Ongelooflijk! Nederlandse overheid laat mogelijkheid om IEDERE dag duizenden tests op coronavirus uit te voeren in Duitsland links liggen

Het is werkelijk waar ongelooflijk, maar onze overheid is extreem nalatig in deze coronacrisis. Een Duits laboratorium bood twee weken GELEDEN aan om iedere dag 5000 tests te doen, en wat deed onze overheid? Helemaal niks, pas eergisteren besloot iemand om toch maar eens te reageren op deze mail. Het is een grote schande! 


Nota bene de NOS kreeg deze mail in handen en bracht – terecht – dit nieuws naar buiten. Want hoe is het mogelijk dat Nederland niet inging op dit aanbod? Heeft het iets met trots te maken? Zelf testen we relatief gezien zeer weinig, dit komt door verschillende redenen. Maar als een buurland dan aanbiedt om te helpen, waarom zou je dan weigeren?

We testen nu zo’n 7000 mensen per dag, de overheid geeft aan dat dit flink omhoog moet. We hebben zelf niet genoeg materiaal, gelukkig is daar Duitsland die ons graag wil helpen. Waarom accepteren we dan dit aanbod niet?

Waarschijnlijk zal dit wel weer een bureaucratische blunder zijn geweest, en is de mail niet bij ‘de goede mensen’ terecht gekomen.

Of misschien was het de arrogantie van ons kabinet zelf wel, die meende dat ze geen hulp van anderen nodig hebben. Hopelijk dienen de oppositiepartijen hierover schriftelijke vragen in, want een eerlijk antwoord hierop verdienen we wel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. AnnetKlaver

  Ter informatie.

  Testen heeft weinig zin als u geen klachten heeft. Als bij iemand zonder klachten uit de test blijkt dat hij of zij geen corona heeft, dan zegt dat niet veel. U kunt snel na de test alsnog besmet raken. Daarnaast kunt u bij milde klachten gewoon thuis uitzieken totdat u minimaal 24 uur geen klachten heeft. Er is dan geen speciale behandeling voor corona nodig.

  1. Maurits Dekker

   AK
   Ik diagnosticeer dat u besmet bent met het rivm-virus!
   Wordt u hiervoor behandeld?

  2. CLoVis

   @lamlul

   ‘Testen heeft weinig zin als u geen klachten heeft.’

   Ook zonder klachten kun je besmet zijn;
   en daar zijn die testen juist voor
   zo kun je de positieve gevallen in afzondering houden.

   ‘Als bij iemand zonder klachten uit de test blijkt dat hij of zij geen corona heeft, dan zegt dat niet veel.’

   Hieruit blijkt dat je corona kunt hebben zonder klachten;
   het gaat er juist om of je anderen -die juist wel, tot levensgevaarlijke toe- klachten kunnen krijgen kunt besmetten.

  3. CLoVis

   Maar ja,
   in de waan van jouw stupiditeit denk je natuurlijk dat testen alleen gebeurt om te zien of iemand positief is;

   dan zal het volgende je ook wel zinloos lijken:
   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1505514083/ggd-meer-mensen-nodig-voor-contactonderzoek-naar-corona

  4. Alfred Bentinck

   Dit is de spijker op zijn kop, Annet, en dat relativeert ook nut en noodzaak van testen.
   Alleen als je op zeer grote schaal kunt en wilt testen heeft dat zin omdat de positief geteste personen direct herkenbaar zijn, in isolement kunnen worden geplaatst en ook niet geneigd zullen zijn die besmetting uit te dragen. Dit kunnen we in Nederland nog niet.
   In de V.S. zie je dat er, weliswaar relatief minder dan in andere landen, op grotere schaal wordt getest en dit weinig bijdraagt aan vermindering van de besmetting.

   En inderdaad, als je geen klachten hebt is de kans niet zo groot positief getest te worden. Je kunt er zelfs een schijngevoel van veiligheid aan ontlenen.

 2. Pauline Kummer

  Met regelmaat worden ook oproepen verzonden aan de burgers om zich te laten testen op darmkanker, borstkanker, prostaatonderzoek. Pas als er klachten optreden wordt er aan de bel getrokken. De overheid nalatigheid verwijten is niet terecht.

  1. Bullshit16

   Paulintje
   Droom lekker verder

  2. Blitzkrieg

   Pauline Kummer :
   Quote : “Met regelmaat worden ook oproepen verzonden aan de burgers om zich te laten testen op darmkanker, borstkanker, prostaatonderzoek. Pas als er klachten optreden wordt er aan de bel getrokken. De overheid nalatigheid verwijten is niet terecht.”
   De belastingsbrieven worden ook regelmatig verzonden… dus wat wil je nu eigenlijk zeggen. Alleen het feit al dat jij nog niet bent opgenomen in een gesloten inrichting is al genoeg om het kabinet grove nalatigheid te verwijten, dan hebben we het over corona nog niet eens gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.