‘Michael Moore draait er niet omheen: niet CO2 vernietigt de aarde, maar de Zweedse puber verafgodende mens!’

Michael Moore heeft een fascinerende film (Planet of the humans) gemaakt over de illusie achter ‘groene energie’. Als u ooit de tijd heeft genomen om de film van Al Gore te bekijken, neem dan ook eens de tijd om deze film te bekijken. Michael Moore draait er niet omheen: het is niet CO2 die de aarde vernietigt, maar de mens zelf, versneld onder aanvoering van een Zweedse puber die verafgod wordt.

In de film wordt duidelijk op welke wijze miljardairs, banken en olie- en gasbedrijven de ‘energietransitie’ politiek hebben gemaakt onder het mom ‘CO2’. Ze hebben de politiek ertoe bewogen om miljarden te ‘investeren’ in de vorm van subsidies, betaald door de belastingbetaler, om vervolgens de aarde in versneld tempo af te breken en zelfs nog meer CO2 te produceren.

In de film wordt de verwoestende kracht van biomassa zichtbaar, achterblijvende verdorde akkers terwijl de biomassa ondertussen wordt verbrand en verkocht als ‘groene energie’. Achter ieder zonnepaneel schuilt de verdere vernietiging van de aarde door de winning van kwarts (dat is geen zand!) en kolen om diezelfde panelen te produceren. Panelen die relatief gezien dus slechts een korte levensduur hebben en in het productieproces meer energie kosten dan ze ooit zullen opwekken. Achter iedere accu schuilt de verdere vernietiging van de aarde door de winning van kobalt en lithium voor een apparaat dat zeer slecht in staat is de energie efficiënt op te slaan. Biomassa, windmolens, zonnepanelen, biobrandstoffen… alles komt aan bod.

Gemeenschappelijke deler is dat al deze energievoorzieningen slechts een illusie zijn. Voor biomassa en biobrandstof wordt ofwel ontbost of wordt voedsel verbouwd, voor windmolens en zonnepanelen is een backup in de vorm van een kolen- of gascentrale nodig om aan de steeds groter wordende energievraag te voldoen.

Alle grote promoters van deze ‘renewable energy’ komen in beeld, en gevraagd naar de werkelijke achtergronden beginnen ze te stamelen. Ze ontkennen de getoonde onontkoombare realiteit en gevraagd naar hun financiers blijkt hun geheugen plots heel slecht te functioneren.

Dat de lobby ook in Nederland sterk is moge duidelijk zijn. Al twintig jaar verdwijnt er (buitenlands) hout in onze kolencentrales, schoten de biomassacentrales als paddenstoelen uit de grond toen daar subsidie voor beschikbaar werd gesteld, en hebben we zwaar gesubsidieerde windmolenparken.

Wie er achter zitten? Energiemaatschappijen en banken die de ‘energietransitie’ vertalen naar big business zonder het werkelijke probleem aan te pakken. VVD-minister Eric Wiebes, Neerlands politieke brekebeen, heeft eerst de elektrische auto gesubsidieerd, de subsidie vervolgens stilgezet omdat het onzinnig was, om het daarna weer te subsidiëren om er nu weer vanaf te springen… leert hij ervan? Geenszins! De warmtepomplobby wist hem te overtuigen van hun onzin en zijn nieuwste stokpaardje is waterstof, een energiedrager waar eerst een grote hoeveelheid energie ingestopt moet worden alvorens als drager te kunnen functioneren. De financiers achter dit plan? Ach, Google dit keer maar eens zelf…

Het meest wrange is dat milieugroeperingen en politieke partijen zonder het te willen of kunnen zien juist de promoters zijn van een versnelde afbraak van de aarde onder de illusie ‘CO2’. Alle zogenaamde oplossingen lossen slechts één ding op: het verdienmodel van banken en energiemaatschappijen, waarbij wrang genoeg juist méér CO2 wordt geproduceerd. Gretta Thunbergs ‘How dare you’ is dus juist van toepassing op de milieuridders die zich onterecht voordoen als milieuredders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Neutral

  Lezen jullie wel van elkaar wat er hier aan berichten langs komt?

  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/klimaatkerk-helemaal-hysterisch-vanwege-documentaire-linkse-activist-michael-moore-de-film-mag-niet-meer-vertoond-worden/

  1. CLoVis

   Maar wat is jouw punt dan?

   Mag er niet twee keer naar hetzelfde onderwerp verwezen worden;
   zij het met een andere invalshoek?

   Het lijkt me -vooral voor met een korte ‘aandachtsspanne’ als jij- nuttig om een dergelijk artikel ook eens daadwerkelijk te lezen.

  2. Buzz68

   Al is de Klaver nog zo groen, het is en blijft een grote oen.
   Beetje oerbos weg fikken, om palmolie plantages te maken.
   Groene weiden verglazen met zonnepanelen.
   Hollandse relatief schone boeren uitkopen.
   Ik kan zo eindeloos doorgaan, maar het verbaast me gewoon dat partijen als Groen Links en D66 nog zoveel aanhang hebben.
   Of
   Worden we gewoon belazerd door opinie makende opiniepeilers -die straks na de verkiezingen verbaasd gaan verklaren waarom PVV en FvD het toch zo goed hebben gedaan?

   Ik weiger te geloven dat Nederlanders echt zo stom zijn om straks op die Toffu partijen als D66 en Groen Links te stemmen.

