Video! Thierry Baudet: ‘We staan op het punt van een Brusselse machtsovername’

Terwijl heel Europa bezig is met blussen van de coronabrand probeert Zuid-Europa door middel van emotionele retoriek ons in de zogeheten eurobonds te krijgen. Mocht dit stupide plan er komen dan moet Nederland uiteraard weer flink veel gaan betalen, en zien wij er iets van terug? Nee. Terecht dan ook dat Baudet nog één laatste pleidooi houdt tegen deze Brusselse staatsgreep. 


Eerder vandaag liet VVD-coryfee Frits ‘De Bolk’ Bolkestein ook al weten helemaal niks te zien in een eurobonds. Ons kabinet moet voet bij stuk houden en zich niet op de knieën laten zakken door het emoterreur vanuit Zuid-Europa. Die Spanjaarden – en Italianen – kunnen mekkeren wat ze willen, het is en blijft een waardeloos plan.

De Eurobonds vormen een rampzalig instrument. Nederland moet er nooit intrappen. De lidstaten van de monetaire unie zouden hun (overheids)schulden op één hoop gooien en die zou worden gefinancierd met een gemiddelde Europese rente. Omdat de Nederlandse economie betrouwbaar is, betaalt ons land een (betrekkelijk) lage rente. Een gemiddelde Europese rente zou hoger liggen. Dit betekent dat Nederland elk jaar enige miljarden euro rente meer zou moeten betalen.

Baudet hoopt van harte dat ons kabinet niet gaat buigen voor Brussel. Al wordt de kans steeds groter dat ons kabinet liever voor Brussel kiest dan voor Nederland. Zeker nu de Franse president Macron zich ook heeft bemoeid met de ‘kwalijke’ houding van Nederland en Duitsland.

Men heeft alle redenen om geen vertrouwen te hebben in onze regering aangaande deze kwestie. We hebben een kabinet vol met draaikonten, en ook ditmaal moet men niet raar opkijken als we plots zitten opgescheept met een eurobonds – of een ander fonds dat een andere naam heeft gekregen om een ‘andere’ indruk te wekken.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Antiglobalist

  Tijd voor revolutie!

  1. Annie Klavan

   Een nieuwe Lenin!

   1. Antiglobalist

    Geen communisme, dat brengt kommer en kwel. Wel een regering die het sociale en economische leven niet stillegt en tevens vrijheid en privacy van burgers respecteert.

    Daarom moeten we af van de greep die links heeft op onze samenleving. Trouwens we moeten ook af van de euro, Schengen, de EU en de lockdown.

    Stem FvD/PVV in 2021.

 2. Cootje

  Onze demente premier heeft net gezegd er komen geen eurobonds , onze homo Jetten vroeg hem voor op te lopen met investeringen in Europa , maar nee zelfs veilige condooms konden er voor Jetten niet van af , zelf kopen of misschien een HiV op lopen . Maar Jetten Corona en hiv , het blijft een stront lucht

  1. lotje

   Eurobond komt er ook niet. Die vuile hufters in Brussel hebben het een andere naam gegeven.

  2. Alfred Bentinck

   Vieze man.

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

    1. Antihedo

     Maks Laks Achterbaks?

  3. Fortiori

   Er is geen woordje uitgeknipt. Ik kan de moderator van DDS niet volgen @Cootje. Was dit een testcase ?

   1. Koudewijn Pummelhuink

    Een onderkruipsel als Clootje hoort eigenlijk in Rusland thuis.

    1. fisufisu

     En jij? onder de grond?

  4. Peetjoh

   Ja jetten had het over de vorige crisis. En zij toen, we. Hij was toen 8 dus hij mocht het woordje we wel weglaten.

