Voor alle ‘rokende 80-jarigen’-klojos: verpleegster, 39 jaar oud, moeder van 3 dood door corona

Er lopen in Nederland heel enge mensen rond. Deze mensen vinden dat zij het recht hebben om ándere medelanders — mensen die trouw ieder jaar belasting betalen en dat in veel gevallen zelfs decennialang gedaan hebben — te vertellen dat, als zij ziek worden, zij geen recht op zorg hebben. Want ze zijn te oud, te dik, te rokerig, te ziekerig, of te gehandicapt. En trouwens, zegt dit tuig, de mensen die overlijden aan het nieuwe coronavirus zijn toch alleen maar dikke, rokende 80-jarige nietsnutten (Kelder). Ophouden met die ”lockdown,” alles gewoon onmiddellijk open gooien. Laat die oudjes maar sterven.

En dan niet op de IC, natuurlijk, want dat kost veel te veel tijd en geld. Nee, ze kunnen prima thuis stikken — letterlijk, want dat is hoe mensen overlijden aan de COVID-19 ziekte. Dat heeft één van die klootzakjes (Zwagerman) ertoe verleid om deze arme mensen in een column voor BNR te vergelijken met een gestrande walvis.

Die houding is sowieso al ziek, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat er iedere dag jonge mensen overlijden aan dit Chinese horrorvirus. Een voorbeeld is Aimee O’Rourke. Deze dame was 39 jaar oud. Ze werd ziek omdat ze in het ziekenhuis als verpleegster werkt. Ze legde haar gezondheid dus in de waagschaal om voor anderen te zorgen en moest dat uiteindelijk met de dood bekopen. Ze laat drie kinderen achter.

Eén van haar dochters, Megan, schreef in een post op Facebook: “Het was ons 4-en tegen de wereld. Nu zullen wij 3-en een hechter team vormen dan ooit. Kijk naar al de levens die je verzorgd hebt en al de gezinnen die je troostte toen patiënten stierven. Je bent een engel en je zult je zorg-kroon voor altijd dragen omdat je die kroon verdiende vanaf de eerste dag dat je met dit werk begon.”

“Je Meggy mist je ongelooflijk. Op een dag, wanneer ik zelf kinderen hebben, zal ik je kleinkinderen vertellen dat ze een Glamoreuze Grootmoeder hadden, en dat je ook iedere dag zo genoemd wilde worden.

“Ik kan het nauwelijks bevatten dat ik op een dag zal moeten bevallen van dat kind zonder mijn mama!!! Ik kan de hele dag doorgaan met dingen die ik je wil vertellen, maar ik moet sterk zijn. Rust zacht, mama.”

Aimee wilde van jongs af aan verpleegster worden, maar werd het pas nadat ze haar kinderen had grootgebracht. Ze ging er een tijdje tussenuit toen haar eigen moeder kanker kreeg. Die verzorgde ze toen zelf. Daarna ging ze weer hard aan het werk.

Aimee’s dood werd bekendgemaakt kort nadat een andere verpleegster, van 36 jaar oud, ook was overleden aan dit coronavirus. Ook haar verhaal is schrijnend: 16 jaar geleden begon ze in haar ziekenhuis te werken als een schoonmaakster. Ze vond het zo belangrijk om mensen te helpen dat ze tijdens haar werk een opleiding besloot te volgen om verpleegster te worden. In januari vorig jaar rondde ze die opleiding af en werd ze door haar ziekenhuis meteen fulltime in dienst genomen als verpleegster. Iets meer dan een jaar later overleed ze dus aan COVID-19. Ook deze verpleegster was nog geen veertig en voor ze besmet raakte met het coronavirus kerngezond.

Misschien dat de ‘het is maar een griepje’ en ’80-jarige dikzakken’-klootzakjes dit verhaal even kunnen lezen.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Lambieck

  Jammer dat Micheal zijn helden/heldinnen in het buitenland zoekt.
  Alsof wij in Nederland geen helden hebben die elke dag vechten in de ziekenhuizen om mensen in leven te houden.
  Een gemiste kans.

