hij wel degelijk voldoet aan de ‘Europese-solidariteit’.

Eurobonds of coronabonds mogen we dit niet noemen aldus de hoge pipo’s in Brussel. Dit voorstel voor een solidariteitfonds is volgens Von der Leyen niet te vergelijken met een ‘Eurobonds’.

Rutte zal blijven ageren tegen een eurobonds, want invoering van zulke eurobonds zou de economie van de EU nog verder schaden.

Spanje en Italië mogen in hun handjes klappen dat er een mogelijk fonds van 100 miljard gaat komen.

Volgende keer moeten ze niet zo stoer blaffen, want de ophef die zij creëerden was ongefundeerd.

Ze vonden de ‘toon’ niet zo netjes…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

115 reacties

 1. Bijenzwerm

  Voor de bühne eerder deze week zoals ik al zei.
  Rutte de foute b acteur.

  1. AS210854

   CR, +++++++++++++

   1. Pijnstiller

    De enige troost is dat de linkse trollen ook mee moeten betalen voor deze verkwisting van belasting centen.
    Ik hoop zo dat Rutte volgend jaar afgestraft wordt bij de verkiezingen

    1. hans-e-pans

     Het bij voorbaat maar een gift noemen omdat hij weet, dat ook al werd het een lening genoemd, het geld nooit en te nimmer terugbetaald zal worden.

 2. Cootje

  Gaat Orban er ook aan mee betalen . Trouwens aan het einde van het jaar zitten we in een hele zware diepe recessie. Met een paar miljoen doden in de hele wereld . Wat is dan nog geld waard

  1. Brenda Welsh

   In Afrika sterven dagelijks kinderen alsgevolg van de honger.

   1. Bijenzwerm

    Op dds reaguren dagelijks 1 of meerdere trollen Brenda Welsh boudewijntje Heinz etc

    1. Boudewijn Hummelinck

     Sprak de trol Bijenzwerm.

     😼

    2. evil knievel

     Houdt ons lekker scherp Bijenzwerm!
     Zou saai zijn zonder die mafklappers!

    3. CZ

     Bedankt voor de melding BZ!

   2. Cootje

    Onder een palmboom zonder inkomen en zonder conceptie middelen is altijd Russische roulette geweest . Mensen met verstand komen daar niet vandaan. Een kindje is gauw gemaakt maar er voor kunnen zorgen

   3. Fonz

    “In Afrika sterven dagelijks kinderen als gevolg van de honger.”

    En wat gaat brendaatje daar aan doen?

    1. P. Breetveld

     Niets,
     Dat moet altijd door een ander gebeuren.
     Op tv een tijd geleden. Een Hysterisch wijf met knalrood haar, enorme opvallende bril en rond de 70;
     ‘ ze VERDRINKEN!! Ze moeten direct GERED worden, direct!
     ‘ WIE gaat dat nou DOEN???” WIE?????

     Spijker op zijn kop!

   4. AS210854

    60 jaar geleden moesten we als kind al elke week geld meenemen naar school voor de arme kindertjes van Afrika . Als ze in 60 jaar niks geleerd hebben, is het een verloren zaak en zal het die landen nooit niks worden. Los laten is dan de enige optie.

    1. P. Breetveld

     In de jaren ‘70 nog. Elke week een loon envelopje waar de kinderen geacht werden een bijdrage te doen met zachte dwang. Kwam er zon alternatief goor wijf soms vertellen hoe zielig het wel niet was om in afrika te leven. Toen al begon het indoctrineren over dat het allemaal ONZE schuld was. Kinderen van 10-11 jaar!!! Stond ze even later met dat vette haar, gore tanden, bleke smoel door het eenzijdige hippievoer, een half uur te paffen. Mijn moeder zei dat over haar en ze had gelijk. Maar we ontkwamen er niet aan om negers als nieuwe buren te verwelkomen. De geesten werden toen al rijp gemaakt!! Schuldgevoel moest worden aangewakkerd! Overigens kregen wij niets mee voor afrika. Mijn moeder had dat persoonlijk mede gedeeld aan schoolhoofd himself. “ anders staan ze zo hier in de rij omdat wij en die kinderen hun kont moeten afvegen” die zat.!

   5. Maurits Dekker

    Al 60 jaar lang krijgen ze ontwikkelingshulp (heeeel veeeel geld) en leren we hen om voor zichzelf te zorgen. Maar dat willen ze helemaal niet. Ze willen nu allemaal naar Europa om ons bordje leeg te eten. Ja, ook dat bordje van jou. Maar dat heb je nog steeds niet door, sukkel.

