We lezen massaal meer boeken door de coronacrisis

Door de coronacrisis zijn we verplicht aangewezen op onze eigen woning. We kunnen er niet langer op uit of leuke activiteiten ondernemen. Doordat we veel meer thuis zitten gaan we op zoek naar leuke activiteiten om te ondernemen. Vooral activiteiten die we thuis kunnen doen zijn populair. Zo gaan we massaal meer boeken lezen door de coronacrisis. De Nederlandstalige boeken vliegen massaal de deur uit. Het is natuurlijk heerlijk om lekker thuis een boek te lezen of in het zonnetje van onze eigen achtertuin. Speciaal voor iedereen die meer boeken leest door de coronacrisis hebben we een paar leuke tips. Zo maak je het lezen van boeken nog leuker!

Investeer in een Kobo e-reader

Een Kobo e-reader kan een aanrader zijn om aan te schaffen tijdens de coronacrisis. Je kan hier een kobo boekenabonnement bij nemen. Voor een bedrag van € 9 per maand kan je onbeperkt boeken lezen. Handig als je even geen zin hebt in Netflix. In plaats van een serie of filmpje kijken kan je nu in je e-reader duiken. Je kan de leukste boeken lezen en genieten van je favoriete genres.

Investeer in een nieuwe leesbril

Merk je dat je steeds meer moeite hebt om te lezen? Of heb je nergens last van, maar wel last van vermoeide ogen en hoofdpijn? Het zou goed kunnen dat je een leesbril nodig hebt of toe bent aan een leesbril. Tijdens de coronacrisis kan het slim zijn om hierin te investeren. Je kan zo gewoon lekker blijven lezen tijdens de crisis. Gelukkig kan je de leesbril gewoon online bestellen. Dit is handig want op dit moment zijn de meeste opticiens helaas gesloten. Als je nog geen leesbril hebt kan je eerst proberen een lage sterkte te nemen. Je kan zo kijken of de vermoeide ogen afnemen door het gebruik van de leesbril.

Lees de boekenserie de zeven zussen

In 2014 werd het eerste boek van de zeven zussen in Engeland gepubliceerd. Inmiddels is de boekenserie van Lucinda Riley uitgegroeid tot een mega hit. De boekenserie die uit zeven boeken bestaat houden de meeste mensen voorlopig wel aan huis gekluisterd. De Nederlandse uitgever heeft ook nog eens de perfecte timing voor de release van het nieuwe boek bedacht. Tijdens de coronacrisis is de Zon uitgebracht. Liefhebbers van Lucinda Riley kunnen daarnaast ook nog de Vlinderkamer lezen. Dit is een boek buiten de Zeven Zussen serie, maar zeker weten de moeite waard om te lezen. Kortom de perfecte tip om te lezen tijdens de coronacrisis.

Motiveer de kids om te lezen

Niet alleen de ouders zitten natuurlijk thuis in de tijden van de coronacrisis. Zoals al vaker gezegd moeten we het samen doen. Het is dus ook de moeite waard om de kinderen te motiveren om te gaan lezen. Voor de kids zijn er ook verschillende bestsellers verschenen. De Gorgels van Jochem Meyer blijken bijvoorbeeld mateloos populair te zijn. Het is zeker de moeite waard om één van de Gorgels boeken te bestellen voor de kids. Zo kan je ze de coronacrisis doorslepen en ze motiveren een boek te lezen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bockbeer

  Als je boeken van Stephen King gaat lezen, kom je tot de conclusie dat het echte leven pas echt horror, drama, en science fiction is.

 2. Fortiori

  Een goed boek over onze (?trotse?) koloniale periode in Ned. Indië is de Max Havelaar. Verder Bomans, heel geestig. En nog vele, vele anderen. Onbepaald door het Lot van Imre Kertész is heel indrukwekkend. Imre Kertész was een Hongaarse schrijver, zijn boek is een verslag van zijn opsluiting in Auschwitsz als jongen van 15 jaar.

  1. Alfred Bentinck

   Geert Mak schreef een briljant boek. Veel reaguurders hier zouden er enorm van kunnen opknappen als ze het zouden lezen.

   1. Eindbaas

    Alfred weet dat hij met het benoemen van Geert Mak, en hem tegelijkertijd van complimenten voorziet, het bloed bij de reaguurders onder de nagels vandaan haalt.
    Een online pestkop die er vrijwel al zijn tijd in steekt. Zeven dagen in de week van 09:00 t/m 00:00. Sneu is het wel.

    1. Balkebrij

     @eindbaas amen

    2. Alfred Bentinck

     Hier worden de boeken van de charlatan Baudet en Frits Bosch geprezen als briljante meesterwerken. Dat haalt bij mij het bloed niet onder de nagels vandaan en ik meen dat je dat mag vinden.

     Rustig maar.

     1. Eindbaas

      Sommige mensen houden van streekromans andere vinden Donald Duck uitermate goede literatuur. Laat iedereen voor zichzelf beslissen, zoals u uzelf voor hebt genomen dat dat F. Bosch geen geprezen meesterwerk zou zijn, simpelweg omdat het niet uw mening vertegenwoordigd.

      Verder ben ik van mening dat, het prijzen van de voorgenoemde schrijvers, u weldegelijk liters bloed onder de nagels vandaan haalt, dit is overigens mede gebaseerd op uw reacties in andere schrijfsels op dit blog.

     2. Eindbaas

      Moet zijn: dat boek van F. Bosch.
      Excuses.

     3. Alfred Bentinck

      @Eindbaas,

      Het valt mee hoor. Ik vertoef hier altijd met veel plezier.

      Er zit overigens een nare taalfout in uw bijdrage; die had u beter kunnen corrigeren.

     4. fisufisu

      alfred wordt uitgekotst hier maar heeft hier een sadomasochistisch genoegen in..

     5. Eindbaas

      Ik heb het gezien.

   2. Fortiori

    De zomer van 1823 lijkt mij interessant. Kijken of ik hem bij de Slegte kan oppakken. Zelf las ik van Bertus Aafjes, ‘een voetreis naar Rome’ Het geeft een mooi beeld, inzicht, van Italië.
    Heel actueel op dit moment bij de DDS aanhang.

    1. Eindbaas

     Dat boek kan ik u aanraden, Fortiori.

 3. Bockbeer

  Boeken over de jaren 30 zijn zeer interessant. Lijkt een beetje op deze tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.