shutterstock 1196680636

Actie tegen coronaspuugtuig: 'Reizigers zonder mondkapje moeten worden bestraft!'

Geen categoriemei 02 2020, 20:08
Als het aan een groot Rotterdamse vervoersbedrijf ligt worden de maatregelen voor overtreders van de coronamaatregelen harder aangepakt. Het verplichten van mondkapjes in het openbaar vervoer zou daarbij verplicht moeten worden.
Medewerkers van OV-bedrijven voelen zich nu vaak onveilig omdat 'coronaspugers' en zwartreizigers vrij spel zouden hebben. Het verplicht dragen van een mondkapje zou daarbij al kunnen bijdragen aan de veiligheid van medewerkers en reizigers, aldus Henk van der Maden, voorzitter van de Rotterdamse RET-ondernemingsraad tegenover Rijnmond.
Van der Maden is bang dat de 'intelligente lockdown' niet langer valt te handhaven en dat het personeel -en dan niet alleen in Rotterdam, maar ook in andere grote steden in Nederland- steeds vaker gevaar loopt.
Er zijn zijn namelijk al langere tijd grote problemen met vervelende OV-reizigers. Sinds de coronacrisis lijkt dit alleen maar te zijn toegenomen.
Daarbij duiken de openbaarvervoerbedrijven momenteel in een diep financieel gat. Voorzitter Pedro Peters van OV-Nederland luidt dan ook de noodklok:

"Als er niet snel financiële duidelijkheid komt, kunnen bij ons bedrijven omvallen. Dan krijg je gaten in het openbaar vervoer die niet door andere partijen zijn op te pakken."

Het betreden van het openbaar vervoer zonder een mondkapje zou daarbij een eerste stap kunnen zijn volgens Van der Maden. Al was het alleen maar om het toenemende aantal asociale coronaspugers tegen te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten