Sneu PVV-steunraadslid verspreidt complottheorieën over coronavirus: ‘Bill Gates probeert eraan te verdienen!’

Een idioot PVV-steunraadslid uit Zaanstad heeft de coronacrisis gepoogd te misbruiken door allerlei compleet geschifte complottheorieën wereldkundig te maken. Zoals dat Bill Gates wil verdienen aan de pandemie door voor vaccinaties te pleiten.

Menno Barends, een steunraadslid van de PVV-gemeenteraadsfractie in Zaanstad, is vandaag ernstig uit de bocht gevlogen. Op Twitter deelde hij informatie van een extreem-rechtse homohatende antisemiet en een 5G-coronacomplotdenker om een treurig puntje te scoren over de rug van Bill Gates en tienduizenden coronapatiënten in dit land. Volgens Barends en zijn antisemitische bronnen:

“Als het aan Bill Gates ligt mogen mensen pas weer samenkomen als zij gevaccineerd zijn, dit zegt hij omdat hij dan spuitjes kan verkopen en geld kan verdienen. Het is een grote hypocriet, een gevaarlijk man. Mensen moeten dit nóóit accepteren, verzet u ertegen.”

Op het feit dat hij hatelijke desinformatie verspreidde werd hij attent gemaakt door factchecker Peter Burger, die schrijft:

“Bronnen? Barends retweet Johan Bogaard, die zelf weer Deep State Expose retweet. Boogaard denkt dat Gates microchips in vaccins stopt om ons te controleren, is als antisemiet o.a. tegen joodse burgemeesters en wil de Gay Pride verbieden want homo’s zijn onnatuurlijk.”

Burger sluit af met: “Tot zover de bronnen van Menno Barends.”

Met die feedback kon Barends echter niet zo goed omgaan. Burger vat de situatie nog eens bondig samen: “Ik attendeerde PVV’er Menno Barends erop dat hij een hoax over Bill Gates verspreidde en als bronnen een extreem-rechtse antisemiet gebruikte en een complotdenker die 5G als oorzaak van corona ziet,” en concludeert dan: “Barends heeft het opgelost door mij te blokkeren en de tweet te laten staan.”

Altijd hetzelfde met die PVV’ers: wél vooraan staan om uit te delen, maar nog niet in staat om ook maar een regendruppel te incasseren. Complotfanaat Menno Barends is dus bepaald geen uitzondering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. JochemX

  Zou kunnen

 2. fisufisu

  Dat doet Bill Gates ook.

  “Bill Gates: “Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
  pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…”
  Bron: ft.com 9-4-2020”

 3. Bockbeer

  Bill Gates gaat er ook aan verdienen. Als hij. Met een zogenaamd vaccin komt. Bill Gates is de man die vind dat er teveel mensen op de wereld zijn, maar nu mensen wil redden ineens.

 4. evil knievel

  R zijn ook wappies waarvoor de Corona aanpak te wit/racistisch is!
  Vind ik deze conclusie zo gek nog niet!
  Dat (van)Bill Gates rijker wordt van n vaccin lijkt mij waarschijnlijker!🤔

 5. Kretoloog

  De vraag is wie er echt idioot is:
  * Degene die denkt dat Bill Gates probeert een financieel slaatje te slaan uit deze coronatijden (‘never waste a good crises’)?
  * Of degene die denkt dat Bill Gates een filantroop is (‘give all his money for nothing’)?

 6. Alfred Bentinck

  Een steunraadslid.

  🙂

 7. werikke

  Dus vooral omdat hij steunlid is van pvv wordt dat groot uitgemeten.Elke partij heeft een aantal debielen die hun steunen en zal niet voor gehele partij aanhang gelden.echteemen vind bij dds altijd leuk om dit te gebruiken tegen de pvv en de trillen zullen wel weer blij zijn.heeft niets met journalistiek te maken.

 8. werikke

  Ik ken gestoorde mensen die pvda of d66 of groen links stemmen.meestal met hele gekke ideeën.

