Bam! Inlichtingendienst VS: ‘Communistische Partij China wist dat corona-uitbraak zou zorgen voor een pandemie! China paste expres beleid hierop aan in het geheim’

Donald Trump beweerde al een tijdje dat de hele uitbraak van het coronavirus een ‘cover-up’ was van de Chinese overheid. Vriend en vijand konden het niet laten om Trump voor deze boude stelling door het slijk te halen, maar ondertussen wordt Trump gesteund in zijn uitspraken door de inlichtingendiensten. De communisten in China hebben de uitbraak expres in de doofpot gestopt. En om het erger te maken: ze hebben heimelijk enorme voorraden van medische goederen opgekocht.  


In het het Westen kon de goedmens het niet laten om zijn of haar afkeur van de daken te schreeuwen, want wat was Trump toch een ‘afschuwelijke vent’. Hij zou racistisch zijn omdat hij standvastig het coronavirus het ‘virus uit China’ bleef noemen.

Ondertussen blijkt er steeds meer bewijs te komen dat de Chinezen een heel vies spelletje hebben gespeeld. Terwijl zij namelijk nog alles in de doofpot probeerden te stoppen, hebben ze in het geheim enorme voorraden van medische goederen opgekocht.

Opmerkelijk genoeg kwam Mike Pompeo, minister van Buitenlandse Zaken, gisteren ook al met de boodschap dat er steeds meer bewijs is dat het virus uit een lab kwam in Wuhan. Binnenkort zal hierover het rapport verschijnen, waardoor we hopelijk wat meer duidelijkheid krijgen. Het blijft immers opvallend dat Trump en consorten dit nu al een ruime tijd roepen.

Het is vrij duidelijk dat de Communistische Partij in China in alle opzichten heeft gefaald: ze hebben de hele uitbraak in de doofpot gestopt, ze hebben de WHO nooit geïnformeerd, expres enorme hoeveelheden medische goederen gekocht en mogelijk speelt er nog veel meer.

Tijd dat de hele doofpot wordt geopend, dan zullen we eens zien wat voor smurrie er allemaal boven komt drijven.

 

Pompeo: het zou goed kunnen dat het virus door mensen is gemaakt:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Waldorf_en_Statler

  Met 10 uitspraken per dag kan Trump een keer per maand roepen :
  “I told you so!”

  1. B. Pascal

   Und ….. ?

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Waldorf_en_Statler

   Waldorf_en_Statler: ROT OP !

   1. Waldorf_en_Statler

    Stevige met feiten onderbouwde reactie van u.
    Ik moet helaas in u mijn meerdere erkennen.

    1. B. Pascal

     Und …..?

    2. weer woord

     Je geeft zelf ook niks van inhoud muppet.
     Dus ja, duvelt maar een eind op minkukel!

    3. Seneca

     @waldorf en ???
     zelfkennis is de eerste stap op de weg naar wijsheid. u bent op de goede weg en komt u aub nooit meer terug!

   2. Ben-NIET-Groen-L

    Waldorf_en_Statler,

    Stevige met feiten onderbouwde reactie, dank en vond ik ook wel 🙂

    1. B. Pascal

     Und ….. ??

   3. Kristalix

    Behalve de 4 stinkende scheten van T rump per dag? Is het tijd dat de rest van de wereld de Chinezen aanpakken, en keihard. Handel plat, grenzen en luchtruimen dicht. Schade verhalen door bevriezen en ontnemen van goederen. En blokkeren van bankverkeer net als Iran en Rusland.

    Keihard economisch aanpakken.

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Ik blijf het zeggen: het blijven rare wezens die chinezen, geen touw op te trekken, kijken nauw, lachen altijd, eten rare dingen, sambalbij, witte lijst etc.

  1. B. Pascal

   Vieze keukens und toiletten.

