‘Wir sind das Volk!’ Duitsers de straat op om te protesteren tegen lockdown: ‘Ouderen tot bloedens toe neergeknuppeld door de Polizei’

Duizenden Duitsers zijn zaterdagavond de straat opgegaan om te demonstreren tegen de strenge coronamaatregelen in het land. De protesten vonden plaats in meerdere Duitse steden. In Berlijn liepen de protesten zelfs uit op schermutselingen met de Polizei.

“Geef ons onze vrijheid terug!”, scandeerde een woedende menigte demonstranten die de overheid wilden bewegen om de verregaande lockdown op te heffen.

De boosheid van de demonstranten was vooral gericht op het overheidsbeleid van Kanselier Angela Merkel. “Wij zijn hier, wij zijn het zat, omdat je van ons de vrijheid jat!”, was volgens De Telegraaf een veelgehoorde uitspraak. Ook riepen demonstranten: “Wir sind das Volk!”, refererende aan de opstand in Oost-Duitsland in 1989 waarbij het begin van de val van De Muur werd ingeluid.

Bewapend met mondkapjes probeerde de ME de demonstratie de kop in te drukken. Ook in Duitsland is het, vanwege de coronamaatregelen, verboden om samen te scholen. Volgens de krant van Wakker Nederland werden oudere mensen hardhandig, soms zelfs tot bloedens toe, tegen de grond gewerkt. Er zijn zeker honderd mensen gearresteerd, aldus de Duitse politie.

Ook op zondag worden er weer protesten verwacht in Duitsland. Het ‘nationale verzamelpunt’ is de Rosa Luxemburg-Platz in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Duitsland is niet het enige land waar mensen de straat opgingen om te protesteren tegen de lockdown-maatregelen. Op diverse plekken in de Verenigde Staten eisten mensen hun vrijheid terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Antiglobalist

  Nu Nederland nog. Dit antisociale en antiliberale beleid moet zo spoedig mogelijk van tafel.

  1. AnnetKlaver

   Zit er niet in, bevolking staat achter Rutte.
   Peilingen -VVD plus 10
   FvD min 4

   1. Alfred Bentinck

    Mooi.

    We zijn een beschaafd en verstandig land.

    1. Waarom 1

     Nee wij zijn dom en onderdanig volk. Zelfs onze eigen cultuur gooien we weg omdat Rutte dat wilt

     1. Reinoud van Gelre

      Waarom al dat defaitisme, waarom1,
      spaghettiruggetje?

     2. Waarom 1

      Reinoud. Ik ben 100% Nederlands. Mijn stamboom reikt terug tot ergens in 1700 na Chr.Maar wij zijn in mijn ogen dom om Rutte zo de hemel in te prijzen en te blijven aanbidden. Net voor de coronacrisis stond VVD er slecht voor en terecht. Nu ineens niet meer en ik en vele met mij zien niet waarom. Geblunder en ontkenning vanaf het begin. Tevens er jammer dat er zoveel gescholden word op de site door reaguurders

     3. Pauline Kummer

      @Waarom1, in 1700 was er nog geen sprake van Nederland. Dat kwam pas aan de orde in 1813. In 1823 maakten de vrieden Jacob van Lennep en Dirk van Hogendorp een voetreis door Nederland. Toen al heel spectaculair. Geert Mak verhaalt hierover.

    2. Blitzkrieg

     Bunzing : Waarom moet je altijd op jezelf reageren om je gelijk te halen? Vind je het zelf ook niet een heel klein beetje zielig.

     1. Blitzkrieg

      Wel met een andere nick natuurlijk, zo laf ben je dan ook wel weer.

     2. Annie Klavan

      Nog zo’n eentje regelmatig op zichzelf reageert.

    3. Pijnstiller

     alleen jammer dat u zo graag op de kleintjes let. Beschaafd joh!

    4. Cycle25

     Beschaafd…tyft toch op…brievenbus firma No 2 van de wereld.

   2. Lugor

    Vroeger was alles beter.
    Toen stonden om 10:01 uur de uitslagen van de Hond hier.
    Nu 11:10uur niets.
    Nu moet de redactie nadenken hoe de neergang van FvD te verkopen.