 9. LifeBuddy

  Is dat de bil gates die een partnerschap heeft met het bedrijf CureVac . Trump wilde het bedrijf naar amerika halen, omdat in het bedrijf iedereen schatrijk wordt van de donaties die uit Amerika komen. Politiek gezien, weet niemand hoe het in elkaar zit.

  1. Jack Flash

   Onze Ab Osterhaus was ook blij met met de import van de Mexicaanse griep zo’n 10 jaar geleden.

 10. fusilier

  Wat vermogen betreft ,laat Poetin ,Bill Gates ver achter zich. Poetin schept niet op over zijn vermogen,en dat siert hem.

 11. ikweetwatikwil

  Die complot theorieën waren er toch al lang. Heb ik je toen niet over gehoord Tim.

  1. Jack Flash

   Dit artikel heeft Tim vast geschreven omdat hij voor de PVV is.
   Daar laat ik het maar even bij.

 12. Duckday

  Bill Gates is niet de enige die er aanverdient Als je het goed in de gaten heb gehouden dan zijn alle prijzen flink gestegen. En wat te denken strak overheid gemeentes en ga zo maar door.En wie gaat het allemaal betalen ja de burger die zuinig is geweest. En de leiders die roepen kom maar binnen die houden de handen op de knip.Kijk eens wat het afkoppelen van het gas gaat kosten(alleen al in Amsterdam)

  1. M. Brandenburg

   Schaarste doet alle prijzen stijgen, dat was duizenden jaren geleden al zo. Iets dat gewild is maar waar weinig van te leveren is, is altijd duurder. We kunnen ook de socialistische manier proberen, waardoor in no-time er helemaal niets meer is. Ik kies liever voor de eerste en natuurlijke optie, dan de tweede gedwongen optie, waarna er niets meer is.

 13. Bullshit16

  Had wel gedacht dat dit van tim komt die pvv er heeft gelijk dat heeft bill gats zelf gezegt jensen heeft er beelden van dus tim jij framt pvv is niet netjes

  1. Piet51

   @Bullshit16
   Je doelt waarschijnlijk op de volgende complottheorie. De theorie zelf is inmiddels op diverse sites verwijderd.

   Bill Gates en zijn vrouw Melinda zouden volgens die complottheorie het patent op het nieuwe coronavirus hebben. Het is geregistreerd bij het Europees Octrooibureau onder nummer EP3172319A1. Volgens die complottheorie heeft de Bill en Melinda Gates Foundation eind vorig jaar de corona-uitbraak al gesimuleerd. Die oefening heette Event 201 en de voorspelling was: Tot 65 miljoen mensen zullen binnen achttien maanden sterven.

   Het verhaal ligt een heel stuk genuanceerder. Het Britse Pirbright Instituut, waarvan Gates inderdaad een van de sponsoren is, doet onderzoek naar een vaccin tegen bronchitis bij kippen en koeien en naar virussen die kunnen overspringen van vee op de mens. De Britse regering financiert Pirbright Institute, samen met Gates.
   Op 19 juni 2015 al heeft Pirbright Institute bij European Patent Authority (EPA) octrooi aangemeld voor dit corona virus en wel onder nr EP3172319A1. Dit is op 20 november 2018 toegekend, ver voor de huidige uitbraak dus en voor een andere variant van het corona-virus.

   Het citaat van de 65 miljoen doden komt uit een simulatie van een fictieve pandemie, eveneens gesponsord door de Gates Foundation. Er staat nadrukkelijk vermeld dat het geen voorspelling is.

   Jensen kletst maar wat raak en zou je gewoon moeten negeren. Dan houdt hij vanzelf op. Hij is een gevaar voor de samenleving, als hij meer kijkers zou hebben. Gelukkig nemen verstandige mensen hem met een korreltje, nee met scheppen zout.