  1. Rammstein

   Jij bent een gemiste kans, vieze klootzak. Een speling van de natuur die zonder medische hulp geen enkele levensvatbaarheid had gehad.

   1. Lambieck

    Vanhetzelfde Petertje.
    Een onprettige voortzetting van uw leven.

    1. CZ

     Zuigkok?

     1. Thierry Trollinator

      CSS?

     2. Mart89

      Rammstein,

      Kan jij ook even normaal reageren….

  2. ET007

   Gemiste kans? Jij bent zeker een mentor? Of gewoon een schipper langs de kant?

 2. AnnaKlaver

  Mike draagt al het leed van de wereld op zijn schouders…
  De man is soms zo gevoelig…doet een traantje wegpinken.

  1. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

   1. Thierry Trollinator

    BullshitRosmalen?

 3. Cootje

  De run op volkstuintjes komt er echt wel . Daar hoef je geen helderziende voor te zijn , nu alleen nog even de zakkenvullers uit het zuiden en het gedrocht de Europese unie laten sneuvelen , want solidariteit ligt toch wel op het kerkhof

 4. Kretoloog

  Heb dit verhaal 2x gelezen. Maar begrijp niet wat de auteur nu eigenlijk wil zeggen.

  Ja, er sterven ook jongere mensen dan 80 aan het Coronavirus. Zeer triest, zeker als het moeders van jonge kinderen betreft. Maar wat heeft dat met de opvatting van Jort Kelder (‘heel enge man‘, volgens MvdG) te maken? Juist de 2 door de auteur opgevoerde Amerikaanse voorbeelden konden alle zorg krijgen die maar nodig was.

  1. Seneca

   @kretoloog
   misschien moet je het verhaaltje van de heer Jort Kelder nog eens lezen. de man (Kelder) komt uit een bevoorrecht milieu maar mist de daarbij behorende innerlijke beschaving. daar doelt de heer vd Galien op.

   1. NoDoubt

    De kernvraag blijft of je de hele economie op slot moet zetten. Het kost nu al 300 miljard. Dat moet de belastingbetaler gaan ophoesten naast het milieu en 15 % minder pensioen. De belastingdruk is van 28% 1980 naar 40% 2020 per inwoner. Als er geen geld meer is in NL omdat alles maar wordt weggegeven van onze belastingcenten aan landen als Turkije, Tunesie en Marokko (450 miljoen, en nemen niet eens mensen terug, Marakesh deal werkt niet). Weten we zeker dat bij een volgende uitbraak we helemaal niets meer kunnen doen. Vorig jaar overleden 9000 mensen aan de griep virus. Niet die je daar over hoorde. Mexicaanse griep, ging ook niet de economie op slot. Jort heeft gelijk dat we moeten bezinnen wat we willen opofferen. Daarnaast heeft minister Bruins gefaald om de medische zorg op orde te brengen, zoals vele politici voor hem ook (Zembla). 40% in NL kan de eindjes voor de crisis al niet aan elkaar knopen. Als velen werkloos zijn moeten ze met verlies hun huis verkopen. Er is nog een bankencrisis in aantocht waarbij NL DL moet steunen als deze omvalt. Staatsschuld gaat van 50% nu naar 70%. We mogen van onze centen best eens een open discussie gaan voeren.

 5. ikweetwatikwil

  Lambieck
  Ga nog eens goed lezen. Dan kom je er achter dat ook jonge mensen kunnen sterven aan corona en niet alleen “rokende 80 jarigen” die met roken toch maar even 80 jaar zijn geworden en die nu maar moeten sterven aan corona volgens enkele kapsones makers.
  Ik doe niet aan helden verering maar heb veel respect voor artsen en verzorgenden , voor buschauffeurs enz . Mensen die hun beroep uitvoeren met alle gevolgen van dien.

  1. Peetjoh

   Ja nou de rokers en de ouden maar wat als het drukker word. De dikke, De drinkers, De gehandicapten, de buitenlanders, de vleeseters, de bungyjumpers, de skieeers, de motorrijders. De anorexia patiënten . Op een gegeven moment ben je zelf de groep die geweigerd word. Drm is weigeren gevaarlijk. En mag dat niet gebeuren.

