Werkt de lockdown?! Ja, 164 doden MAAR: slechts 336 nieuwe ziekenhuisopnames!

Het heeft even geduurd, maar we hebben vandaag dan eindelijk iets van goed nieuws te melden. Let wel, niet over het aantal doden — helaas — maar wél over het nieuwe aantal ziekenhuisopnames. Er zijn namelijk minder corona-opnames geweest dan we in tijden gezien hebben.

Laten we het slechte nieuws eerst maar presenteren: er kwamen de afgelopen 24 uur 904 officiële besmettingen bij. Aangezien het zaterdag is, is dat niet iets om blij van te worden. We zien immers steeds dat de cijfers in het weekeinde lager zijn dan op weekdagen. Ook het aantal overleden patiënten is bepaald geen goed nieuws te nomen: 164 met het nieuwe Chinese coronavirus besmette personen zijn aan de ziekte COVID-19 overleden.

Dieptriest.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Want uit de cijfers van het RIVM (voor zover we die nog serieus moeten nemen, maar dat geheel terzijde) blijkt dat er de afgelopen 24 uur slechts 336 nieuwe corona-ziekenhuisopnames waren. Dat zijn er natuurlijk nog altijd te veel, maar vergeleken met de meldingen die we de afgelopen week of twee gezien hebben is dit echt een verbetering. En een forse ook.

We kunnen de hoop uitspreken dat dit een trend wordt… en dat het aantal officiële besmettingen óók significant omlaag gaat binnenkort.

Het is nog veel te vroeg om al een feestje te geven, helaas, maar als dat gebeurt kunnen we overschakelen naar een nieuwe fase… aangenomen dat een lager aantal besmettingen wél gepaard gaat met massaal uitvoeren van tests en we daarvoor een representatieve steekproef (waar Thierry Baudet voor pleit!) organiseren onder de bevolking om te zien wie er mogelijk al immuun is.

We kunnen dan namelijk gaan van een lockdown naar een lockin. Kwetsbare groepen en mensen die het virus onder de leden hebben worden in quarantaine geplaatst, maar immune personen kunnen weer actief worden. Zij zouden dan gevolgd kunnen worden door mensen die weliswaar niet immuun zijn, maar die wel sterk en gezond zijn. Mondkapje op, en aan het werk. Hop.

Dit kan en moet zo snel mogelijk geregeld worden… op het moment dat het virus inderdaad onder controle is en de zorg het aankan. Als de cijfers van het RIVM van vandaag kloppen en als we de komende dagen zien dat de trends zich zo doorzetten is dat inderdaad het geval. Dan moet de vrijheid van personen terugkeren. Hoe sneller we de economie een kickstart geven, hoe beter — aangenomen dat dit niet ten koste van de volksgezondheid gaat, tenminste.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  Het regeringsbeleid werkt, de prognoses van het RIVM kloppen en het virus is op z’n retour.

  Mooi!

  1. omniscius

   Nou jij nog op je retour, dan zijn we van alles soorten pest af.

   1. Original NL

    Die is al jaren op zijn retour, dat zie je aan zijn demente bijdragen.

 2. JochemX

  Misschien niet te vroeg juichen. En de prognoses van het RIVM?

 3. Seneca

  wat betreft het aantal doden, vraag ik mij af of deze overledenen op de ic hebben gelegen. indien dat zo zou zijn, dan is, hoe wrang ook, het beter dat deze mensen overleden zijn. het middel ic is erger dan de kwaal en als je het zou redden dan is het nog maar de vraag hoe je hieruit komt. meestal niet erg goed met duidelijk verminderde longfuncties en longbeschadigingen.

  1. Peetjoh

   Dat valt mee. Het word gezegd maar die sharaz van 16 kon gelijk lopen en de mevrouw van 101 ook. Ook de andere mensen die van de ic komen mankeren vrij weinig bleek gelukkig . Feit is wel dat er maar weinig levend van ic komen. Maar ze hebben tot nu toe ook veel echte ouderen geholpen.

 4. CLoVis

  Het aantal besmettingen is afgenomen;
  of het aantal testen?

  De RIVM heeft de laatste tijd -met ontrustwekkende regelmaat- aangetoond incapabel te zijn.

  1. CLoVis

   N.b.:

   Waarom zijn de cijfers van het RIVM vandaag zo vroeg?

   Is dit om ze statistisch laag te houden
   of willen ze vandaag graag met z’n allen naar het strand?

  2. Boudewijn Hummelinck

   Een betrouwbaardere ingang is het aantal ziekenhuisopname dat als dagen significant terugloopt.