   6. P. Breetveld

    Brendaatje:
    Tief toch op met je afrika. Ging maar eens met een tour of duty mee in een van die apenlanden. Binnen een paar uur krijs je wel anders met dat zielige gezeur. Stort jij maar braaf lekker geld op afroep voor naar die zielige kindertjes die er NIETS van krijgen trouwens. Op markten worden kinderen neergezet met mismaakte en gebroken ledematen. Effe gefikst door broer of vader. Bedelen, omdat de gebruikelijke kostwinners te belazerd zijn en liever de hele dag kat kauwend en zuipend op hun nest blijven liggen. S’avonds als moeders thuis komt om 1900 uur na een 12 urige werkdag in een gore fabriek wordt ze afgerost met een zweep of ketting als om 1915 het vreten niet klaar staat. Kinderen moeten tussen de kippen of geiten slapen. Zien ze er lekker ziek uit tijdens het bedelen.
    Organisaties gebruiken stromannetjes in de onderwereld voor gore zaakjes. Gaan over lijken om hun jaarsalaris van gemiddeld 50.000 dollar veilig te stellen. Smuilende opa en omaatjes en andere goedgelovige debielen zijn hun pin automaten! Kies maar uit wat jouw categorie is. Wat er met meisjes gebeurt daar in veel gevallen is echt barbaars en mensonterend. Criminele bendes maken de dienst uit op veel plekken. Ook op de stranden van Gambia waar europese ouwe wijven achter die lange zwarte stijve sjimings rennen wapperend met geld. Maken deals met hulporganisaties over de meest criminele zaken. Soms is het diplomatiek verkeer. Helemaal goed. Omkopen en smokkelen maar.
    Hoe ik dit weet? Via postbus 51

    1. evil knievel

     Chapeau Breetveld!!👏🏼👏🏼👏🏼
     Kon t niet beter verwoorden!!
     Hebben ze niet van terug die linkswappies!+++++

   7. evil knievel

    Komt omdat ze fokken als de konijntjes,zonder n cent te makken n iets te vreten hebben!
    Preventief steriliseren zou ik zeggen!
    Lijden r ook geen kindertjes honger,meteen de overbevolking aangepakt,minder armoede n minder gelukszoekers die hierheen komen!
    Zijn al 4 vliegen in 1 klap!😁

  2. Brenda Welsh

   No way @Cootje. Orbán houdt alleen de hand op. Hij laat zich niks zeggen met zeer grote instemming van vele DDS’ers. Oefam eerst. (Orbán en familie)

   1. Cootje

    Ja maar dat is hem nu juist , Orban zakkenvuller , maar de rest van Europa ook , Polen Pies buiten de pot als rechtsstaat , de zuiderlijken middellandse zee Staten leven al jaren op de pof , Roemenië Bulgarije en de Oekraine zijn een corrupte bende , de premier van Malta verkoopt eu paspoorten voor eigen gewin . Volgens mij zit er in de invulling met Orban verschil maar het doel is allemaal het zelfde in het Europese clubje , zakkenvullen

   2. Fonz

    No way brendaatje Afrika houdt haar hand op en misbruikt op een manier die jij graag wenst brendaatje

   3. Klaus

    Boudebrenda van Hummelinck?

 3. RvdBe

  Een lening aan landen als Italië is het zelfde als een gift, in beide gevallen zie je geen geld terug.
  Rubberen Rutte weer zoals we hem kennen, knippend, buigend en slap.

 4. Duckday

  Stem PVV of FvD NL EXIT.
  Wat voor voordeel heeft de NORMALE man vrouw in Nederland van dit MONSTERVERBOND de EU
  Dit kabinet moet zeer snel verdwijnen leugens bedrog hoogmoed en waanzin.
  Rutte geeft alles weg voor eigen belang de komiek van JA en Nee zoek het zelf uit.

  Stem PVV of FvD daarna snel uit dit monsterverbond belust op macht
  BREEK HET KARTEL

 5. plakband

  Rutte: geen enkele empathie voor de nederlandse belastingbetalers.

 6. Freewheeler

  Paar honderd jaar geleden hadden ze Rutte, Robotje, klavertje en tuinkabouter allang op schavot gelegen.

 7. Neko-

  En weer buigt Rutte… en ik had juist hoop na de afgelopen paar dagen sinds het gesprek tussen de regeringsleiders dat hij eindelijk eens de rug recht zou houden.

  Het ESM is een optie, maar daar wil Italie niet aan want dat is ‘stigmatiserend’. In plaats daarvan word er een nieuwe pot gemaakt waar weer een sloot geld in gaat, dat als -gift- (dus zonder verdere voorwaarden qua terugbetaling, of verantwoording van de uitgaven) gaat werken.

  Wat daarin gestort word zien we dus nooit meer terug.

  1. RvdBe

   Neko,
   Je had werkelijk hoop?
   Dit is nou juist waarom Rutte overal mee weg komt, de naïviteit van de NLer.

 8. Freewheeler

  Blue Tiger Studio.
  Tom Zwitser skypet met prof. Lex Hoogduin over de financiële, economische en gezondheidscrisis.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=FxtuMxDMze8

 9. Beukman

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, Rutte.
  Aanhangers van onze populistische partijen op dit forum kennen het woordje “solidariteit” niet, zo blijkt maar weer eens.

  Iemand vergeleek het aanvankelijke “nee” van Rutte met een afdeling spoedeisende hulp waar op de balie een bordje stond met “niet voor onverzekerden”. Wat bij EU-gezinde Nederlanders (de meesten dus) zorgde voor plaatsvervangende schaamte.

  Gelukkig wordt dit nu dus goedgemaakt.

  1. Rammstein

   Beukman, je hebt weer last van een zware aanval van Gutmenschlichkeit. Italie is het land met de op twee na grootste goudvoorraad (na de USA en Dld) die best in deze crisistijd te gelde gemaakt mag worden. Dacht je ook niet? Ze bezitten meer goud dan Nederland.

   Bovendien kan Italie nog tegen de laagst mogelijke rente lenen op de kapitaalmarkt. En voorts een beroep doen op het EU noodfonds met 451 miljard euro in kas.

