Sneue, overijverige politie pakt zanger aan die concert gaf voor doodziek jongetje: ‘Evenement! Dus corona-boete’

Dat de intelligente coronalockdown wordt nageleefd, is belangrijk. Maar dat je er ook verschrikkelijk mee kan overdrijven bewees de politie in Tilburg wel. Zij slingerden een zanger op de bon, omdat hij zogenaamd een “evenement” had georganiseerd: een stoepconcert voor een zwaargehandicapt jongetje van tien. De schade? €390. Te betalen door de vader van het jongetje, nota bene.

De coronacrisis is zwaar voor iedereen, maar degenen die het in de ‘gewone’ wereld al niet makkelijk hadden komen er nu helemaal bekaaid vanaf. Neem bijvoorbeeld de 10-jarige Kyano uit Tilburg. De jongen is zwaargehandicapt en is behalve aan zijn rolstoel ook nog eens aan zijn huis gekluisterd wegens de lockdown.

Reden voor volkszanger Danny Swinkels om de jongen op te vrolijken met een privéconcert op de stoep. Maar één of andere harteloze onverlaat van een buurtbewoner heeft bij de politie geklaagd over geluidsoverlast. En ja hoor, daar kwamen de wouten aan. Om nog even een boete uit te delen voor het maken van de dag van een klein gehandicapt jongetje. Of er even €390 kon worden afgetikt. Door de vader van Kyano, nota bene, want hij zou de ‘organisator’ van het evenement zijn.

Heel triest:

“Eén van de buren komt naar Kyano’s vader om te klagen over geluidsoverlast. Die zegt op zijn beurt dat het optreden maar een halfuurtje zal duren. Even later komen politieagenten en volgt de bekeuring voor het overtreden van de coronamaatregelen. Kyano’s vader krijgt de boete, omdat hij wordt gezien als organisator van het evenement. “We waren allemaal geschrokken en verbaasd”, zegt Danny.”

Gelukkig is er ook goed nieuws: via een crowdfunding is het geld van de boete inmiddels opgehaald en méér: “De hoogte van de boete is ingezameld. Enorm bedankt voor iedereen die al heeft gedoneerd! Blijf vooral doneren want van alle donaties gaan we een concert voor de gehandicaptenzorg organiseren. ❤️” Sliep uit, sneuneusagenten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. lotje

  Het gaat ook alleen maar om het geld en daarom schrijven ze ook zoveel boetes uit. Zit de politie wel alleen in de auto? Schrijven ze wel een boete met 1,5 meter afstand? En schrijven ze wel een boete met handschoenen aan? Of is het dan niet zo erg als de politie iemand besmet , als ze het geld maar krijgen. Als ze een boete schrijven zonder handschoenen dan had ik de boete niet aangepakt.

 2. ikweetwatikwil

  Is dat wel waar? Of steekt hier meer achter.

  1. Shadow1100

   Ik geloof dit ook niet! Ik zie ook nergens een reactie van de politie op dit gebeuren. Dit lijkt op stemmingkwekerij…….

 3. Peetjoh

  Mede mogelijk gemaakt door de regering. Die vroeg namelijk om je buren aan te geven. Ik denk dat een hoop ouderen een dejavu krijgen.

 4. Seneca

  het woord intelligent dat gebruikt wordt bij de arrestatie van het NLse volk, is blijkbaar niet besteed aan deze agenten. zo zie je maar dat politie en justitie niet uitblinken in deze geestesgesteldheid.

 5. Hatseflats

  Handhaven tegen liefdadigheid. Geeft het niveau van de politie perfect weer. Die agenten zullen met een voldaan gevoel naar bed zijn gegaan die avond. Helden dat het zijn.

 6. Kretoloog

  De lockdown mag dan misschien intelligent zijn. Maar dat zijn sommige handhavers niet. En dan gaat het schuren.

  Je ziet dat ook wel bij bestuurders. Zo is er een burgemeester die dit paasweekend een compleet fietspad afsloot. Zijn argumentatie: “Het fietspad is maar 2 meter breed. Dan lukt het niet om elkaar op een afstand van minimaal 1,5 meter te passeren”.
  Ergo: Afsluiten!

