Totaal irrelevant Brussel injecteert zichzelf in discussie over ‘corona exitstrategie’: wil coördinerende rol

Het grootste gevaar voor de meeste door corona getroffen Europese landen, lijkt langzaam te zijn geweken. Hier en daar beginnen al discussies over het versoepelen van de maatregelen. En dáár wil Brussel ineens graag een rol in spelen, is het eindelijk weer relevant!

Eerst zou het allemaal meevallen. Maar toen brak de pleuris uit in Italië en was het ieder voor zich. Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en andere landen, wilden ineens geen mondkapjes delen. De EU gaf vooral heel veel advies, strooide wat met geld en mekkerde nog een beetje door over de Green Deal van Timmermans. De EU was even niet zo relevant als dat het zichzelf altijd had wijsgemaakt.

Als een ‘leider’ die toe moet kijken hoe ‘zijn team’ zichzelf in een mum van tijd wist te mobiliseren, zonder aansturing van hemzelf. En ook al was het ‘ieder voor zich’, dat is toch pijnlijk! In Brussel lijkt het in ieder geval flink te zijn gaan knagen: ‘hoe maken we onszelf zo snel mogelijk weer relevant?’ moeten ze hebben gedacht.

EU-reka! De exitstrategie! Als de EU nou een rol zou kunnen spelen in het afstemmen van het versoepelen van de lockdownregels, tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland, dan hebben ze in Brussel ook weer wat te doen! Want stel je toch eens voor dat Nederland nog in lockdown zit en Duitsland, door hun versoepelde maatregelen, massaal Nederlanders aantrekt! Goeie grutjes toch, daar is écht een supranationaal overheidsorgaan voor nodig! To the Euro-mobile!

Maar helaas voor Brussel werd het voorstel vorige week al teruggefloten door de lidstaten, die geen zin hadden in wéér een machtsstrijd om soevereiniteit zo vlak na het coronabonds-gezeik tussen Zuid-Europa en Nederland. Maar voor Brussel lijkt het wel een kwestie over bestaansrecht te zijn, want die levert gewoon een nieuwe, ‘minder dwingende‘ versie van het voorstel in.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Cootje

  Het ondemocratische gedrocht maakt in zijn verval rare bokkensprongen . Ze kunnen springen wat ze willen voor hun is het gedrocht aan verrotting onderhevig , de zuid Europese propaganda werkt dat ze in de steek worden gelaten en dat de noorderlingen zeggen een Italiaan meer of minder is een opvreter minder zo liggen de verhoudingen . En de komende zeer zware recessie gaat dat uitstekend uitvergroten . Want het gaat echt wel voelbaar worden de grote werkeloosheid en de daaronder geleden armoede in Europa , en voor ons het gevoel water naar de zee brengen krijgen ze niet weg , en in het zuiden we worden aan ons lot overgelaten , daartussen zitten nog de oost Europese clubs die hun eigen belang uitvergroten , het enige positieve is dat Corona en de gevolgen daarvan het ondemocratische gedrocht in Brussel omver gaan werpen , als het einde van het jaar wordt vervolgt door een harde brexit zijn de apen gaar

  1. Boudewijn Hummelinck

   “als het einde van het jaar wordt vervolgt door een harde brexit zijn de apen gaar”

   Als Cootje wel eens een krant zou lezen had hij kunnen beseffen dat die Brexit er dit jaar, en ook het volgende jaar, niet meer zal komen. De Britten snappen ook wel dat een economische herstel na deze crisis niet zal kunnen zonder een hechte relatie met het Europese vasteland. Let maar eens op de politieke salto’s die Boris de komende maanden gaat uitvoeren.

   1. Cootje

    Ik heb nergens gelezen dat England zich wil committeren aan het gezag in Europa , die zetten de brexit gewoon door , is geen Rutte die ja zegt en nee doet . En de Engelse hebben een voorsprong uit een vallend gebouw die zitten al op de onderste etage

    1. Boudewijn Hummelinck

     De Britten zullen in deze crisis een nette Brexit niet kunnen regelen maar zullen om dezelfde reden ook niet een harde Brexit laten gebeuren, dat zou economische zelfmoord zijn.

     De Brexit wordt dus op de lange baan geschoven met een grote kans op afstel.