  2. Lambieck

   heb veel respect voor artsen en verzorgenden , voor buschauffeurs enz . Mensen die hun beroep uitvoeren met alle gevolgen van dien.
   .
   Dank dat u mijn punt deelt.
   Helaas mis ik op DDS de eerste positieve opmerking richting deze belangrijke groep.

   1. Bertus bumperding

    Jij hebt nergens respect voor smerige p*do
    Pas als jouw laatste uurtje geslagen heeft heb jij zo ineens respect en veel spijt .
    Maar dan is het te laat .
    Ik hoop dat die dag heel snel aan breekt .

  3. JochemX

   Helemaal met je eens, maar dat weet iedereen toch zo langzamerhand. Er komt trouwens altijd wel een nog zieliger geval. En dikke 80-jarigen die flink roken wisten een paar maanden geleden toch ook niet dat er uit Wuhan een nieuwe virus aan kwam.

 6. Peetjoh

  Allemaal mogelijk gemaakt door ons kabinet. Die bezuinigingen op de zorg hebben de zorg kapot gemaakt. Hamsteren ligt aan burgers, lockdown ligt aan burgers. Te weinig stofkapjes ondanks al ons geld en de burgers mogen hun voorraden geven. En nou te weinig ic dus burgers mogen kiezen om te sterven. Weg met dit totaal niet verbindende kabinet. Dit kabinet zet ons tegen elkaar op. Stem ze weg. Ze zouden verantwoordelijk moeten worden gehouden voor elke extra dode door te weinig ic.

 7. Fonz

  Ja zeker roken is slecht, druks ook maar dat willen ze dan weer legaal maken, wat een hypocrisie

 8. kees cup

  Chinees horrorvirus ??
  Oooh Mike bedoeld het virus welk wij hier in Nederland het coronavirus noemen, dat virus dat inderdaad uit China komt. In zoverre is de verwijzing naar China helemaal juist.
  In een ander artikel van Mike over dit virus werd ook al subtiel naar China verwezen.
  Persoonlijk vind ik het dictatoriale chinese systeem niks, maar waarom steeds deze verwijzing ?
  Zullen we dan vanaf nu de spaanse griep uit 1918, 40 miljoen doden, welke met grote zekerheid in Amerika (USA) is ontstaan, maar de “AMERIKAANSE GRIEP” gaan noemen ? ere wie ere toekomt toch ?
  Woont Mike in Amerika en weet hij niet beter? Of heeft hij een andere reden om steeds maar weer, net als oom Donald, een beetje drammerig naar China te verwijzen.

  1. Rammstein

   Het is goed om te onthouden dat het virus uit China komt. Chinezen vreten de meest smerige dingen, hygiene is onbekend (bakolie wordt teruggewonnen uit rioolwater voor hergebruik) en Chinezen zijn gewetenloos naar dieren en hun milieu. Het coronavirus is in China ontstaan (labo-gemaakt of door rottende vleermuizen) en dat kan niet vaak genoeg herhaald worden: zij zijn de schuld van het huidige horror-scenario.

   1. CZ

    “Het is goed om te onthouden dat het virus uit China komt.”

    Hoe weet je dat?

    1. Rammstein

     Omdat alle artikelen en wereldwijde reacties (behalve de hoax dat Amerikaanse ‘militairen’ het naar Wuhan brachten) die richting uitwijzen.

   2. Boudewijn Hummelinck

    De Spaanse griep kwam uit de V.S.

    Wat schiet je op met de beantwoording van de vraag waar het vandaan komt? Wil je de Chinezen, die in tegenstelling tot de Europeanen en de Amerikanen er wel in slaagden het virus effectief te beteugelen, een rekening sturen?

    1. Rammstein

     Chinezen verkankeren de wereld met hun misdadige omgang met het milieu, met hun onafzienbare tsunami aan waardeloze meuk en prullaria, met hun gewetenloze omgang met dieren en hun politieke staatsslavensysteem. China is een verwerpelijk land, dat nu ook voor een wereldcatastrofe zorgt.

