Tweede Kamer heeft lak aan MKB en ZZP’ers: motie Baudet wordt keihard WEGGESTEMD

Tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer gisteren diende Forum voor Democratie een motie in dat het kabinet oproep meer te doen om het MKB en ZZP’ers te beschermen. Je weet wel, dat zijn de mensen die feitelijk de ruggengraat van de Nederlandse economie zijn. 

“FVD wil daarom ons MKB en onze ZZP-ers steunen waar het kan,” legde Baudet uit. “Het pakket van het kabinet voor MKB en ZZP steunen wij. Maar voor sommige bedrijven zal dit niet genoeg zijn. Want wij willen een aantal scenario’s ontwikkelen voor een kickstart van onze economie als straks over enkele weken deze maatregelen om uit de crisis te komen voorbij zijn.”

En dan komt het: “De woekerrentes die banken rekenen voor het MKB moeten omlaag. De afsluitpremie van 3.9% moet worden afgeschaft. BTW-tarieven moeten we mogelijk verlagen. We moeten doen wat we kunnen om in mei en juni de economie weer uit het slop te trekken.”

De reactie van het partijkartel op die voorstellen? Nee, nee, en nog eens nee! Ja, ze zijn er als de kippen bij om multinationals — die overigens weinig tot geen belasting betalen in ons land — te ontzien en om een miljard euro over te maken naar grootverslinders als Italië en Spanje, maar het eigen MKB en onze eigen ZZP’ers kunnen het heen en weer krijgen.

De enige partijen die voor stemden waren de PVV (goed gedaan, Geert!), de SGP, en Van Haga. De rest van de Kamer heeft lak aan het Midden- en Kleinbedrijf… om nog maar te zwijgen over al die kleine freelancers die hun eigen broek proberen op te houden, maar die nu even hulp nodig hebben omdat de maatregelen van dit kabinet hen extra zwaar treffen.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Lambieck

  Een dag geen Baudet-filmpje is een dag niet geleefd.

 2. AnnaKlaver

  De eigenaar en redacteuren van DDS hoeven zich geen zorgen te maken, het FvD zal hen financieel zoveel mogelijk bijstaan.

  1. Lambieck

   Baudet deed een dringend oproep om DDS, u weet wel, dat zijn de mensen die feitelijk de ruggengraat van de Nederlandse nieuwsvoorziening zijn, te steunen.
   De steun komt er niet, wel de aandacht voor Baudet, die nu zelf het voortbestaan kortstondig zal garanderen.

   1. Klaus

    Zuigkok?

  2. Brenda Welsh

   Het nieuws mag wel wat sneller gebracht worden. Het is beslist nog geen lichtkrant.

  3. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

   1. Brenda Welsh

    Die nieuwsvoorziening is toch naadje. Voordat je het hier leest is het in tweeduizend talen op journaals en in kranten gebracht. Uiteraard onbewerkt, wand dat kost tijd bij DDS 💋

    1. Bijenzwerm

     Van duinen boudewijntje het huistrolletje hummelinc Brenda trolwelsch Annie trol klaver

 3. Rammstein

  ‘Eigen volk eerst’, is vloeken in de kerk. Kabinet en parlement vinden dat Italianen en Spanjaarden voor gaan: die puissant rijke Nederlandse ZZP’ers en MKB-miljonairs sluiten maar achter in de rij aan en moeten gewoon hun bek houden.

  1. Lambieck

   Dhr Rammmstein, nooit de vrolijkheid zelve, laat zich weer opnaa*en door zijn idool.
   Ook een bijzonder, zonnige en gezonde ochtend Petertje.

  2. Kretoloog

   Als Rutte en Hoekstra de dreiging van Eurobonds kunnen afkopen met 1 miljard in een steunfonds, dan moet dat maar. Want anders is de financiële greep in onze kassen en fondsen nog vele malen groter. De effecten op langere termijn niet eens meegerekend.

   1. Lambieck

    Mag ik u vriendelijk doch dringend vragen hier geen doordachte reacties te plaatsen.
    Simpel vloeken en schelden wordt hier meer op prijs gesteld.
    .
    Persoonlijk deel ik uw visie.

   2. Vee

    Waarom moet Nederland dat afkopen. Gewoon veto-en en klaar. Weer 1 miljardje bespaart voor onze eigen bevolking.

    1. Vanduinen

     Het is net als geld lenen aan familie. Nooit doen, het geeft altijd gedoe met terugbetaling, afgezien van rente. Beter is het als rijke Oom om het weg te geven. Dan ben je overal van af. Je hebt de sympathie en het geeft je veel voldoening.

     1. Klaus

      Willem van Duinen?

     2. Fonz

      vendjunen geeft graag zijn rekening nummer en pincode cq vingercode af…

     3. Klaus

      @Johnno: Je weet alleen nooit tegen wie van de 10+ je het hebt. Psychotische pedö-schizofrenen zijn niet te peilen! Daarom reageer ik nooit op Willem van Duinen en de rest van zijn aangemaakte onzin-accounts.

     4. Vanduinen

      @Fonz, afgeven van pincode is niet van toepassing. Je geeft gewoonweg een onherroepbare donatie. Een donatie aan DSS vraag je toch ook niet terug? Dat zou niet netjens zijn.

