Amsterdamse parken liggen HELEMAAL vol! Amsterdamse agenten: ‘We hebben eerder al moeten ontruimen. Dat werd oorlog’

In Amsterdam geniet men met volle teugen van Hemelvaartsdag, het is prachtig weer en Amsterdammers liggen massaal in het park. Toch blijft er veel onduidelijk, voor zowel Amsterdammers als handhavers; want niemand weet nu echt hoe de regels werken. Ondertussen kan men een hilarische gemeente-auto bewonderen die mensen opdraagt de anderhalvemetersamenleving te waarborgen!



Het is volkomen normaal dat men wil genieten van deze zomerse Hemelvaartsdag, men moet dan ook niet raar opkijken dat mensen massaal naar buiten trekken. Toch blijft het apart dat zowel handhavers als burgers eigenlijk geen flauw benul hebben van de opgelegde regels. Er heerst duidelijk veel onduidelijkheid rondom de regelgeving. Ondertussen is het vrij duidelijk dat niet over ‘nieuwe normaal’ wordt gewaarborgd.

Het blijft amusant om te zien dat de gemeente er op blijft aandringen dat mensen afstand. Uiteraard is het hartstikke goed dat de gemeente dit doet, maar de manier waarop had wellicht wat beter gekund.

Ondertussen blijft er veel onduidelijk, agenten beseffen wel dat veel mensen in overtreding zijn maar ingrijpen gaan ze niet. Drinkende Hollanders zijn schijnbaar geen fijn volk….

Als de gemeente er bewust voor kiest om delen van parken wel op slot te gooien en andere parken niet dan moet het geen verrassing zijn dat de parken die wel open zijn massaal vol zitten. Wellicht had de gemeente er verstandig aan gedaan door te kiezen voor wat meer spreiding.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. truletwiesje

  Je kunt mensen niet opsluiten, wie denken die gasten in Den-Haag dat ze zijn om dit te kunnen bepalen, je kunt hier immers zien hoeveel mensen er niet ziek zijn dus niet thuis hoeven te blijven…

  1. Cycle25

   ht*ps://youtu.be/J9t__YygUJk

   Scheveningen live cam, stream een paar uur terug zetten…lekker vol, 3 x raden wat het RIVM gaat melden.

   1. truletwiesje

    Uiteraard weet ik dat wel, als je op de 4-kantje nanometer gaat kijken knallen de verschillen door het plafond en zal het rivm enorme paniek gaan zaaien vooral voor de smetvrezende hypochonders..

    1. Cycle25

     Klopt, de afstandsberekening kijkt niet naar het verschil tussen inhoud en besmetting, iets wat binnen los gaat blijft aanzienlijk langer hangen dan buiten.

     Hypothetisch beweert het RIVM eigenlijk dat buiten roken net zo schadelijk is als in een gesloten ruimte, het moet niet gekker worden.

 2. lotje

  Ja agenten dan moeten jullie dan ook niet gedragen als een NSB’er. Dertig mei is er een demonstratie in Den Haag. Ik kan je nu al voorspellen dat de cijfers van de criminele RIVM de dagen erop zullen stijgen. Dan kunnen ze de mensen weer in de lockdown gooien en hebben dan geen last meer van demonstraties.

  1. Jack Flash

   Lijkt wel het principe van de heksenvervolging.
   Het volk krijgt altijd de schuld.
   Handige truck. De vraag is wanneer de bom barst.

  2. Pauline Kummer

   Lotje heeft iets met de NSB, klinkt zo interessant. En is er zeer trots op.

   1. truletwiesje

    paulientje is ernstig voorstander van het beperken van bewegingsruimte voor mensen en is daar trots op

 3. Kretoloog

  Knettergek: de regering, alle politieke partijen, de veiligheidsregio-burgemeesters (25), de overige burgemeesters (ruim 300), de politie, de boa’s, de media, en nog zo het 1 en ander.

  De kans op besmetting buiten is zo goed als nihil. Die 1,5 meter afstand is flauwekul, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Bovendien, door de zon maak je vitamine D aan en dat verbetert je immuunsysteem.

  Maar nee, weer worden op grote schaal recreatiegebieden gesloten. Zoals ik zei: dit land is knettergek geworden!

 4. Lodewijk Raevensburgh

  De komende weken gaat het aantal besmettingen en doden dus weer omhoog.

  Elk volk krijgt de veiligheid die het verdient.

  1. truletwiesje

   lodewijkje is een enorme angstdenker en die dat ook heel graag vast wil blijven houden, lodewijkje luistert ook elk journaal en kijkt elk tv programma zoekt alles op op internet over deze hype zodat hij toch gevoed blijft worden met deze angst

   1. Lodewijk Raevensburgh

    En onze troelewous heeft moeite met de Nederlandse taal.

    1. truletwiesje

     lodewijkje is een enorme taalnazi waar wetenschappers van zeggen dat taalnazi’s irritante moralistische idioten zijn met een onaangename persoonlijkheid.

  2. Pijnstiller

   gauw naar buiten dan Lodewijk Chlamydia Juvenalis. Op de IC helpen ze ook u.