 3. Cootje

  Er komen geen eurobonds heeft onze demente premier net gezegd , maar onze premier het last van geheugen verlies , / kan erfelijk wezen / maar Corona gaat zo grote ravage aanrichten , dat de financiële markten de stekkers uit de zuiderlijken landen gaat trekken , een verschrikkelijke werkeloosheid komt er in de zuiderlijken landen , voordeel met een lege maag en mooi weer een een mooie zee onder een palmboom kan je het een paar dagen uit houden , we hebben nu elke dag Corona en dadelijk iedere dag werkeloosheid , en de solidariteit daar zitten we niet om verlegen laten die armoedzaaiers in zuid Europa maar lekker aan hun lot over , je kan namelijk niet altijd je hand op houden ,

 4. Fortiori

  Er is geen woordje uitgeknipt. Ik kan de moderator van DDS niet volgen @Cootje. Was dit een testcase ?

 5. Response

  Geitenpaadje is in de maak. Kwestie van tijd en de euro’s stromen naar de zuid Europese landen onder welke noemer dan ook.

 6. Marija

  Rutte doet wat Merkel ook doet, wel geld storten in die bodemloze put Italië want anders wordt Mutti boos op Rutje en dat zal ten kosten van ALLES voorkomen moeten worden.
  Wij hoeven ons niet druk te maken, heeft geen enkele zin.

 7. Alfred Bentinck

  ‘We staan op het punt van een Brusselse machtsovername’

  Bespottelijke dramaqueen.

  1. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

   1. EvertB

    @blank,
    Jehova’s getuige?

 8. blank

  Uit de ellende, uit de duivelse EU. Een normaal en weldenkend mens wil daar niks mee te maken hebben. Wie Brussel of de leiders ambieert is de vriend van de duivel. Duistere figuren, kippenvel.

  1. fisufisu

   Dan druk jij je nog zacht uit denk?

  2. EvertB

   blank, Jehova’s getuige?

 9. Rammstein

  In de EU is geen enkele solidariteit te bespeuren. Niet van de noordelijke naar de zuidelijke landen, noch omgekeerd. Ieder vecht voor zijn eigen hachie. Daarbij manipuleren en chanteren de mediterrane landen de boel schaamteloos en weigeren hun maffiose economisch/financiele wanbeleid op orde te brengen.

  Wat is de winst om zo’n amorele en incompetente zooi bij elkaar te houden? De som der delen is in dit geval beduidend minder dan het geheel: een versplinterde, asociale, cultureel versnipperde trog met landen die nooit kan functioneren als een geheel. De EU is een totale flop en mislukking en zal ondanks alle manipulaties en machtsmisbruik nooit en te nimmer slagen. Een boom die scheef is gegroeid, krijg je niet meer recht.

  Een Nexit op de kortst mogelijke termijn kan deze treinramp nog enigszins beteugelen.

 10. C.A.Barstow

  Volstrekt onbetrouwbaar, ondemocratisch, leugenachtig en misleidend,
  het huidige kabinet Rutten ten voeten uit.
  En het stemvee vind het, overigens volkomen ten onrechte, allemaal best.
  Wij zullen blijkbaar nog dieper in de shit moeten zakken voordat wij een keer in beweging komen.

  Stem FvD/PVV.

  1. Forumvoordemagogie

   Populistisch geloei: veel lawaai weinig inhoud

   1. leukeditter

    dan heb je er weinig verstand van helaas..je gelooft rutte meer zeker

 11. Bullshit16

  Er zijn 2 partijen die voor onze democratie opkomen dat is fvd en pvv de rest zijn landverraders ik hou mijn hart vast als dit doorgaat is Nederland verloren en streven we af naar een 3 wereld land man als je rutte zag op die beelden je word er bang van wat een misselijke mannetje morgen zullen we het weten maar ik heb er geen vertrouwen en
  Stem fvd of PVV uit de eu

 12. Beukman

  Baudet begint een beetje een VVD-kop te krijgen.

  Dat almaar praten in superlatieven begint zich overigens tegen hem te keren. In plaats van gealarmeerd te zijn, wat toch de bedoeling moet zijn, krijgt de luisteraar iets verveelds.
  Leren doseren, Thierry! Straks valt iedereen nog in slaap op het moment dat jij het einde van de wereld aankondigt.

  1. Bullshit16

   Beukman
   Heeft baudet ongelijk

   1. Alfred Bentinck

    De vraag stellen is hem beantwoorden.