   Dus wat lul je in godsnaam nou over solidariteit, achterlijke moralist en communist?

   1. Beukman

    Jouw hele probleem is dat ik niet achterlijk ben, @Rammstein. Ik zeg dus niet zomaar wat, dus je zal me serieus moeten nemen. Overigens ben ik ook geen communist, en me een moralist noemen gaat wat ver, maar ok, dat is verder geen probleem.

    Punt is, ze liggen daar te kreperen in Italië, de situatie is walgelijk.
    Stel dat in ’53 tijdens de Ramp de Belgische kustwacht was verzocht om hulp en de Belgen hadden geantwoord: “Ga eerst jullie goudvoorraad te gelde maken.” Alsof drenkelingen op dat moment wat aan goud hebben.

    Maar je hebt me overtuigd hoor, dat je nog steeds een echte Hollander bent. Duitsers zijn niet zo krenterig. Die denken bovendien aan de toekomst. Italië is in nood en vraagt om hulp. Daar moet je wat mee doen, al was het maar omdat daar later een mooie vriendschap uit kan opbloeien.

    Samenvattend: het gaat niet louter om het Heilige Gelijk. Om de borstklopperij. Dat lijk jij een beetje uit het oog te zijn verloren.

    1. Rammstein

     Beuk, zoals Meriadoc al een paar maal heeft betoogd, zou een paar miljard voldoende zijn om de coronacrisis te lijf te gaan. Zeg desnoods 20 miljard. Daar kun je heel veel zorg, mondkapjes, noodhospitaals en beademingsapparatuur voor aanschaffen.

     Maar dat willen die spaghettivreters niet: ze willen eurobonds om hun ondraaglijke schuldenpakket van 1.4 biljoen euro mee weg te werken. En daar is deze coronacrisis HET emo-moment voor. Snap je dat nou niet?

     1. Beukman

      Misschien praten we langs elkaar heen, @Rammel.
      We moeten de Italianen niet in hun sop laten gaar koken. Dat betekent niet dat we de geldkraan open moeten draaien maar dat we empathie en medeleven moeten tonen, en bekijken wat voor materiaal of menskracht we kunnen sturen: tenten, beademing, medicijnen, weet ik veel, om de eerste nood te ledigen.

      Ik kom vrij vaak in Italië, ik ken die mensen een beetje, sociaal zeer intelligent volk. Gebaren zijn niet arbitrair maar essentieel.

      Overigens, jij bent het eens met de overheidsstandpuntverkondigende Meriadoc? Is dat iets nieuws?

     2. Rammstein

      Beuk, je ontwijkt wat ik zeg. Nogmaals: noodhulp, empathie etc. – prima. Maar met die aalmoes laten de Italianen zich niet afschepen. Ze willen dat de noordelijke landen hun schulden overnemen.

      Vraagje: ben jij voor eurobonds, oftewel de permanente overdracht van geld van het rijke noorden naar het verspillende zuiden?

     3. Jack Flash

      Gelukkig kleddert de EU in mekaar,Rory.

     4. Beukman

      Ik ben geen econoom, @Rammel, en ik ken mijn plaats daarin. Mijn belangrijkste bron over eurobonds is wikipedia, en nee, het lijkt me geen goed idee.
      Iemand kwam met “een Marshallplan voor Italië”. Dat klinkt dan weer wél goed. We lenen ze geld, nemen gedeeltelijk de regie over, en helpen ze om de boel op poten te zetten. Daarbij kunnen we ook een paar bescheiden voorwaarden stellen.

      Maar voor nu gewoon empathie tonen, hulpgoederen sturen, een paar Italianen op de Nederlandse tivù. Dat helpt, zeker weten.

     5. JFU

      Zo kennen we Rutte weer…..nee zeggen…en ja doen. Chapeau!

    2. Boudewijn Hummelinck

     Dat Nederland na deze beschamende vertoning bakzeil haalde en, zoals Rutte vandaag in de Kamer aankondigde, uit schaamte het initiatief neemt om een noodfonds voor Italië te creëren (geen lening maar een gift waar Nederland substantieel aan mee zal betalen) is belangrijk en verstandig maar de onderliggende beweging in Europa is veel ingrijpender. De EU-regeringsleiders en de EC snappen dat al we nu niet oorverdovend Europese solidariteit uitdrukken we een situatie scheppen waarin populisten (zoals Salvini) volgend jaar de U kunnen opblazen. In die zin speelde Nederland de afgelopen weken met vuur en schiep ze onbedoeld een sfeer waarin alles uit de kast zal worden gehaald om de kiezers van Spanje en Italie ervan te overtuigen dat ze er verstandig aan doen in de EU te blijven. Het voortbestaan van de EU staat op het spel en in dit klimaat zullen zelfs de Eurobonds bespreekbaar worden.

     Deze crisis zal leiden tot een enorme politieke versterking van de EU, het effect dat bij eerder crises ook al optrad maar nu sterker dan ooit.

     1. Rammstein

      “Deze crisis zal leiden tot een enorme politieke versterking van de EU, het effect dat bij eerder crises ook al optrad maar nu sterker dan ooit.”

      Je hebt gelijk hoor. En Trump is ook nooit president geworden en de Brexit nooit doorgegaan.