   1. Ben-NIET-Groen-L

    B. Pascal ,

    U vergeet dat de bami en nasi al lang van te voren klaar staat om op te warmen….op de grond dan wel !!
    Niet gelogen, dit is waar…dus wat ik net zei dat ze allemaal nauw kijken is dus niet waar, het moet zijn : wat hygiëne betreft kijken ze niet zo nauw.
    En war leven de meeste bacteriën……..jawel : op de grond van keukens..(denk ik)

   2. Michel Bloemkist

    Fisifusi?

 3. Rammstein

  China is een fascistisch, dictatoriaal geregeerd, verradersland met de meest smerige politieke en economische mentaliteit ter wereld, zonder enige moraal of milieubesef. Het is hoog tijd dat de hele wereld dit kutland en zijn onstuitbare berg meukproducten totaal boycot.

  En inderdaad, Trump had het goed. Zoals zo vaak. Maar de linkse gehersenspoelde idioten kunnen dat niet aan.

 4. gustav

  Die Trump toch, one hell of a guy!
  En alle linkse droeftoeters maar zeuren over deze effectieve President!

 5. leukeditter

  zucht…hadden wij TRUMP maar en niet die pinokkio van een Rutte

 6. perry

  Dus China heeft mondkapjes, lijkkisten, zuurstofapparatuur voor meerdere pandemieën op voorraad?
  De smeerlappen!

  1. B. Pascal

   Dat komt omdat China, regelmatig veel van dit soort uitbraken heeft. Deze konden ze helaas niet tegenhouden. Alle pandemieën komen veelal uit China. Spaanse Griep, Hongkong Griep, Covid 14, Smers, Sars, Covid 19. China is een land van uitbraken.

   Mensen … het is nog maar vanaf 1998 dat quarantaine na terug komst uit China is opgeheven. Het is niet verwonderlijk, dat rechts Nederland China kwalificeerden als het Gele Gevaar, in de jaren 70, niet vanwege militaire kracht, maar vanwege het grote ziekte gevaar. Men was 40 jaar geleden echt bang dat op de producten uit China virussen en bacteriën aanwezig waren. China wast ook nu nog de mandarijnen in verdunde bleek, waarom? Dat is een eis uit de jaren 70-80.

   Zucht, de hedonist is voor vergeetachtig.

   1. Morgan4321

    Zijn dat die zelfde inlichtingen diensten die zeker wisten dat er kernwapens in Irak lagen?

    1. B. Pascal

     hahaha er was toen sprake van massa vernietigingswapens, als gifgas.
     Ja, die zijn later echt gevonden. Maar inderdaad kernwapens waren er niet.

    2. Seneca

     @morgan
     gaarne bij de les blijven. wat heeft deze bewezen (!) pandemie van de Chinese griep met al dan niet veronderstelde (het waren geen) kernwapens maar vernietigingswapens.

     1. Morgan4321

      De relatie is dat ik sindsdien beslist niet meer klakkeloos alles geloof wat de Amerikaanse inlichtingen diensten beweren.

 7. fusilier

  Het wordt de hoogste tijd dat de Chinese machthebbers een lesje krijgen . En ongenadig op hun flikker krijgen, en hun laten betalen. Trump is hiervoor uit het juiste hout gesneden. Mooi praters en meelopers met de Chinezen zijn er al genoeg hier in Europa .

 8. inert

  De wereld is bedorven en te klein geworden, we worden overmeesterd door gemuteerde mensenrassen met dierlijke kenmerken, salafisten,negroïden en spleetogen!

  1. Ritter

   @Beukman

   Fauci: Chinese “verkeerde informatie” vertraagde Amerikaanse reactie op coronavirus

   Dr. Anthony Fauci, de beste expert op het gebied van infectieziekten van de taskforce coronavirus van het Witte Huis, verscheen zondagavond op MSNBC om te spreken over de conclusie van de regering dat coronavirus een bedreiging was en hoe Chinese “verkeerde informatie” over de vraag of het virus zich van persoon tot persoon zou kunnen verspreiden -persoon stelde de reactie van de VS uit.