     1. fisufisu

      De Britten zullen uiteraard wél het beste eruit halen in tegenstelling tot trainerende gedrag van de EU

   2. O.k.

    Brexit gaat gewoon door,de eu bewijst dat het compleet nutteloze organisatie is.

   3. Mario44

    schaamteloos varken

  2. Jack Flash

   “Zijn de apen gaar”
   Je blijft lachen hier.

 2. Bertus bumperding

  Ach ja autistisch links brussel .
  Hier struinen ook van die linkse autistjes rond .
  Het wordt bijna lachwekkend .

 3. evil knievel

  Daar gaan we weer!😴

 4. CLoVis

  ‘een coördinerende rol’

  Een actieve rol is natuurlijk teveel voor ze;
  dat zou wel eens op werk kunnen gaan lijken.

  De grootst denkbare vloek voor de linksen.

  1. Bertus bumperding

   Mwoah .
   Actief dicteren willen ze anders graag .
   Vraag maar aan ons Schranske Timmerfrans.

 5. Cootje

  De Amerikaanse economie gaat het Europese boeltje verder slopen . De solidariteit in de Navo afdracht van 2% van het bbp van de nationale lidstaten wordt een heet ijzer. De door Corona zwaar getroffen amerika wil dadelijk er niet meer voor opdraaien , de uitval vraag van goederen en diensten in Azië waar 4/5 miljard mensen afhankelijk van zijn uit het westen gaat een hoop spanningen opleveren , in een wereldwijde recessie worden de poppentjes uitgespeeld en daar zijn schulden en macht een gevaarlijke cocktail . En is Europa een oud bejaarde huis , die met monopolie geld en hun schulden en hun hand op houden . Met een arbeid instelling van oude rechten niet meer concurrerend . En er is niets zo hard als zakelijk

  1. Fortiori

   Nee @Cootje, de Eurozone zal de Amerikaanse economie moeten vlottrekken. Het desastreuse beleid van Trump o.a. op gebied van gezondheidszorg gaat Amerika opbreken. Heel veel Amerikanen kunnen de zorgpremie niet opbrengen. In de publieke sector, taxi chauffeurs, metro en busbestuurders, als een van hen ziek wordt is het gedaan. Onverzekerd, een blinde darm operatie kost 20.000 dollar, kan niemand premie opbrengen. Laat staan Corona getroffenen. Dus een uitval is te verwachten in de industriële sector. Veel van de Latinos, Mexicanen, zijn voor het grootste deel slachtoffer van het virus. Zoals in de stad New York, waar de tegenstellingen tussen Manhattan en de Bronx het grootst is. Trump oogt zeer nerveus. Hij is niet te benijden. Een Wilders om hem op zijn gemak te stellen hebben ze niet.y

   1. CLoVis

    Deze heeft op dezelfde school gezeten als @lamlul;
    een econoom ‘pur sang’
    wie heeft er nou een opleiding nodig?

    1. Heinz

     @CloVis,…Niemand. Het gaat erom hoe je je zelf verkoopt. Noem jezelf een Chileen en iedereen gelooft je. Mee eens ?

   2. Cootje

    Amerika heeft nog nooit een sociaal vangnet gehad en ook geen sociale zorg , ze hebben ook een enorme schuld , maar ze hebben de wereld munt de dollar , en aangezien de hele wereld in recessie is hebben ze de vluchthaven de dollar , en omdat ze geen sociaal vangnet hebben zijn ze ook weer eerder bovenjan , de Amerikanen zijn gewend om 3 bazen op een dag te hebben , hier laten ze de oostblokkers het werk doen en zitten er andere thuis , in zuid Italië hebben ze ook geen vangnet wel een organisatie die zich goed heeft ingewerkt , en wacht op de subsidie van noord Europa , als je in Frankrijk 10€ netto per uur verdient. Kost dat de werkgever brutto 34€ , en dan willen ze ook hun oude arbeidsvoorwaarden in stand houden , de dollar blijft een wereld munt en de euro monopolie geld , want de financiële markten en de ratings geven amerika nog steeds AA+ en AAA

    1. Fortiori

     Dat ontbreken ven een vangnet gaat ze nu opbreken. De welgestelde Amerikaan heeft een grondige hekel aan belasting betalen. Ze maken gebruik van vluchtroutes met hun kapitaal naar de Cayman Eilanden en andere belasting paradijzen. De staat krijgt geen inkomsten uit de belastingheffingen. En zie wat Trump bereikt heeft met zijn belasting verlaging voor de rijken. Deze doneren in een show wat geld aan een goed doel en winnen zo aan symphatie. Bedrijven met een stil gevallen productie dragen ook geen belasting af. Trump vreest de verkiezingen en stuitert heen en weer in een zelf gecreeërde kooi. Heel die kul met de muur heeft hem niks opgeleverd. Geen seizoenwerkers meer voor de fruit en tuinbouw. Slimme man.