 4. Meriadoc Brandebok

  Die vergelijking met Italië is demagogie. Een miljard is een schijntje op de totale begroting. Daarvan wordt meer dan 80 miljard aan de Zorg uitgegeven (IC’s incluis) en staat er 10 tot 20 miljard klaar voor het noodpakket voor ondernemers. Van die 1 miljard mogen bovendien uitsluitend medische goederen worden aangeschaft.

  1. Fonz

   occult fanasietje is natuurlijk appeltjes met peertjes aan het vergelijken, maar occult fantasietje heeft het zo goed die kan van zijn riante salaris best veel missen, door de buren wat geld te geven, dan de hele straat wat geld te geven, en daarna de omliggende straten, daarna de hele woonwijk dat kan namelijk allemaal, occult fantasietje geeft immers maar een schijntje aan z’n buurman….

  2. -Bo-Realist

   Wanneer er minder of beter geen geld naar de luchtfietserij van massaimmigratie, klimaathysterie en €cratie gaat, kunnen spaarrentes en pensioenen omhoog, bovendien kan dan de staatsschuld worden afbetaald en enorm veel geld naar zorg en veiligheid.

   Stem FvD/PVV en forza Nexit.

 5. Fonz

  Er zit een “weg met ons hardwerkende Nederlander” kabinet, heel Europa is welkom, sterker nog, als een Pool 1 dag werkt heeft hij recht op WW, maar als het eigen volk steun nodig heeft nou dan staan ze hun mannetje

  1. Lambieck

   als een Pool 1 dag werkt heeft hij recht op WW
   .
   Gelukkig is het wel een katholieke Pool.
   Moslims krijgen pas levenslang WW na een hele week werken.
   Wie was hier toch die leugenaar?

   1. Fonz

    lampikje als islamistische eurofiele imbeciel is niet op de hoogte van dit fenomeen, dit noemt men legale fraude mede mogelijk gemaakt door de door jou zo geliefde EU…

    1. Klaus

     Zuigkok?

    2. Vanduinen

     Een sterke EU is van levensbelang. Na het herstel van de economie waar Boodê het over heeft heb je wat handelspartners nodig. Je hebt afzet markten nodig. En die vind je niet in een leeg geplukt Afrika. Thierry is de typische klasse oudste die zich baadt in zijn rol. Aandachtstrekker, artiest, acteur. Aanhangwagen zonder rem.

     1. Fonz

      islamistische eurofiel, vendjunen is natuurlijk helemaal van de pot gerukt, WIJ hebben geen EU nodig WIJ hebben een sterk Nederland nodig, maar gasten als vendjunen hebben geen ruggengraat..

     2. Vanduinen

      @Fonz, dank u voor het rappe antwoord. Er is goed over nagedacht lees ik. “Sterk”, Fonz, is rekbaar. Wat heeft u aan een Porsche Cayenne Turbo van twee ton die stil staat. Nederland moet wel vooruit, stil staan in de tijd geeft alleen maar een aantekening in een geschiedenisboek of encyclopedie.

     3. Klaus

      Willem Ernst Van Duinen?

  2. Kretoloog

   De tuinbouw klaagt nu al steen en been omdat ze geen aardbeienplukkers en aspergestekers kunnen krijgen. Want alle Polen zijn terug naar eigen vaderland. Zouden die ook allemaal WW krijgen?

   1. Lambieck

    Heeft u Fonz, Lugar en anderen inlogs ooit op een leugen kunnen betrappen ?

    1. Klaus

     Zuigkok?

   2. Fonz

    Ja kretoloog die krijgen allemaal een riante WW-uitkering

 6. Heras

  Kreto: het blijft niet bij een eenmalige storting in die bonds. Dit zal de eerste van vele stortingen zijn.
  In plaats van mkb /zzp ers te helpen, gaat ons geld naar de bodemloze put Brussel en zijn eurobonds…of hoe het ook mag heten.

  1. Willem Bever

   Idd de EU afkopen wat een illusie.

 7. Bullshit16

  Als deze motie van vvd of cda of d66 of gl enz dan was het vast en zeker aangenomen maar nee nu komt het weer van fvd nu word het zo als áltijd verworpen
  STELLETJE LANDVERRADERS
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Thierry Trollinator

   ROSMALENBULLSHIT?

 8. Michael M

  Als Rob Jetten mijn partner was in huis, had ik hem al vierkant de deur uit getrapt. Wat een ellendeling is dat gozertje toch. Het is totaal mijn type niet. Tot slot heeft Thierry Baudet wel een punt want vrolijk stort Rutte wel een miljard op de rekening van onze buren maar dan vindt ik wel dat je ook net zo eerlijk moet wezen om ook voor onze mensen in de MKB en de ZZP garant moet staan, maar de partijen als partij 66 zonder de (D), en al die andere partijkartel leden schijten en vertrappen ons hier liever. Allemaal zelfhaat en dat nog eens op de Nederlanders projecteren. Schande links tuig!

  1. Vrijedenkert

   Italië, Portugal, Spanje,Frankrijk en Griekenland zijn niet onze buren…
   Onze buren zijn geschiedkundig, cultureel en geografisch gezien het Verenigd-Koninkrijk, Duitsland, België, Luxemburg Denemarken en meer de Scandinavische landen!

   1. Vrijedenkert

    Kort gezegd, meer de landen die aan de gezamelijke Noordzee liggen.

 9. rujoleki

  Stem op de PVV of het FvD.
  De rest van de partijen zijn voor de islam en de asielparasieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.