   Fauci zei dat hij besloot dat het een gevaar voor Amerika was nadat “het duidelijk was dat een deel van de verkeerde informatie die we aanvankelijk uit China kregen – hun eerste gevallen werden eind december gemeld … Ze zeiden dat het ongeveer 24 gevallen waren in deze ‘natte markt’ waar deze exotische dieren worden verkocht. ”

   h**ps://www.realclearpolitics.com/video/2020/04/13/fauci_chinese_misinformation_delayed_us_response_to_coronavirus.html

  2. Michel Bloemkist

   Als ik dit zo lees ben jij ook al aardig aan het muteren.
   Smerig nazi zwijn!

 9. Beukman

  Er is nog geen snipper bewijs dat dat virus uit een Chinees lab komt. Zolang je dat bewijs niet kan laten zien, moet je ook niet zulke dingen roepen.

  Verder is het zonneklaar dat China niet brandschoon is.
  Het is echter ook zonneklaar dat Donald China nu als zondebok gebruikt om zijn eigen incompetentie te verdoezelen. Het was Donald die te laat ingreep. Het was Donald die corona vergeleek met een wintergriepje. Het was Donald die Xi 15 keer prees voor diens aanpak van het virus. Het was Donald die bleekmiddel aanbeval als medicijn. Het was Donald die beweerde een supermedicijn te hebben, maar het was een middel tegen malaria. Het was Donald die in februari 900 tweets de wereld in stuurde, waarvan slechts 20 tweets betrekking hadden tot corona; in elk van deze 20 tweets prees hij zichzelf of zijn regering. Het was Donald die midden in de coronacrisis zijn financiële hulp aan de WHO stopzette. Het was Donald die 40.000 Chinezen, allen potentiële coronabommen, de VS inliet nadat hij zogenaamd het luchtruim met China had gesloten. Het was Donald die zonder enig overleg het luchtruim met Europa sloot. Het was Donald die burgers opzette tegen hun eigen gouverneurs. Donald is de zeldzaam incompetente president met het historisch hoogste aantal werklozen en het laagste sociale vangnet.

  Er is aan de man een puike stropdassenverkoper verloren gegaan.

  1. Lugor

   Arme Ritter.
   Dat wordt typen tot zijn door blaren opgezette vingers bloeden.

   1. Maks

    Alfred Lugor Bentinck?

  2. Ritter

   Dat beweren de politieke tegenstanders van Trump.

   In werkelijkheid heeft Trump effectief gereageerd op het virus. Al in januari heeft Trump een inreisverbod ingesteld voor China.

   Toen vond de WHO het niet nodig en adviseerde tegen het inreisverbod. Ook de Democraten en media vonden een inreisverbod niet nodig.

   Door misinformatie van de Chinezen en de WHO heeft de wereld vertraagd gereageerd op het virus. Dat ligt niet aan de regeringen maar aan China en de WHO.

   Nadat de ernst en omvang van het virus duidelijk werd heeft Trump krachtige maatregelen genomen; zowel voor de individuele burger en voor het bedrijfsleven.

   Daarbij is de productie van ventilatoren en tests sterk opgevoerd. Nu zijn er zoveel ventilatoren dat er zelfs aan het buitenland kan worden geleverd.

   Uiteraard is het voor de Democraten en hun vriendjes in de media nooit genoeg. Die blijven klagen over Trump.

   Het is immers verkiezingsjaar en de media gebruiken het virus om Trump te demoniseren.

   Kortom, het maakt niet uit wat Trump doet. De media blijven hem aanvallen en ondermijnen
   ==========
   TIJDLIJN: de beslissende acties van de Trump-administratie om het coronavirus te bestrijden

   h**ps://www.donaldjtrump.com/media/timeline-the-trump-administrations-decisive-actions-to-combat-the-coronavirus/

   1. Beukman

    @Robot Ritter
    Na dat inreisverbod heeft Donald nog 40.000 Chinezen toegelaten.
    Nadat WHO wereldkundig had gemaakt dat corona een pandemische dreiging was, deed Donald eerst een tijdje niks. Pas daarna stelde hij voor de Bühne een sluiting voor het luchtruim met China in. Een sluiting dus met 40.000 gaten.
    Joe Biden waarschuwde in januari al:

    <b<The Trump administration's shortsighted politics have left us unprepared for a pandemic.