   Dat het aantal besmettingen een indicatief gegeven is wordt door het RIVM ook nadrukkelijk aangegeven.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Eerste zin moet luiden: Een betrouwbaardere ingang is het aantal ziekenhuisopnamen dat al dagen significant terugloopt.

    Excuses.

    1. CLoVis

     @stommeling
     En wanneer kom je in het ziekenhuis terecht?
     Pas als je positief getest bent enz.

     1. Boudewijn Hummelinck

      Correct met de aantekening dat je ook ziek genoeg moet zijn om een opname te rechtvaardigen.

     2. Peetjoh

      Nope pas int ziekenhuis word je getest. Is met me maat z’n ma ook gedaan. Ging pas naar ziekenhuis toe toen ze al echt heel slecht lag. Nou afwachten.

  3. M. Brandenburg

   Er wordt niet getest, enkel de extreme gevallen die zich melden worden UITEINDELIJK getest, we hebben dus geen idee van de omvang van de situatie.

 5. NoDoubt

  Vorig jaar gingen aan de griep virus 9000 mensen dood. Bij de mexicaanse griep stierven veel meer mensen en accepteerden we dat. Corona is de hysterie ten top. Kosten vele miljarden en dan geven ook nog miljoenen aan landen als Tunesie, Marokko en Oekraïne. Waarom die landen ? Het is wel heel makkelijk geld uitgeven van onze belastingcenten. Italië wordt ondersteund met vele miljoenen in bondspapieren geleverd door onze Pensioenmaatschappijen waarmee ze ruim onder de dekkingsgraad komen. Van uw ingelegde pensioengeld gaat u er ten minste 15% op achteruit. We lijken wel een sinterklaasland en u krijgt voor uw ingelegde geld de zwarte Piet. Met dank aan EU Rutte en consortium

 6. Vee

  Je kunt je afvragen of het verminderen van het aantal ziekenhuisopnamen positief is. Ik denk dat met een dreigend bedden en personeelstekort het criterium voor opname een stuk hoger ligt. Er gaan nu gewoon meer mensen thuis op. Ellendige wijze dood. Maar onze messias rutte kan nog even blijven roepen dat we nog voldoende capaciteit hebben en hoe geweldig ze het hebben gedaan.

 7. M. Brandenburg

  Overschakelen naar een nieuwe fase????? We weten niet eens hoe groot de omvang is, we weten niet wie er besmet zijn, we weten niet wie er al hersteld zijn, we weten niet wie niet zijn besmet, welke andere fase en hoe zie je die fase???

  Om plannen van aanpak op te stellen die je te weten wat de werkelijke situatie is. We weten alleen dat er minder extreme gevallen zijn die zich melden in het ziekenhuis.

  1. M. Brandenburg

   Erhm nee het RIVM heeft dit juist niet voorspeld, laatste bericht van het achter de feiten aanlopende en de blind op die onkunde vertrouwende overheid, dat het gezien het aantal oplopende aantal zich in he ziekenhuis meldende extreme gevallen dat we IV bedden tekort zouden komen.
   Maar misschien kan jij de cijfers van het RIVM communiceren van het aantal besmette personen in Nederland, het aantal dat hersteld is, het aantal dat immuuun is, en het aantal dat nog besmet kan raken, movht het RIVM die cijfers niet kunnen overleggen, dan is geen enkele prognoze iets waard, je weet dan namelijk niet wat er speelt en hebt geen idee van de omvang van de situatie.

   1. Peetjoh

    Er zijn wat mensen die antistoffen hebben in het bloed. Die zijn nog niet immuun. Ook on te weten wie immuun is zou iedereen getest moeten worden. Mevr kaag heeft Afrika net 10 miljoen belooft want, meten is weten zei ze. Dus daar hebben ze nou geld om eerder testen te bestellen dan ons ofzo. Wij wachten wel wij zijn als betalers van de belastingen helemaal niet belangrijk.

 8. Politiek Profeet

  Een grote gore leugenclub van japio en zijn knechtjes, gesteund door pinokkio en demonen66.
  Resultaat gaan we de komende weken zien nu toch de campings open zijn en de randstedelingen volop corona nu de noordelijke provincies vergiftigen.
  Gelukkig hebben wij hier in ons tot nu toe veilige Drenthe met de buurt veiligheidsmaatregelen getroffen.
  Als ex beroeps (veteraan lees ff mee) kan je zoveel doen mits je met gelijkgezinden mag werken en leven.
  Trollen van slinkse huize kunnen de perstpokken genieten want het gaat nog 2a3 weken duren voordat de beerput opengaat en pinokkio het hazenpad kiest, beftekkeltje van merkel en anuslikker van macron…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.