   3. Antiglobalist

    Wie peilingen nog serieus neemt, na de 92% kans voor Clinton om Trump te verslaan en dat de Britten spijt hadden van Brexit?

   4. Bullshit16

    Annetje
    Peilingen van de hond zeker nou die linkse is net zo te vertrouwen als de npo huilbaby

   5. slayer

    ja en d666 -3 en de groene khmer -1 du ik kan er mee leven ….

  2. Pijnstiller

   Nederlanders zijn laffe opportunisten die alles over hun kant laten gaan.

 2. Maks

  Pieter Stuurman zei het ongeveer zo: “We moeten niet gaan protesteren, dat zal alleen maar worden opgevat als een poging anderen opzettelijk te ‘besmetten’, bovendien stuurt Rutte daar de politie en het leger op af. Nee, we moeten ons niet aan de opgelegde regels houden, we moeten ons in onze eigen omgeving verzetten tegen de inperking van onze vrijheden. We moeten zeggen; ‘jouw angst om ziek te worden kan niet ten koste gaan van mijn vrijheid!’ Beter een boete in vrijheid dan helemaal geen vrijheid.

  h..ps://soundcloud.com/niels-lunsing/het-nieuwe-normaal-als-machtsgreep

  1. Reinoud van Gelre

   MoslimMaks?

   1. Heinz

    Wij zijn niet dom @Waarom1. Dat is omdat Rutte dat wil. Rutte wil verstandige mensen die niet als een blindganger reageren wanneer het wenselijk is bepaalde regels na te leven.

    1. fisufisu

     Jawel jullie zijn oliedom zelfs, jullie laten je door angst regeren en volgens slaafs de regeltjes die ertoe leiden dat vrijheid berooft word

 3. CLoVis

  Angela Mengele und der neue Heilstaat.

  1. Alfred Bentinck

   Gestoorde aap.

   1. Maks

    Alfred Fallus Zuignap Bentinck?

   2. CLoVis

    @lamlul

    Nu laat je jouw echte niveau zien;
    geen argumenten?

    Dan maar uit frustratie dom gaan schelden.
    Niet alleen een lamlul, maar ook nog een ‘lame brain’.

    1. Alfred Bentinck

     Als je Angela Merkel ‘Angela Mengele’ noemt ben je niet meer serieus te nemen.

     1. CLoVis

      @lamlul

      En alle ‘fantasierijke’ namen die jij Trump, Wilders en Baudet geeft?

      Sufkut.

     2. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

     3. Peetjoh

      Wist jij dat Merkel en Adolf banden hebben met Rothschild. Dus de vergelijking slaat wel degelijk ergens op.

   3. Brenda Welsh

    Binnenkort herdenken wij de perode waar bandeloosheid heerste, rechten van de mens met voeten werd getreden. Staatsterreur “normaal” was. Een enkeling ziet hierin een reden om boosaardig hieraan te refereren met een soort van heimelijk plezier.

    1. Maks

     Alfred Fallus Zuignap Welsh?

    2. CLoVis

     @lamlul

     Eenzelfde periode
     als degene die nu al begonnen is
     en moet eindigen in ‘das vierte Reich’
     de vervloekte EU.

     1. Pauline Kummer

      Blijkens uw reactie is de waan nog steeds present. Angst regeert u.

     2. CLoVis

      En gezien jouw late reactie
      is de achterstand blijvend.

    3. Antiglobalist

     Brenda
     Leuk dat je de tijd van de lockdown beschrijft.

   4. Pijnstiller

    Kindervriend

   5. LifeBuddy

    frettje, nu ben je Weer aan het discrimineren. Eerst discrimineer je met allochtonen en nu weer met AAP. Wat moet simons hier nu van denken. Deze uitlatingen zijn 100 keer erger dan minderminderbeminder. Het OM krijgt het nog druk met jouw.

 4. Roelof Schemerwouden

  “Neergeknuppeld” maakt Kenneth ervan. Tot bloedens toe. Het artikel moet verkocht worden toch? Hier werd ook een complete łock-in bijna afgedwongen, terecht dat daar een stokje voor gestoken werd. Alvorens overhaaste conclusies te trekken meen ik te stellen dat het hier voorlopig nog niet zo’n vaart loopt.