      Malle jongen toch. De EU ontploft, bereid je daar maar op voor. Na de coronacrisis hebben ook de ‘rijke’ landen geen geld meer. Dan is het ieder voor zich.

     2. Bijenzwerm

      @rammstein het is maar boudewijntje het huistrolletje die hier en daar wat verwarde wanhoopspogingen hier op dds doet, gewoon om een dagbesteding te hebben .
      Niks meer niks minder.

     3. P. Breetveld

      Hummelink;

      Lange blaartrekkende stories allemaal! Wollige en geconstrueerde volzinnen. De ene nóg langer dan de andere.

      Vraagjes;

      -probeer eens in 10 zinnen uit te leggen waar de onsamenhangende delen eigenlijk over gaan, het critirium.

      – kost veel tijd en moeite om dit te bouwen.

      Aangetekende brief gekregen en overmorgen met je hele hebben en houden naar het UWV?!?

      Eigen ‘bedrijf’ door de hoeven gezakt en voorlopig bij oma op zolder even overleven zonder inkomsten?!?

   2. Cootje

    Ja Rammstein daar heb je gelijk in maar ze willen niet aan het EMS , want dan moeten ze verplicht afwassen en hun kamer opruimen , en een Italiaan houd alleen van feesten , maar nu slaat het merk Corona hard toe en willen ze beschonken en aan de beademing dat een ander hun schuld betaald , maar ze hebben pech want omdat ze niet nuchter waren in Lombardijen en gewoon weer op zijn Italiaans met de nuchteren op dat moment hun feestje voortzetten hebben ze hun gastheren ook besmet , die gaan dank zij hun laksheid ook hun inkomen verliezen en nu hebben ze het einde van het jaar pech , want dan kunnen ze niet meer van een kale kip plukken , dus proberen ze het nu . Gelukkig niet betalen gaan ze vanzelf weg want ze zijn net als wij en de Engelsen anti Europa wel op een andere manier dan wij maar dat vinden wij niet erg , een ding is zeker het einde van het jaar zitten we in een diepe recessie

  2. Joshuak

   Niet voor onverzekerden? Wat een onzin.. Dat weet je net zo goed als ik.. Waarom landen als Nederland en Duitsland NEE zeggen tegen dit is omdat je niet eindeloos geld kan pompen in een economie helemaal niet tegen deze rentetarriefen.

   Enige wat je dan doet is je devalueert de munt waardoor het voor iedereen langzaam minder wordt door inflatie..

   Dit beleid is zoals alles uit Europa en zijn voorstanders. Kortzichtig en contraproductief want je haalt nooit de afhankelijkheid weg.. Enige oplossing van Europa is zoals je ziet bij alle incompetente leiders zoals in Venezuela en Cuba en dat is meer geld printen en uitdelen..

 10. Maurits Dekker

  Mark Rutte is de beste minister-president die het buitenland ooit heeft gehad.

 11. Boudewijn Hummelinck

  Dit is precies het gebaar dat nodig was.

  Juist in deze tijd moet de solidariteit binnen de EU concreet handen en voeten krijgen. Als die niet zichtbaar worden getoond krijgen platte populisten van het slag Salvini en Le Pen hun kans om het anti-Europese sentiment te kweken.

  Het is duidelijk dat de regeringsleiders snappen dat de EU juist nu versterkt moet worden.

  Mooi.

  1. Joshuak

   Tuurlijk en zoals altijd zet die soliditeit om in incompetent beleid en zie je steeds dezelfde oplossing vanuit Europa die je ziet bij alle incompetente leiders en dat is meer geld printen en meer autoriteit en macht..

   En sukkeltje als jij roepen hier “mooi”

   Terwijl jij weet dat zo’n beleid niet heel lang goed kan gaan.. En nu heb je het punt bereikt dat je de tarieven niet meer lager kan gooien want dan ga je negatieve rentes in wat ertoe kan leiden dat mensen massaal hun geld van de bank halen..

   Maar ook niet meer de economische kracht om de rentes te laten stijgen zonder dat er landen zijn die er dan gegarandeerd ten onder gaan zoals Italië want die blijven afhankelijk van die goedkope leningen..

   En die blijven dus leningen met leningen betalen totdat wij in Europa straks allemaal met kruiwagens vol papiergeld naar de winkel moet gaan om een pak melk te halen..

   Dit is geen oplossing en dat weet je net zo goed als ik..

  2. Fonz

   bh-tje is een islamistische eurofiel met een ab-so-lute pesthekel aan Nederland

   1. Bijenzwerm

    @fonz @boudewijntje het huistrolletje is dat ook ja.

   2. Klaus

    @Fonz: Willem Boudewijn Hummelinck Welsh want you to feel how he is feeling, to be in the same state as he is. The classic one’s the bully. The bully feels small,
    so he makes someone else feel small.

    1. Bijenzwerm

     @klaus Amen

  3. Bolland

   Heeft u geblowd?

  4. Niemandalletje

   Tja, BH. U zegt het zelf al.
   Geld is de lijm om te zorgen dat de boel niet elkaar valt.

 12. P. Breetveld

  In de jaren 40 was er ook al ophef in Italy. Hadden ook geld nodig. In plaats daarvan kregen ze bommentapijten geschonken door USA en UK! Voor de liefhebbers; 13/08/1943 Rome.

  1. P. Breetveld

   zonder rente en aflossing. Een amerikaanse 1000 of 500 lb komen ook niet gratis uit de lucht vallen!

