Media Hongkong: Noord-Koreaanse stalinistische dictator Kim Jong Un is dood

Als je vannacht om wat voor reden dan ook niet kon slapen en actief was op Twitter heb je hier ongetwijfeld al over meegetweet: Aziatische media melden dat Kim Jong-Un dood is. Hoewel dit nieuws ook gedeeld wordt in het Westen hebben Westerse inlichtingendiensten het nog niet kunnen beamen. Maar dat er iets aan de hand is in het communistische dwergstaatje is wél duidelijk.

Hong Kong Satellite Television zegt dat Kim zeker weten dood is. Hij zou geopereerd zijn aan iets — een hartkwaal — maar dat ging niet helemaal je van het. De theorie is dat dit nog stilgehouden wordt door de stalinisten die het daar nu voor het zeggen hebben omdat zijn opvolging eerst veilig gesteld moet worden. In theorie kan dat zeker. Hij heeft namelijk geen opvolger aangewezen. Zijn zus werd vannacht op Twitter genoemd als mogelijke opvolgster, maar ik betwijfel dat ten zeerste. In Noord-Korea moeten vrouwen hun mannen verzorgen. Zij zijn tweederangsburgers. De kans dat mannelijke generaals de bevelen opvolgen van een jonge vrouw zijn miniem.

Daarom zou zijn dood dus verzwegen worden. Achter de schermen vindt er een machtsstrijd plaats. Als die eenmaal beslecht is en een nieuwe dictator is opgestaan zal die zich presenteren aan zijn volk en de rest van de wereld.

Dat is tenminste wat mensen denken die geloven dat hij inderdaad overleden is. Er is ook nog een andere stroming. China zou medici naar Noord-Korea gestuurd hebben die moeten helpen bij de behandeling van Kim. Als hij dood is heeft dat natuurlijk geen nut. Deze medici zouden hem nog even helpen, maar het plan zou zijn dat hij zich de komende dagen al publiekelijk vertoont. Dat zeggen bronnen van Reuters in Zuid-Korea.

Het is dus: Hongkong zegt dat Kim Jong-Un dood is, Zuid-Korea zegt dat hij nog leeft en zelfs dat zijn ziekte niet al te ernstig is.

Tenslotte is er ook nog Donald Trump. De Amerikaanse president heeft gereageerd op CNN dat berichtte dat Kim mogelijk dood was. Zijn visie? “Fake news!”

Dat laat weinig twijfel bestaan over de vraag wat Amerika denkt.

Wat er precies gaande is gaan we ongetwijfeld heel spoedig ontdekken. Als Kim nog leeft toont hij zich binnenkort wel weer, misschien zelfs wel vandaag of morgen. Aan de andere kant, als hij dood is verwacht ik daar binnen 48 uur ook wel een bericht over vanuit Noord-Korea zelf, al was het maar omdat generaals elkaar beginnen uit te moorden.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. rory

  Overleden aan Trumpofobie?

 2. Rammstein

  Het ‘communistische dwergstaatje’ is bijna 3 keer zo groot als Nederland.

  Het zou een zegen zijn als die vieze vette pad dood is. Ik hoop dat hij veel heeft geleden en eeuwig brandt in de hel. En vooral dat dit het begin mag zijn van een omwenteling voor de geterroriseerde bevolking.

  1. Fortiori

   Zijn zus heeft de touwtjes in handen. Het is een familie dynastie. Afwachten hoe het verloop zal zijn. Trump kan meer vertellen misschien, Kim was zijn vriend. Ze schreven elkaar brieven…

  2. Robert75

   Dat is nog maar de vraag he of het een zegen zou zijn. Het ligt er maar aan wie zijn eventuele opvolger wordt. Niet om het een of ander maar toch denk ik dat met Kim Jung Un in theorie toch een beetje te onderhandelen was met Trump. Dat moet je nog maar afwachten met zijn opvolger. Als die al dood zou zijn.