     Een ingrijpende herorientatie van de wereldeconomie met inbegrip van een volledige boycot van Chinese producten zou geen slecht idee zijn.

     1. Reinoud van Gelre

      Eensch, Rammstein!

   3. Fonz

    Het virus is er iig niet voor niets en wat wordt er dankbaar misbruik van gemaakt door regeringen door mensen te ketenen en gevangen te houden op somma van € 400,– en € 4000,– voor een visboer die zijn klanten vis bij zijn kraam laat eten…

    1. CZ

     En een stuk of tachtig hamerstukken die er even snel doorheen worden gedrukt, denk aan de euro accijnsverhoging op tabak, daar heb ik dan geen last van, maar ook vele andere maatregelen die wel degelijk grote impact hebben.

 9. P. Breetveld

  Zolang het té moeilijk is en té veel gevraagd is om zichzelf aan de doodsimpele gedragsregels te houden zullen er altijd extra besmettingen ontstaan. Aangezien we alles beter weten, overal over in discussie moeten gaan na een verzoek met dienstdoende ambtenaar, is het dweilen met de kraan open.

 10. marianne71

  Ik denk dat niemand met je in discussie zal gaan over dat er uitzonderingen zijn en dat dit verschrikkelijk is (niet dat het niet verschrikkelijk is wanneer oude / zieke mensen overlijden aan het virus).

  De keerzijde is dat je statistisch gezien meer kans hebt in Nederland om een verkeersongeluk te krijgen wanneer je 39 en gezond bent, dan dat je aan dit virus sterft.

  Er is een 12 jarig meisje in België overleden aan het Corona-virus. Tieners die aan Corona zijn overleden in Europa zijn op één hand te tellen. De kans was groter geweest dat ze een dodelijk ongeluk had gehad met de trampoline die haar vader voor haar had gekocht omdat ze nu zoveel thuis zit.

  Vind het zelf jammer dat wanneer je puur naar de cijfers kijkt op een nuchtere manier, zonder angst of emotie, je wordt weggezet als een klootzak.

  1. CZ

   “meer kans hebt in Nederland om een verkeersongeluk te krijgen”

   Die kans is ongeveer 0,003%, de kans dat je sterft door het virus is ongeveer 0,002%.

 11. fusilier

  Rammstein. En zo is het ,en niet anders.

 12. yellow thread street

  Er is momenteel een ongekende hetze wereldwijd bezig, gevoed door door het grote geld, en bestaande uit linkse activisten om ons alles af te pakken en ons laten te functioneren als robots, er is niets menselijks meer aan.

  De media doet driftig mee, ze komen vaak op de proppen met zogenaamde wetenschappelijke onderzoeken hoe erg iets weer is, een onderbouwing zie ik nooit.
  Net zoals hun verlengstukken zoals Urgenda en de Nationale Postcodeloterij.
  Deze werken samen met o.a. de Clinton Foundation, en alles wordt betaald met ons belastinggeld.

  We mogen niet meer roken, geen alcohol meer drinken, vlees is slecht, zuivelproducten gaan in de ban, niets mag meer.

  We moeten allemaal aan het genetisch gemanipuleerd voedsel dat verbouwd wordt op akkers die volgespoten worden met Round Up.
  Alles moet vegetarisch worden, en we mogen alleen nog calorie arm spul drinken waarvan ik mij afvraag wat ze er allemaal instoppen.

  We moeten allemaal aan de electrische auto, dure warmtepompen kopen, en gas wordt verboden.
  Ook moeten we verplicht elke dag naar de sportschool en ons een uur lang de longen uit het lijf lopen.

  En straks om de 250 meter een 5G zendmast, de straling zal de mensen gek maken, het is kankerverwekkend, de mensen worden er impotent van, en we zullen ons dus op termijn automatisch uitroeien.

  Alle problemen zijn dan opgelost, we geven de aarde gewoon weer terug aan de natuur.