 5. Bockbeer

  Als je mensen opsluit, en rare regels opdringt, willen ze ontsnappen. Zoals in Sobibor. Dan is op een gegeven moment, geen hek te hoog, en geen landmijn te zwaar.

  1. Jack Flash

   Dat bedoel ik Bockbeer; tot de bom barst.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    De enige bom waar we bang voor zijn ligt op de I.C., beste Jack.

    1. truletwiesje

     lodewijkje achmed alfred

    2. toetssteen

     @Lode
     Nope, die zijn omgekomen door verpleegkundigen die hen besmetten. Lees ouderen in verzorgingstehuizen.

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Je bent gestoord, Toetssteen.

     2. Bockbeer

      En slechte ventilatie, kijk Maurice de Hond Cafe Weltschmerz, met Pim van Galen.

     3. toetssteen

      Lode
      Kunt u me dan uitleggen waarom hier in dit dorp inmiddels 65% van de ouderen in de kist liggen?
      Nou niet omdat ze naar de wintersport gingen oid.

    3. Pijnstiller

     En kleine jongens voor u Lodewijk Chlamydia

   2. Bockbeer

    Toen was het Himmler die begon met Operatie Reinhardt, nu is dat Operatie Corona.

 6. ikweetwatikwil

  Ga niet te dicht op elkaar zitten , mijd grote groepen. Dat is toch duidelijk.Provoceren is natuurlijk ook leuk vinden sommige.

  Wat mij opvalt is dat er mensen zijn die nogal gemakkelijk over een onschuldig mensenleven denken. Zoals, ze gingen binnenkort toch dood aan onderliggende ziekten. Als iemand een ziekte aan zijn longen heeft kan hij /zij met medicijnen nog een leuk leven hebben , maar dan moet hij/zij geen corona tegenkomen. Die pakt hem de laatste 5 tot 10 jaar af.

  1. truletwiesje

   “Wat mij opvalt is dat er mensen zijn die nogal gemakkelijk over een onschuldig mensenleven denken”

   Nee hoor dat denkt nagenoeg niemand, wat mensen wel doen is hun gezond verstand gebruiken en zich niet wensen te laten gijzelen door disproportionele regels die niet stroken met de realiteit van de dag…

   In Nederland zijn er sinds begin maart 9000 meer mensen gestorven dan ‘normaal’. Het is normaal dat er in Nederland 150.000 mensen per jaar sterven: bijna allemaal mensen aan het einde van hun leven, velen met ernstige ziekten, velen die vermoedelijk op korte termijn zouden zijn gestorven, ook zonder Covid-19.

   Elk mens in dat oversterftegetal laat geliefden achter en wordt betreurd, maar voor een volk van 17 miljoen mensen met een normaal sterftecijfer van 150.000 per jaar is dat oversterftegetal relatief gering, vergelijkbaar met dat van een griepgolf.

   1. ikweetwatikwil

    Oh, u bent ook een wetenschapper/ viroloog. Ja, daar kan ik niets tegen inbrengen. Je stikt tegenwoordig in de virologen . ;-).

    Ik gebruik toch maar mijn eigen gezonde verstand. En dan hebben we hier in Groningen goede virologen in het UMCG en komen we er tot nog toe redelijk goed van af. Daar hebben we Rutte en zijn maatjes niet voor nodig.

 7. Cycle25

  Gekkenhuis, het is een kwestie van tijd totdat een doorgeslagen agent z’n magazijn leegt op een menigte. Hoe lang denken geraniumhouders dit vol te houden ?

 8. Pijnstiller

  Artikel volkskrantDe andere rekening van de coronazorg

  “De ziekenhuiszorg voor covid-patiënten heeft veel mensenlevens gered, maar het verlies aan levensjaren bij andere patiënten is veel groter. Daardoor zullen alleen al in Nederland zeker 10 duizend mensen gemiddeld tien jaar eerder overlijden.”

  ‘Voor ieder sterfgeval ten gevolge van covid-19 staan veel meer doden door het uitstel van reguliere zorg’, aldus het rapport, dat rept van ‘ongekende, disproportionele schade’

  Rutte heeft gewoon het bloed van vele Nederlandse burgers aan zijn vingers. OM wordt wakker en zorg voor een arrestatiebevel voor deze massa moordenaar

  1. truletwiesje

   Deze feitelijke waarheid is een tegengeluid dat goed zichtbaar wordt, uiteraard zal dit ontkent worden door de ons aller welbekende tröllen

   1. Dion Grauss

    Maar ja, de Volkskrant. Dat gelooft hier toch niemand?

    1. Cycle25

     Openbaringen wellicht : ht*ps://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoek-nauwelijks-kans-op-besmetting-in-buitenlucht~b28c006b/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter

 9. Heras

  Het slaat ook nergens op, 1,5 meter afstand
  Ook hier waar ik woon, is 1,5 meter al taboe aan het worden.
  Rutje en co kan wel wat roepen, maar als ze het volk niet meekrijgen, kunnen ze wel inpakken.
  Een verslag van M. de Hond is van internet afgehaald omdat hij verkondigde dat je buiten amper besmet kunt raken. De man wordt ontzettend tegengewerkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.