Uitgelekt… Dit is wat ‘Queen Elizabeth II’ haar Britse onderdanen zondag wilde vertellen!

In navolging van Koning Willem Alexander had ook de Britse koningin Elizabeth II een speech klaarstaan omtrent de coronacrisis. Deze is nu gedeeltelijk uitgelekt.

De 93-jarige ‘Queen Mum’ nam een videoboodschap op om het Britse volk toe te spreken:

“Ik spreek jullie toe in een uitdagende periode. Een periode van verstoring van ons leven; een storing die sommigen verdriet heeft gebracht, anderen financiële moeilijkheden, en onze dagelijkse levens heeft verandert.”

Behalve de beeldige (bovenstaande) volzinnen sprak de Britse koningin ook haar bewondering uit voor alle mensen die Groot-Brittannië draaiende houden. Vanzelfsprekend krijgen de mensen binnen de zorgsector de meeste pluimen van de Queen Mum.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. P.Sisterons

  Weet die druif nog wel waar het allemaal over gaat eigenlijk?

 2. Boudewijn Hummelinck

  Wat een enorm interessante informatie!

  Je verwacht toch niet dat een Koningin zulke enorm schokkende opmerkingen maakt?

  1. CZ

   Boudewillem Hummelinck?

 3. Kretoloog

  Nietszeggend, dit bericht. Kreeg, toen ik de kop las, even het idee dat de Queen dan eindelijk, eindelijk haar aftreden zou aankondigen. Maar nee, het ouwe mensje wil in harnas sterven (nou ja, in 1 van haar oubollige felgekleurde jurkjes dan).

 4. Thierry Trollinator

  “Beeldig” ?

 5. Lambieck

  Vanzelfsprekend krijgen de mensen binnen de zorgsector de meeste pluimen van de Queen Mum.
  .
  Snapt die oude dame het beter dan de gehele DDS redactie.
  Die kan alleen maar zeiken en zeuren.
  .
  PS
  Zou mijn kwispelende Pavlov hondje al wakker en uitgelaten zijn?

 6. rory

  De UK en Nederland zijn beiden parlementaire constitutionele monarchiën, de onschendbare monarchen hebben geen feitelijke macht, ze mogen de hele politieke rambam, besluitvorming, wetten etc ondertekenen, en verder enkel liefdevol slap lullen naar de bevolking toe!
  De “regering/onderdanen” zijn echter dwingend grondwettelijk verplicht , deze overjarige Koningshuizen + nazaten ruimschoots van poen te voorzien!
  Veel oranje liefhebbers plegen deze clowneske vertoning te verdedigen door te stellen dat het Konink-lijkhuis dmv zeer luxueuze buitenland reisjes (eigen vliegtuigen, zeewaardige schepen, miljoenenpaleizen) veel zakelijke belangen dient en promoot, allemaal lulkoek!
  Het als konijnen fokkende Konink-lijkhuis, kost enkel geld, de troonrede is een quasi verbale liefdesverklaring aan het domme belastingbetalende volk, en kan hij beter op zijn schijthuis voor zichzelf lezen!

  1. perry

   rory:
   In financieël moeilijke tijden moet een volk op de kleintjes letten, overtollige nostalgische onzin moet sowieso op de schop!
   Inderdaad weg met gratisgeld nep monarchieën!

  2. inert

   rory/
   Tot 1795 wás Nederland een republiek,”Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden”!
   Dat kleine kutkereltje Napoleon, maakte daar een einde aan!

 7. Baron von Munchhausen

  Buitenhof 12.00 uur.
  Asscher als gast. Ben benieuwd, mocht het gevraagd worden, dat hij medeschuldig is aan enorme tekorten in gezondheidzorg, wat deze PVDA’er druiloor gaat antwoorden!
  Rutte II- Asscher, met v Rij als grote uitvoerder!~

 8. Fortiori

  “Heeft veranderT” zou ze nooit gezegd en geschreven hebben. En waarom niet ?…

 9. Rosasolis

  Liever de Koningin dan haar zoon Charles. Oud van jaren is Elisabeth wel, maar helemaal niet dement of ziekelijk. Zij is altijd open, en eerlijk geweest, heel anders dan zoon Charles die ging trouwen met een veel jongere vrouw, Diana om voor kinderen te wekken, terwijl hij was verliefd op de veel oudere Camilla. Met wie hij nu een aantal jaren getrouwd is, en weinig doet dan zorgen voor zijn collectie kippen.
  De Koningin van de VK laat zien dat ouderdom geen bewijs van dementie hoeft te zijn. Vaak kunnen wij lezen in verschillende bronnen, ook Nederlandse: dat je wijzer wordt met de jaren. Queen Elizabeth is hier een voorbeeld van.
  Ik zal nooit vergeten wat de B.B.C. zei toen onze princes Amalia geboren werd:
  in “The land of Queens (Nederland), a new future queen is born”. Wij weten waarom Beatrix helaas is afgetreden. Maar ik heb nu heel veel bewondering voor de nog actieve beleid van de Britse koningin die wil doorgaan in haar grote functie om het volk te verenigen. Daarom is het beleid van de koninginnen nog steeds actueel, omdat zij leven met de problemen met de bevolking.

 10. Bas1974

  Kan dit stuk antiek niet opgeborgen worden in een antiek kast of afgesloten bergruimte ? Dit geval is inmiddels al lang en reed over de tht heen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.