Rest van Europa ook voorzichtig positief: veel dalingen in aantal nieuwe doden per land

Naast Nederland merken ook andere Europese landen een lichte daling in het dagelijkse aantal doden door corona. Laten we hopen dat het ook daadwerkelijk af aan het nemen is!

Want laten we eerlijk zijn, het klinkt als goed nieuws! Maar we hebben het (wereldwijd) nog steeds over een equivalent van een stuk of twaalf MH-17’s per dag. Met name de Verenigde Staten krijgt het de komende tijd alleen nog maar zwaarder te verduren. Maar de Europese coronahaarden: het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje, zien lichte dalingen:

 • Verenigd Koninkrijk: +621 (4 april: 708),
 • Italië: +525 (4 april: 681) en;
 • Spanje: +471 (4 april: 749)

Afgaande op de officiële cijfers lijkt Duitsland het nog steeds goed te doen (100.000 besmettingen, in totaal 1.524 overledenen en ‘slechts’ +80 nieuwe overlijdens). Frankrijk daarentegen, dat niet voor niets minder geneigd is om nu alvast te benadrukken dat het ook daar af lijkt te nemen, telt bijna 10.000 besmettingen minder, maar wel vijf keer het totaal aantal coronadoden in Duitsland (FR: 7.560, DL: 1.524), en de update voor Frankrijk moet nog komen.

Of het hier echt om een noemenswaardige daling gaat, waarvan veel mensen natuurlijk hopen dat het een teken van verandering, is nog te vroeg om te kunnen zeggen. Zoals Europa het ‘brandhaard’-stokje van China overnam en door lijkt te hebben gegeven aan de VS, zo zou het ook kunnen dat Italië, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk het stokje doorgeven aan Zweden, Oostenrijk, Portugal en Zwitserland. Die landen, vooral die eerste twee, krijgen steeds meer de schijnwerpers op zich.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. -Bo-Realist

  Corona slaat snel om zich heen op plaatsen met veel mensen op een klein oppervlak. Bovendien lijkt het vaak toe te slaan in gebieden waar het koud is en een hoge luchtvochtigheid is.

  1. Lambieck

   Noch Madrid, noch New York voldoen aan uw omschrijving maar zijn wel brandhaarden

   1. JochemX

    Is het daar al zomer? Mooi niet!

    1. Lambieck

     Ik neem aan dat u van deze 2 brandhaarden naar de gemiddelde dag/nacht temperaturen en luchtvochtigheid heeft gekeken om tot de conclusie te komen dat die aan de eerstgenoemde stelling ondersteunen?

     1. JochemX

      Het gewone griepseizoen is daar om deze tijd ook nog niet voorbij. Het kan er flink regenen en ook behoorlijk koud zijn.

  2. Fonz

   Het coronavirus slaat veel toe bij hypergonders en tussen de oren..
   Tegenwoordig worden mensen met griep ook op de IC gelegd en noemen dat dan corona.
   Het is een hype….

   1. CZ

    @Fonz: Klopt, het zit, zoals RPML al heeft geschreven, tussen ’s mens oren.

    Het middel is vele malen erger dan het probleem, dit ontstaat wanneer een dreiging nieuw is en de mens (politiek) graag álle registers opentrekt. De schade zal enorm zijn en dat komt goed uit want de ECB heeft zo’n 750 miljard aan waardeloze lening opgekocht, die kunnen mooi witgewassen worden omdat er massaal geleend moet worden.

   2. Maurits Dekker

    hypogonders hypochonders

    Wat een onzin kraam jij uit. Met een gewone griep kom je niet op de IC.

    1. CZ

     Wat een onzin kraam jij uit, met griep (wat is gewoon?) kun je ook op de IC terecht komen.

     pfizer.nl/vaccins/elk-jaar-mensen-intensive-care-door-griep

  3. JochemX

   Bo het moet zijn veel mensen in een relatief klein volume, binnen dus. Vlak op elkaar moet je natuurlijk altijd vermijden.

  4. Julian

   Woow wat een goede conclusie…. Veel mensen op een klein oppervlak…Dat is toch logisch bij besmettelijke ziektes…De rest is Trumpiaans…..April is nog bezig dus we houden hopen op Trumps waarheid… It will go away…..

 2. Bullshit16

  Ik heb al veel langer mijn bedenkingen en heb jensen GELIJK gegeven het word steeds meer bevestigd dat er meer aan de hand is voor wie jensen niet gelooft prima ga kijken naar cafe weltschmers met pieter lakeman 1dag geleden en wie nog niet overtuigd is kijk ook nog maar even naar arno wellens en sven hulleman
  Hier klopt duidelijk iets niet.kijk en word wakker
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Canta

   Bullshit16
   Stem fvd of PVV uit de eu

   Wilders en Baudet hebben het al weken over het feit dat zij hebben gewaarschuwd voor corona. Precies het tegenovergestelde van wat jij hier beweert en wat Jensen beweert. Als ik jou was zou ik toch maar niet op één van deze 2 partijen stemmen.

   1. Bullshit16

    Canta
    Klopt ik was en het begin ook niet eens met jensen hij bevond zich op glad ijs nu een tijdje geleden gaf ik hem gelijk en er komt steeds meer nieuws naar buiten dat jensen wel eens gelijk heeft.ik heb de voorbeelden al eerder genoemd.ik heb het niet over die staatzenders npo
    Wat fvd en pvv aangaat daar heb ik meer vertrouwen en dan en die kartel landverraders partijen
    Denk wel dat fvd en pvv te veel naar rivm geluisterd heefd maar dan nog
    Kijk naar cafe weltschmers

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Overbevolking is de grote boosdoener, zoals New York één van die steden is naast Madrid, Barcelona, Milaan en niet te vergeten de smerige Allochtonen-steden Rotterdam en Amsterdam.

  In de middelgrote gemeente waar ik woon (37680 inwoners) houd iedereen (tot nu toe) aan de regels en zijn er maar weinig besmettingen en niet één op genomen in een ziekenhuis. Nee mijn gemeente is er niet een als Staphorst !!

  Het vakblad Antiviral Research bericht over een mogelijke doorbraak in de zoektocht naar een medicijn tegen het coronavirus. Ivermectine, een bestaand medicijn dat wordt gebruikt om katten, honden, paarden en andere dieren te ontwormen, blijkt al 2 dagen na toediening een 5000-voudige reductie van de replicatie van het SARS-CoV-2 virus te bewerkstelligen. Het middel is natuurlijk nog niet op mensen uitgetest, maar de eerste resultaten zijn zeer bemoedigend.

 4. Waarom 1

  Oostenrijk heeft “slechts “200 doden. Men gaat daar nu de lockdown iets verlichten. De kleine winkeltjes mogen weer open. Maar wel afstand en mondkapje. Hoe kan het dat er hier zo weinig doden zijn????
  Hier zijn ook grote steden en de hele familie woont in 1 huis

 5. Canta

  Het is toch wel heel vreemd dat de mensen die er steeds op wezen dat Rutte niet snel genoeg naar Wilders zou hebben geluisterd en daarom schuldig zou zijn dat het nu uit de hand loopt, dat die het nu ineens hebben over : corona is een hype. Het zit tussen je oren enz enz

 6. Boudewijn Hummelinck

  De doorgaande lijn zet door, het beleid van Rutte is juist en de prognoses en de adviezen van het RIVM blijken opnieuw te kloppen.

  Opmerkelijk is opnieuw dat we het veel beter doen dan de Belgen die de brutaliteit hadden ons te bekritiseren op het gevoerde beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.