 2. fisufisu

  Michael More slaat de spijker op z’n kop..

 3. Henk-Jansen

  Michael Moore betwist helemaal niet de rol van CO2 in de klimaatverandering. Hoe komen jullie erbij?

  1. CLoVis

   @lamlul

   Als je echt gekeken had (en begrepen, dat is iets anders);
   zou je weten dat het hem voornamelijk ging over de overbevolking.

  2. Alfred Bentinck

   Dit kan inderdaad alleen beweerd worden door mensen die de documentaire niet hebben gezien.

  3. Piet51

   @Henk-Jansen, CloVis, Alfred Bentinck
   Michael zet welk degelijk kanttekeningen bij de rol van CO2, maar niet zoals in de kop van dit artikel. In zijn nawoord zegt hij:

   “Minder moet het nieuwe zijn, meer dan en in plaats van klimaatverandering. We moeten het eindelijk accepteren, dat het niet het kooldioxide molecuul is die de planeet vernietigt, we zijn het zelf.”

   Hij wijst op geen enkele manier naar Greta Tonberg, negatief noch positief.

   @CloVis: Hij benoemt ook overbevolking nauwelijks. Volgens Moore is het grootkapitaal de belangrijkste negatieve factor. Een visie die perfect past bij wat hij al jaren uitdraagt. Beluister vooral zijn laatste 10 minuten.

 4. Bullshit16

  GL wil ook groen zijn maar en wezen verwoesten ze zelf de aarde hoe dom en ziek moet je zijn om hele bossen te kappen voor biomassacentrales heb de film niet gezien maar heb wel beelden gezien van complete ontbossing
  Wie denken die klootzakken wel wie ze voor de gek kunnen houden mij en ieder geval niet stem deze moordenaars weg
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Vee

   Net de film bekeken. kan het je aanraden. Is een eyeopener en laat zien het waarom van deze krankzinnige transitie.

   1. Piet51

    @Vee
    Krankzinnige transitie? Dan heb je de film niet begrepen en er een eigen draai aan gegeven. De film is een politiek pamflet, dat vooral pleit voor op afstand zetten van grootkapitaal, schatrijke individuen en bedrijven, een socialistische benadering dus.
    Het toont ook aan, dat er tegen klimaatverandering nog veel meer moet gebeuren, vooral ook v.w.b. de financiering. Als je Michael Moore een beetje zou kennen, zal deze interpretatie je niet verbazen.

 5. inert

  Het volgzame, half in coma verkerende merendeel van de mensenkudde, kan men élk verdienmodel tbv multinationals aansmeren, men slikt het als zoete koek!
  Als herkauwende koeien met gezwollen uiers in de wei, boeh boeh!

 6. Peetjoh

  Ja die zogenaamde groenen zijn de tumor van de aarde. Te dom om te poepen maar zich wel volvreten. Ik stel collectieve zelfmoord voor alle milieu ridders voor. Gewoon in het kader van beter voor de wereld. Maar ze zullen dan wel een excuus vinden waarom hun wel voedsel mogen kosten

 7. Piet51

  Ik vraag me af waar Michael Moore de conclusie trekt uit de titel van dit artikel: “niet CO2 vernietigt de aarde, maar de Zweedse puber verafgodende mens!” Naar die z.g. Zweedse puber wordt niet eens verwezen, laat staan dat ze wordt genoemd. Moore wijst inderdaad onszelf als veroorzaker van de aardevernietiging aan, omdat we ons laten inpakken door een aantal grootverdieners en grote bedrijven. Dat is een heel andere conclusie die niet eens in de buurt komt van wat RPML blijkbaar heeft gehoord of gezien. Kijk eens naar de film vanaf 1:28:30.

  1. Blitzkrieg

   Piet51 :
   Quote : “Moore wijst inderdaad onszelf als veroorzaker van de aardevernietiging aan, omdat we ons laten inpakken door een aantal grootverdieners en grote bedrijven.”
   Die bedrijven, die lobbyisten hebben meegeschreven aan ons klimaatbeleid en is er geen enkele – veel geroemde – wetenschapper aan te pas gekomen. Wij vernietigen onze planeet inderdaad zelf, het zijn de wereld overheden, het akkoord van parijs en de grote goorlappen bij het IPCC.

   ‘Het is alarmfase 1 voor de Noordzee. Die windmolens maken alles kapot’
   h**ps://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/het-is-alarmfase-1-voor-de-noordzee-die-windmolens-maken-alles-kapot~abe395bd

   Of wat dacht je van het feit dat we de Letse oerbossen opstoken in onze biomassa centrales.

   Het klopt, we verruïneren onze planeet zelf en jij vind dat fantastisch en daarom promoot je het ook continue.

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    Honderden klimaatexperts van over de hele wereld en met verschillende achtergronden publiceren periodiek een rapport over de laatste stand van het wetenschappelijk onderzoek. Deze rapporten zijn de basis voor het Klimaatakkoord van Parijs dat 195 landen hebben ondertekend, en voor het eigen klimaatbeleid van de meeste landen.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het zijn de Zio Nazie die de eerste en de tweede wereldoorlog zijn begonnen met als hoofddoel de vernietiging van Duitsland…

  Het zijn de Zio Nazie die de USA vernietigen en de Amerikanen het vuile werk laten doen.

  Het zijn de Zio Nazie die de wereld vernietigen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.