Alarmerend! De Chinezen komen naar Nederland: ‘Willen maritieme industrie overnemen’

De coronacrisis in China lijkt grotendeels bezworen. De Chinezen kijken dus alvast vooruit. Zo hebben ze hun oog laten vallen op tal van bedrijven die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. In Nederland hebben de Chinezen het nu gemunt op de maritieme sector – en dat is alarmerend.

Volgens de Nederlandse Staatsomroep zijn de Chinezen momenteel uitermate geïnteresseerd in de Nederlandse maritieme industrie. En niet een klein beetje ook. Ze zouden plannen hebben om op den duur de scepter te zwaaien in maritiem Nederland.

Zo willen de Chinezen bijvoorbeeld nog steeds de grote scheepsbouwer IHC overnemen. Eerder werd die overname door het kabinet van Mark Rutte afgewend, maar iedereen weet dat de kaarten er nu opeens heel anders voor staan…

Roel de Graaf, voorzitter van de branchevereniging Nederlandse maritieme maakindustrie zegt er het volgende over:

“China heeft een vijfjarenplan en daar staat in dat ze op maritiem gebied de beste van de wereld willen worden. En dus kopen ze als ze de kans krijgen bedrijven die beschikbaar zijn.”

Al voordat de coronacrisis uitbrak was het merendeel van ons dagelijkse handelswaar afkomstig van Made in China-makelij. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is gefabriceerd in China. Dat vonden wij lange tijd heel normaal, omdat China een goedkoop land is met betrekking tot massaproductie.

Echter moeten we nu misschien wel gaan beseffen dat Nederland daar nu een nog duurder prijskaartje voor kan gaan betalen: ‘Het verkopen van de ziel des vaderlands’. De Duitse dichter Johann Wolfgang von Goethe beschreef al eerder (anno 1797) een soortgelijk unheimisch tafereel in zijn meesterwerk Faust. Om overigens nog maar te zwijgen over het boek 1984 van George Orwell uit respectievelijk 1949.

Zum Beispiel: Vrij recentelijk wisten de Chinezen nog middels hun sterke Chinese renminbi (‘het geld van het Chinese volk’) invloed uit te oefenen op Nederlandse voetbalclubs. Zo ontvingen Ajax en PSV in het recente verleden al vele tienduizenden euro’s van Chinese investeerders. ADO Den Haag kwam in 2014 zelfs helemaal in Chinese handen terecht.

Er zijn nog honderden andere voorbeelden te noemen van Chinezen die grip proberen te krijgen op de Nederlandse economie. Nederland moet zich beseffen dat de VOC-mentaliteit, zoals oud-premier Jan-Peter Balkenende dat zo mooi omschreef, verleden tijd is.

Nederland heeft het initiatief op de wereldwijde handelsmarkt al lang niet meer in eigen hand. Maar willen we het definitief uit handen geven aan de Chinezen? Denk daar nog maar eens goed over na…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Ritter

  Uitgelekt westers informatiedossier laat zien hoe China de wereld heeft misleid over coronavirus

  Een onderzoeksdossier dat is opgesteld door de zogenaamde “Five Eyes” -alliantie, stelt dat China opzettelijk bewijs van de coronavirusuitbraak heeft verborgen of vernietigd, waardoor tienduizenden levens over de hele wereld verloren zijn gegaan.

  Het document van vijftien pagina’s van de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, werd verkregen door de Australische krant Daily Telegraph en stelt dat de geheimhouding van China neerkwam op een “aanval op internationale transparantie”.

  Het dossier heeft betrekking op thema’s die zijn besproken in mediaberichten over het uitbreken van het virus, waaronder de eerste ontkenning dat het virus tussen mensen kan worden overgedragen, het zwijgen of “verdwijnen” van artsen die probeerden te spreken, de vernietiging van bewijsmateriaal in laboratoria en weigering om levende monsters te verstrekken aan internationale wetenschappers die aan een vaccin werken.

  In het dossier wordt met name vermeld dat China vanaf 31 december begon met het censureren van nieuws over het virus op zoekmachines, waarbij termen als “SARS-variatie,” Wuhan Seafood-markt “en” Wuhan onbekende longontsteking “werden verwijderd.

  Drie dagen later, op 3 januari, beval de Chinese National Health Commission de virusmonsters te verplaatsen naar de aangewezen testfaciliteiten of te vernietigen, terwijl tegelijkertijd een ‘niet-openbaarmakingsbevel’ met betrekking tot de ziekte werd gehandhaafd.

  Misschien wel het meest verontrustende is dat in het dossier staat dat de Chinese autoriteiten ontkenden dat het virus tot 20 januari tussen mensen kon worden verspreid, ‘ondanks bewijs van overdracht van mens op mens vanaf begin december’.

  Het dossier is evenzeer spaarzaam over de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarin staat dat het de Chinese lijn over de overdracht van mens op mens aanbracht ondanks het feit dat “ambtenaren in Taiwan al op 31 december bezorgdheid uitten, evenals deskundigen in Hong Kong op 4 januari.

  h**ps://www.foxnews.com/world/new-dossier-condemns-china-for-destroying-evidence-of-covid-19-outbreak

  1. Alfred Bentinck

   Dit is de tiende keer dat Ritter dit bericht, uit troebele bron, plaatst.

   Het verhaal is hier al talloze malen ontkracht maar dat mag de pret niet drukken.

  2. AnnetKlaver

   @ritter

   Las laatst een interview met een Nederlandse arts werkzaam op de IC van een ziekenhuis in New York.

   Mensen met geld krijgen voorrang en de arme sloebers zijn de pineut.
   Dat is dus waar jij ook voorstaat.
   Trump is voor Ritter godT

   1. Ritter

    AnnetKlaver

    Dat bericht heeft u kennelijk uit de fabeltjeskrant.

    Door het krachtdadig optreden van Trump zijn er nu zoveel ventilatoren en ander medisch spul in New York dat ze de medische spullen nu aan het weggeven zijn aan andere staten.

    Overigens als het bericht waar zou zijn moet u bij de Gouverneur van New York (Cumo) zijn en niet bij Trump.

    Immers het is de Gouverneur van een staat die de actie leid en verantwoordelijk is voor het beleid van zijn staat.

    1. AnnetKlaver

     @Ritter
     Ach je vindt het zorgsysteem daar wel prima.

     Je moet dan toch wel erg hard zijn..

    2. Alfred Bentinck

     Na eindeloos gedoe en met veel vertraging slaagde Trump er inderdaad in voldoende ventilatoren aan te leveren. Zijn belofte van een maand gelden dat iedereen kan worden getest heeft hij nog steeds niet ingelost. Er is een chronisch gebrek aan testcapaciteit.

     1. AnnetKlaver

      @A B
      Ritter is lid van een Trumpiaanse sekte, niet meer te redden.

    3. AnnetKlaver

     @Ritter

    4. Arbeider65

     #Ritter,

     Ken jij het Amerikaanse zorgsysteem eigenlijk wel? Hint: Ieder voor zich zelf en de rest kan stikken. Daar komt het kort weg op neer.

   2. ervi

    Onder welke steen leef jij? Het Amerikaanse gezondheidssysteem werkt al een eeuwigheid op die manier. Geen verzekering, geen hulp. Ziekenhuizen hebben een jaarlijks quotum voor gratis ziekenhuishulp aan armen.

 2. CLoVis

  Volgens de structuele waanzin van @lamlul
  is dit voor hem natuurlijk geen probleem
  het lijkt hem vast wel lekker multicultureel
  gaat er ook nog eens een Chinees over hem heen.

 3. fusilier

  China is de rotte appel in de fruitmand van deze wereld.

  1. AnnetKlaver

   Als China de schulden die de VS heeft openstaan gaat opeisen, gaat de VS wieberen.
   Leuk die wereldpolitiek…

   1. Cycle25

    Jij denkt dat Amerika nog 1 dollar overmaakt naar China ?

   2. Cootje

    Volgens mij ben je niet helemaal op de hoogte , China kan de Amerikaanse schuld waar ze het leeuwendeel van hebben niet te gelden maken , investeren met die dollars opkomende economieën maar de FED is de baas en kan als het wil de schuld zo weg devalueren tot monopolie geld

   3. cuoretx

    Jij denkt dat? wacht maar tot de schade claims bij de Chinezen binnen gaan komen over het Coronavirus dan denk ik dat die en toontje lager gaan zingen. Australië heeft alvast het voortouw genomen hierin China moet gestraft worden voor het te lang achterhouden van de uitbraak desnoods wereldwijde sancties.

 4. Waldorf_en_Statler

  Chinezen kopiëren ook alles.
  Nu is onze eigen VOC mentaliteit aan de beurt.
  Beter goed gekopieerd dan verzonnen.

 5. lotje

  Scheepsbouwers afgewend?? Die vuile landverrader Rutte geeft zijn eigen moeder nog aan de Chinezen.

  1. AnnetKlaver

   @lotje
   Kom niet zo negatief, maandag is er weer een demonstratie bij de abortuskliniek.
   Denk om de 1 1/2 meter..

   1. lotje

    Die abortus hebben ze bij jou vroeger vergeten.

    1. AnnetKlaver

     @lotje

     Dat denk ik ook 🙂 🙂 🙂

    2. Blitzkrieg

     lotje : Nee hoor, die hebben ze niet vergeten… ze hebben alleen de verkeerde kant weggegooid.

 6. Appelstroop

  Als je China en 2049 opzoekt, zie je al snel dat het probleem wel wat omvangrijker is dan onze maritieme sector. Geen conspiracy, ze zijn vrij duidelijk in hun ambities en aardig op weg dit te verwezelijken.

  1. Mart

   Niets nieuws……hebben ze afgekeken van o,a de hollanderkes die kans zagen o,a Indië dat 60x groter was z,g te ”kolonializeren”.Nu is het hùn kans,samen met de muzelmannen.

 7. Bolland

  Als we Ruttte nog even z n gang laten gaan, kopen ze voor 60 euro deze hele industrie

  1. Cycle25

   Rutte droomt van Tibet V 2.0, wellicht verkoopt hij KLM nog aan China.

   Las net dat Frankrijk 12 weken gaat verlengen, wellicht kan Macron samen met Rutte naar Beijing om Air France van de hand te doen, die zitten toch nog een kwartaal vast.

 8. fusilier

  China moet dik over de brug komen,en laten wij met zijn allen hopen dat het geweten van die smerige onbetrouwbare dictator Xi Jinpeng begint op te spreken. Hierbij zet Trump hem klem,zodat hij geen kant meer op kan.

 9. fisufisu

  Ja wie staat daar nu niet vreemd van te kijken!?

 10. Ritter

  Gelekt ‘Five Eyes’ -dossier over vermeende Chinese coronavirus-coverup in overeenstemming met Amerikaanse bevindingen, zeggen functionarissen

  Een onderzoeksdossier dat is opgesteld door de zogenaamde “Five Eyes” -alliantie, die naar verluidt concludeert dat China opzettelijk bewijs van de coronaviruspandemie heeft verborgen of vernietigd, komt overeen met de Amerikaanse bevindingen over de oorsprong van de uitbraak tot dusver, vertelden hoge Amerikaanse functionarissen aan Fox News op zaterdag.

  Het document van vijftien pagina’s van de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland werd verkregen door de Australische krant Saturday Telegraph en stelt vast dat de geheimhouding van China neerkwam op een “aanval op internationale transparantie”.

  Het dossier, dat de Chinese regering waarschijnlijk nog meer onder druk zal zetten om haar acties en vroege verklaringen toe te lichten, wijst op de aanvankelijke ontkenning door de regering dat het virus tussen mensen kan worden overgedragen, het zwijgen van artsen, het vernietigen van bewijsmateriaal en een weigering om monsters te verstrekken aan wetenschappers die aan een vaccin werken.

  h**ps://www.foxnews.com/politics/five-eyes-dossier-chinese-coronavirus-coverup-u-s-findings

 11. J.Rademaker

  Dezelfde Nederlandse politiek die Verolme de nek omdraaide wil nu beschermen.
  China heeft de grootste scheepswerf ter wereld.
  Als je steun wilt zeg het dan en kom niet met ik kan niet concurreren.
  Steun is overigens prima anders schuiven we in ons land alleen nog dozen.

 12. sakerhets

  De Chinezen hebben het gedaan🙃
  Maar het zijn de Russen!!

 13. Bassie

  Sambal bij ?

 14. Cootje

  Volgens mij krijgen de Chinese het moeilijk met groei en het in bedwang houden van hun eigen bevolking . China moet boven de 6% groei legaliseren om hun interne doelstellingen te halen , daar naast ligt nog zo land met 1.5 miljard inwoners India en in de omstreken van China nog eens 2 miljard in de andere landen, Leuke regio om het daar stabiel te houden als je je doelstellingen niet haalt , hebben geen vangnet en Corona laat wereldwijd een spoor van vernieling achter die in dat werelddeel het eerste voelbaar is . Als je ziet wat er in Libanon gebeurd in het klein als mensen met hun lokale munt een veel duurde import moeten betalen . China kan zich landelijk geen geweldsspiraal veroorloven , want de partij bestaat ten koste van een ander . Die verandert als ze honger hebben

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.