 13. trollenvanger

  Kort voordat dit bekend werd schreef ik in een andere draad aan Brandebok:

  “Ze gaan geld krijgen, reken daar maar op.

  En weet je waarom? Omdat er anders een reële mogelijkheid is dat de euro in elkaar dondert.

  Onze politici hebben 27 jaar geleden de gulden verkwanseld. En de Duitsers hun mark. Dat was een blunder van ongekende proporties. De knoflooklanden hadden buiten de EU gehouden moeten worden.

  De EU was en is een megalomaan project dat de enorme risico’s van een muntunie met traditioneel insolvabele landen schromelijk heeft onderschat. Eigenlijk is het een wonder dat de euro nog overeind staat.”

  –> Dit (de onophoudelijke transfer van enorme sommen geld van noord naar zuid) is een zichzelf herhalend scenario. Onze “leiders” hebben 27 jaar geleden onze koppen in een strop gestoken en er is geen ontsnappen meer aan.

  Zuid-Europa is een “bleeder” en dreigt Noord-Europa mee te trekken in een financiële crisis die we sinds de jaren 30 niet meer hebben gezien.

 14. perry

  Daaaag, daar gaan onze belastingcentjes weer, naar de Zuid-Europese, vroeg met pensioen gaande, ‘smiddags fiësta houdende niet werkzame uitvreters!

 15. ervi

  Daarom keek Onze Grote
  Leider ook zo blij tijdens dat virtuele gymlesje vandaag. Heb ik weer even geschafft.

 16. Meriadoc Brandebok

  Een fonds onder voorwaarden dat het wordt besteed aan medische apparatuur is natuurlijk niet waar de Italianen op zitten te wachten. Men wil eurobonds, en ongecontroleerd geld, eurobonds: die zij hebben omgedoopt tot “coronabonds”. En men voert een schandelijke hetze tegen Nederland om dat af te dwingen. Oproepen tot het boycotten van Nederlandse producten, het opzetten van Duitse krantenlezers tegen Nederland, niets was te dol om Nederland in een kwaad daglicht te stellen.

  Ze zullen het aanbod van Rutte dus voor de vorm aannemen. Ze kunnen het niet afslaan nu ze hun afpersingspraktijken hebben verpakt in “solidariteit”. Maar woedend afdruipen dat de eurobonds er niet zijn gekomen.

  1. Boudewijn Hummelinck

   De termen ‘schandelijke hetze’ en ‘afpersingspraktijken’ slaan helemaal nergens op. Meriadoc is de nuance die we van hem kennen kennelijk even kwijt.
   Jammer.

   1. Rammstein

    Meriadoc verkondigt waarheden die niet tot jouw botte hersens kunnen doordringen omdat je daar simpelweg niet op bent gebouwd.

    Je kletst vanuit een ideologische luchtballon en zelfs als die lekgeprikt wordt zul je nog niet kunnen bevatten wat er mis gegaan is. Je bent gewoon te dom om het te snappen. Helaas ben je wel uitgerust met een grote bek.

   2. Bijenzwerm

    Boudewijn Hummelinck 10 minuten ago Beantwoorden
    De termen ‘schandelijke hetze’ en ‘afpersingspraktijken’ slaan helemaal nergens op. Meriadoc is de nuance die we van hem kennen kennelijk even kwijt.
    Jammer

    @boudewijntje het huistrolletje bedoelt natuurlijk; ik ben de nuance en scherpte kwijt met mijn andere Nick @meriadoc brandewijntrol.

   3. Cootje

    Volgens mij komt de maffia uit Italië en is net als in Nederland de onderwereld en bovenwereld goed geïntegreerd . Waar ze in Italië eenderde een zwarte economie hebben

   4. Meriadoc Brandebok

    @Boudewijn Hummelinck

    Enkele hoge bonzen uit de Italiaanse politiek hebben een brief gestuurd naar de Duitse krant om Nederland in een kwaad daglicht te stellen. Spaanse kranten schreven dat Nederland Spanje de oorlog heeft verklaard. Er werd opgeroepen Nederlandse producten te boycotten. De Portugese leider noemde het “walgelijk”. Dat alles was een volslagen disproportionele reactie op een Nederlands standpunt en is aangevuurd door zure Zuidelijke politici die de zin niet kregen.

    Het is ook tekenend dat Zuid-Europa tijdens een crisissituatie om eurobonds verzocht. Dat is chantage, want men weet dat eurobonds heel gevoelig liggen in het Noord/Westen. Waarom dat onderwerp niet in de vriezer tot na de coronacrisis? De eerste reactie van een land dat in nood is, is logischerwijs de nood verlichten door een financiële bijdrage te vragen voor medische doeleinden, niet te vragen om een gezamelijke schuldenlast

    We worden gechanteerd en voor rotte vis uitgemaakt. En dat gebeurt altijd als Nederland niet op tijd toegeeft: bijvoorbeeld, toen Sanchez smalend over de Nederlandse bevolkingsgrootte sprak tijdens de onderhandelingen over de EU-begroting. Iets anders kan ik er niet van maken.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Meriadoc,

     Het zal je zijn opgevallen dat Rutte en Hoekstra inmiddels hebben erkend dat de boodschap die ze afgaven naar toon en inhoud volstrekt onjuist was.
     Ze hebben de hoge toon van Italië dus over zichzelf afgeroepen. Dat Italiaanse politici politieke druk uitoefenen om de ramp in hun land te bestrijden kan ik billijken dan wel begrijpen.

