Plasterk geeft toe: het doel van eurofielen is "van Europa één land maken"

Plasterk geeft toe: het doel van eurofielen is "van Europa één land maken"

De boven-ons-gestelden in de politiek én de media roepen steeds weer dat wij, critici van het EU-project, een stel samenzweringstheoretici zijn. We zeggen dat ze de Verenigde Staten van Europa willen creëren, maar daar klopt niets van. Alleen een stel gekkies beweert dat! Etc.

Nou, goed nieuws: onze visie wordt gedeeld door een man -- een voormalige insider pur sang -- die het kan weten. Ronald Plasterk. PvdA'er. Oud-Kamerlid. Oud-minister.

Van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 was Plasterk minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte II. Daarvoor was hij Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Balkenende IV.

Meneer weet dus waar hij het over heeft. Hij kent de mensen die het EU-beleid vormgeven. Hij weet wat ze willen.

Nou, deze Ronald Plasterk schrijft nu op Twitter dat er maar één reden is dat Italië en diens eurofiele bondgenoten aandringen op eurobonds. "De eeuwige zelfde politieke agenda: van Europa één land maken."

Plasterk geeft toe: het doel van eurofielen is "van Europa één land maken"

Laat dat even goed op je inwerken. Deze man is twee maal minister geweest. Eén keer onder Balkenende en één keer onder Rutte. Hij is Kamerlid geweest. Hij is een echte PvdA-prominent met kennis van zaken; een man die weet wat de doelen zijn van de politieke elite in Europa. Deze man stelt nu heel duidelijk -- zonder erom heen te draaien -- dat die mensen als politieke agenda hebben om "van Europa één land [te] maken."

In een andere tweet stelt hij vervolgens een bijzonder belangwekkende vraag aan minister Hoekstra:

Ik vrees dat we allemaal het antwoord wel aan voelen komen.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer