Zorgen nemen toe, burgemeesters voelen zich weer genoodzaakt om te moeten roepen: ‘Blijf thuis!’

Diverse burgemeesters en gemeenten, evenals verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen, hebben hun zorgen geuit over de toenemende drukte op straat. ‘Blijf thuis!’ is de boodschap, want mensen lijken het binnen zitten echt zat te zijn. Het mooie weer helpt natuurlijk absoluut niet mee, dus de vrees voor een nieuwe corona-golf neemt toe!

Ook buiten de grote steden om werden overal in het land veel mensen op straat gespot. En wat ik al eerder zei: ook de laksheid wat betreft het naleven van de genomen corona-maatregelen neemt toe. En dit is dus vragen om moeilijkheden.

Ik ben er bang voor, maar het lijkt een beetje op het cry wolf-effect: zo vaak ergens voor waarschuwen, oefeningen voor moeten doen of te vaak vals alarm slaan, dat er bij een échte ramp niet meer (goed) op gereageerd wordt. Van zoiets lijkt hier ook sprake te zijn.

Want naar buiten gaan is nog tot daar aan toe. Zolang je anderhalve meter afstand houdt en je geen groepen vormt, is er weinig aan de hand. Maar zelfs dát wordt nu steeds vaker genegeerd, terwijl ik tegelijkertijd ook veel meer mondkapjes en handschoenen gedragen zie worden. Maar ja, het ene deel doet daarmee de voorzorgsmaatregelen van het andere deel teniet. Want op deze manier kan het echt zo weer misgaan.

We kunnen inmiddels weliswaar weer ‘een stootje hebben’, maar bedenk je wel dat immuniteit, en met name betreft de houdbaarheid daarvan, nog steeds niet helemaal zeker is dat hier winst te behalen valt. Misschien blijkt het zelfs een verkapt risico. En als ook een vaccin toch nog heel lang op zich blijkt te laten wachten, dan is meer, en een langere lockdown de enige remedie. Een doodssteek, ook voor de economie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Jack Flash

  Anderhalve meter afstand houden in een overvol land.
  Klinkt logisch.

 2. Kretoloog

  Ze leren het ook nooit, die burgemeesters. Inmiddels is allang duidelijk dat naar buiten gaan heel belangrijk is om weerstand op te bouwen (zon —> vit D). Verder is aangetoond dat die 1,5 meter onzin is. Zolang je maar geen contact maakt of iemand midden in het gezicht hoest, gaat er weinig mis.

  Maar nee, de burgemeesters beroepen zich op een noodverordening die a. wetenschappelijke onderbouwing mist en b. in strijd is met de Grondwet.

  Eigenlijk zouden alle 350 burgemeesters collectief ontslag moeten krijgen wegens wanprestatie. Dat gaat niet lukken, maar begin dan maar met de 25 burgemeesters die tevens voorzitter zijn van de Veiligheidsregio’s. Want dat zijn de grootste faalhazen!

  1. Alfred Bentinck

   “inmiddels is allang duidelijk dat naar buiten gaan heel belangrijk is om weerstand op te bouwen (zon —> vit D). ”

   Waarmee bewezen is dat de medische adviezen van Dokter Trump door laagopgeleide onnozelaars wel degelijk serieus worden genomen.

   1. Kretoloog

    Pardon, heb je soms paddo’s geslikt Alfred?

    1. Alfred Bentinck

     Nee, Kretoloog, maar ik weet dat zonlicht geen kuur is tegen Corona.

     Alleen onnozelen denken dat, en President Trump natuurlijk.

     1. Kretoloog

      Leer eens lezen, Jodocus. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. En dat verhoogt je weerstand, zodat je beter een besmetting met Corona de baas kan.

      Heb je eenmaal Corona, ja dan zal je een andere aanpak moeten doen, bv. hydroxychloroquine slikken. Dat goedkope medicijn heeft al velen genezen van Corona!

     2. Alfred Bentinck

      “bv. hydroxychloroquine slikken. Dat goedkope medicijn heeft al velen genezen van Corona!”

      Kretoloog wrijft door in de zelfgemaakte vlek.
      Onderzoek wees uit dat de patiënten die hydroxychloroquine kregen niet genazen en een aantal erdoor overleed.

      Trump praat er niet meer over en Kretoloog zou zijn onnozele kwek er ook beter over kunnen houden.