    1. Forumvoordemagogie

     Stem PVV de enige echte ondemocratische partij met een relnicht als dictator. En stem ook FvD dan krijg je Poetinbonds ipv eurobonds en een voorzitter die vanwege zijn hysterie niet kan rekenen (vier weken geleden Baudet ; ” Wij hebben uitgerekend dat dit weekend de IC’s vol liggen!!!!!!?????) Trouwens Thierietje kan nog wat leren van Salvini die stak 80 miljoen in zijn zak dankzij Poetin. Redders van de democratie was het toch, lolol

     1. fisufisu

      fvdemagogie heeft natuurlijk wat rogul in zijn r**t zitten..

     2. Rogul

      Onze vuistneuker gaat weer los op zijn favoriete onderwerp namelijk seks en vooral seks met mannen.
      Hij zit met zun laptopje strak in de kast.

     3. fisufisu

      rogul bewijst mijn gelijk, rogul kan zijn geestelijk gestoorde fetisjen maar niet onderdrukken zelfs niet mét medicatie, en hoe meer dit gezegd wordt hoe harder rogul gaat schreeuwen..

   2. Beukman

    Ongelijk waarin? Hij hangt een heel verhaal op over van alles en nog wat. Voor een groot deel betreft het een verschil van inzicht met het Kabinet. Daar kun je niet spreken van gelijk of ongelijk.

  2. fisufisu

   beukhol en alfred zijn anti-Nederlanders, het zijn islamistische smeerlappen

   1. Rogul

    @Fistfucker, houd jij je nou maar bezig met mooie Sylvana.

    1. fisufisu

     rogul bewijst mijn gelijk, rogul kan zijn geestelijk gestoorde fetisjen maar niet onderdrukken zelfs niet mét medicatie..

     1. Rogul

      Onze vuistneuker kan alleen maar over homoseks praten. We begrijpen wel waarom hoor.

     2. fisufisu

      rogul blijft mijn gelijk maar bewijzen, het lukt rogul gewoon niet om zijn geestelijk gestoorde fetisjen te onderdrukken, sterker nog, het wordt steeds erger zelfs mét medicatie…

     3. Rogul

      Ga je vandaag nog je hoogtepunt bereiken zielige vuistneuker?

      Pak er eens een foto van Jetten bij, misschien lukt het dan.

     4. Maks

      Rogul Fallus Willems?

     5. Rogul

      Wat leuk, daar hebben we de oude seksverslaafde Maks met zijn leuter.

      Samen met Vuistneuker vorm je een prachtig paar.

     6. Maks

      Alfred Fallus Rogul?

     7. Rogul

      Niemand heeft zo’n enorme fallus als onze oude Maks. Vooral met een foto van Rob Jetten, dan weet je niet wat je ziet!

      😂

     8. Maks

      Willem Fallus Rogul?

     9. Rogul

      Ga je lekker, Maks?

  3. Rosasolis

   Beukman. Gelukkig heeft de tweede kamer maanden geleden besloten dat ieder spreker 4 minuten krijgt. Gelukkig wordt deze regel strikt in acht gehouden door de kamer leden.
   Velen zijn moe van het einde-van-de-wereld retoriek van Baudet. De hemel gaat niet vallen, en er zijn geen tekens van de naderend Bijbels apocalypse. Ons regering is een van de beste in de hele wereld.
   Hoewel debatten soms behoorlijk saai kunnen zijn, denk ik dat er bij sommigen enkele
   tekens van optimisme doorgeven; binnen de korte optredens van partij vertegenwoordigers.
   Gewoon de waarheid vertellen, maar ook zijn lichtpunten vooral in deze zware tijd hard nodig. Zoals het bericht gisteren van min. Wopke Hoekstra (financien), dat er wat geld
   in de schatkist over is, en hij het aan de zorgverleners wil geven, die momenteel meer dan welke beroep dan ook, heel veel geld nodig hebben in hun strijd tegen de Corona.