 3. Beukman

  Dit kleine dikke mannetje rookte als een ketter, zoop stevig, en was obees. De gezondheidszorg in NK is niet je dat, en de laatste tijd liep Kims zus Kim Yo-jong mee met allerlei officiële dingen, dus het zou zomaar kunnen.
  Op het Koreaanse nieuws is vooralsnog alleen landbouwnieuws, gedoe met vlaggen en bezoek van diplomaten te zien:

  kcnawatch.org/kctv-archive/5db45045124f5/

  Het enige dat eigenlijk echt interessant is, is de vraag wat de geopolitieke consequenties zullen zijn van het overlijden van deze massamoordenaar en vriend van Trump. Stel dat Kim Yo-jong nu aan de macht komt – dat dit een vrouw is zegt niks, in autoritair geleide landen blijkt in de praktijk een vrouw aan de top juist heel aardig te werken omdat dit rust geeft in de tent – wat zal dat voor invloed hebben op de relatie met de VS, met China en met ZK? Zal de Kim-dynastie de teugels eindelijk laten vieren? Ik heb er een hard hoofd in.

  1. Sleipnir

   ‘Het enige dat eigenlijk echt interessant is, is de vraag wat de geopolitieke consequenties zullen zijn van het overlijden van deze massamoordenaar en vriend van Trump.’

   De linkse smeerlap Beukman ziet weer kans een sneer richting Trump te geven.

   1. Beukman

    Een sneer?
    Integendeel. Ik leef met Trump mee over de dood van zijn vriend. Zoveel zal hij er niet hebben.
    Bovendien wilde Donald Kim helpen met het realiseren van “the beautiful vision” voor zijn land (woorden van Donald) die de kleine man had. Wat gaat daar nu nog van terechtkomen?

    1. fisufisu

     dat doet beuk helemaal niet natuurlijk..

  2. werikke

   Je zal hoe dan ook Trump willen afzeiken ondanks dat het artikel niet over hem gaat.je blijft hier de grote opnaaien vanaf moment dat je wakker wordt in je zielige leven.

   1. Beukman

    Doe toch niet zo pathetisch, @werrike. Verreweg het relevantste aan de eventuele dood van Kim is de warme band vriendschapsband die deze kleine dictator had met Donald.

    Mag ik je eraan herinneren dat velen mensen dat hij de Nobelprijs voor de Vrede verdiende voor wat hij met Kim had bereikt? Gaat hij die door hem zo fel begeerde prijs alsnog binnenslepen? Dat is niet onmogelijk, maar dan moet Kims opvolger wel de teugels laten vieren, en wel richting Trump. Want reken maar dat Xi de ontwikkelingen ook nauwgezet volgt.

   2. Annie Klavan

    Dat kan wel waar zijn, maar de grote meerderheid van de “gewoon rechtse” reageerders op deze website doet precies hetzelfde.

  3. CLoVis

   @lamlul

   Wat heb jij ontstellend veel woorden nodig om niets te zeggen.

   1. Annie Klavan

    Hoezo klootlul?

    1. fisufisu

     annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

 4. RvdBe

  Zal een rouwdag voor links worden als deze dictator het loodje heeft gelegd, voor hun te hopen dat een nog verderfelijker figuur het stalinisme voortzet, want wat is er nou mooier dan een heel volk monddood te maken en te onderdrukken?

 5. Rosasolis

  Er is inderdaad heel wat aan de hand. Vandaag is er enkele hoge Chinees regering medewerkers naar Noord-Korea vertrokken. Maar kennelijk niet medici. Kim Jong Un zou onlangs een zware hart operatie gehad. Zijn zuster Kim Yo-jong zou nu de leiding hebben. Broer en zus werkten altijd samen. Zuster van Kim zorgde voor het deelnemen van alle
  Noord-Koreanse atleten in de vorige Olympische Spelen in Zuid Korea. Zij had toen uitgesproken voor herenigen van de twee Korea’s. Zij zorgde voor een uitstekende beleid voor de Noord-Koreanse Olymische deelnemers. Zij lijkt een veel meer moderne liberale denkbeeld te hebben dan die van haar zieke broer. Met deze sterke, intelligente vrouw is er hoop voor Noord-Korea.

  1. Peetjoh

   Nee hoor Rosa ze heeft precies dezelfde opvoeding gehad. Hoop zal er pas zijn als er iemand gekozen word ipv steeds dezelfde familie.

   1. weer woord

    Als het een vagina heeft vind Roos het bij voorbaat al gezegend, iets met fop f e m i n i s t zijn of zo

 6. Cycle25

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1076020725/kim-jong-un-gewond-bij-raketlancering

  Leuk hèh, tabloids..en ze worden ook rijk door het verkopen van fake news.

  TeleFake, zou veel beter bij deze krant passen.

  1. Original NL

   Vuurwerk..het blijft gevaarlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.