     1. fisufisu

      Brussel heeft geen vangnet, de gezond weldenkende burger is niet gek natuurlijk, daarom nexit en zo snel mogelijk…

 6. Borealist

  Veel nemen en niks geven doet de EU-bobo’s in vreugde leven.

 7. Jack Flash

  “De EU was even niet zo relevant dan dat het zichzelf had wijsgemaakt”

  Een waarheid als een koe.

 8. Boudewijn Hummelinck

  Het beleid ter zake gezondheid is in sterke mate gedelegeerd naar de lidstaten maar het economisch herstel na de crisis zal zonder een krachtige samenwerking binnen de EU geen vorm kunnen krijgen.

  Als je in dat proces de EU ‘totaal irrelevant’ noemt heb je er niets van begrepen.

  1. CLoVis

   @lamlul

   heeft weer eens wat knip- en plakwerk verricht.

   Goed gedaan kind;
   mooi, heel mooi.

  2. CLoVis

   @lamlul

   Heb je zelf ook maar enig idee van de nonsens die je hier plaatst?

   En heb je ook een link?

  3. Bertus bumperding

   En onze eerste autist dort weer auditie voor de gouden eikel .
   Boudewijntje Kinderhumper komt weer zijn orale diaree spuien .
   Nu nog wachten op zijn alter ego’s.

   1. Bertus bumperding

    Voor de taalnazi begint ,
    dort = doet

   2. Boudewijn Hummelinck

    Daar hebben we de volgende sukkel die kinderseks maar niet uit zijn hoofd kan zetten.

    Zoek hulp, arme stakker.

    1. CLoVis

     @lamlul

     Waar werd er in de commentaren hiervoor over ‘kinderseks’ gesproken?
     Het blijkt toch jouw eigen ‘idee-fixe’ te zijn.

     1. Bertus bumperding

      @CloVis .
      Daar valt onze aandoenlijke weer eens door de mand .
      Vorige week liep de eeuwig gebande weer te strooien met zijn zogenaamde filter .
      Ach wat we al wisten heeft hij nogmaals benadrukt .
      Ons Boudewijntje heeft een zeer rijke fantasie is gebleekt keer op keer .
      En zijn filter werkt niet .
      Zeg het nog eens aandoenlijke, of zal ik het doen .
      FILTERRRRRR

     2. Bertus bumperding

      gebleekt = gebleken

    2. fisufisu

     Boudewijn valt echt door de mand hier, naast gay ook van de kinderliefde, het is iedereen echt duidelijk…

     1. Bertus bumperding

      En natuurlijk niet te vergeten zijn geflopte flutbedrijfje waar hij op Twitter over leegloopt hoe goed hij is met het redden van bedrijven .
      Al is Boudewijntjes leugen nog zo snel de waarheid op het web achterhaalt hem wel .

    3. Bullshit16

     Boudewijntjje
     Je bent uigekotst tijd voor een andere naam Doei

  4. Borealist

   Boudewijn
   Krachtige samenwerking, laat me niet lachen. Samenwerking is niet je als een staat boven de staten gedragen. Samenwerken is naar elkaar luisteren en samen zaken realiseren die groter zijn dan 1 bepaald ego.

   Samenwerken konden we prima voordat de EU er was. Nu verwateren onze belangen in de Brusselse wijn. Zowel qua handelsverdragen als qua financiën.

   De EU toont bij elke crisis het volgende patroon: eerst moeten de lidstaten zichzelf redden, vervolgens gooit Brussel balletjes op, waar onvoldoende animo voor is en uiteindelijk stelt Brussel altijd: ‘We kunnen te weinig omdat lidstaten dwarsliggen.’.