 13. denk niet zwart wit

  Toch fijn om te horen dat met roken toch heel oud kan worden.
  Corona virus is het probleem
  Al die oudjes zijn in februari op skivakantie geweest?
  In februari zijn veel mensen op vakantie geweest.
  Er is zelfs een carnaval geweest!
  Sneu dat er slachtoffers vallen, bij oud en veel te jong
  In januari was dit bekent, waarom word er pas in maart de 15 ingegrepen?
  In 1980 betaal ik ziekenfonds/zorgpremie, nooit wat gehad en medicijnen betaal ik zelf
  Vind schokkend hoe onze gezondheid armoedig is, als er echt de pleuris uitbreekt?
  Weet wel 1 ding, dit veranderd onze levens, HET ZAL NOOIT MEER HET ZELFDE ZIJN!

 14. Veteraan

  Wat een onnavolgbaar stukje en een emo beweging waar ik niet van lees waar het heen moet.
  Is het een hulde aan de verpleegsters en de artsen en andere hulpverleners ?
  Dan sluit ik me daar helemaal bij aan, sterker nog, ik kom al jaren voor deze mensen op, niet alleen maar tijdens een crisis.
  Maar om nu gehandicapten, bejaarden en gewone zieken in een rijtje te noemen samen met mensen die erg ongezond leven en geen verantwoording nemen en zodoende diezelfde artsen en verpleegsters overbelasten en besmetten ?
  Dit lijkt heel erg op een Linkse manoeuvre die ik dagelijks zie langs komen.
  Beetje emotie en wat feiten gecombineerd met een visie die voortkomt uit Gutmensch achtig gedrag. De waarheid is zo lastig om te verkondigen want er kan wel eens afkeuring uit een hoek komen.
  Zeg maar zoals de gemiddelde Linkse rakker zijn hele leven leid.

 15. Bullshit16

  En wat doet rutte het goed heel Nederland kapot bezuinigen en nog zeggen wat doet RUTTE het goed

 16. ervi

  Een beetje omslachtige manier om te benadrukken dat Kelder ( en ook Zwagerman) er sterke nationaal -socialistische ideeën op na houdt. Vroeger werd je daar voor aangepakt. Tegenwoordig kun je dit op elk staatsmedium gewoon verkondigen.

 17. Drollevanger

  Dat deze mensen 80 jaar zijn geworden neem ik hen niet kwalijk. Dat ze met hun leeftijdgenoten het meeste hebben bijgedragen aan de zorgkosten is een goede zaak.
  Maar dat ze figuren hebben opgevoed die aan 80-jarigen die zorgkosten willen ontnemen, vind ik wel een kwalijke zaak. Dus laat ze maar doodgaan.

  1. Boudewijn Hummelinck

   “Maar dat ze figuren hebben opgevoed die aan 80-jarigen die zorgkosten willen ontnemen, vind ik wel een kwalijke zaak. Dus laat ze maar doodgaan.”

   Dit soort nazistische waanzin begint hier steeds meer op te duiken.

 18. RPML

  De hele ‘crisis’ is massahysterie die handig wordt uitgemolken door media en politiek. De politiek vlucht in lockdown om niet te hoeven erkennen dat ze op de gezondheidszorg schromelijk zijn tekort geschoten. Een lockdown levert alleen maar ellende op. De ethische vraag komt nu langzaam bovendrijven (eindelijk!); het kán niet zijn dat je 17 miljoen mensen de vernieling in brengt om er 10k te beschermen. Jort Kelder is de eerste die het publiekelijk ter discussie stelt en is alweer de kop van jut. Ik erger me aan iedere bejaarde die ik op straat tegenkom (en dat zijn er plots heel veel!). Voor hún doen we het, maar gisteren nog een hoogbejaarde voor me in de winkel met één pakje boter. De hele lockdown moet omgekeerd worden: alle bejaarden en risicogroepen in lockdown, de rest moet doorleven. Zware boetes voor iedere bejaarde die zich nog op straat vertoont. De jeugd wordt verplicht boodschappen te doen voor bejaarden.

  1. Boudewijn Hummelinck

   We hebben in dit soort tijden altijd complotters van het soort RPML, Jensen, Niburu en Micha Kat.

   Het zijn de dwazen die ons altijd zullen vergezellen. Goddank betreft het een zeer kleine minderheid die geen enkele invloed hebben op het beleid.

