vlcsnap 2020 03 26 16h49m17s199

Baudet brandt NOS af: 'Dociel, volgzaam. Braaf knikken voor de macht. Journalistiek, anyone?'

Geen categorieapr 25 2020, 9:25
Tijdens het wekelijkse FVD Journaal gisteren liet FVD weten dat het bij verschillende ondernemers goede mondkapjes had gevonden die gegeven kunnen worden aan Nederlandse zorgverleners... als de Nederlandse overheid maar meewerkt. Omdat de regering niet wil dat FVD 'scoort' is het NOS Journaal ingeschakeld om het verhaal van FVD te ondermijnen.
"Het ministerie van Volksgezondheid gaat niet in zee met de ondernemer die volgens Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vier miljoen mondkapjes kan leveren," aldus het staatsjournaal. "De maskers voldoen niet aan de Europese eisen, zeggen bronnen rond het ministerie."
Maar dat is een leugen, aldus FVD. De Weense Artsenkamer bestelde onlangs 200.000 van deze mondkapjes. Ze voldoen wél aan de EU-standaarden. FVD vraagt zich dan ook af wat er aan de hand is bij het ministerie van Volksgezondheid. "Zijn ambtenaren bezig Hugo de Jonge te redden?" De partij wil dat de "beerput VWS" nú open gaat en serveert de NOS ondertussen af als "lakeien van de macht":
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1253759128255807488
Thierry Baudet zelf is ook verbaasd door het bericht op de NOS. "Dit soort berichtgeving bij de staatsomroep is eigenlijk vooral ontzettend grappig," aldus Baudet op Twitter. "Het dociele; de volgzaamheid. Braaf knikken voor de macht. Journalistiek, anyone?"
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1253759992919928833
De NOS doet al heel lang niet aan 'journalistiek.' Een journalist ziet het als zijn eerste en belangrijkste taak om kritisch te zijn ten opzichte van de machthebbers. Journalisme als check op de macht. Dát is hoe journalistiek ooit bedoeld was. Maar wat doen 'journalisten' tegenwoordig? Ze laten zich gebruiken als propagandisten voor de macht. Dát is hoe ze hun functie zien: het beschermen van de macht en het propageren van de boodschap die de macht gecommuniceerd wil zien.
Dat zien we nu ook in de manier waarop de NOS omgaat met de mondkapjes van Baudet. Die kapjes voldoen aan álle Europese eisen. Ze worden dan ook geleverd aan verschillende Europese landen en zelfs aan Amerika, waar de FDA ook bepaald niet coulant is met dit soort dingen. Maar "bronnen" rondom het ministerie zeggen stiekem tegen de NOS dat ze niet aan die voorwaarden zouden voldoen en hop, de NOS gaat ermee aan de haal zonder dat zelfs maar tegen te spreken.
Er zijn nu twee mogelijkheden:
Dit is werkelijk gestoord. De overheid gedraagt zich op totaal onverantwoordelijke wijze en de NOS helpt de regering dat lekker onder het tapijt te vegen. Wat zijn het toch een stel fopjournalisten.
Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten