AD: ‘Poetin raakt grip op Rusland kwijt door ‘dieptepunt’ volksvertrouwen van 59 procent’ – LOL! Rutte had ooit veel minder!

Wat een spanning en sensatie! In Rusland wordt de coronacrisis compleet verkeerd aangepakt en dat is smullen voor het AD! Misschien betekent dit namelijk wel het einde van Poetin, hij heeft nog slechts 59 procent steun! Take that, Poetin! Wat sneu, zeg…
Voor de gein moet je de naam ‘Poetin’, ‘Kremlin’, ‘Rusland’ en andere verwijzingen naar die staat (of onderdelen ervan) eens vervangen voor ‘Xi Jinping’, ‘Volkscongres’ en ‘China’. Mij viel toen namelijk op dat het verhaal vrijwel parallel loopt aan hoe China vanaf het begin met het virus is omgegaan. Dan valt ook op hoe dit artikel vrijwel direct uit de toon valt bij andere artikelen over China van de grote kranten.

Daarmee wil ik Rusland of Poetin niet de hand boven het hoofd houden trouwens. Van wat ik er zo over heb gelezen (en als aannemelijk beschouw) gaat het daar inderdaad flink mis. Of Poetin de boel onder controle weet te houden of dat hij juist de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk afschuift op anderen, durf ik niet te zeggen. Maar ik weet wel dat de Russische populatie voor het overgrote deel is geconcentreerd in en rondom Moskou. Een uitbraak gaat daar misschien wel tien keer zo hard als in de meeste andere landen. Alleen al in Moskou praten we over 12,5 miljoen mensen. Hier ziet u de concentraties:

Ik geloof het officiële dodental van Rusland (2212) natuurlijk ook niet. Maar laten we eerlijk wezen, ze hebben het ook niet makkelijk! Zelfs het dichtbevolkte gebied is enorm. Dat is al een regelrecht drama voor transport, helemaal bij slecht weer. En vergeet die stunt van oliekartel OPEC niet! De Russische economie kan een lage olie- of gasprijs volgens mij nou niet bepaald goed hebben. En verder hebben we allemaal de HBO-serie Chernobyl gezien. Ik wil niet zeggen dat men nog steeds exact hetzelfde reageert op een ramp als toen, maar zo’n cultuurtje laat bij de volgende generatie natuurlijk wel z’n sporen na. Daar is Poetin zelf het beste voorbeeld van.

Maar het AD gaat liever voor het sensationele ‘vijand Poetin’ uitlachen, om z’n ‘dieptepunt’ van 59 procent volkssteun. Volgens EenVandaag zat Rutte vlak voor de coronacrisis rond de 25 en 45 procent. Tijdens de crisis steeg dit tot een “unieke hoogte” van 54 procent!!! Wat een trieste stemmingmakerij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. lotje

  Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha. Dat zegt eenvandaag van de staatstelevisie die Rutte zelf betaald. Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha. Wat een sukkels.

  1. Jack Flash

   De staatspropaganda begint inderdaad steeds meer lachwekkend te worden.
   Wishthinking heeft ook iets zieligs.

  2. Mickel Bloemkust

   Wat een lol met jezelf, hoe hou je het toch zolang uit?

 2. Kretoloog

  AD = D66-krant. Liggen op hun knietjes voor freule Ollongren.

 3. Blitzkrieg

  Ik denk dat Rutte banger moet zijn voor het feit dat hij op dit moment zo hoog in de peilingen staat dan Poetin die er “zo ze zeggen” iets minder voor staat.

 4. Bullshit16

  Wat denken jullie dan dank zij onze staatzenders kan rutte niks verkeerd doen daar heeft rutte geluk mee

  1. Mickel Bloemkust

   Nou, dan heb je de hele kabinetsperiode tót de coronavirus zitten slapen bij het kranten lezen.

 5. Beukman

  Een van Putins problemen is dat zijn plannen om de democratie in Rusland definitief de nek om te draaien – hij had zich binnenkort per referendum willen laten benoemen tot president tot 2036 – averij oplopen.

  In normale omstandigheden had hij echt wel een monsterscore van 90 procent weten te halen: gewoon de tegenstanders intimideren of vermoorden, stembusfraude plegen etc. Maar tegen een enorme tegenstand, opgeroepen door zijn wanbeleid inzake corona, valt amper op te frauderen.

  Vladimir heeft een lockdown heel lang, te lang, uitgesteld omdat hij graag dat referendum had willen houden. Hij verspreidde het nepnieuws dat je je corona van het lijf kon houden door veel wodka te drinken. Op het laatst was de lockdown echter niet meer te voorkomen. Dat uitstel heeft veel extra levens en andere ellende gekost.

  Een al te lange lockdown kan Vladimir zich niet veroorloven omdat ie daar de poet niet voorheeft. Inmiddels zijn drie artsen uit het raam gekukeld die het hadden gewaagd om de president tegen te spreken inzake diens visie op corona.

  Spannende tijden voor de arme Vladimir!

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Inmiddels zijn drie artsen uit het raam gekukeld die het hadden gewaagd om de president tegen te spreken inzake diens visie op corona.”

   Mooie titel voor een krantenartikel toch?
   Dodelijkheid Corona eindelijk bewezen, Poetin flikkert deskundige het raam uit

   1. Beukman

    Tja, hoe ging dat waar gebeurde verhaal ook alweer over die wedstrijd tussen een Americaanse en een Russische auto?
    De Americaanse auto won.
    In de Pravda stond de volgende dag: “De Russische ato werd 2e, de Americaanse auto werd 1 na laatste.”