  1. Maks

   Alfred Fallus Schemerwouden?

  2. Reinoud van Gelre

   Roelof Schemerwouden:

   “…łock-in…”

   Wok in?

 5. Alfred Bentinck

  „Wir sind das Volk“ ist eine politische Parole, die anfänglich während der Montagsdemonstrationen 1989/1990 in der DDR als Sprechchor gerufen wurde, um gegen die DDR-Regierung zu protestieren. Sie wurde in der Wendephase sehr schnell von der Parole „Wir sind ein Volk“ abgelöst. Seit 2014 wird der Ausruf zunehmend in Kreisen rund um die völkische, rassistische, islamfeindliche, rechtspopulistische PEGIDA-Bewegung und bei Demonstrationen und Aktionen gegen Asylbewerber, sowie Moscheen in Deutschland verwendet.”

  We kunnen dus raden uit welke hoek deze wind waait.

  1. fisufisu

   adolf alfred

  2. Maks

   Alfred Fallus Zuignap Bentinck?

  3. Bolland

   Trump?

 6. lumberjack

  En weer zijn het de voormalige oost-Duitsers die in opstand komen . Ik woon zelf in Duitsland en wordt er moe van moet morgen met mondkapje op boodschappen doen en tanken,waarom niet net als Zweden gewoon alles toe gestaan .Als je het allemaal nagaat vallen er niet zo doden door corona mensen die door andere aandoeningen sterven worden niet onderzocht maar onder het kopje corona doden gezet.

  1. Heinz

   Roken bij het tanken is ook niet toegestaan. Daar is een reden voor. Waarom een mondkapje zo’n bezwaar is ? Het gaat om veiligheid. Iedereen grijpt zo’n tankslang vast.

   1. Maks

    Geen vragen stellen als je zelf niet beantwoord Vukker!

  2. Alfred Bentinck

   In Zweden zullen ze zich inmiddels wel afvragen of ze er goed aan deden geen lockdown in te stellen; het dodental loopt daar nu snel op.

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

   2. Arbeider65

    Waarom? De grootste groep die overleden is, zijn de ouderen boven de 70 jaar met een aandoening. Hoe jonger men is, hoe minder last men van het virus heeft.

    Er sterven meer mensen door de griep, dan door dit virus. Zie website van het RIVM.
    Gewoon paniek reactie. Lockdown kan rustig losser.

    1. Broodnuchter

     Alles kan gewoon open. Isoleer de ouderen en zwakke maar. Nu gaat alles naar de knoppen. En als je het beademen afschaft dan lopen de ic’s ook niet over. Het houdt voor iedereen een keer op.

    2. Shadow1100

     Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666 en “ons” kabinet. Alle te verzorgen zieken, zwakkeren en 67+ers de pijp uit.
     Dus daar hoeven geen hoge ziekte- en verzorgingskosten meer aan uit gegeven te worden. Daarom worden er ook GEEN mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor de verzorgers ter beschikking gesteld door onze roverheid!
     Want…….. geen AOW-uitkeringen meer aan de door de oudjes jaren lang betaalde oudedagsverzekering, de AOW, en aan jaren ingehouden en achterstallige salarissen, ook wel pensioen genoemd. Alle €Uro’s gaan naar Brussel en dus naar Zuid-€uropa.
     De leeggekomen kamers in de verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen zo ingenomen worden door de asieleisers (de meubeltjes kunnen blijven staan. Wel een nieuwe Miele er in natuurlijk).
     De leeg gekomen huurhuisjes kunnen dan direct naar de statushouders.
     Dan komt er nog een kapitaal aan erfbelasting aan.
     Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, de pil van Drion, palliatieve sedatie of voltooid leven.
     Niemand nu verantwoordelijk. En dan eerst nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.
     Heeft u een zakdoekje…..?

   3. Bolland

    Zweden gisteren 40 , 217 per 1000.000 NL gisteren 120 en 257 per 1000.000, en oh ja ze hebben nog een economie, en al die weken normaal kunnen leven..

