Nog strakkere lockdown wegens gebrek aan vertrouwen in aanpak coronacrisis van Franse president Macron

Franse president Emmanuel Macron zit met een geloofwaardigheidscrisis. De Fransen hebben namelijk steeds minder vertrouwen in de regering, vanwege de huidige aanpak van de coronacrisis. Macron kiest daarom voor een daadkrachtig optreden!

De lockdown in Frankrijk heeft geen zoden aan de dijk gezet. Met 130.000 geregistreerde besmettingen en zo’n 14.000 sterfgevallen, zonder enig zicht op vermindering, heeft de Franse regering inderdaad de schijn tegen. Daar komt nog bovenop dat men vreest voor de economische klap, en twijfels heeft over of de Franse regering ze daartegen zal beschermen.

Macron moet dus door een paar hoepeltjes springen, als hij op maandag om 20.02 uur zijn ‘Churchill-speech’ gaat houden. Allereerst moet hij laten zien dat hij deze crisis de baas kan zijn. Ten tweede moet hij met passende maatregelen komen, zodat mensen met economische zorgen hem weer durven vertrouwen. En ten derde moet hij de onrustige meute zien te temmen, die graag versoepeling van maatregelen willen. Dat gaat natuurlijk niet samen met de daadkrachtige ‘strengere lockdown’.

Frankrijk gaat steeds vaker en steeds harder gebukt onder een soort revolutionaire volksgeest. De Gele Hesjes, de rellende groepen die daardoor zijn ontstaan, eigenlijk het continue getouwtrek tussen volk en overheid. Er speelt wat, dat is zeker. De vraag is alleen: wat wordt het effect?

Morgen zullen we misschien zien dat er wat gebeurt. Als de speech slecht valt of een deel van de mensen er gewoon geen gehoor aan geeft, kon het zomaar eens heel snel misgaan. Dit is namelijk niet voor niets al de derde keer dat Macron het Franse volk toespreekt over het coronavirus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. lotje

  Heel Frankrijk gele hesjes aan.

  1. -Bo-Realist

   Wat mij betreft mogen de Nederlanders wel oranje hesjes aantrekken.

  2. crimson1960

   Heel Europa.

 2. golie

  Nee geen lockdown nog meer meer co̢ntro̢le over mensen

  1. Maks

   @Golie: Jij hebt het dus ook al ontdekt, maar het woord ‘tro̵l’ is aan de censuurmachine toegevoegd.

   🙂

 3. Kretoloog

  Macht, pure machtsuitoefening is het wat Macron wil. Hij is impopulair bij de Franse kiezers, hij weet het. Een nieuwe termijn is zo goed als uitgesloten. Maar tot aan de volgende verkiezingen wil hij zich laten gelden. Machtsgeil baasje, een napoleon met een kleine p.

 4. KokZonderKeuken

  Na het kapotstaken van hun economie willen de Fransen meer besmettingen en doden om hun economie te redden.
  Daarna gelijk weer het werk neerleggen om een lage pensioenleeftijd af te dwingen.
  Dom en lui volk.

 5. Cootje

  Corona ligt gevoelig het zooitje in Europa vast , en MACRON gaat zijn volk opnieuw besodemieteren want zijn land is failliet en Corona gaat dat moeiteloos bevestigen , met een harde lockdown komt jaren lang wanbeheer en vooruitgeschoven hervormingen nu zichtbaar naar voren , en dat gaat na Corona zo klap geven dat de eerste Fransen zich geen raad weten wat te doen , heel Frankrijk gaat een bittere armoe te gemoed , ze hebben geluk dat de Italianen en de Spanjaarden de Grieken en de Portugezen er ook last van hebben. Maar Fransen zijn niet van het polder model , dus die gaan elke dag de nieuwsdiensten halen , en MACRON gaat dat nooit niet beteugelen de sloop van Europa komt uit Frankrijk . Mensen die aan een warme zee wonen moet je niet vragen om te arbeiden , mensen die onder een palmboom wonen al helemaal niet en die wonen er veel in Frankrijk dus is dat een mix met de Fransen samen die Europa niet gaan redden . Maar die halen genoeg stenen uit het bouwwerk de eu , dat die omflikkert

 6. RvdBe

  Economisch gezien is een langere lockdown van Frankrijk geen probleem, Rutte en consorten storten wel bij.