    Hierna riep Joe op om Americaanse deskundigen “on the ground” naar China te sturen. Hoe reageerde Donald op 10 februari?

    China has been working very hard to contain the Coronavirus. The United States greatly appreciates their efforts and transparency. It will all work out well. In particular, on behalf of the American People, I want to thank President Xi!

    Hierna zou Donald de Chinezen nog 15 keer prijzen, voordat hij recent zijn revisionistische campagne in gang zette om te voorkomen dat zijn eigen falen in de geschiedenisboekjes van zijn land terecht zou komen..

    Wat vindt de egomane koeklul Donald van zichzelf?

    “I like this stuff. I really get it,” Trump said after touring the Centers for Disease Cont.rol and Prevention in early March. “People are surprised that I understand it. Every one of these doctors said, ‘How do you know so much about this?’ Maybe I have a natural ability. Maybe I should have done that instead of running for President.” 

    Hoe vat Donald de staatsinrichting van de VS samen, waarmee hij tevens in 1 zin zijn eigen onbenul samenvat?

    When somebody is the president of the United States, the authority is total. And that’s the way it’s got to be. It’s total.

    1. B. Pascal

     Biden heeft nu de handen vol met ”tieten” van 15 jaar geleden. Die is nu niet serieus te nemen. Biden is nog erger of gelijk aan Trump.

     Biden of Trump hadden in deze situatie met deze slechte informatie het beiden fout gedaan. China is degene die hier volle blaam treft. China blijft vasthouden aan leugens. De WHO mag China niet meer in, waarom? Zou, het geen massa sterfte zijn op het achterland?

     1. Beukman

      @Blaise
      Biden had het beslist beter gedaan dan Donald. Donalds grootste zwakte is dat hij zichzelf beschouwt als DE specialist op coronagebied. Een paar weken terug beweerde hij zelfs dat hij de eerste Americaan was geweest die had “gevoeld” dat dit een pandemie van epische proporties zou worden, “a pandemic long before it was called a pandemic”.

      Een van de gevolgen van Donald verblindende eigenliefde is dat hij pas veel te laat heeft ingegrepen. Dat gebeurde op een moment dat Biden hem al had gewaarschuwd – voorbeelden gegeven.

      China is bepaald niet brandschoon en best mogelijk dat ook de WHO fouten heeft gemaakt. Het is echter ziek om midden tijdens deze crisis de blame game te beginnen. Dat is zoiets las Brandweermannen TIJDENS het blussen van een brand beschuldigen van incompetentie. Wacht daar even af tot na de brand.

      Donalds blame games zijn een opzichtige poging om zijn eigen falen te verhullen. Dit gaat op het moment zelfs zo ver dat we rustig kunnen spreken van een poging tot revisionisme van de president.

     2. B. Pascal

      Biden grootste zwakte is dat hij zichzelf beschouwt als DE oplossing op Trump.

     3. Willem Bever

      Idd B zo waar 🙂

     4. Beukman

      @Blaise
      Dat is hij ook.

    2. Alfred Bentinck

     Het heeft weinig zin om het inhoudelijk debat met Ritter te zoeken, Beukman. De autist herhaalt stomweg de berichten die al eerder volledig onderuit gehaald zijn. Het is zelfs de vraag of hij de reacties leest.
     Ik kan me voorstellen dat je het gevoel hebt met een robot in gesprek te zijn.

     1. Maks

      Alfred Vuk Bentinck?

     2. Beukman

      Misschien is het meer dan een gevoel, @Alfred. Technisch is het inmiddels mogelijk om het plaatsen van reacties zoals door Robot Ritter gedaan volledig te automatiseren.
      Er moet nog wel wat worden gefinetuned, want een enkele keer komen zijn reacties onder een verkeerde topic te staan.

     3. Willem Bever

      ja hummeltje dat is het makkelijke aan de waarheid….die blijft hetzelfde

     4. Seneca

      @laml*l bentink
      jijzelf bent beukman. dus ben je nu met jezelf aan het praten? meelijwekkend zulk gedrag!

     5. Mario44

      schaamteloos varken

    3. Ritter

     @Beukman

     Even de feiten op een rijtje.

     Toen Trump een inreisverbod instelde voor China vonden Biden en de Democraten een inreisverbod onnodig. Ook de media vonden een inreisverbod onnodig.

     Hetzelfde gebeurde toen Trump een inreisverbod instelde voor Iran en Europa.

     Trump werd door Biden en de media uitgemaakt voor een “vreemdelingen hater” en dat soort dingen.

     Door het inreisverbod heeft Trump veel besmettingen voorkomen.

     Toen de omvang van het virus duidelijk werd heeft Trump krachtige maatregelen genomen zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven.
     ==========
     Hieronder de maatregelen die Trump heeft genomen.

     TIJDLIJN: de beslissende acties van de Trump-administratie om het coronavirus te bestrijden

     h**ps://www.donaldjtrump.com/media/timeline-the-trump-administrations-decisive-actions-to-combat-the-coronavirus/

    4. Rosasolis

     Beukman. In Amerika is het de regering die beslist welke maatregelingen die de president zou willen, wel of niet te accepteren. Als de regeringsmeerderheid,
     (democraten) een eis van Trump niet willen accepteren gaat het niet door.
     Hoewel onze Europese coalitie regering systeem veel sterker en veel democratischer is dan het twee-partij systeem van Amerika, wil ik hier duidelijk een onrecht duidelijk doorgeven:
     “When somebody is de pres. van de V.S., etc”. Nee Trump. Het is de regering, die JOU in toom houdt. Het staat nergens in de grondwet van de USA dat een president zomaar zijn eigen beleid kan voortzetten, zonder goedkeuring van zijn regering. En nu heeft Trump zeer weinig steun van het Congres ( tweede kamer) van Amerika die nu de meerderheid hebben.

   2. LifeBuddy

    Ritter,” Al in januari heeft Trump een inreisverbod ingesteld voor China.”
    En wie heeft er toen nog 6 weken op en neer naar NY gevlogen,? Juist, de KLM in opdracht van de ultra slinkse. Daar hoor je de npo niet over.

  3. Ritter

   @Beukman

   Dr. Deborah Birx, responscoördinator van de White House Coronavirus Task Force, zei dinsdag dat de VS traag reageerde op de Wuhan-coronaviruspandemie vanwege door China gerapporteerde onjuiste gegevens.

   ‘Toen je oorspronkelijk naar de Chinese gegevens keek’, met 50.000 geïnfecteerden in een gebied van China met 80 miljoen mensen, ‘begin je dit meer als SARS te beschouwen dan als een wereldwijde pandemie’, zei Birx op een persconferentie.

   ‘De medische gemeenschap interpreteerde de Chinese gegevens als, dit was ernstig, maar kleiner dan iedereen had verwacht’, vervolgde Birx. “Omdat we waarschijnlijk … een aanzienlijk deel van de gegevens misten, nu we zien wat er met Italië is gebeurd en we zien wat er met Spanje is gebeurd.”

   h**ps://www.nationalreview.com/news/dr-birx-claims-u-s-was-slow-to-respond-to-coronavirus-outbreak-because-china-withheld-a-significant-amount-of-data/

  4. Ritter

   @Beukman

   Toen Trump een inreisverbod in januari instelde voor China werd hij door Biden uitgemaakt voor “racist” en dat soort dingen.

   Want Biden vond een inreisverbod niet nodig.

   Kortom, als Biden President was er geen inreisverbod gekomen en was er nog meer besmetting uit China geweest.

   Pelosi promootte zelfs Chinatown-toerisme terwijl Trump het reisverbod in China uitvaardigde

   Huisspreker Nancy Pelosi (D) promootte het toerisme naar San Franciso, Chinatown in Californië, en ging door met wetgeving om te voorkomen dat presidenten reisverboden uitvaardigden, terwijl president Trump een reisverbod uit China implementeerde om de verspreiding van het Chinese coronavirus te stoppen.