   Geestig is wel dat in het guurrechtse wereldje waarin ze hun complotjes proberen te verkopen de meningen haaks op elkaar staan: Jensen c.s. menen dat we ons gek laten maken en ons ten onrechte laten ophokken door iets wat niet meer is dan een onschuldig wintergriepje terwijl Baudet en Wilders menen dat we veel meer dan nu het geval is in onze woningen dienen te worden opgesloten.

   Goed dat dit soort volk met elkaar bezig is en verder weinig schade kan aanrichten. De honden blaffen en de karavaan trekt onverstoorbaar door.

   1. RPML

    Kun je even uitleggen wat ‘het complot’ dan is? 90% van het nieuws gaat over corona, is dat een feit of een complot? Is er een lockdown of niet, feit of complot? Zijn er te weinig IC-bedden, feit of complot? Zijn het voor het allergrootste deel bejaarden die eraan sterven en mensen uit risicogroepen, feit of complot? Moeten we deze risicogroepen beschermen, feit of complot?

    Jij hangt je verhalen altijd op aan ‘wetenschappers’ met modellen en voorspellingen voor de komende 50 jaar, ik houd me graag bij de feiten.

    1. Boudewijn Hummelinck

     RPML, als je de Corona-crisis omschrijft als een ‘crisis’, massahysterie die handig wordt uitgemolken door media en politiek beweer je glashard dat het een hoax, en daarmee een complot van politiek en media betreft.

     Daarin neem je plaats in de gelederen van Niburu, Jensen en Kat die dezelfde gevaarlijke onzin verkopen.

     1. RPML

      Omdat 90% van het nieuws corona betreft noem ik dat massahysterie, jij noemt dat een hoax, vreemde redenatie…

   2. RPML

    Er is maar één plek waar heel duidelijk is geworden hoe gevaarlijk Corona is en de getallen te controleren zijn: op een cruiseschip met op elkaar gepakte en ronddobberende bejaarden en een airco als hulpje voor de broodnodige verspreiding. De getallen: 3900 opvarenden, 1200 besmet en 10 overleden, en dat zonder IC. Het werkelijke probleem is het aantal IC’s in de diverse landen, en de politiek vlucht in een lockdown om dat te verhullen.

  2. Rammstein

   “Ik erger me aan iedere bejaarde die ik op straat tegenkom (en dat zijn er plots heel veel!). Voor hún doen we het, maar gisteren nog een hoogbejaarde voor me in de winkel met één pakje boter.”

   Dit is wel een uitglijer van jewelste, RPML. Jij bent dus ook al zo’n snelle, drukke hipster die niet meer de rust heeft om een bejaarde met een pakje boter voor zich te dulden. Je hebt wel erg weinig clementie met je medelanders. Eigenlijk ben je gewoon een grote lul. Schaam je.

   1. RPML

    Waarom bevinden zich de risicogroepen nog onder ons? Als jij astma of weet ik veel hebt kijk je wel uit en blijf je (vrijwillig) thuis. Dat heeft niets met clementie te maken voor de medemens, maar met gezond verstand van de betreffende

    1. Rammstein

     Je ergert je aan iedere bejaarde, verkondig je luidkeels. En gisteren liep zo’n ouwe lul met 1 pakje boter jou danig in de weg – hoe durft die klootzak jouw kassagang te verstoren!

     Je schrijft prima artikelen. Maar als mens ben je door de mand gevallen.

     1. Boudewijn Hummelinck

      Die artikelen zijn ook leugenachtige bagger, Rammstein, zoals dezer dagen glashard werd aangetoond.

    2. RPML

     Ik schrijf helemaal niet dat hij mij in de weg zit. Ik vraag me af waarom hij dat risico wil lopen. ALs de betreffende hoogbejaarde het wil oplopen, prima, hij was gewaarschuwd toch?
     Als corona alleen roodharigen zou treffen, dan scherm je de roodharigen af. Als er dan toch eentje je pad kruist, dan zoekt hij het in mijn ogen zelf op.