 7. evil knievel

  Weer n stap in de goede richting wat betreft de EU ontmanteling!🎉
  Daar zal Le Pen wel de grootste gaan worden als deze ouwewijvengraaier opgerot is!😁

  1. Terminator

   Keep on Dreaming.

  2. golie

   Vele verlangen daar zeker naar, weg met dé EU

 8. Cycle25

  Man man, wat een land..regelrecht de afgrond in gegleden met ook “maar” 2.400.000.000.000 eurotjes schuld.

  Italië, Frankrijk en Spanje gaan de Nederlandse staatsschuld verdubbelen, Rutte glimlacht…er is nog 50% ruimte, dus 3 a 400 miljard is zo gepiept.

  En nog Schiphol cadeau Rutte, je moet wat doen om indruk te maken.

  1. -Bo-Realist

   Als we de EU en de eurozone verlaten en de groene gekte gedag zeggen, kunnen we aardig wat staatsschuld aflossen en worden we nooit eurobonds ingedommeld.

   Voor we de eurozone verlaten moeten we eerst de gulden herintroduceren, natuurlijk tegen hogere wisselkoers als waar we de euro voor hebben gekregen. Wij zijn namelijk welvarend, in tegenstelling tot Zuid-Europa.

   Handelsdeals kunnen we naar de Nexit uitonderhandelen, zodat we meer van ons belang kunnen behouden.

   Stem voor Nederlands belang, stem FvD/PVV.

   1. Brenda Welsh

    @Onrealist, die wisselkoers moet in overleg met de andere EU lidstaten vast gesteld worden. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ik zou er nog maar eens over nadenken.
    Bespreek het met de raad van Europa wat zij er van vinden.

    1. Borealist

     Er moet ook rekening worden gehouden met royale stortingen aan Zuid-Europa tijdens de eurocrisis en onze enorme afdracht aan het ESM en de gestegen welvaart van Nederland.

     Dat jij mijn naam gaat bespotten, zegt dat meer over jou dan over mij. Bedroevend laag niveau.

   2. Cycle25

    Welvarend zijn zij ook, als je hoort wat het BNP is/was van die landen, Brussel is gewoon een slapjanus met deze landen en ze hadden veel harder in moeten grijpen de afgelopen 20 jaar. Juist deze crisis laat het zeer van de EU nog eens goed zien, dat hervormen een no go is voor Zuid Europa. Het komt er niet, dingetje cultuur of zo..ik zie het aankomende 50 jaar niet gebeuren.

    Gulden, tja..hoop dat deze nog hard is, ik denk dat deze net zo veel waard is als de oude Franse Franc, er is immers zoveel stuk gemaakt door het achterlijke printen van geld.

    Maar aan de andere kant van de zijde heeft Nederland zich op de grote lijst van brievenbusfirma’s gezet, een gedrocht van Rutte en graaiers.

    Dit liberaal goudmijntje daar is nog wat te oogsten, aangezien meer dan 25 biljoen dollar geparkeerd staat in deze paradijzen lijkt het een goede zaak deze eens fiscaal ondersteboven te houden. Daar zou de hele wereld mee gediend zijn, ook Zuid EU landen.

    Als Brussel dan zo’n grote bek heeft sturen ze daar maar een paar legers van de fiscus naar toe.

 9. Paardenmiddel

  De leugens van de europese leiders zijn niet vol te houden. De stompzInnige beslissingen die ze maken, komt de strot uit van de bevolking. Dan zullen leiders harder optreden, maar de bevolking ook.
  Het is een machtsstrijd geworden. Het gaat niet meer corona, maar welke groep heeft de langste adem, en is de sterkste.

 10. Adriaanv

  Deze man laat Frankrijk failliet achter voor zijn opvolger. Dit kan een land als Frankrijk nooit betalen.. komen ook bedelen bij Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.