   Op zondag bekritiseerde Pelosi het reisverbod van Trump omdat het niet expansief genoeg was om het reizen vanuit China te stoppen midden in de coronaviruscrisis, en vertelde CNN “tienduizenden mensen waren nog steeds toegestaan ​​uit China. Dus het was niet zoals het wordt beschreven als dit geweldige moment. ”

   Terwijl Trump het reisverbod implementeerde, promootte Pelosi het toerisme naar Chinatown in San Francisco en werkte hij samen met House Democrats om te proberen het vermogen van Trump om reisverboden uit te voeren, te blokkeren.

   Op 24 februari sprak Pelosi met lokale media in Chinatown om toeristen en Californiërs aan te sporen de buurt te blijven bezoeken:

   “We moeten naar Chinatown komen. Onze stad heeft voorzorgsmaatregelen genomen. We weten dat er bezorgdheid bestaat over toerisme, reizen over de hele wereld, maar we denken dat het heel veilig is om in Chinatown te zijn en hopen dat anderen komen. Het is hier heerlijk. Het eten is heerlijk, de winkels bloeien, de parade was geweldig. Wandeltochten blijven doorgaan. Kom alsjeblieft op bezoek en geniet van Chinatown.”

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=YZBFUA0JjFk&feature=emb_title

   1. Beukman

    @Ritter
    De bewering dat Joe de travel ban “racist” noemde, is ook al een verzinsel van de president. Dit is wat Biden werkelijk zei:

    Americans need to have a president who they can trust what he says about it, that he is going to act rationally about it. This is no time for Donald Trump’s record of hysteria and xenophobia – hysterical xenophobia – and fearmongering to lead the way instead of science.

    Die opmerking sloeg helemaal niet over het Chinese reisverbod.

    Wat Pelosi in Chinatown betreft: dat verhaal wordt sterk gerelativeerd in de link die ik al gaf maar waarop je uiteraard nooit ingaat:

    As for the coronavirus, Pelosi didn’t deny its existence — contrary to Trump’s remarks — while visiting Chinatown. She struck a middle ground. “Prevention, prevention, prevention. We want people to be concerned and vigilant,” she said. “However, we don’t want them to be afraid.”

    Overigens was er toen nog helemaal geen lock down in SF. Niemand vond het op dat moment vreemd wat Pelosi deed. Ook Donald niet.

    Maar als Donald werkelijk zo bang was dat Chinezen het virus de VS binnen zouden brengen, waarom liet hij er na de travel ban dan nog 40.000 toe?

    1. Ritter

     @Beukman

     Fauci: Chinese “verkeerde informatie” vertraagde Amerikaanse reactie op coronavirus

     Dr. Anthony Fauci, de beste expert op het gebied van infectieziekten van de taskforce coronavirus van het Witte Huis, verscheen zondagavond op MSNBC om te spreken over de conclusie van de regering dat coronavirus een bedreiging was en hoe Chinese “verkeerde informatie” over de vraag of het virus zich van persoon tot persoon zou kunnen verspreiden -persoon stelde de reactie van de VS uit.

     Fauci zei dat hij besloot dat het een gevaar voor Amerika was nadat “het duidelijk was dat een deel van de verkeerde informatie die we aanvankelijk uit China kregen – hun eerste gevallen werden eind december gemeld … Ze zeiden dat het ongeveer 24 gevallen waren in deze ‘natte markt’ waar deze exotische dieren worden verkocht. ”

     h**ps://www.realclearpolitics.com/video/2020/04/13/fauci_chinese_misinformation_delayed_us_response_to_coronavirus.html

    2. Ritter

     @Beukman

     Even de feiten op een rijtje.

     Toen Trump een inreisverbod instelde voor China vonden Biden en de Democraten een inreisverbod onnodig. Ook de media vonden een inreisverbod onnodig.

     Hetzelfde gebeurde toen Trump een inreisverbod instelde voor Iran en Europa.

     Trump werd door Biden en de media uitgemaakt voor een “vreemdelingen hater” en dat soort dingen.