     Ben je het overigens met me eens dat Europese solidariteit in deze rampzalige tijden geboden is om nog meer doden te voorkomen en de EU niet uiteen te laten vallen?

     1. Maurits Dekker

      Is het je nooit opgevallen dat Nederlandse politici slappe knieën hebben.
      Ook nu weer zwicht men voor smerige chantagepraktijken vanuit een volkomen corrupt land als Italië. Als volleerd NSB’er juich jij deze praktijken natuurlijk van harte toe.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Ik zou niet zo schelden, Maurits, dat komt erg dom over.

     3. Klaus

      @Maurits: Willem Boudewijn Hummelinck Welsh want you to feel how he is feeling, to be in the same state as he is. The classic one’s the bully. The bully feels small, so he makes someone else feel small.

     4. Bijenzwerm

      @boudewijntje het huistrolletje doet weer een van zijn oude troltechnieken …beschuldigen van schelden terwijl dat niet zo is.
      @boudewijntje het huistrolletje is in een debat veel te licht voor iedereen op dds.

     5. Fonz

      bh-tje zal occult fantasietje altijd aanvullen

     6. Klaus

      Twee homoseksuele handen op één homoseksuele buik!

     7. Fonz

      Precies Klaus, en vooral een warm hart voor met name jonge jongetjes

     8. Meriadoc Brandebok

      @Boudewijn Hummelinck

      Zelfs na het harde standpunt van het kabinet was de reactie volkomen disproportioneel. Brieven naar kranten sturen en oproepen tot een boycot gaat alle perken te buiten. En ja, nadat het kabinet die bagger over zich heenkreeg boden ze de excuses aan, maar dat had van mij niet gehoeven. Want laten we wel wezen: men had gewoon gelijk.

      Ja, ik ben het eens dat Europese solidariteit noodzakelijk is. Maar dat moet vooral gericht zijn op een bijdrage aan het bestellen van medische apparatuur. Desnoods kunnen we zelf een tiental orders voor mondkapjes, bedden, etc plaatsen. Daar ligt immers de hoogste nood: bij de druk op de gezondheidszorg. Niet via het afdwingen van eurobonds, dat is geen solidariteit maar toegeven aan chantage.

    2. ET007

     En terwijl de ouderen thuis gebeld worden voor solidariteit, vloeit het geld weer naar het Zuiden. Wij bezuinigen en vervolgens geld verbranden.

  2. trollenvanger

   “Meriadoc is de nuance die we van hem kennen kennelijk even kwijt.”

   Het woord “nuance” wordt stelselmatig ten onrechte in de strijd gegooid door linkse agitators. Dit terwijl zij zelf de nuance al lang hebben verlaten.

   Brandebok verkondigt hier een mening die afwijkt van de richtlijnen van de linkse kerk en meteen krijgt hij te maken met persoonlijke aanvallen. Velen zijn hem voorgegaan. De linkse kerk tolereert immers geen geloofsafval.

   Annefleur Dekker weet daar ook alles van…

  3. Maurits Dekker

   Goed zo Meriadoc, nu nog even je huisgenoot Boudewijn Hummeltje overtuigen.
   O, jullie zitten in hetzelfde hoofd? Ja dan wordt het moeilijk.

   1. Bijenzwerm

    @maurits ons huistrolletje@boudewijntje heeft veel rare kostnicks.

  4. evil knievel

   Ook wat mij betreft,”petje af”,brandebok!👍🏼👊🏼
   Voorwat betreft,deze kwestie!
   Over t algemeen ben ik t niet met u eens!😁

 17. Jack Flash

  Fijn om te weten.
  En wat zijn we weer “aangenaam” verrast door Rutte.

 18. rory

  In duidelijke taal?
  De Nederlandse burger wordt bestolen en verraden door het aan de EU-maffia gelinkte Rutte3 kabinet!
  Zo is het,en niet anders!

 19. Vrijedenkert

  Onze Pinokkio altijd ferme taal en voor de bühne willen scoren en naderhand toch weer zoals altijd braaf bij het streepje tekenen…

  1. Niemandalletje

   En dit keer zonder afveeg uh inleg velletje.

 20. Fonz

  Zie daar is het hoge woord eruit, zoals gewoonlijk loog pinokkio Rutte…

 21. Jack Flash

  Polen. 7,4 miljard
  Hongarije 5,6 miljard
  Spanje. 4,1 miljard
  Italie 2,3 miljard
  Belgie 66 miljoen
  Marokko 450 miljoen
  Tunesie 250 miljoen
  Oekraïne 80 miljoen

  Nederland 25 miljoen
  Chapeau Rutte.Je hebt ons weer voor de gek gehouden.

  1. perry

   Jack Flash:
   Een alert electoraat, zou verontwaardigd zijn tot op het bot, maar de Nederlandse naïeve, ongeïnteresseerde kiezers lezen zulke cijfers niet!
   Ze gaan gezellig ganzeborden, gamen of iets dergelijks, zulke cijfers zijn voor politieke nerds ??!!
   De simpele grondgedachte is:” gutmensch Rutte wilt het beste voor ons”

 22. Bolland

  Tuurlijk, wij krijgen uit corona noodfonds een fooi, Marokko en Tunesie niet eens lid een veelvoud, om maar niet te spreken van Polen en Hongarije.