   Dit is ronduit dictatoriaal: als lidstaten dwarsliggen, moet je naar hun argumenten luisteren en niet eigenwijs je eigen zin doordrijven.

   Ik zou zeggen schaf de euro op termijn af en verlaat de EU en de eurozone tegelijk. De EU is als het Romeinse rijk in de winter van haar bestaan: onmachtig qua besturing vanwege interne verdeeldheid. Waar de Romeinen verslagen werden door diverse Gotische stammen, zal de EU ten grave gedragen worden door de nationalisten.

   Als links ergens geen les uit trekt, is dat geschiedenis.

 9. yellow thread street

  Die gasten in Brussel zijn werkelijk knettergek.
  Ze willen nu dus in een videoconferentie bepalen wat wij moeten doen.

  De corona uitbraak heeft overduidelijk bloot gelegd dat we niets aan deze gasten hebben.
  Timmermans heeft zichzelf voor zover ik weet opgesloten in zelfquarantaine, hij was bang, en ik heb tot op heden gelukkig niets meer van hem gehoord.
  Hij is gewoon gevlucht voor de waarheid en is niets anders dan een landverrader.
  Iemand die geacht wordt een leider te zijn doet zoiets niet, neem een voorbeeld aan Johnson, hij wilde geen voorkeursbehandeling, hij heeft moeten vechten voor zijn leven, net als vele anderen.

  Elk land heeft overduidelijk voor hun eigen strategie gekozen, de verdeeldheid is groter dan ooit, ik zou zeggen, geef al die Eurofielen een dikke neus, en laat de ondernemers zelf de schouders er weer onderzetten en neem per land de beslissing met wat te doen.
  Dit heet ondernemen, ook je best doen om te overleven in zware tijden.
  Als je dit aan zelfoverschattende ambtenaren overlaat wordt het een puinhoop en hebben ze aan het eind van dit jaar nog geen beslissing genomen.

  Duidelijk is wel, de Euro is volledig mislukt, stop met dit project, en geen cent meer naar Brussel, we hebben het nu hard nodig voor onze eigen mensen.

 10. Bullshit16

  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Boudewijn Hummelinck

   Woef, woef!

  2. fisufisu

   @BS ++++++++++++++++++

 11. perry

  Een NEXIT, is in de huidige situatie strategisch gezien winstgevend, de economie gaat toch al in de min, we hoeven dan alléén onszelf uit het dal te tillen !
  Laat de Zuidelijke lidstaten hun eigen geproduceerde mest, maar zelf opruimen, ZONDER hulp!
  NEXIT is volgend jaar zeer wel mogelijk, de TWEEDE KAMER verkiezingen, dus het electoraat kan simpelweg de PVV en/of het FvD de voorkeur geven, om zodoende een RECHTSE meerderheids coalitie mogelijk maken!!!!!

  1. Brenda Welsh

   U sport niet. Dat is duidelijk. Sinds het bestaan van de EU is er bij de wisseling van de regering nergens een uittreden bepleit. Zelfs Orbán ziet er vele voordelen van in. Albanië staat te trappelen om lid te worden. De rechtse coalitie is ook uit zicht sinds de populariteitsdraai van Rutte. To be continued.

   1. inert

    brenda/
    Perry heeft het bij het rechte eind!
    De “nemende” landen zijn natuurlijk pro-EU, voor zolang men van die ballentent kan snoepen, zo ook Albanië!
    De UK hoorde bij de “gevers”, de potvullers, en kreeg aldus niet veel te snoepen, vandaar de Brexit!!!!

    1. rory

     inert,
     Veel reaguurders hebben nog niet in de gaten dat historisch sterke economieën zoals Duitsland, Nederland, Frankrijk sterk verliezen, enorm verzwakken door middels EU geordonneerde “solidariteits reddingen”, van ongedisciplineerde uitvreters!

 12. lotje

  Als alles voorbij is dan willen ze een rol. Hebben ze het afgekeken van Rutte? Die komt ook altijd met dingen als alles voorbij is. Al die dictators hebben geen visie en kunnen niet vooruit kijken. Onze regering is precies zo. Zielige sukkels.

 13. Kristalix

  Nexit. Weg met Brussel!

 14. harte385

  NEXIT asap

 15. RCS

  Alsjeblieft zeg. Spuit elf spuit modder. Daar komen de schutters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.