Rutte: ‘echt binnenblijven!’ – Burgemeesters vrezen ‘corona-weekend’ en nemen maatregelen

Komend weekend krijgen we mooi weer. Premier Rutte lastte er een persconferentie voor in en burgemeesters zetten zich al schrap voor dit ‘corona-weekend’. Vertrouwen maakt steeds meer plaats voor controleren.

Bij de verschillende lagen van de overheid valt het op dat de bestuurders minder uitgaan van goed vertrouwen. Stranden en bossen worden afgesloten, wegen naar drukke toeristische bestemmingen zijn nog alleen voor bestemmingsverkeer maar, zo verzekert Rutte ons nog steeds: ‘een ommetje maken mag.’

Rutte, zijn kabinet en de burgemeesters doen er nog steeds zo veel mogelijk aan om harde dwang te vermijden. Hoe serieus het ook is, die fluwelen handschoen moet en zal gedragen blijven worden, ook al wordt ‘ie langzaam gevuld met grind. Niet dat het een overdreven reactie is of iets dergelijks. Ik had ook gehoopt dat Nederland een stuk minder randdebielen rond heeft lopen, maar helaas. Gelukkig is dat geen meerderheid. De pech is alleen dat die lui wel een gevaar vormen voor zichzelf én voor de mensen die wél hun best doen en gewoon luisteren.

En zelfs al gaat de politie terughoudend zijn in het uitdelen van boetes, althans dat is mijn vermoeden, zal het nog zo zijn dat er flink veel zullen worden uitgedeeld. Dat moet dan maar zo. Even goed duidelijk maken dat het écht menens is. Al moet het natuurlijk niet onredelijk gaan worden en doorslaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Kretoloog

  Iedereen zit in een hysterische stuip: politici, bestuurders, journalisten, columnisten. Maar deze lockdown valt niet heel lang vol te houden.

  Virologen zeggen dat het virus nog wel jaren actief kan blijven. Op z’n vroegst is er over 1 jaar een vaccin. Tot die tijd moeten besmette patiënten geholpen worden met oude malaria-medicijnen.

  Ofwel: er is geen perspectief dat het de komende 12-24 maanden anders zal zijn dan nu. Dus dan maar 13-24 maanden lockdown? Een beetje rationeel denkend mens snapt dat dit onmogelijk is. Maar rationeel denken, dat is er bij al die politici, burgemeesters en journalisten niet meer bij.

  1. Jack Flash

   Het is een slim gefabriceerd virus hetzij door mens of natuur , het muteert ieder jaar weer.Uw ophokplicht kan telkens verlengd worden…Grenzen gaan niet echt dicht,er zijn vliegtuigen geland zonder testen..
   Er klopt iets niet..

   1. Fonz

    Er zijn mensen die nadenken en snappen dat dit niet zomaar gebeurt maar met een reden en echt heel de wereld gaat helemaal uit zijn sterretje, wat mijn opvalt is dat we helemaal niets horen uit arme landen waar zorg niet voor handen is…

    1. Thierry Trollinator

     De reden is 42.

  2. Vraagtekentje

   Nee lekker alle schapen ophokken, en de vliegtuigen vol met mensjes binnen halen, wat zijn dit voor gekken? Dit land wordt geleid door malloten.

 2. Rammstein

  Wat er nu gebeurt is een slachting & verwoesting van de kleine en grote economie. Dit is niet vol te houden. Binnen drie weken krijg je rebellie, burgerprotesten, massademonstraties en daarmee een avondklok en het leger op straat.

 3. Veteraan

  Vergeet niet dat b.v. Marokkanen massaal schijt hebben aan deze maatregelen maar wel bij de arts of in het ziekenhuis de boel kort slaan omdat ze niet als eerste worden geholpen. Op de goede na dan hé, maar dat is een kleine minderheid.

  1. AnnaKlaver

   Ook de orthodoxe christenen en de orthodoxe moslims geloven in een godt die alles bepaalt.
   Zij vormen een gevaar voor onze samenleving..

   1. Jack Flash

    En dat bepaal jij?

  2. Boudewijn Hummelinck

   “Vergeet niet dat b.v. Marokkanen massaal schijt hebben aan deze maatregelen”

   Bron?