 7. Vrijedenkert

  Bij heel veel verzorgings en verpleegtehuizen worden buiten aan de lopende band optredens georganiseerd of gegeven door vaak meerdere personen van bands of koor, deze houden dan wel anderhalf meter afstand maar hier komen ook meerdere mensen samen en kun je beschouwen als een evenement maar hier wordt niet tegen opgetreden door handhavers of gemeenten…
  Overal zie je nu spontaan optredens op straat of in buurten en wordt niet tegen opgetreden, ik zou het voor de rechter laten komen want of je nu buiten voor een verpleegtehuis een optreden geeft voor eenzame bejaarden of voor een gehandicapte jongen is voor mij om het even!

  1. Kretoloog

   Ik kan iedereen die een boete of bekeuring heeft gehad, adviseren om naar de rechter te stappen. En dan een goede advocaat meenemen.

   Diverse juristen van naam en faam zijn namelijk van mening dat de noodverordeningen die nu overal in van kracht zijn in Nederland, in strijd zijn met de Grondwet. Dus is er ern gerede kans dat de boetes en bekeuringen geseponeerd worden.

 8. Reinoud van Gelre

  Intelligent?!
  De ouders van zo’n jongentje, die hem de naam Kyano hebben gegeven, die zijn pas intelligent!!!
  Wat een tokkies!😆
  Ik denk dat dat jongentje gehandicapt is geworden door die naam!
  De agenten hebben in dit geval juist gehandeld!

  1. Piet51

   Je weet vast, dat Kyano een naam van Iers/Keltische oorsprong is met als betekenis “lang verwacht kind”. Een paar duizend kinderen in Nederland heten zo.
   Ik begrijp, dat je iedereen in Nederland die zijn kind een bijzondere naam geeft als “tokkie” gaat kwalificeren. Het wordt dus voortaan vooral weer Jan, Piet en Klaas, ik moet er niet aan denken.

   1. Reinoud van Gelre

    Piet51:

    “…Je weet vast, dat Kyano een naam van Iers/Keltische oorsprong is…”

    Daar ben ik me zeer van bewust, Piet.
    Het zal ongetwijfeld leuk klinken in de Keltische streken…
    Of bij tokkies in een volkswijk. Het is maar hoe je het bekijkt. Deze ouders zouden niet weten wat een Kelt is, Piet, al gaf je ze een krat bier.

    1. Piet51

     @Reinout van Gelre
     Ik begrijp, dat jij ze kent en weet dat ze geen Ierse/Keltische voorouders of banden hebben. Je zult ook namen als Zion, Leandro, Waylon, Sydney, Olle, Memphis, Dustin en honderden andere (deze 7 ken ik toevallig), sterk afkeuren en kwalificeren als tokkie-geschikt?

  2. Bolland

   Idioot !!

 9. Jack Flash

  Welkom in de fascistische staat.

 10. Arbeider65

  Die agenten doen hun werk. Wie er echt sneu is is 1 van die buren. Als ik wist wie dat was, bleef er geen ruit meer over.

 11. kees cup

  Tim schetst hier wel een eenzijdig plaatje.
  Boze buurman versus gehandicapt kind.
  In deze versie wordt de zieligheidskaart weer eens getrokken, kindje in rolstoel, en dan mag plotseling alles.
  Regels, die er niet zonder redenen zijn, gelden dan zeker niet meer.

  Buurman en de rest van de buurt moet maar een half uurtje lang de muziek aanhoren. Dat er mensen zijn die deze overlast niet zo waarderen telt niet in dit geval.
  Kon zeker niet wat zachter .. of binnenshuis..
  Wie is hier eigenlijk de aso ?
  Pappie, die schait aan de buurt heeft, of de buurman die het eerst nog met een gesprek probeert?
  Er bestaan nog veel meer ernstig gehandicapte kinderen in Nederland, allemaal maar een buitenconcert geven?

  Policor links kan ook nog wel een paar duizend zielige mensen aanwijzen.
  Voor deze groep mensen dan wel graag muziek uit hun eigen cultuur.

 12. evil knievel

  Maar moeders met kinderen & heaumeaus in de bek spugen is geen probleem!?😕
  Ondertussen lopen die 2 moordende zandbakkers nog gewoon vry rond maar dat heeft schijnbaar geen prioriteit!?😖
  Raar dat de mensen populistisch/Rechts worden,he!😄

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.