Wederom daling coronacijfers RIVM: 83 sterfgevallen en 110 ziekenhuisopnames

Het RIVM melde 83 nieuwe sterfgevallen door corona en 110 nieuwe ziekenhuisopnames. Beide flink minder dan gisteren, maar dat komt door de vertraging in registratie, vanwege het weekend. Zelfs met dat in het achterhoofd, lijkt er sprake te zijn van een dalende trend.

We moeten ons niet verkijken op het verschil tussen gisteren en vandaag. Want daardoor lijkt het harder te dalen dan het in werkelijkheid doet. We weten inmiddels dat er op dinsdag een ‘inhaalslag’ wordt gemaakt bij de administratie, waardoor niet gemelde sterfgevallen van vandaag en morgen, ineens bij de dinsdag worden opgeteld. Maar zelfs dan zitten we qua dagelijkse sterfgevallen al binnen de kortste keren onder de 100-130. De pieken zwakken telkens af en de dalen worden telkens dieper.

Daar staat tegenover dat de politie wel veel meer boetes uit lijkt te (moeten) delen, en wordt er drukte op diverse locaties (zoals het Limburgse Heuvelland) geconstateerd. Door dit soort berichten blijven we met een risico zitten, en vergroot het de onzekerheid over hoe lang we nog in lockdown moeten. Want voor je het weet laait het virus weer op bij een groep mensen die net dachten er vanaf te zijn. Voor je het weet begint het hele riedeltje opnieuw. Dat is misschien nog wel het meest frustrerende aan deze situatie: dat alle tijd, geduld, energie en geld dat in de bestrijding is gestoken, bij het minste of geringste foutje teniet kan worden gedaan. En er direct weer van voor af aan moet worden begonnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. JochemX

  Te gek voor woorden dat in deze bijzondere periode de sterfte-administratie niet up to date kan. Het virus lijkt inderdaad op zijn retour, maar dat heeft weinig met het beleid te maken, maar alles met het lekkere zonnetje en dat huizen nu wat beter geventileerd gaan worden. Buiten is veilig binnen is gevaarlijk. Het afsluiten van natuurgebieden slaat helemaal nergens op.

  1. Antiglobalist

   Waarom moeten de sterftecijfers zo minutieus van dag tot dag in de media?

   Dat gebeurt bij geen enkele ziekte, dus hoeft het bij covid-19 ook niet. Zorg dat het op internet te vinden is voor degene die er naar wil zoeken. Door het breed in de media uit te meten, creëer je angst onder een deel van de Nederlanders.

  2. Willem Bever

   Eens Jochem maar uiteindelijk moeten we allemaal ziek worden en weer genezen…of niet.
   Een vaccin is makkelijker net zoals DTP prikken om nare ziektes “weg te houden”
   Maar totdat het zover is gaat het volgens de eerste zin.

 2. Bullshit16

  Wat nou geld geïnvesteerd ja geïnvesteerd en Italië en china ja dat klopt maar geïnvesteerd en eigen land nou vergeet het maar 70 duizend bedrijven dreigen om te vallen de zzp’ers en mkb moet zich maar redden wat nou geïnvesteerd niks doen die landverraders alleen maar liegen dat doen ze goed daar krijgen ze een vette 10 voor
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Alfred Bentinck

  Het beleid blijkt effectief, de prognoses van het RIVM kloppen en onze premier kan dinsdag maatregelen afkondigen in het kader van een intelligente exit.

  Reden voor dankbaarheid.

  1. Bullshit16

   Alfred
   Dankbaar dat er 70 duizend bedrijven omvallen en al die werklozen die hun apotheek niet meer kunnen betalen door dit wanbeleid ja dan heb je gelijk
   Ik denk dat de meeste mensen er toch anders overdenken als ze eerder geluisterd hadden dan waren we er al lang afgeweest

  2. ikweetwatikwil

   Al is de kleur ook vuurrood dan zegt Alfred dat het Groen is.
   En of de prognoses van RIVM kloppen, daar komen we straks wel achter. In ieder geval is hij verkeerd begonnen. En daar zijn de achter blijvers van de doden hem NIET dankbaar voor. Dat moeten we nooit vergeten.

   1. Politiek Profeet

    De leugenfabriek schijt weer eens een partijtje bagger.Het rivm en pinokkio komen weer met de dagelijkse fabeltjes..
    Laat het cbs en wellicht eens een onafhankelijke echte journalist de ware feiten naar buiten brengen…
    De echte cijfers en de echte verantwoordelijken…die meteen voor een volkstribunaal gesleept moeten worden…en berecht..

    1. Bullshit16

     Politiek
     Kijk naar jensen.nl die komt met ware feiten hij laat het zien en horen

  3. Mario44

   slurp sloerie

  4. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

  5. Antiglobalist

   Boudewijn Hummeldinck is ook weer bezig.

 4. Antiglobalist

  Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.