   1. Jack Flash

    Bron?
    Maak maar eens een autoritje door de steden zoals ik,mafkees.

 4. AnnaKlaver

  De maatregelen van de regering kunnen en mogen inderdaad niet al te lang voortduren.
  Half April de regels versoepelen, want anders breekt de pleuris uit 🙂

  Je moet wat, alles kapot omdat we z.g zo mens gevoelig bezig zijn.
  Wees realistisch en kies voor de harde en juiste lijn.

 5. trollenvanger

  Een langdurige lockdown is simpelweg geen optie. Dan is het middel (véél) erger dan de kwaal.

  Hopelijk valt het mee met dit (zoveelste) virus en zien we binnenkort licht aan het eind van de tunnel.

  Het valt echter niet vol te houden dat dit een “gewoon” griepje is. Er sterven ook gezonde mensen aan. Ik snap zelf niet waarom ik tot nu toe nergens last van heb. Ik zit in de risicogroep en krijg elke winter griep. Meerdere keren zelfs.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Als de prognoses van het RIVM blijven kloppen dan zal eind mei er een stabilisatie van de IC-opnames optreden binnen de beschikbare capaciteit. Gelet op het feit dat patiënten gemiddeld drie à vier weken na besmetting op de IC belanden moet je dan begin mei moeten kunnen concluderen dat de strategie van ‘flattening the curve’ is geslaagd en derhalve de lockdown geleidelijk kan worden opgeheven en de economie weer moet kunnen opstarten.

   1. Fonz

    boudewijntje begrijpt niet dat als je elke dag honderdduizend x zegt dat er wat aan de hand is, mensen het ook echt gaan geloven, sterker nog, zich gaan gedragen naar wat ze horen, hypergonders zijn het…

    1. Thierry Trollinator

     Je doet er beter aan je eens een keer goed in te lezen in de materie, F.

     1. Fonz

      Als je het maar vaak genoeg herhaald gaan mensen zelfs zeggen dat je het niet snapt…

     2. CZ

      Thierry Ernst Willem Trollinator?

     3. Thierry Trollinator

      Nee, een nieuwe reageerder (althans imcidenteel.)

   2. P. Breetveld

    Voor alle fans van onze StaatsMan, een ingezonden citaat uit een krant:

    *Met afgrijzen las ik dat premier Rutte na het crisisberaad donderdag heeft meegedeeld dat er geen grenscontroles komen om het toerisme uit Duitsland en België in te dammen.
    En dan wel in Nederland de mensen verzoeken zoveel mogelijk binnen te blijven. Wat een gotspe. Ook las ik dat het kabinet Nederlanders die met het vliegtuig uit de Verenigde Staten komen, nota bene dé coronahaard van de wereld, ’verzoekt’ veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Lachwekkend gewoon, deze mensen moeten verplicht in quarantaine.
    Het kabinet gaat de belgen en duitsers ‘oproepen’ om met pasen weg te blijven. Je zou haast iedereen oproepen om maar gewoon weer de straat op te gaan!
    Dit beleid is werkelijk niet te bevatten!

    1. CZ

     “Dit beleid is werkelijk niet te bevatten!”

     Wel als je beseft dat je van Staats- en Bilderbergwege wordt genaaid.

   3. JochemX

    Prognoses van het R.I.V.M. die blijven kloppen? Maak je een grapje?

  2. CZ

   “Er sterven ook gezonde mensen aan.”

   Er sterven ook gezonde mensen aan de griep. Het middel overstijgt inderdaad het probleem en de problemen zullen vele malen groter zijn dan het zogenaamde virus.

 6. JFU

  Hoe goed bedoeld ook iedereen zal besmet worden, alleen door deze lockdown wordt bereikt dat het wordt verspreid over en lange periode om extreme pieken te voorkomen. Alleen gaat het heel lang duren, en niet een paar weken, eerder 6 maanden of meer. En dan al die tijd een lockdown. Gaat niet werken!

 7. Jack Flash

  Deze onzichtbare vijand kan altijd de schuld worden gegeven van alle malaise die er uit voortvloeit.
  Het neemt niet weg dat er elementen zich onder ons begeven die hierna toegewerkt hebben.
  Toeval bestaat,echter niet in de politiek op wereldschaal.