     Door het inreisverbod heeft Trump veel besmettingen voorkomen.

     Toen de omvang van het virus duidelijk werd heeft Trump krachtige maatregelen genomen zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven.
     ==========
     Hieronder de maatregelen die Trump heeft genomen.

     TIJDLIJN: de beslissende acties van de Trump-administratie om het coronavirus te bestrijden

     h**ps://www.donaldjtrump.com/media/timeline-the-trump-administrations-decisive-actions-to-combat-the-coronavirus/

  5. Alfred Bentinck

   De vraag of het virus uit China kwam of niet is net zo relevant als het feit dat de Spaanse griep uit de V.S. kwam.
   Dit soort dingen gebeuren als we dieren op een verkeerde manier houden of eten. Dit virus had net zo makkelijk in een varkensstal in Brabant kunnen ontstaan.

   Ernstiger is dat Trump c.s. proberen blame-politiek te maken van deze betrekkelijk irrelevante schuldvraag. In het geval van Trump is het motief duidelijk: hij maakte een totale bende van de aanpak met als gevolg dat er in de V.S. meer dodelijke slachtoffers zijn dan in welk land dan ook. Hij is dus panisch op zoek naar een zondebok.

   Zonder gevaar is deze blame-politiek niet. Het kan een nieuwe Koude Oorlog doen ontstaan en een gemeenschappelijke globale aanpak, met name in het ontwikkelen van een vaccin belemmeren.

   ht*ps://www.politico.com/news/2020/05/03/coronavirus-vaccine-trump-world-brawl-230142

   1. Maks

    Alfred Anus Bentinck?

   2. Rammstein

    Het gaat niet om de schuldvraag (alhoewel die wel degelijk belangrijk is). Het gaat er vooral ook om hoe China met de wetenschap van een op handen zijnde pandemie acteerde: ze hebben de hele uitbraak in de doofpot gestopt, de WHO nooit geïnformeerd en enorme hoeveelheden medische goederen gekocht.

    Dat is een in alle opzichten smerige, zieke en moreel zeer kwalijke houding. China zou gestraft moeten worden gedwongen met een totale, wereldwijde boycot.

    1. Maks

     Alfred Fallus Bentinck, mede mogelijk gemaakt door de welwillende hypocriete ondersteuning van Rammstein!

     1. weer woord

      Rammstein is tenminste vol nuttige informatie.

      Alfred is de boom die ergens op de aardbol hard werkt voor zijn zuurstof een veronschuldiging schuldig omdat hij alleen maar achterlijkheid brengt.

   3. Ritter

    @Alfred Bentinck

    Even de feiten op een rijtje.

    De VS staat op de tiende plaats op de lijst wat het aantal corona doden betreft.

    Coronavirus (COVID-19) sterfgevallen wereldwijd per miljoen inwoners per 4 mei 2020, per land

    Belgium 7,844 11.42 686.74
    Spain 25,264 46.72 540.71
    Italy 28,884 60.43 477.96
    United Kingdom 28,446 66.49 427.83
    France 24,864 66.99 371.18
    Netherlands 5,056 17.23 293.42
    Ireland 1,303 4.85 268.47
    Sweden 2,679 10.18 263.08
    Switzerland 1,762 8.52 206.89
    United States 67,580 327.17 206.56
    Canada 3,795 37.06 102.4
    Portugal 1,043 10.28 101.44
    Ecuador 1,564 17.08 91.55

    h**ps://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

    1. Alfred Bentinck

     De vergelijking van dichtbevolkte landen als België en Nederland met een uitgestrekt land als de V.S. is absurd. Als je vergelijking zou maken met dichtbevolkte gebieden in de V.S. waar het virus is uitgebroken, New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, zie je hoe dramatisch het beeld in de V.S. feitelijk is. Daar komt bij dat men in Europa het virus redelijk heeft weten in te dammen terwijl die in de V.S. in veel staten nog in het begin van de uitbraak staat.