   1. Bullshit16

    Piet51
    Natuurlijk wat de burgers niet mag weten word verwijderd maar meneer betweter bill gats heeft het zelf gezegt jensen heeft er beelden van als jensen geen beelden had gehad dan kan je vraagtekens zetten maar nu niet

    1. Piet51

     @Bullshit16
     Dan ben ik erg benieuwd wat Jensen daarover heeft laten zien. Kun je me wijzen in welke aflevering ik dat kan bekijken?
     Dat betweter zijn van mij valt wel mee, hoor. Ik geef gewoon wat ik weet, dat doen alle anderen hier ook, jij ook. Als iemand andere overtuigende informatie heeft, ook van Jensen, neem ik die graag over. Daar is niets mis mee.

     1. Piet51

      @Bullshit16
      Ik ben even verder gaan zpoeken naar die aflevering van Jensen, waar je op doelt. Het zijn er een paar opeenvolgende. Jensen geeft daar informatie, deels correcte feiten. Maar die feiten worden door mijn tekst hierboven in een ander daglicht geplaatst, zodat ze niet dreigend meer zijn. Dat octrooi, die simulatie van een pandemie, het klopt feitelijk, maar de interp[retatie is een verzinsel van Jensen.
      Maar het belangrijkste vind ik eigen de vraagtekens die Jensen zet bij een belangrijk uitgangspunt van bevolkingsgroei. Volgens hem vindt Gates, dat je de bevolkingsgroei met 10à 14% kunt verminderen m.b.,v. vaccinaties. Jensen bestrijdt dat. Het lijkt ook vreemd, dat je bevolkingsgroei zou kunnen beperken door te zorgen voor minder sterfgevallen. Toch is dit een breed geaccepteerde wetenschappelijke visie. Bevolkingsgroei kan namelijk beperkt worden door drie factoren:

      1. Beter onderwijs, want beter opgeleide mensen krijgen minder kinderen.
      2. Een gezondere economie waardoor betere leefomstandigheden en bestaanszekerheid, want betere leefomstandigheden vragen niet om een groot gezin voor inkomen en oudedagvoorziening
      3. Betere gezondheidszorg: gezondere mensen krijgen minder kinderen, want de sterftekans voor kinderen is veel lager

      Die vaccinaties van Bill Gates vallen onder punt drie. Deze drie punten zouden de kern moeten zijn van ontwikkelingssamenwerking. Vooral ook voor ons eigen belang, want een gezonde Derde Wereld is ook voor ons deel van de wereld van levensbelang, nog afgezien van de ethische kant van de zaak.

     2. Bullshit16

      Piet51
      Lees alle feitjes die Marianne 71 heeft geschreven er nog maar op na dat is de waarheid jensen staat hier niet alleen en
      Blue tiger studio heeft er gisteren ook aandacht aanbesteed die komen ook met feiten dus laat jij je maar inenten met dat vergif ik niet

     3. Piet51

      @Bullshit16
      Er wordt over Bill Gates meer onzin geschreven in de vorm van hoaxes, nep-nieuws en complottheorieën dan over wie op aarde dan ook. Zijn onmetelijke rijkdom (geschat op 100 miljard) zal daarbij een belangrijke rol spelen, vrees ik. Het meeste is aantoonbaar onwaar; ik gaf eerder enkele voorbeelden, o.m. die opruiende onzin van Jensen. Maar ik zou willen, dat er meer mensen als Gates waren, liefst even rijk en even goedgeefs. Dan zou de aarde er heel anders uitzien.

      En natuurlijk, ik zal het niet ontkennen, maakt hij ook fouten. Want iedereen die werkt maakt fouten. Als iemand heel hard werk maakt hij meer fouten. Maar je moet heel kritisch zijn op mensen die geen fouten maken.

      Jij laat je niet vaccineren met dat vaccin. Dat is je goed recht en het is altijd verstandig om bij zulke dingen goed na te denken. Mijn kinderen zijn ook maar heel beperkt en selectief ingeënt. Maar tegen corona zal ik dat wel doen, mits veiligheid mij voldoende gewaarborgd lijkt. Ik hoor van naaste familie die in ziekenhuizen werkt door welke hel corona-patiënten gaan, als ze het overleven.

