Amerika neemt Noord-Korea in bescherming! Amerikaanse minister: ‘Noord-Korea schoot per ongeluk’

Rare tijden! Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, neemt het Noord-Koreaanse regime in bescherming na het voorval van eerder vandaag. De beschieting was ‘waarschijnlijk per ongeluk,’ aldus de minister.

Nog niet zo lang geleden was ieder schot of projectiel dat vanuit Noord-Korea de grens overvloog, reden voor alarm. Kim Jong-un hoefde maar een scheet te laten en het werd al wereldnieuws: ‘Is WO 3 op komst?!’ luidde dan de titel van weer een Breaking News-story en de Amerikaanse vloot stond al praktisch in de aanslag.

Toen Trump president werd waagde hij zich aan vredesonderhandelingen met Noord-Korea. Iedereen moest lachen, want wat al die andere presidenten niet was gelukt, ging zo’n blaaskaak natuurlijk helemáál niet lukken. Sterker nog, hij zou de boel wel eens kunnen laten escaleren! En toegegeven, die kant leek het inderdaad ook uit te gaan. Maar ergens leek het er ook steeds meer op dat de harde aanpak van Trump meer voor elkaar leek te krijgen dan zijn voorgangers hebben bereikt. Al ging het nog steeds stroef af en toe.

En het lijkt erop dat de Trump-regering wil blijven werken aan deze nieuwe verstandhouding. Noord-Korea moet nog steeds niet ‘te ver’ gaan, maar kan zich tegenwoordig dus wel zulke ‘foutjes’ permitteren.

Daar niet zo agressief op ingaan is juist goed voor de diplomatieke verstandhoudingen, maar toch blijft het raar om te lezen. Amerika die ‘zand erover’ zegt tegen Noord-Korea, die hun bondgenoot heeft beschoten. 2020 is echt een gek jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Bullshit16

  Ja wat moet je er van zeggen
  Foutje bedankt
  Je kan zeggen wat je wil maar trump probeert toch nader over een te komen met noord korea nu maar oppassen dat trump geen ruzie krijgt met zuid korea wand dan stsa

 2. inert

  Slimme zet van Trump, nu heeft hij credits!
  Straks schiet hij een nog vettere bom ‘per ongeluk” richting N-korea!
  Oeps sorry!

 3. fusilier

  Zon noord Koreaanse grenswacht is ook maar een mens,misschien verward door ramadan,wie zal het zeggen?

 4. Beukman

  Het bericht dat Donald Trump via Mike Pompeo een lans heeft gebroken voor zijn dikke vriend en massamoordenaar Kim Jong-un, is hartverwarmend.

  Maar kan iemand mij vertellen wat Donald dan tot nog toe precies heeft bereikt in de verstandhouding tussen de VS en NK? Tot nog toe heeft Kim Donald vooral voor zijn eigen prpaganda ingezet, door slim gebruik te maken van een van Trumps zwaktes: zijn gigantische ego.

  1. Alfred Bentinck

   Ritter, kom er maar in!

  2. Rosasolis

   Beukman. Trump heeft helemaal niets bereikt met zijn bezoeken aan Kim Jong-un.
   Waarschijnlijk is Trump bang, terecht, voor al die raket testen van Noord-Korea. De raketten zijn steeds zwaarder geworden, en bereiken langere afstanden.
   Wat Trump betreft: niets anders dan tijdverspilling. Hij had moeten weten dat met
   Noord-Korea is er helemaal niets te bereiken.

 5. fusilier

  Onze vriend Trump heeft er voor gezorgd, dat noord Korea tot nu toe geen parkeerplaats geworden is.

  1. Alfred Bentinck

   Tot zover het knappe buitenlandse beleid van clown Trump.

   1. Eindbaas

    U bent vandaag weer ijverig bezig geweest. Telt u voor de grap uw eigen berichten eens, die u, alléén vandaag al, heeft geplaatst.

    1. Jack Flash

     Eindbaas@ Wegscrollen helpt niet meer.Als ik die naam al zie staan haak ik af.
     Goodbye DDS.

 6. ervi

  Vriendjes worden met de buren van China is een slimme zet.

 7. feitelijk

  tja sommige linkse idioten blijven Trump beschimpfen en beschuldigen omdat hij niet past in hun denkbeelden. Verachtelijke stront vlekken die denken dat hun denkbeelden verplichte kost zijn omdat hun immers de gutmenschen zijn en dicteren wat anderen moeten denken.

  Misschien zijn er wel meer feiten die onze linkse staatsomroep achter houden. Onze linkse gutmenschen zijn uiteraard volledig geinformeerd.

 8. Rosasolis

  De tijd zal laten zien als het schiet incident een ongeluk zou zijn. Intussen heeft Trumo helemaal niets met Noord-Korea bereikt. Geen vrede en geen deals.
  De raket testen gaan gewoon door, en de raketten worden steeds groter en zwaarder,
  en bereiken steeds verder doelen in de zeeen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.