 8. CZ

  De druk wordt opgevoerd, het is nog (lang) niet genoeg!

 9. pantyboy

  mark rutte en zijn kabinet zijn een gevaar voor onze samenlevening
  en maakt onze economie weer kapot , net nu we een beetje uit de crisis van 2008 zijn geklommen begint hij met de volgende crisis
  corona is niets anders dan een wereldwijde terroristische aanval op de mensheid
  ik ben 54 en nederlander in hart en nieren en ik trek me niets aan van de maatregelen en doe precies waar ik zin in heb , ik laat me niet door de premier van politiestaat nederland de les voorschrijven

 10. P.Sisterons

  Dit noemen ze collectieve bewustzijnsvernauwing.
  Rutte zou het liefst alle mensen die zijn orders niet opvolgen ter plekke willen afschieten.

  1. Thierry Trollinator

   Dat zou eindelijk eens tijd worden!

   Met vriendelijke groet,
   de heer Wilders

 11. Fonz

  Mensen ga de natuur in, frisse neus halen, ipv van binnen zitten

 12. m.van.rosmalen

  Zal moeilijk worden voor de feestvierende thuiswerkclub

  1. Thierry Trollinator

   Hou toch eens een keer op met die stemmingmakerij!

 13. Jack Flash

  Met de huidige regels vervalt het recht op demonstratie, bijeenkomsten, gezamelijke staking op het malieveld etc.
  De boeren en de gele hesjes en de hele rest mogen “legaal” van de straat geveegd worden,wat eerst niet lukte.
  Het volk zit aan de buis gekluisterd te wachten op Rutte die gaat zeggen wanneer we weer naar buiten mogen.
  Wilders en Baudet zijn de fuik in gezwommen omdat ze zich heldhaftig met hart en ziel bekommerden om de volksgezondheid,wat in de realiteit helaas geresulteerd heeft in de ergste onvrijheid die we sinds WO2 niet meer meegemaakt hebben.
  Het is geen kwestie meer van links of rechts.De wereldwijde monetaire crisis is een feit aan het worden,de film van het bijdrukken van geld hebben we eerder gezien in Duitsland ten tijde van WO 2.
  Heeft de NWO gewonnen?
  Ironisch genoeg lijkt het alsof het Gele Gevaar weer terug is van niet weggegeweest.
  Ik ben niet van de Conspiracy-theories,maar blijf bij wat ik hier een poos geleden gezegd heb. Corona is voor die elitaire happy few een geschenk uit de hemel.Zij zullen nog veel energie verbruiken en vervuilen en overconsumeren samen met hun decadente celebrities zoals rijke popsterren en koningshuizen etc.
  Het gros van de wereld heeft het nakijken.

  1. Fonz

   Leugenclown Rutte gaat helemaal niet voor mij bepalen of ik binnen ga zitten die is gek, ik zeg ga de natuur in, ga op de dijk staan, weerstand kweken, doe je ding, houd afstand dat wel, was je handen wat vaker, maar ga niet als een debiel thuis zitten met dit weer..

 14. CZ

  Extreme maatregelen die continenten naar de knoppen helpen en complete economieën slopen!

  Week 12 2018 (19 t/m 25 maart) = 3430
  Week 12 2019 (18 t/m 24 maart) = 3042
  Week 12 2020 (16 t/m 22 maart) = 3575

 15. P. Breetveld

  In de jaren ‘30 werd Duitsland ook al ‘opgeroepen’ rond de pasen om uit Nederland weg te blijven. AH was gewaarschuwd!! De bevolking geloofde dat ook en voelden zich veilig. Tot begin Mei 1940.

 16. Bes Tolen

  De asielzoekersindustrie probeert nu extra succes te behalen. (Nederlandse) Lesbosartsen staan op het standpunt, dat hun artseneed en de uitleg, die zij er aan geven, gevolgd moet worden. Evenwel heeft deze eed geen juridische betekenis zodat anderen daar al helemaal niet aan mee hoeven te werken. Toegeven door de politiek aan die artsen, die zorgen voor een doorlopende stroom asielzoekers, is desastreus. Het Nederlandse gezondheidsbeleid komt dan steeds verder van de Nederlandse bevolking af te staan. De asielzoekersstroom blijft intact. Het bedrog wordt gehonoreerd. Als gewoonlijk.
  De belangen van de gezondheid van de Nederlandse bevolking staan al lang niet meer voorop. Slecht politiek beleid zorgt al sinds jaar en dag voor onnodig veel ellende onder de Nederlandse bevolking.