  Maw Rutte wordt op z n plek gezet, een marionet zonder enige echte macht/invloed, Nederland moet betalen en vooral niets zeggen.

  En waar hij bikkelhard is tegen eigen bevolking: onderwijs, gezondheidszorg,onderwijs, ouderenzorg, veiligheid(politie) heeft hij kapot bezuinigd in 3 kabinetten, alles voor het betalingsoverschot schijt aan de maatschappelijke gevolgen ( 1,1 miljoen nederlanders leven onder armoedegrens)

  En wat doet hij heel gehoorzaam gaat het weggeven aan de EU, solidariteit noemt hij dat wat een vreselijke ramp deze man.

  En in de peilingen vliegt hij omhoog schiet mij maar lek

  Ieder volk krijgt de leiders die het verdiend

  1. Bijenzwerm

   @bolland u heeft volkomen gelijk in uw betoog.
   Alleen in de peilingen…..
   Peilingen is net door wie ze afgenomen worden welke vragen aan bod komen en hoe daarna de cijfers geïnterpreteerd worden ,en daar schort het aan.
   Buitenom dat peilingen natuurlijk mits zuiver uitgevoerd worden slecht de waan van de dag weergeven.

 23. Cootje

  Ha ha een solidair Europa ?? De oude Fortis bank in België overgenomen door BNP PARIBAS gaat de in België verdiende dividend overhevelen naar Frankrijk terwijl de richtlijnen ECB zijn om geen dividend uit te keren , Frankrijk op zijn smalst , onder leiding van een oude wijven kenner dat gaat ook nog wat worden Frankrijk is zo nationalistisch en een ongekende zware recessie dat de Duitsers nu al zitten te bibberen om hun oude schuldgevoelens weer te moeten betalen

  1. Cootje

   O het gaat om 2 miljard euro

 24. Mart89

  Toen Rutte met nadruk zei dat er GEEN reden was voor paniek, heb ik ogenblikkelijk de vraag gesteld:
  Zodra er WEL reden is voor paniek, komt hij dat dan ook melden?
  En zo ja, hoe gaat hij dat dan formuleren?

 25. LifeBuddy

  Nu belanden we nog eerder in een gigantische slinkse crisis. Zeg maar dag tegen je pensioen, dat leggen ze nu in de handen van de Nostra in italie. Jammer dat ik daar nog vele jaren aan mee moet betalen. De mkb en winkeliers mogen trots zijn op de rubbere robbie, die ze op de troon hebben gehesen.

 26. Appelstroop

  Italie staat op de 3e plek ter wereld met een goudvoorraad met bijna 2500 ton.

  Neem een tube glijmiddel mee bij het gesprek morgen met Italie Rutte, ruim aanbrengen en probeer te ontspannen.

 27. NoDoubt

  Deze virus telt minder slachtoffers dan andere virussen. Ondertussen kost het ons 1000den miljarden. Onze pensioenen gaan met meer dan 10% achteruit. De EU geeft op dit moment 100den miljoenen aan allerlei landen voor corona zoals tunesie en marokka van onze centen. Polen krijgt veel meer dan NL, Oekraine krijgt miljoenen en Italie en spanje gratis. Waarom, om deze landen te binden aan de EU zodat ze er niet uitstappen. Alles van onze centen onze centen onze centen. Wij moeten uit de EU en zo snel mogelijk. Anders zijn we straks alles kwijt door Rutte.

 28. Peetjoh

  Die Italianen motten niet zeiken. We zijn niet vergeten aan welke kant ze vochten. Vieze nasies dat zijn het. Laat ze de tering maar krijgen karma is een biatch. Ze vragen het maar aan de moffen dat waren vriendjes.

  1. P. Breetveld

   In tegenstelling tot onze eigen “ intellectuele” geweten met oeverloze lange wartaal met een verstikkende leesbaarheid van de gebruiksaanwijzing* voor xanax, raakt peetjoh de kern in enkele zinnen. HULDE
   * (Direkt 1op 1 vertaalde aanwijzing vanuit het chinees)

 29. -Bo-Realist

  Rutte is te vatbaar voor internationale druk:
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5075661/woede-zuid-europa-nederlanders-ga-maar-ergens-anders-vakantie
  Altijd weer die vergelijking met de Tweede Wereldoorlog om dingen los te weken, het wordt irritant. Onze leiders zonder ballen laten zich continu chanteren door moralistisch gebrabbel van anderen.
  De vergelijking met de Oorlog loopt mank, want in de Oorlog vielen veel meer doden en was er geen lockdown.

 30. Bes Tolen

  Brenda Wash is oprecht vertegenwoordiger van de neukbrigade Afrika, dat met haar vernietigende vrouwelijke uitkomsten de wereld naar de kloten helpt. Elk jaar daar in Afrika een inwonertal van twee maal Nederland er bij. Met de felicitaties van Brenda Wash blijkbaar.

  1. Ab Infinitum

   De “rijke” landen hebben Afrika jaren lang ontdaan van haar bodem schatten. Geholpen door inlanders die gratis mochten werken in de mijnen. China weet inmiddels ook de weg naar Afrika te vinden. Tijd voor cash back aan Afrika.

