Wederom ‘dinsdagpiek’ cijfers RIVM: 122 nieuwe sterfgevallen, 210 ziekenhuisopnames

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) rapporteert 122 nieuwe meldingen van sterfgevallen door corona en 210 nieuwe ziekenhuisopnames in de afgelopen 24-uur. De afgelopen dagen zaten we onder de 100 nieuwe meldingen van sterfgevallen, maar daar hoorde een deel van die 122 dus nog bij.

Het goede nieuws is dat er nog steeds sprake lijkt te zijn van een daling. Het slechte nieuws is dat die daling minder hard gaat dan aanvankelijk gedacht. Vorige week dinsdag was er namelijk ook sprake van een ‘inhaalslag’. Toen bleek dat (mogelijk) vrijdagen, maar met name zaterdagen, zondagen en maandagen, de administratie achterliep. Ziekenhuispersoneel was simpelweg te druk, om begrijpelijke redenen.

Op zondag 5 april: 115 overlijdens. Op maandag 6 april: 101. Dinsdag 7 april: 234.

Op vrijdag 10 april werden er (net als op 5 april) 115 overlijdens gemeld. Hier zet de daling weer in, na zaterdag 11 april: 132. Op 12 april: 94 en op maandag 13 april: 86. En voor vandaag, 14 april, weer een stijging naar 122. Dit heen en weer geslinger lijkt het patroon te zijn waar we maar gewoon aan zullen moeten wennen.

De komende twee dagen (wo & do) min of meer een plateau, dat lager ligt dan de dinsdagpiek. Gevolgd door een daling van vier dagen op rij (vr, za, zo & ma), waarvan de laatste twee dagen weer flink zullen worden ingehaald door de daaropvolgende dinsdag. En zo ebt het langzaam maar zeker weg: met enkele tientallen per week. Waarbij gedurende de periode natuurlijk wel het risico (en dus de angst) blijft dat er weer een nieuwe uitbraak/haard ontstaat. Hoe dan ook! Woor nu zijn we, zo lijkt het althans, verrassend goed op weg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Sleipnir

  De genocide op de bejaarden ligt op schema….sleep Rutte en consorten voor een tribunaal t.z.t.

  1. Michel Bloemkist

   Fonzie?

 2. Boudewijn Hummelinck

  Het beleid van Regering en RIVM werkt, de prognoses van het RIVM kloppen en het virus is in Nederland duidelijk op z’n retour.

  Mooi. We mogen best een beetje trots zijn op onze effectieve aanpak en de houding van de Nederlandse burger die zich over het algemeen keurig aan de voorschriften houdt.

  1. B. Pascal

   Dat we er zo mild vanaf komen is omdat we zo individualistisch zijn.
   Dat scheelt in deze echt. Beleid? welk beleid?

   Afstand houden is geen beleid, dat is zelfbehoud!
   Laten we eerst de niet-geregistreerden maar eens bij de tellingen opnemen.
   Kijken of het beleid, nog zo geweldig is.

   Immers het tellen van ziekenhuis opnames heeft niets met een effectieve aanpak te maken.

  2. Borealist

   De Pravda draait overuren, Rutte zal blij zijn.

  3. CLoVis

   @lamlul

   Sinds wanneer zit het rivm in de regering?

  4. Borealist

   Ooit gedacht dat het weer van invloed zou kunnen zijn, of past dat niet in jouw regeringspropaganda?

  5. Mario44

   schaamteloos varken

 3. O.k.

  Laten we voorop stellen,gelukkig konden de ziekenhuizen de grote van alle besmettingen bijbenen.
  De statistiek van overledenen is een schijntje van de daadwerkelijke overledenen en daar mag niemand trots op zijn. Virus is niet op z’n retour,maar hooguit redelijk ingedamd en er gaan nog vele Nederlanders besmet worden. Elke versoepeling van maatregelen zou lijden tot een nieuwe opmars.

