Steunpakket voor KLM gaat er komen! KLM zal wel moeten voldoen aan eisen van de Groene Khmer

Het politiek wedijveren om KLM lijkt opgelost. Nadat Frankrijk al bekend had gemaakt om maar liefst 7 miljard te pompen in AirFrance – en dus KLM – was de volgende zet voor de Nederlandse regering. Het kabinet kwam met een plan om 2 tot 4 miljard ter beschikking te stellen aan KLM, met een streng eisenpakket inbegrepen.


Veel Kamerleden waren al snel tevreden toen ze te horen kregen dat er strenge eisen waren verbonden aan het steunpakket. KLM mag dividend uitkeren en zal ook geen bonussen mogen geven de komende tijd. Ook is het kabinet van mening dat KLM zich moet gaan voorbereiden op een salarisvermindering.

Voor de linkse partijen zal het ook als een overwinning voelen dat zij enkele duurzaamheidseisen terug zien in de voorwaarden. KLM zal namelijk moeten gaan verduurzamen, zo niet dan hebben ze alsnog geen recht op het steunpakket.

Jan Paternotte was helemaal in staat van euforie. KLM moet er nu eindelijk aan geloven, de gedroomde CO2 taks treft nu ook hen. Grote overwinning dus voor onze klimaatdrammers.

,,En net zo belangrijk: KLM en Air France moeten de CO2-uitstoot terugdringen, de kern van het netwerk blijft behouden voor Nederlandse economie en er komen minder nachtvluchten op Schiphol.”

Ook Geert Wilders was niet helemaal tevreden. Hij vindt namelijk dat Jan Modaal in deze kwestie wordt vergeten, terwijl ook de gemiddelde burger het enorm zwaar heeft. Volgens Wilders moet iedereen kunnen rekenen op staatssteun in deze tijd.

,,Doe ook wat voor de gewone Nederlander in deze moeilijke tijden, minister Hoekstra! Verlaag de huren en de btw op boodschappen, of schaf het eigen risico in de zorg af. Help bedrijven én burgers!”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Mar

  Ach meneer Wilders, er werken heel wat van de gewone Nederlanders, Jan Modaal, bij de KLM. Er wordt echt niet alleen gevlogen, er is een breed scala van allerlei werkzaamheden die nodig zijn om zo’n kist met een stuurknuppel in de handen van een piloot te laten opstijgen vanaf Schiphol.

  En voor de groenfanaten, KLM is al lang bezig met verduurzamen.

  1. Peetjoh

   Jammer voor die Jan modalen dan. Die er maar mondjes maat werken. Het zijn hoofdzakelijk zwarte pieten namelijk. Weg met dat Schiphol. Weg met de belastingvrije lucht vervuiling. Schiphol is meer een doorvoerhaven voor mensen die niet eens naar Nederland komen. Ook van die 17 miljoen mensen hier maken maar een klein aantal gebruik van Schiphol. Dus weg ermee. Het brengt ons hoofdzakelijk asieleisers.

 2. Antiglobalist

  ‘KLM mag dividend uitkeren en zal ook geen bonussen mogen geven de komende tijd.’
  Volgens mij klopt de zin niet. De manier van formuleren suggereert een gelijkheid, maar inhoudelijk staat er een tegenstelling.

  Ik vermoed dat het ‘geen dividend en ook geen bonussen’ moet zijn, of niet @Bart?

 3. EvertB

  Zo. Dat werd tijd ook om die vliegbobo’s aan te pakken. Schaamteloos grove bonussen willen incasseren terwijl KLM op omvallen staat. Wat een vlieg-tuig!

  1. RCS

   Dat bedrijven die staatsteun ontvangen geen bonussen en dividend mogen uitkering vind ik terecht. De core business van KLM is vliegen en ze moeten helemaal niet meegaan in die linkse klimaat idioterie wat alleen maar leidt tot veel minder vliegen wat de continuïteit van KLM in gevaar brengt en dan is het in no time alsnog einde verhaal. Die klimaat idioten zijn pas tevreden als er helemaal niet meer gevlogen wordt maar wordt getraind.

   1. RCS

    getraind = getreind

  2. Peetjoh

   Omvallen? Een bedrijf wat 5 miljard buffer heeft op de bank valt niet hoor. Ze doen wat de banken vorige crisis deden. Ons laten opdraaien voor hun verspilling.

 4. Alfred Bentinck

  Mensen die brallen over “de Groene Khmer” zijn niet goed snik en plaatsen zich buiten elke redelijke discussie.

  1. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

  2. Willem Bever

   nah hummeltje voer hem dan niet en hou je mond

 5. Original NL

  Prima kop Bart!!

 6. Willem Bever

  Als deze deugmensen die politiek links vertegenwoordigden dan nu eens het goede voorbeeld geven door de verhoging van hun bezoldiging welke ze een half jaar geleden geregeld hadden (oeps sorry over gestemd….makkelijk hoor) terugdraaien en als bonus nog dat stapje extra doen dan zal dat zeker navolging krijgen ..ahum

 7. slayer

  rot op met je staats steun ,bedrijven die niet overeind kunnen blijven zonder staats steun of subsidie hebben geen bestaansrecht

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.