Column Superjan: ‘Hulde aan onze boeren! Laat ze NU niet in de steek’

Een paar weken geleden stonden “we” als een waanzinnige uien, melk en pasta in te slaan. Het eten zou wel eens uit de schappen kunnen verdwijnen. Een horrorscenario. Gelukkig bleven de schappen vol. Dat komt door onze boeren.

Wat mogen wij ons gelukkig prijzen met één bedrijfstak die nog wel functioneert en niet is afgestaan aan het buitenland. We hebben eieren, we hebben groente! Vlees! Dankzij onze boeren! De zwijgende doorploegende en onzichtbare helden in tijden van Corona.

We zien wat er gebeurt als globalisme doorslaat. Medicijnen, medische apparaten, mondkapjes… die maken we niet meer. Ons land kijkt machteloos naar landen die ze produceren en met ingehouden woede naar globalistische broeders, zoals Frankrijk, die bevoorrading tegenhouden.

Onze regering stond op het punt precies hetzelfde te flikken met ons voedsel en ons water (privatisatie). Ons voedsel moest naar Kazachstan en Oekraïne, naar Frankrijk, denk aan vis en graan, hetzelfde land dat ons nu mondkapjes ontzegt!

Nu mijn punt. Deze week waren onze boeren verdrietig en teleurgesteld. “Van Drie-loopmeisje” Carola Schouten (En dus Rutte) gaat gewoon door met het verwoestende pre-corona anti-boeren beleid. Het is alsof je de brandweer ontslaat tijdens de grootste fik ooit.

Ik besteedde er aandacht aan, maar mijn tweets vielen plat. Niemand lijkt zich voor de boer te interesseren. Het enthousiasme lijkt weg. Iedereen is afgeleid of depressief of whatever. Ik zeg. Wake the Hell up! Geef een signaal aan de regering: Blijf met je poten van onze boeren af.

Het is Rutte die de ziekenhuizen sloot. Het is Rutte die alles dat we hadden, medische industrie/farma naar het buitenland weg heeft laten glippen voor geld. Vertrouwen jullie deze “staatsman” met ons voedsel? Met het eten voor onze kinderen? Ik niet.

Vergis je niet. Tijdens deze crisis wordt achter de schermen van vrees en angst, keihard doorgewerkt aan de sloop en uitverkoop van Nederland met hilarische excuses als “stikstof” en klimaat. Never waste a good crisis. Dat mensen daar sowieso intuinen is al een giller.

Tijdens de oorlog moet je vechten, niet discussiëren. Oordelen komt achteraf. Ik begrijp dat Nederland zich schaart achter zijn armzalige leiderschap, zelfs als het fout op fout stapelt. Maar in Godsnaam. Laat de boeren niet vallen. Doe het niet voor hen. Doe het voor je kinderen.

Daarom zeg ik. Leve de Nederlandse Boer, tuinder en visser! Zij zijn letterlijk onze redding. Iedere dag weer. Omdat we iedere dag moeten eten en drinken om te overleven. We maken een kring om ze heen en we laten ze niet slopen. Leve de Boeren!!! #Covid19NL #Boerenprotest 

Volg ‘Tweep Des Vaderlands’ Superjan op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Kretoloog

  Met dit artikel ben ik het helemaal eens!
  Chapeau aan de schrijver.

 2. 75

  En geen zonnepanelen op landbouwgrond.

  1. Bertus bumperding

   @75
   Vergeet de windmolens biet te benoemen .

   1. Bertus bumperding

    Bier is niet

     1. CZ

      Boudewillem Hummelinck?

 3. Boudewijn Hummelinck

  De boeren proberen de Corona-crisis te misbruiken door onder de milieuregels uit te komen.

  Dat trapt de Regering gelukkig niet in.

  1. CZ

   Boudewillem Hummelinck?

  2. Bertus bumperding

   Aaach
   Bartje Kinderhumper laat ook weer een digitaal ajaculaatje tussen duim en wijsvinger door glippen .
   Moet jij je niet bezig gaan houden met de wetgeving omtrent kindermisbruik ipv milieu wetgeving?

  3. Albertha1

   Bewijs dat maar eens!
   Ik wacht af. We trappen niet in jouw loze leugens.

  4. Bolland

   heeft u geblowd?

  5. Adriaen van Bergen

   Onze boeren produceren milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld Oekraïners zouden doen.
   Hier liggen de eisen veel hoger en wordt er beter gecontroleerd.
   Het is uitermate dom en kortzichtig om deze hightech branche te verpatsen.
   Dat voedsel wordt heus wel geproduceerd alleen hier heb je er controle over en de mensen hier zijn over het algemeen ook beter geïnformeerd en minder omkoopbaar.

 4. LifeBuddy

  De boeren krijgen van de regering de schuld van het Co2 complot. Maar de echte vervuilers zijn de democraten in de amerikaanse rocky mountens. En waarom obamba de daders een aai over de bol heeft gegeven, kan ik nog steeds niet begrijpen. Google ”methaanlek amerika” en je haren gaan hoog in de nek staan.

 5. AnnaKlaver

  Superjanneman dreint en zeurt, alles is de schuld van Rutte.

 6. fusilier

  Hummelinck. Beetje meer respect voor de boer , zij zijn hard bezig met hun zaaigoed in de grond te krijgen, terwijl jij met je luie kont achter je toetsen bord zit om die hardwerkende mensen een beetje te sarren,met je onzin verhaaltjes

  1. AnnaKlaver

   @f
   Dan ook respect voor Rutte en zijn kabinet, zij werken keihard.

  2. CZ

   “Hummelinck. Beetje meer respect…”

   Wakker worden Fusilier, je hebt het tegen een doordrenkte diarreetrol, daar zit geen enkel respect meer in. Je kunt zo’n slijmprop beter niet voeren met reacties want daar leeft hij van.

   1. Original NL

    Precies CZ….alleen strontvliegen duiken op de verbale uitwerpselen van hummelanus….zolang die er zijn en hem voeren neemt de berg shit alleen maar toe.

 7. Meriadoc Brandebok

  Slechte column voor op dit blog: “Onze regering stond op het punt precies hetzelfde te flikken met ons voedsel en ons water (privatisatie). Ons voedsel moest naar Kazachstan en Oekraïne, naar Frankrijk, denk aan vis en graan, hetzelfde land dat ons nu mondkapjes ontzegt!” Hoe kun je dit in vredesnaam optikken, goeie genade.

  1. Kretoloog

   Toch zit er een kern van waarheid in. In de EU bukte Nederland voor de Franse eisen rond de elektrische boomkor (mocht niet!). Er werd serieus gesproken over de graanschuren in Oekraïne, als leveraars voor het graan, aardappels en suikerbieten. Daarom ook dat ‘handelsverdrag’ (wat eigenlijk een opstap is naar toetreding tot de EU).

   Heel veel productie is verplaatst naar lage loonlanden (in Verre Oosten). Daar zien wij nu de nadelen van (mondkapjes bv.). Qua land- en tuinbouwproducten is Nederland gelukkig nog steeds zelfvoorzienend. En dat moet absoluut zo blijven!

   Brandebok heeft zoals altijd geen idee waar hij over praat. Wie herinnert zich niet zijn dwaze comments over de Brexit (samen met de huistrol)? Er is helemaal niets van zijn voorspellingen uitgekomen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Er zal inderdaad wel over graanschuren zijn gesproken. Granen worden namelijk al sinds de negentiende eeuw geïmporteerd. En daarvoor: in de vijftiende en zestiende eeuw uit het Oostzeegebied. Er moest niets; het Nederlandse tarwe is van te slechte kwaliteit om goed tarwebrood van te fabriceren Dat neemt niet weg dat er nog veel tarwe wordt verbouwd en daar ook Hollands brood van wordt gebakken. Er zit niet eens een kern van waarheid in: het is gewoon onzin.

    75% van het voedsel dat wij eten is trouwens geïmporteerd. En dankzij die globalisering is de omvangrijke export – waaraan de boeren hun brood verdienen – mogelijk. Hoewel we natuurlijk altijd de grenzen kunnen sluiten, de agrarische sector kunnen inkrimpen, totdat het op het niveau van 17 miljoen Nederlanders en niet de hele wereld staat.

    Mijn voorspellingen over de Brexit? Eerder schreef ik:

    – De Conservatieven houden stand met rond de 40% van de zetels. Labour verliest en zakt weg tot iets rond de 30%. LibDems verliezen zetels. De SNP wint enkele zetels van de Tories. Traditionele Labour-districten worden Tory en SNP.
    – Uit de uitslag zal blijken dat weinig mensen strategisch hebben gestemd.
    – Johnson behoudt zijn zetel en blijft premier.
    – Na de Kerst implementeert Johnson zijn Brexitwetgeving en start onderhandelingen met de EU. Trump zal, onder druk van de publieke opinie, worden genegeerd.
    – Volgend jaar zijn de onderhandelingen voor het handelsakkoord rond. Het blijkt dat de Britse regering veel compromissen heeft gedaan, in de lijn van het onderhandelingen van het terugtrekkingsakkoord. Voor de harde Brexitters is dat niet relevant. Zij zullen uiteindelijk meegaan in het handelsakkoord. De oppositie stemt tegen.
    – Nigel Farage zakt weg in de vergetelheid. Na een jaar weet niemand meer van zijn bestaan. Hij ontvangt geen salaris meer van de EU.