     4. Bullshit16

      Piet51
      Dat is jouw mening jij hebt meer vertrouwen en die staatzenders en staatsomroep na IK niet
      Je kan van jensen en Blue tiger studio zeggen wat je wil maar ze komen met feiten zelfde met ab Oosterhuis JENSEN komt met beelden ik had een beetje vertrouwen en ab Oosterhuis maar na het zien van die beelden kan ik die vent niet meer vertrouwen maar dat soort gasten zie je alleen bij die staatszenders en staatsomroep

     5. Wesley Benley

      En daar had bulshit 1916 niet van terug.

  2. fisufisu

   @Bullshit, pietje is een globalistische achterlijke islamitische imbeciel, die nuancene*kt, braakt overdreven leugens in de ether (patent op coronavirus door Bill Gates)

   De juiste context, dit is wat Bill zelf zegt:

   “Bill Gates: “Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
   pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…”
   Bron: ft.com 9-4-2020”

   En waar stopt Billy zijn zuur verdiende miljardjes in? precies

 14. M. Brandenburg

  Zolang Bill Gates zich in de bovenste regionen ondanks een compleet gebrek aan expertise mee mag bemoeien, hij zelf nu via via en zijn miljarden vaccins produceert en verkoopt, en hij dit niet tegen kostprijs doet is het geheel aannemelijk dat onze Bill zich gigantisch hieraan wil verrijken. Uiteraard gebruikt hij het linkse mantra om de medemens te helpen, maar zoals altijd verrijken de initiatiefnemers zich er onevenredig gigantisch aan.

  Om tot die conclusie hoef je geen alu-hoedjes bronnen te volgen, gezond verstand zou ook alle alarmbellen doen afgaan.

 15. EvertB

  Tim Engelbart schrijft: “Altijd hetzelfde met die PVV’ers: wél vooraan staan om uit te delen, maar nog niet in staat om ook maar een regendruppel te incasseren”.

  Wat bedoelt Tim met ‘die PVV’ers’?

  Geestverwanten van Menno Barends, een steunraadslid van de PVV, of iedere PVV’er?

  1. Terminator

   Gewoon,
   hetzelfde als wat jij bedoelt wanneer je het zou hebben over een andere partij dan de PVV/FVD.

 16. Adriaanv

  Naief zijn in deze tijd is pas naief.

 17. marianne71

  Artikelen, blogs, social media posts; het explodeert online zo’n beetje als het gaat om het wantrouwen van Bill gates m.b.t. de Corona vaccinaties. Hilarisch dat de schrijver doet alsof deze PVV’er ‘ineens’ met deze ‘bizarre complottheorie’ komt.

  Het proberen te ontkrachten door het zonder goede argumenten als ‘bizarre complottheorie’ weg te zetten vind ik net zo slecht als zo’n statement maken zonder een goede bron/argument. Redenen om zijn vaccinaties te wantrouwen zijn er genoeg:

  Een studie van 2017 (Morgenson et. al. 2017) toonde aan dat het populaire DTP-vaccin van de WHO meer Afrikaanse kinderen doodt dan de ziekte die het zou moeten voorkomen. Het sterftecijfer van meisjes die tegen DTP waren gevaccineerd was 10x zo hoog als het sterftecijfer van kinderen die het vaccin nog niet hadden ontvangen. De WHO heeft geweigerd het dodelijke vaccin van de markt te halen en dwingt jaarlijks nog steeds tientallen miljoenen Afrikaanse kinderen om hiermee geïnjecteerd te worden.

  Indiase artsen geven de Gates-campagne de schuld van een verwoestende Non Polio Acute Flacid Paralysis epidemie (NPAFP) die 490.000 meer kinderen verlamde dan verwacht was tussen 2000 en 2017. In 2017 heeft de Indiase regering het vaccinatieprogramma van Gates teruggedraaid en Gates – inclusief zijn vaccinatiebeleid – gevraagd om India te verlaten. De NPAFP-aantallen daalden snel.

  In 2017 gaf de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met tegenzin toe dat de wereldwijde explosie van polio voornamelijk werd veroorzaakt door een stam die in het vaccin zit. De meest angstaanjagende epidemieën in Congo, Afghanistan en de Filippijnen houden allemaal verband met vaccins. Tegen 2018 werd 70% van de gevallen van polio wereldwijd veroorzaakt door stam die in het vaccin zit.