    Ja die zullen zich wel op hun hoofd krabbelen,dat ze geen Jaap en z n jongens hebben……

 7. Broodnuchter

  Alles kan gewoon open. Isoleer de ouderen en zwakke maar. Nu gaat alles naar de knoppen. En als je het beademen afschaft dan lopen de ic’s ook niet over. Het houdt voor iedereen een keer op.

 8. Antiglobalist

  Ein Volk, ein Reich, kein Führer!

 9. Mastiffan

  Dat bedoelt Rutte dus ook met Nederland zal nooit meer hetzelfde zijn.
  Massa bijeenkomsten verboden om zo protesterende menigten wettelijk neer te mogen slaan.
  Oh Rutte wat geweldig van je dat je ons al meer als tien jaar om de tuin hebt geleid. Wat knap dat nog steeds mensen in jou geloven.
  Of is dat ook alweer manipulatief door de linkse tereurmedia.
  Vuile huichelaar dat komt in een Hollands liedje voor meende ik…
  Toen jij nog een luier om had.

  1. Alfred Bentinck

   Vergis je niet, er bestaan echt mensen die zo denken als Mastiffan.

   ht*ps://revolutionaironline.com/lockdown-revolution-politie-uk-tot-waanzin-gedreven-door-virus-coughers-200-attacks-per-week/

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

   2. fisufisu

    Ik kan mij zo goed voorstellen dat er mensen zijn die alfred z’n smoel graag zouden willen verbouwen

 10. Rosasolis

  Heel jammer voor Duitsland dat vele burgers over- emotioneel en ongeduldig zijn.
  Tijdens mijn carriere in muziek kende ik veel Duitsers. De meeste prima getalenteerde collega’s, maar zoals ik ontdekte, allemaal heel emotioneel. Sommige kregen een keer heftig meningsverschillen en dan lieten ze hun gevoelens de bas over hun intelligentie worden.
  Wat een verschil met de typisch nuchter stabiel gedrag van de meeste Nederlanders!
  Volgens Rutte, op advies van de RIVM zit het “licht” nog steeds voorlopig op oranje, omdat er nog steeds veel corona patienten zijn. Het is nog steeds te vroeg voor veel versoepeling van alle maatregelingen. Zodat wij allemaal geduldig moeten wachten voor het groene licht.

  1. Pauline Kummer

   @Rosa, er zijn er die zich laten meevoeren door uitlatingen van de in domheid en achterlijkheid blijven stekende volksmenners waarvoor geen therapie mogelijk is. Nochtans is het zorgelijk dat verscheidene uitlatingen een voedingsbodem vinden in ons land. Luidkeels bejubeld worden. Kwestie van een onderontwikkelde moraliteit.

 11. Heras

  Het zit niet in ons nederlands bloed om de straat op te gaan, en te gaan schreeuwen.
  Nederlanders zullen op een andere manier verzet plegen; dmv de verkiezingen.
  Huidige peilingen zeggen niets, want er smeult wel degelijk woede onder de bevolking.

  Baudet moet zich voorbereiden om als M.P. te gaan fungeren. Rutje hebben we nu wel gehad.

 12. Peetjoh

  In 1700 was er nog geen sprake van Nederland, Pauline kummer. 15 mei 1648 stom wijf leer je geschiedenis je bent een schande voor ons land.

 13. Bolland

  hebben meer lef als wij, meer verstand ook

 14. P.Sisterons

  Angela Mengele. Die houden we erin. Wetenschappers testen eerst op muizen.
  Marxisten testen eerst op mensen.

 15. JFU

  Duidelijk is dat de lockdown zo niet lang door kan gaan. Je merkt meer en meer agressie in de winkels en op straat.
  Mensen opsluiten in hun eigen huis, en uitsluiten van sociale kontakten is waanzinnig.
  De immuniteit tegen dit virus wordt daardoor vertraagd,waardoor de lockdown nodeloos lang duurt. Met mondkapjes in openbaarvervoer en winkels, kan die 1,50 meter afstand opgeheven worden. Maar helaas dat is tot nu toe onbespreekbaar voor onze regering. In het buitenland zijn ze slimmer, daar gaat de economie weer draaien , en heeft de burger weer meer vrijheden……door gebruik van mondkapjes waar nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.