     1. Rammstein

      RPML, zoals je het nu uitlegt klinkt het anders dan je in je reactie schreef. Laten we het er dan maar op houden dat de woordkeus en toonzetting een beetje ongelukkig was gekozen.

     2. RPML

      Laten we het daar op houden 😉

      Als zijn karretje vol had gelegen had ik langer moeten wachten, dus daar zat de ergernis niet. Voor mijn moeder van bijna 80 heb ik ook geregeld dat ze deur niet meer uit hoeft, kant-en-klaar eten, iedere dag plus nog fruit. Had ik dat niet kunnen regelen dat had ik wel een buurjongetje verzocht boodschappen voor haar te halen.

  3. Meriadoc Brandebok

   “De hele ‘crisis’ is massahysterie die handig wordt uitgemolken door media en politiek. De politiek vlucht in lockdown om niet te hoeven erkennen dat ze op de gezondheidszorg schromelijk zijn tekort geschoten.”

   Beetje stupide opmerking. Als de politiek te kort is geschoten wat de zorg betreft zou juist deze crisis dat aantonen. Dan is het juist beter om geen crisis te veroorzaken, teneinde de tekortschieting te verhullen.

   De crisis is overigens geen massahysterie. Het is duidelijk dat we met een zware overbelasting van de zorg te maken hebben.

 19. Rud56

  Michael, dit, jouw artikel, is een gedegen repliek op al die laag-bij-de-grondse onzin die die zogenaamde fijne mensen uiten! Chapeau!

  Want inderdaad, iemand die zo over de ouderen praat is ronduit egocentrisch tuig, dat zodra ze zelf oud zijn, zichzelf geheid heel hard zullen tegenkomen. Dat hoop ik van harte!

  P.S.
  En ben benieuwd hoeveel van dat tuig zelf aan de coke of andere middelen zitten.

 20. Rosasolis

  Michael, wat een gevoelig, trieste verhaal. Arme achter gebleven kinderen. Gisteren was er een uitgebreide artikel in Trouw over een jong volwassen broer en zus die binnen een week, hun moeder en vader aan de Corona hebben verloren. Beide ouders rookten niet, en niemand weet hoe ze besmet werden. Rokers brengen met hun ongezonde praktijk inderdaad een grote gevaar voor het samenleving. Zij ademen hun rook uit zowel binnen als buiten; en ook waar er een boord met Roken Verboden staat. Iedereen kan zo besmet worden; het interesseert hen niet. Zij moeten roken. Maar er is nu misschien wat goede nieuws: Een pakje sigaretten van 20 stuks wordt nu 1 euro duurder; dus 7.20 voor een pakje, om misschien Corona besmette rook in het lucht rond te blazen. De pakjes van 20 stuks worden nu neutraal verpakt zonder merknamen. In 2023 zal een pakje van 20 sigaretten 10 Euro in Nederland gaan kosten.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Je zult maar rookverslaafd zijn ! Jarenlang is het gevaar van roken genegeerd ! Het was een zo lekker melkkoetje voor de Zio Nazie Overheid. Tabaksazijn wel te verstaan !

 21. LNGR

  Hypen op de doden voor de site clicks.

  Waar waren je posts toen er in voorgaande jaren jonge mensen aan de griep dood gingen?

  Oh wacht. Op griep wordt niet massaal geklikt natuurlijk.

  Sensatiejournalist.

 22. harte385

  Dit alles wordt gecreëerd door de EU i.s.m. de Overheden die de macht in Europa willen grijpen om hun duistere plannetje te kunnen uitvoeren Totale macht voor EU Brussel over heel Europa.

 23. Caesar Lion Cachet

  LS…

  We boeren en ruften wat af en weten het allemaal beter. Niet begrijpende dat veel mensen onder ons nog in een luxe positie leven… Ze zijn namelijk gezond ! Als de pleuris echt uitbreekt piepen ze wel anders en vermoedelijk helemaal niet meer…
  Prettige Pasen en rustig met de eitjes want uw kwakkie kunt u voorlopig nergens kwijt… De Kleenex is namelijk al op rantsoen en de meisjes zitten thuis !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.