   1. evil knievel

    Hoe ver van de pot kun je gerukt zijn!?!?
    Abje is t levende bewijs dat dit ongeveer tot in t oneindige kan zijn!!
    Wat n mafkees!!
    Rijp voor de psych n n enkeltje AAPFRIKA,hoijong!!👋🏼👋🏼😁

   2. Fonz

    Aytas komt weer met zijn leugens aanzetten…

 31. Bes Tolen

  Beukman, sinds haar oprichting is Rome een maffiatstaat begonnen in het meest achterlijke deel van Europa van toen. Begonnen in het uiterste zuid westen van Etrurië, dat later werd veroverd en gekleineerd. Over de Etrusken mocht nooit iets gezegd worden of onderzocht. Tot in onze tijd. De meest onwaarschijnlijke verhalen werden wel over hen verteld. Bijvoorbeeld dat ze niet uit Europa kwamen en een dito taal hadden. Rome heerst nog altijd. De grootste bron van leugens overal. Met overmaat van bondgenoten.

 32. Bes Tolen

  Peetjoh. Het Vaticaan sloot wel een concordaat met Mussolini af, dat nog altijd geldt en dus het Vaticaan voordelen brengt. Dat het Vaticaan Mussolini liet vallen, kwam door de dwangpositie waar het kwam te zitten. Maar het liet niet de fascisten heersend in Spanje en Portugal vallen. Dat was politiek niet nodig en uiteraard ongewenst.
  Het V krijgt elke tegenstander op de knieën mee door hun bondgenoten (waaronder in de VS).
  Berlusconi werd vier keer na twee jaar tot aftreden gedwongen. Zo kwamen er geen hervormingen. Wel asielzoekers bij de vleet. En illegalen. Wij als Nederlanders worden daar ook de dupe van.

 33. ET007

  En de ouderen zijn nu de dupe van jarenlange bezuinigingen en geld weggeven aan landen die schijt hebben aan hun economie.
  Deze Regering moet zich schamen. Voor een beetje feelgood je ouderen in een kist afvoeren. Oja Rutte: een zak is misschien goedkoper dan een kist!

  1. Ab Infinitum

   Niet zo paniekerig doen @ET007. Dat geld is er gewoon. Nog over van de strooptochten uit de VOC tijd. En die landen waren al zo arm. Batavus Droogstoppel heeft er verslag over gedaan.

   1. evil knievel

    Boehoehoe,snik,snik,…Al die arme negertjes!!
    Allemaal de schuld van de mensen die nu hier op de IC liggen te kreperen dus,sterf maar mensen want Abje vindt dat die arme negertjes beter verdienen omdat onze voorvaderen,heeeeeeeel erg lang geleden,stoute dingetjes hebben gedaan!

   2. Fonz

    aytasje heeft geen mentaliteit

 34. Peetjoh

  Ach ja. En dan te bedenken dat er van die 17 miljoen toch een aantal Rutte geloofde he. Als we die nou is op een lijst zetten dan krijgen die allemaal een cruise. Een corona cruise wel te verstaan. Dan weten we bij de volgende verkiezingen dat de grootste stommerts van Nederland niet stemmen.

 35. LifeBuddy

  Het zuurverdiende geld wat wij hier hebben verdient met hard werken gaan de linkse in een italiaanse bodemloze put storten. Als de italianen het geld krijgen staat het dezelfde dag al weer in Nederland op een [bank]rekening.
  Zie hier hoe de italianen, chinezen en noord koreanen Wit wassen. bizar!

 36. evil knievel

  N ja hoor,weer door de knietjes voor Brussel!
  Sta dr niet meer van te kijken!
  Wat n Vaderlandse Verraders Downie,deze broekepoeper!
  Inleveren & doodvallen NL’se mensen,n snel n beetje!🤬

 37. Michael M

  Prima allemaal, maar geef ook financieel steun aan onze mensen in het MKB, ZZP, de zorg, de luchtvaartmaatschappij, en al die mensen welke keihard werken en of hun baan verliezen. Zet je multinational vrienden even opzij. Maar ja, hoe kan het ook anders als we eindeloos tientallen jaren blijven stemmen op partijkartel welke niets met ons mensen op hebben, behalve de rest van de wereld. Zie je dat graag veranderen? Wellicht dat je eens open moet staan voor partijen als PVV, FVD,…of blijf een stommerd.

 38. macsjang

  Niks nieuws toch van rubberen Rutten? Jammer genoeg heeft hij Wopke ook besmet. Helaas heeft de eerstgenoemde het verkeerde virus onder de leden. Doodzonde.
  En passant vernomen dat we gemiddeld minder oud worden. Zal de AOW-LEEFTIJD ook wel met rasse schreden dalen. Toch?🤣

  1. macsjang

   En nou dat er zóveel ouderen ons verlaten, zullen de pensioenen ook wel weer geïndexeerd worden. Waarschijnlijk ook nog met terugwerkende kracht. 🤣🤣🤣

 39. ReneR

  Mark Rutte, hij vieze vuile liegende gluiperd. Blijf nou eindelijk eens van ons geld af. Verspillende huichelaar dat je bent.
  Je hebt echt geen ruggengraat, hij smerige kwal, net je nep grijns. Land verrader. Rot op.

  NEXIT, nu!

 40. harte385

  Het is en blijft een gore stinkende leugenaar en oplichter, hij trekt al zijn vriendjes voor over de ruggen van de Nederlandse burger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.