 13. Vrijedenkert

  Die voorgenomen 500 Miljard EU-steunprogramma voor getroffen Corona-landen gaan zuidelijke landen niet mee akkoord en geen van die landen wil er gebruik van maken!
  Alle knoflookstaten eisen ongelimiteerd Coronabonds of Eurobonds! Hoe je het maar wilt noemen…

  Alleen al Spanje eist minstens €1.5 trillion van andere EU-lidstaten!
  h**ps://www.euronews.com/2020/04/21/coronavirus-spain-wants-eu-to-unite-behind-1-5-trillion-covid-19-recovery-fund

  En dan komen nog alle andere landen in nood zoals Italie, Frankrijk, Portugal, Griekenland etc etc…

  Merkel is al overstag! U mag gaan raden wie dat allemaal mag gaan betalen…
  Koekoek!

 14. fusilier

  Een lui iemand helpen met geld werkt averechts.Zon iemand blijft zijn hele leven, zijn handje ophouden.

 15. ReneR

  Rutte is een landverrader. Als hij deze eurobonds aanneemt dan geeft hij Nederland dus echt weg aan Europa. Heeft hij al vaker gedaan. Denk aan de stiekeme manier van de europesche grondwet, na weggestemd door referendum, toch stiekum onder een andere naam door drukken. Mark Rutte is een grote liegende verrader die alles met zijn domme porem weg lacht.

  Stem FVD, Rutte, weg er mee.

 16. rory

  Italië, Spanje, Portugal zijn prachtige landen, met jammergenoeg een luie, foute bevolking!
  Mijn favoriete vakantiedoel blijft Karintië, een Mediteraine klimaat, maar met een vriendelijke en correcte bevolking!

 17. plakband

  De EU wordt bijeengehouden met geleend geld.
  Wie gaan dat betalen ?
  De huidige maar vooral de toekomstige generaties.
  Zo wordt de huidige EU-dictatuur uitgerold over de toekomst.
  De meeste slachtoffers, bv uw toekomstige kleinkinderen, bestaan nu nog niet eens.

  Stem ze weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  In Polen liggen de plannen al klaar om de EU te verlaten.
  Polen gaat geen netto-betaler worden.
  Net als Bulgarije, Roemenie en Hongarije nemen zij tijdig afstand van de tijdbom die EU heet.

 18. plakband

  De EU wordt bijeengehouden met geleend geld.
  Wie gaan dat betalen ?
  De huidige maar vooral de toekomstige generaties.
  Zo wordt de huidige EU-dictatuur uitgerold over de toekomst.
  De meeste slachtoffers, bv uw toekomstige kleinkinderen, bestaan nu nog niet eens.

  Stem de Rutte-kliek weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  In Polen liggen de plannen al klaar om de EU te verlaten.
  Polen gaat geen netto-betaler worden.
  Net als Bulgarije, Roemenie en Hongarije nemen zij tijdig afstand van de tijdbom die EU heet.

 19. Rosasolis

  Inderdaad is de EU verdeeld over wel of niet financiele hulp aan zuid-Europese landen uit te geven. Veel eerder heeft ons regering verklaard dat Nederland tegen financiele hulp voor italie, Spanje, en Frankrijk is. Ook Nederland heeft ernstige problemen met de Corona crisis. Geen EU lid staat is momenteel in staat om andere EU landen financieel te steunen. Maar waarom krijgt Hongarije wel EU geld? Terwijl de regering van dit land leeft nu helemaal onder het dictatorisch beleid van Orban. Wij hebben niet Baudet nodig om een sensatie toespraak tegen het EU beleid te in de tweede kamer te geven. Baudet heeft enkele maanden geleden verklaard dat HIJ gaat ervoor zorgen dat Nederland uit de EU zal stappen. Dus waarom zou Baudet nu welke interesse dan ook in de EU hebben? Het is nu aan de EU commissie om de huidige
  problemen te bespreken, en een oplossing te vinden.
  Baudet zoekt alleen sensatie; hij heeft toch geen enkele interesse in de EU.

  1. Pjotter

   Rosemarijn@frustraties; Baudet / Wilders / Orban.!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.