    Kijk nou: #1, #2, #3, #4, #6 zijn allemaal uitgekomen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Mijn voorspellingen bleken te kloppen. Mijn argument eveneens. Kretoloog is met de staart tussen de benen vertrokken.

  2. Veteraan

   Ach gossie toch, het kan lezen.

 8. Beukman

  Het is in ieder geval goed dat het Mesdag Zuivelfonds, na eerst een grote mond te hebben opgezet over de cijfers van het RIVM tav de productie door de landbouwsector van stikstof, nu alsnog het boetekleed heeft aangetrokken. Stilletjes, maar toch.

  Het Mesdag Zuivelfonds komt na herberekening van de eigen cijfers uit op dezelfde stikstofcijfers als het RIVM. Dat betekent dat 41 procent van de stikstofneerslag op natuurgevoelige gebieden in Nederland veroorzaakt wordt door de landbouwsector. Neem je als uitgangspunt natuurgebieden inclusief de minder gevoelige wateren komt het aandeel van de landbouw uit op 35 procent, aldus het Mesdagfonds.
  Eerder zei het zuivelfonds dat het aandeel van de landbouw aanzienlijk lager lag, zo’n 26 procent. Een storm van kritiek op het RIVM barstte los, boeren waren boos en voelden zich gesteund in hun beleving dat de cijfers van het RIVM niet klopten.

  rtvoost.nl/nieuws/328604/Mesdagfonds-komt-na-herberekening-uit-op-dezelfde-stikstofcijfers-voor-landbouw-als-RIVM

  1. Boudewijn Hummelinck

   Daar zal Superjan niet op reageren, Beukman. Met het Mesdagfonds hoopt hij dat deze feiten in het rumoer van de Coronacrisis geen aandacht zullen krijgen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Het Mesdag Zuivelfonds zit in de zak van de boerenclub, maar toch hebben ze een geweten om niet te sjoemelen, dat is dan wel weer een goede zaak.

  3. Kretoloog

   Het Mesdag Fonds is niet meer nodig. Door Corona-maatregelen is de stikstofuitstoot spectaculair gedaald. Hoewel de boeren toch doorgegaan zijn zoals zij altijd deden. Daarmee is impliciet het bewijs geleverd dat niet de boeren de grootste uitstoters zijn (zoals links en D66 beweerden), maar het verkeer (auto, vliegtuig).

   Schouten wil dat niet erkennen. Gevolg: alle boerenorganisaties (ook de gematigden) hebben deze week het overleg met de minister afgebroken en het vertrouwen in haar opgezegd.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Ze zijn niet de grootste uitstoter van stikstof maar ze nemen 41% vóór hun rekening. We moeten die sector dus terugdringen om de doelen te halen, tenzij Nederland de komende decennia in lockdown blijft. Dat is niet waarschijnlijk.

    1. CZ

     Boudezuiger Welsh?

 9. Reinoud van Gelre

  We schakelen even over naar het nedersaksisch:

  “…hi-j warkt deur zommer en winter
  hi-j zwoegt deur ’t hele joar
  moar de bankschuld warkt ’t hardsten
  en drukt op alles zwoar
  hi-j warkt ook op zondag, hi-j warkt altied deur
  hi-j dich vaak bi-j zichzelf: “woar doe ik ’t veur?”

  meestal dinsdagsmargen geet hi-j noar de markt
  want de boer die moet ok handel’n bi-j zien wark
  wi-j kunt ’t niet bekieken moar ’t is eerlijk woar
  ’t boerenwark dat is onmundig zwoar

  de boer dat is de keerl, de boer dat is de keerl
  de boer dat is de keerl die ’t mot doen
  met machines en met de hand bewerkt de boer zien land
  moar alleen de fabrikanten vangt de poen

  de boer dat is de keerl, de boer dat is de keerl
  kuch alles op krediet, geld heffe niet
  met die hoge rentestand, lup ’t heavig uut de hand
  moar ontheffing van belasting krig-e niet

  de bank eist alles op en de handel die li-jdt strop
  moar de boer dat is de keerl die ’t mot doen
  ’t zol iedereen duftig raken as de boer ging staken
  want de boer dat is de keerl die ’t mot doen

  de boer dat is de keerl, de boer dat is de keerl
  de boer dat is de keerl die ’t mot doen
  hi-j hef gin bokse meer an ’t gat
  hi-j steet overal op de lat
  de belasting schraapt ’t laatsten betjen poen
  de belasting schraapt ’t laatsten betjen poen…”

 10. Veteraan

  Eindelijk weer eens een goed stuk om te lezen.
  Blijkbaar zijn er toch nog goede auteurs bij deze club.