   2. fisufisu

    afred jodokus kwak in de bocht met z’n dokter Trump

   3. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

   4. Mario44

    schaamteloos varken

  2. JochemX

   Kretoloog heeft helemaal gelijk en Bentinckje is een kletsmajoor die zaken verdraait en liefst gaat schelden. Hij produceert geen enkele zinnige bijdrage aan de discussie. Trump praat nogal veel en zit er dus af en toe flink naast en geeft dat dan gewoon toe, Rutte zit er permanent naast en zal dat nooit toegeven.

   1. TheTeringnator

    … en hij geeft dat ook gewoon altijd toe???

 3. fisufisu

  Nee niet de zorgen nemen toe maar de angst regeert in dit land, angst voor diegene die de hele dag het journaal kijken en dit echt allemaal blindelings geloven

  1. Politiek Profeet

   Volgens pinokkio en zijn roverskliek, gesteund door japio en zijn mondmaskerbende is er toch weinig meer aan het handje…alles gaat perfect….hun aanpak moet gewerkt hebben…veren in de reet, npo doet listig mee, de rest van de msm loopt er kwijlend achteraan….totdat…… ja na de meivakantie gaat vriend Alex Friedrich zijn grote gelijk krijgen….

 4. Pauline Kummer

  Leg mij eens uit waarom ik zou moeten toestaan dat een ander mij op minder dan anderhalve meter benadert. Is dat niet mijn vrijheid om dat zelf te bepalen.

  1. fisufisu

   sinds wanneer heeft paulientje daar een probleem mee? immers worden we gegijzeld omdat er regels worden opgelegd, paulientje laat zich graag gijzelen en dan vooral de schuld bij de ander leggen die te dichtbij komt, paulientje stelt hier het collectieve gestoorde achterlijkheid te toon…

  2. Antiglobalist

   Als je zelf afstand tot anderen wilt houden, is dat prima, maar de overheid hoort daaromtrent geen regels te stellen. Dat moet ieder voor zichzelf bepalen.

   1. Heinz

    De overheid vraagt om i.v.m besmettingsgevaar afstand te houden. Maar wat als u een besmetting oploopt door iemand die zich niet geroepen voelt hieraan mee te doen. En u hartelijk in het gezicht proest. Voor de duidelijkheid ik houd mij aan die afstand.

    1. fisufisu

     De coronaslaafjes buitelen over elkaar heen, angstig als ze zijn, komend met allerlei voorbeeldjes alsof iedereen elkaar van harte in het gezicht proest, doe eens even normaal zeg, de coronaslaafjes doen net alsof de Nederlanders asociaal zijn geworden…

     1. Antiglobalist

      Als je niet beter wist, zou je ze nog serieus nemen ook.😂

    2. Peetjoh

     De eerste die mij in m’n gezicht proest gaat zo en zo naar de IC corona of niet.

     1. TheTeringnator

      Je leest het weer helemaal verkeerd… hij bedoelt gewoon het niet ongebruikelijke geval dat iemand in je onmiddellijke nabijheid aan het hoesten/ proesten gaat gaat, vaak onwillekeurig.

      Begrijpen leren lezen jongen!

  3. Peetjoh

   Nee niet op de openbare weg

 5. lotje

  Cora van Nieuwenhuizen die met de toespraak van Rutte voor aan zat en naast elkaar? Dat mens duurt nog wat te zeggen. Hebb

 6. Bullshit16

  Ja nog zeggen Rutte doet het goed boeren kunnen deze kliek wel schieten visserij kunnen deze kliek wel schieten zo onder hand kan heel Nederland deze hele bende wel schieten en dan houd die linkse ratten nog vol Rutte doet het toch goed maar ja zo lang ze het zelf maar geloven we moeten net als en Duitsland en actie komen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Mar

   Uit de EU helpt niet tegen het coronavirus.

   1. Heinz

    🍅🍅🍅

  2. Smek

   Maar ze blijven gewoon op Rutte stemmen, let maar op volgend jaar.

 7. Maks

  Welke afspraken? Dat zijn niet mijn afspraken!

  NEE!

 8. Smek

  Mensen zijn gewoon eigenwijs, gewoon bouwmarkten tuincentra’s enz sluiten.

  1. Antiglobalist

   De economie is al te veel gesloopt. Zonder economie geen gezondheidszorg.

  2. Peetjoh

   Waarom is er iets aan de hand ofzo. Of ben jij gewoon bang voor niks zoals half Nederland. Want die paar doden lijkt me niet zo’n ding. Er zijn nog geen 500 corona doden wel 4500 mensen die zo en zo doodgegaan waren. Iets met ouderdom en hartfalen enzo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.