    Redacteur op dat moment: kameraad Vl. Putin.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Zoiets ja, blijft toch machtig mooi; ik mag dat wel. Beetje humor in corona tijden is hartstikke gezond.

     1. Beukman

      Zeker @Oor. Een goeie grap is altijd welkom, al vrees ik dat dat verhaal van die artsen géén grap is, dat is echt gebeurd.

      Gelukkig zie ik Rutte niet zo snel Van Dissel, Osterhaus en Baudet het raam uitduwen.

 6. ikweetwatikwil

  Vladimir heeft een lockdown heel lang, te lang, uitgesteld omdat hij graag dat referendum had willen houden.

  En, wat deden Rutte en zijn maten. Mensen vergeten snel.

  1. Crassus

   Rutte kan de politiek in Rusland niet beïnvloeden.

   1. ikweetwatikwil

    Crassus , de bovenste regel is van Beukman de onderste is van mij. Ik heb het niet over beïnvloeden

    Rutte en zijn maten waren ook veel te laat met de lockdown. Wat dacht je wat dat gekost heeft.

  2. Beukman

   Rutte is in actie gekomen op het moment dat zijn deskundigen dat adviseerden.
   Vladimir is niet in actie gekomen toen zijn deskundigen dat adviseerden, want hij moest zo nodig zijn parade en zijn referendum houden.

   1. ikweetwatikwil

    Kun je nagaan hoe fout de deskundigen waren. En laten we Vladimir maar aan de Russen overlaten . Een andere cultuur.

    1. Beukman

     @ik
     De deskundigen beoordeelden de kennis die er op dat moment was, en dat alles zonder politieke motieven zoals bij Putin. Het grote verschil tussen Nederland en Rusland (en nog een paar andere landen) is dat ons staatshoofd zijn plaats weet: hij doet niet net of ie meer verstand van virussen heeft dan een viroloog. Putin, Trump en een paar anderen doen dat wel.
     Oja, en Rutte laat zich niet op billboards afbeelden in zijn blote bast. Nóg een verschil. Laten we dus heel blij zijn met Mark, ondanks al zijn gebreken.

     Je kan trouwens wel willen dat we Vladimir aan de Russen overlaten, maar dan kan je beter even doorgeven aan Wout dat ie voortaan geen stukkies meer over hem moet schrijven.

     1. ikweetwatikwil

      Ach laten we de verkiezingen maar afwachten en hopelijk kunnen de mensen dan weer normaal denken en niet met Rutte’s “nieuwe normaal”
      En ik ben razend blij dat ik Rutte niet met een ontbloot bovenlijf zie op een billboard. De één kan dat wel en de ander niet.

 7. Meriadoc Brandebok

  Het vertrouwen van inwoners van een dictatuur is, hoe vreemd het ook mag klinken, meestal relatief hoog in de leider. Dat gold bijvoorbeeld voor Na*i-Duitsland, waar de Joden en sociaaldemocraten in elkaar werden geslagen, maar het vertrouwen in de Führe* redelijk hoog was. De oorzaak hiervan is de propagandacampagne.

  In dictaturen zie je vaak levensgrote portretten van de leiders hangen in verstedelijkte gebieden. In Rusland zijn er beelden van Poetin die met ontbloot bovenlijf rondhost. Dat heeft een psychisch effect op de bevolking.

  Het vertrouwen in leiders in democratische staten is, uitgezonderd abnormale tijden, meestal niet extreem hoog. In democratische staten is kritiek volop mogelijk, kunnen de kranten kritische columns schrijven en volgt de pers het optreden van de regering nauwgezet. Daar komt nog eens bij dat de angelsaksische wereld wordt gedomineerd door kiesstelsels waar de leider van het land wordt gekozen door een minderheid van het volk.

  In Nederland is er natuurlijk niet echt een leider. Rutte is de eerste onder de gelijken, hij is één van de ministers. Hij houdt de boel een beetje bij elkaar en coördineert het kabinetsbeleid. De koning is de ceremoniële leider en het vertrouwen in hem is wolkenhoog. Zo zit de Nederlandse cultuur – die over het algemeen niets moet hebben van leiders en sterke mannen – in elkaar.

  1. Brenda Welsh

   Na de oorlog kwam ter sprake, of het waarheid was of een mythe, dat de Fuehrer de oorlog had kunnen winnen indien hij niet had ingezet op de vervolging van een deel van de bevolking. Deze mankracht had hij beter kunnen besteden.

 8. Crassus

  Putin gaf er de voorkeur aan om in elke situatie i.p.v. meewerken, tegen te werken. De methode van de mondsnoeren nam hij letterlijk. Alleen de kring om hem heen, de superrijken mochten zich onder bescherming stellen. Hij zette zijn pionnen uit. Zij waren van hem afhankelijk en hij van hen. Wilders kreeg van de een of andere onderknuppel een speldje.

 9. Piet51

  Poetin en Rutte vergelijken komt wel een beetje neer op het vergelijken van appels en boerenkolen. Poetin heeft bij de laatste verkiezingen ruim driekwart van de stemmen behaald en dus ook driekwart van het parlement in zijn macht. Rutte haalde iets meer dan 20%. Poetin daalde van 75% naar 59%, verloor dus gewoon zijn eigen kiezers. Rutte steeg van 22% naar 25-45% en nu naar 54%. Wie deed het nu echt slechter?

  Ja, ja, ik weet het. Die sommetjes van mij zijn zo zacht als boter. Maar de suggestie van Wout Willemsen klopt ook voor geen meter. Wat te doen? Gewoon niet vergelijken, want beide landen en politieke systemen zijn niet serieus te vergelijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.