 11. leukeditter

  ff wat anders. ik heb een peiling gehouden bij ons in de stad onder 2150 mensen en wat blijkt; FVD +3 pvv +1 vvd +1 … andere cijfers dan de hond … vreemd

  1. Boudewijn Hummelinck

   Kusje ons iets meer vertellen over deze peiling?

   1. Kretoloog

    Kusje? Flikker op BH, jij wil ons allemaal besmetten!

   2. Albertha1

    Ik vroeg je een uur geleden om jouw onnozele opmerking dat de boeren het corona virus
    gebruiken om de milieuwetgeving te ontduiken, even te bewijzen.
    Maar onze linkse populist kon dat natuurlijk niet! Het bleef doodstil zoals altijd.
    Altijd die onderbuikgevoelens etaleren werkt echt niet !

  2. LifeBuddy

   Geweldig , die peilingen en propaganda nieuws van den hond kwamen van de nepnieuwszender nos/rtl/ en de augurken zender van veronica.

 12. goedisfout

  Al dat getreiter tegen boeren is om hun land in de pikken. Boeven zijn bezig om van Nederland één grote stad te maken. (tristate city). Amsterdam doet iets gelijks met “Amsterdam wetlands” zie ook Hemke Falsema grondspeculant met haar stulpje in Holysloot.

 13. Rosasolis

  Wat en onzin! Niemand stond ” een paar weken geleden uien, melk en pasta in te moeten slaan”. Er waren geen toen problemen en zijn nu ook geen problemen.
  Er waren tijdens de boeren demonstraties geen waarschuwingen dat wij moesten gaan hamsteren wegens aankomende voedsel te kort! Nep nieuws! De supermarkten waren die enkele weken volop met alle voedsel producten voorzien. Niemand in onze Moord Kop was in nood en niemand raakte in paniek. En nu weken later tijdens de Corona crisis, tot nu toe alweer geen reden voor extreem hamsteren in Hollands Kroon. In feite heeft de Vomar deze week een geweldige promotie van alle zuivel producten van Campina. waarvan vele nieuwe producten. Behalve enkele Campina zuivel producten konden wij al vanaf 7:00 uur alle gewone boodschappen doen, zonder problemen en zonder iets te missen in het totale winkel assortiment. In de kop van Noord-Holland is er nergens een te kort aan levensmiddelen. Bovendien de koeien,
  kalveren, en stieren, gedijen uitstekend in onze prachtige velden van Noord-Holland.
  Een ook gaat het uitstekend met de agrarische sector. Helaas blijven vele varkens boeren in Brabant achter in het moderne dierenzorg; voor deze domme lui is er alleen maar injecties van hormonen belangrijk, om de zorgen voor een gigantisch oogst van biggetjes voor de markt. Terwijl na het geboorte van deze hulpeloze dieren, krijgen ze geen enkele vorm van waardevolle leven. Omdat we weten hoe gaat op deze horror-
  varkens stallen in Brabant, eten we geen varkens producten. De wrede ongeschoolde varkensboeren uit Brabant gaan ons landbouw samenleving niet beheersen!!! Gelukkig hebben we Min. Carola Schouten die wel opkomt voor alles wat fout gaat in
  het beleid van vele boeren. Niemand anders in de politiek behalve Carola Schouten trekt rubberen laarzen aan om een bezoek te brengen aan die vele slecht varkens boerderijen in Brabant. Veel bewondering voor Min. C. Schouten.

 14. R. Echts

  Ik mag toch echt hopen dat het volledige kabinet corona krijgt en er gruwelijk aan sterft.

  Ik ben voor een etnische zuivering qua buitenlanders en alle linkse deugmensen gelijk meepakken.

 15. Bullshit16

  Het ligt straks allemaal aan de boeren de vissers de bouwers de gezondheidszorg de transport waar ze op gaan stemmen
  Stemmen ze weer op die kartel partijen dan heb ik er geen medelijden meer mee daarom mijn advies stem fvd of PVV uit de eu zo dat ons land weer opgebouwd kan worden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.