  RIVM heeft bewezen een zwakke schakel te zijn als het om bestrijding van een virus gaat. Te laat ingrijpen heeft vele mensenlevens gekost,maar toch zijn ze trots ??? (Mij is altijd geleerd, )

  1. O.k.

   Een gewaarschuwd mens telt voor twee

   1. ikweetwatikwil

    Vreemd blijft het om Rutte en Japie en zijn mensen een veer in hun gat te steken.
    Deze mensen die iets zouden moeten doen hebben mis gekleund. Te veel bezuinigd en te laat ingegrepen . Maar het volk wil in moeilijke tijden helden. Of ze het nu verdienen of niet.

    1. AnnetKlaver

     Je zeurt!

  2. B. Pascal

   volgens mij vergeet men iets: lente en warmte, werk tegen virusssen.
   wanneer het : herfst is en kou, dan vallen de klappen omdat niemand echt ventileert.

  3. leukeditter

   is dat bewezen???? nee , de kans dat het in een zomer periode opleeft is zeer klein en die strenge maatregelen heeft dat zin??? kijk eens naar frankrijk..spanje..italie..belgie bijv. ze blijven ondanks de strengste maatregelen de meeeste doden melden. en ik durf je te zeggen dat afrika er zeer weinig last van blijft houden ondanks bangmakerij over honderdenduizenden doden gewoon omdat het virus daar niet kan gedijen zoals ebola.
   had ik maar viroloog geworden zucht…

 4. Gieldenijs

  “Vorige week dinsdag was er namelijk ook sprake van een ‘inhaalslag’. Toen bleek dat (mogelijk) vrijdagen, maar met name zaterdagen, zondagen en maandagen, de administratie achterliep.”

  Vergeten dat we afgelopen weekend een lang weekend hadden? Deze dinsdag is niet als de andere dinsdagen die we zijn gepasseerd. De vergelijking (en conclusie) klopt mijns inziens dan ook niet.

 5. Freewheeler

  120 mensen overleden door onderliggende ziektes, de overige 2 met Corona verschijnselen.

  1. B. Pascal

   ik snap de lockdown niet meer met deze cijfers.

   1. Politiek Profeet

    Je snapt wel meer niet als gelovige in een fantoombeeld.
    De cijfers zijn een leugen,huisartsen gaan nu zelf op JACHT naar de werkelijke getallen,die van het rivm zijn een grote grove leugen…

 6. JBoul

  Al die “covid19” doden, zo als onze regering en media het noemen, zijn al lang en breed debunked. Als je nu nog de cijfers van het rivm overneemt alsof ze kloppen dan ga je het volgens mij nooit meer snappen…

 7. Kretoloog

  ‘Normaal’ overlijden er in Nederland zo’n 400 mensen per dag. In de VS zijn dat er 9000 en in China dik 40.000 (!). De aantallen overleden Corona-patiënten in al die landen blijven daar nog steeds ver onder.

  Verder is er in sommige landen een trend om zo veel mogelijk doden onder Corona te rangschikken. Dat valt af te leiden uit het feit dat doden door hart-, long- en nierziekten de laatste weken een opvallende daling laten zien.

  Al met al is er nog steeds geen harde statistische noodzaak aangetoond voor de draconische vrijheidsbeperkende maatregelen die de meeste westerse landen hebben genomen (een land als Zweden vormt een positieve uitzondering).

 8. J.C.

  Rutte III verschuilt zich achter het RIVM en het RIVM verschuilt zich achter de WHO. Hoezo beleid???

 9. rexm

  De firma van List& Bedrog komen weer met cijfers die men met een korreltje zout moet nemen.
  De sterfgevallen liggen net iets hoger als in Belgie en wanneer komen de juiste cijfers.??
  En dan die persoon verheerlijking van Rutte, we worden er gewoon misselijk van.

  1. Politiek Profeet

   Adolfje werd ook verheerlijkt door dom volk, net als pinokkio nu…we weten wat eruit gekropen is…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.