  En dan heb je nog Event 201, een oefening waarbij Bill Gates aanwezig was in oktober 2019 in New York. ‘ A tabletop exercise that simulated a global pandemic, which resulted from a new coronavirus.’ Tja, als mensen je al niet vertrouwen en zoiets horen gaan de complottheorieën op volle toeren draaien natuurlijk.

  Dat hij geld gaat verdienen aan de corona vaccinaties en heeft gezegd dat mensen pas weer naar hun normale manier van leven terug kunnen gaan wanneer iedereen is gevaccineerd klopt overigens.

  1. Bullshit16

   Met andere woorden kijk jensen of blue tiger studio daar word het onderbouwd met beelden
   Kijk wel op YouTube wand op die staatsomroep daar zie je niks

  2. Terminator

   –Vertaling: Door Frankema voor de stichting Vaccinvrij–

   Nou dan weet je het wel… m.-chips die stiekem in alle vaccins bijgemengd worden, autisme- boellshit fabeltjes etcetera etcetera etcetera etcetera.

  3. Doperwtje

   Ooit kwam ik op deze site, voor de goede posts, en ergerde ik me nogal eens aan de dommige commentaren eronder. Tegenwoordig is dit eerder andersom! Bedankt Marianne71. Tim, doe ajb wat meer je best..

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Bedankt Marianne !
    Timmy boy weet trouwens precies wat hij doet en dat is niet fris !

    1. Wesley Benley

     Niet fris in de eerste plaats om stelselmatig allerlei “gedebunkte” achterklap steeds weer opnieuw op te halen. Dat is pas niet fris!

     Het is kwaadaardige misleiding van de bovenste plank.

     Keizertje!!

     1. fisufisu

      wesleyannaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

 18. Antiglobalist

  Gates wil opeens vaccinaties verkopen en heeft bij toeval enorme invloed in de WHO en het RIVM. Via het RIVM dus ook op het regeringsbeleid. Engerd, net als Soros.

 19. Caesar Lion Cachet

  LS…

  En weer is glashelder uit welke Zio Nazie Hoek hier de wind waait…
  Nee natuurlijk ! Bill is een hele fijne koosjere man die geen miljoenen doden op zijn geweten heeft met zijn vaccinatie programma’s. Etc. etc. etc.

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…

   Billyboy is trouwens dikke mik met Mark Rutte !
   Hand in hand in het Torentje !

 20. harte385

  De grootste idioten zitten bij de VVD, PVDA, D66, GroenLinks, CDA. Er zijn maar twee partijen die opkomen voor Nederland en dat zijn de PVV en FVD

 21. Peet64

  Nu is het ook snel “verkeerd” uit te leggen dat degene die zoveel investeert
  in vaccin fabrieken ook degene is die voortdurend roept dat vaccinatie verplicht moet worden en dat mensen een reisverbod moeten krijgen als ze niet kunnen aantonen gevaccineerd te zijn. Dit is voorzichtig gezegd ook niet handig.

 22. Frons

  Dhr Gates heeft veel goede dingen gedaan met zijn enorme vermogen. En met geld is er van alles te koop in deze wereld: Een mooi huis, auto, politici, publieke opinie, gezondheid organisaties en nog veel meer…

  Maar Bill Gates is en blijft natuurlijk een zakenman en weet hoe hij met geld moet omgaan. De beste investering die hij tot nu toe gedaan heeft is die in zijn fantastische en onschendbare imago.

  Een imago zo fantastisch en onschendbaar dat die met hand en tand moet worden verdedigd tegen elke vorm van bedenkingen of kritiek.

  De propaganda machine gevolgd door een blinde en naieve kudde van volgelingen gaan hand in hand om dit imago van hun held, godheid en redder te verdedigen.

  Dit imago begint echter her en der barstjes te vertonen wat lijd tot nog meer angst en verzet bij de kudde met volgelingen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.