  1. Politiek Profeet

   Zodra hier het volk de supermarkten bestormen en leegplunderen ,het gezag vertrappen….de anarchie maanden ronddoolt, daarna het leger inzetten en de verantwoordelijken voor de coronacrisis in nederland voor een volkstribunaal sleuren.
   Pinokkio en zijn demonen66 bende, de pvdallahhhtonen en dat soort links tuig…

 17. P. Breetveld

  Valt me op dat er steeds meer commentaren weg worden gehouden. Ondanks de regels die door DDS worden gesteld. Bepaalde commentaren die dwars het spectrum links beschijnen mogen doorgaan. Telefoontje gehad van deugende adverteerders?

 18. P. Breetveld

  De mazzel, ik heb leuke reaguurders zien passeren maar het wordt steeds meer een soort Joop.nl. Schrijft men hier iets over Baudet / Wilders en er zijn 20 commentaren, zijn er 4 instemmend en de rest zijn epistels die hem bij zijn enkels afbreken. Jammer. Ja, Ik ga wel stemmen op Baudet, ja ik wil lid worden van FvD. Ja, ik vind Wilders geweldig en mijn vrouw stemt op Wilders! 1 keer stemmen helaas. Ja ik hou van Nederland waar ik lang voor heb gediend en risico’s gelopen die helemaal fout hadden kunnen aflopen. Ja, ik krijg de schurft van veel linkse opvattingen met credo
  “ILLEGALEN EERST”
  Links heeft af en toe een
  Puntje. Eerlijk blijven
  Ja, dat hele klimaat zal me een rotzorg zijn. Zolang het maar een beetje knap weer is buiten. We wonen nog steeds in Nederland. Ik ga de strijd die ik voer winnen,,terug naar mijn roots; schieten met vuurwapens op de clubbaan, vliegvakanties met mijn vrouw naar weet ik veel waar na toe. En later dit jaar mijn sport vanaf jonge puber, Shotokan Karate. Meerdere marocs hebben er al kennis mee gemaakt omdat mijn vrouw een ho€r was en ik de gore K. Kon krijgen in Amsterdam na een bezoek Artis en netjes probeerde te blijven tegen die knullen bij een tramhalte maar handtastelijk werden en waarschuwden dat ik ‘in kerkhof’ slapen gaan!’ Mij aan mijn jas mee wilden trekken bij mijn vrouw vandaan. Niet doen bij iemand met 1e Dan met zijn 50 + Die schrik en hulpeloosheid in die ogen toen ik op sparringskracht begon te kumiten vanuit het niets. Geen stoere kickboxers maar mietjes die wanhopig met hun armpjes omhet hoofd stop, stop, stop huilden.

  De stekker gaat eruit en vanaf nu alleen af en toe even de kanalen langsfietsen. Wees blij met jullie gezondheid en Hou die K woorden weg.

  1. Veteraan

   Respect @ P.Breetveld
   Maar laat je niet kisten door al die Trollen hier.
   En maak ze volgende keer af bij zo’n bushalte want 99 van de 100 keer flikken ze het bij iemand die geen weerstand kan bieden.
   En er lopen er vele honderdduizenden van dit soort tuig rond.
   Ze zouden geëuthanaseerd moeten worden maar Links keek en zag dat het goed was.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Het klopt wel dat Links het vermoorden van medeburgers geen goed idee vindt.

    1. Reinoud van Gelre

     Behalve als ze rechts zijn dan, he, Boudewijn?

 19. harte385

  Krijg steeds meer de indruk dat er een spelletje met ons gespeeld wordt. Om ons nog meer de mond te snoeren en totale macht te grijpen zodat wij burgers helemaal niet meer te vertellen hebben wordt een grote dictatuur in Nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.