     1. Beukman

      @Alfred
      En nog iets: ieder land hanteert zijn eigen systeem om doden te tellen.
      België bijvoorbeeld, het land met percentueel een van de hoogste aantallen dodelijke slachtoffers, heeft die positie te danken aan het feit dat het ook de doden in verzorgingstehuizen meetelt van wie alleen maar wordt vermoed dat ze aan corona zijn overleden. En zo heeft ieder land wel wat. Een zinnige vergelijking is onmogelijk.

     2. Ritter

      @Alfred Bentinck

      Misschien moeilijk te begrijpen voor u maar waar het om draait zijn de relatieve cijfers.

      Je moet kijken naar het aantal bewoners per land. In dit geval word “per miljoen inwoners” genomen.

      De VS staat dus op de tiende plaats. Europese landen staan hoger op de lijst.

      Overigens zijn de voorspellingen over het aantal doden in de VS niet uitgekomen door de krachtige maatregelen die Trump heeft genomen.

      En ook in de VS daalt het aantal doden door het virus.

     3. Ritter

      Beukman

      In de VS word nu heel veel getest.

      Daarbij is het aantal dode in de VS ten gevolge van Corona zoveel afgenomen dat b.v NewYork ventilatoren over heeft en ze weggeeft aan andere staten en zelfs aan het buitenland.

      Door het krachtig optreden van Trump worden er nu een overschot aan ventilatoren geproduceerd dat die aan het buitenland kunnen worden geleverd.

     4. Rammstein

      “…. terwijl die in de V.S. in veel staten nog in het begin van de uitbraak staat.”

      Dit gelul herhaalt Bentinck nu al vijf weken. Je kunt niet een maand + een week lang ‘in het begin van een uitbraak staan’. Waarschijnlijk ziet hij de domheid van zijn eigen opmerking niet in. Daar hebben alle kruger-dunning patienten last van.

     5. Alfred Bentinck

      Je hebt gelijk, R*mmstein dat de uitbraak niet in de beginfase is in de staten die ik noemde. Wel is dat het geval in de staten die met vertraging zijn besmet. Dat had ik genuanceerder moeten aangeven.
      Spannend is hoe de slachtofferaantallen gaan reageren op de, ook door Trump aangemoedigde, versnelde opheffing van de lockdown in een aantal staten.

     6. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

     7. Beukman

      Ach ja, dat ventilatorverhaal. Ook dat zit iets anders:

      New York state paid $69 million for ventilators to an engineer with no background in medical supplies after he tweeted at President Donald Trump and the White House coronavirus task force recommended him as a vendor, BuzzFeed News reported. The ventilators reportedly never arrived.

      businessinsider.nl/new-york-paid-69-million-ventilators-engineer-tweeted-trump-2020-4?international=true&r=US

      Getest wordt er inderdaad volop nu in de VS, al kon Donald ook hier niet nalaten om te liegen toen hij zei dat dit “far more than any other country” was. In Italië bijvoorbeeld ligt het percentage hoger.

     8. B. Pascal

      doden tellen in china :

      1, 1, 1, 1 …. ik zei toch wwwhhhhooo eins!

    2. Ritter

     @Beukman.

     Even de feiten op een rijtje.
     =========

     Het tekort aan ventilatoren waarvoor we allemaal ernstig werden gewaarschuwd, is niet uitgekomen.

     In maart was een van de meest gevreesde aspecten van de pandemie het algemeen gemelde komende tekort aan ventilatoren. Een goed gepubliceerde schatting, herhaald door de New York Times, de New Yorker en CNN, was dat de Verenigde Staten ongeveer een miljoen ventilatoren nodig zouden hebben, of meer dan vijf keer zoveel als wij. Slok. Ventilatoren zijn duur, het zijn complexe machines en ze kunnen niet van de ene op de andere dag worden gebruikt.

     In de staat dat (vanaf vandaag) een derde van de door het land bevestigde COVID-19-gevallen is, luidde de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, herhaaldelijk het alarm voor ventilatoren. Op 27 maart erkende hij: “Ik heb geen kristallen bol”, maar zei dat zijn staat dringend 30.000 ventilatoren nodig had, misschien 40.000, maar slechts 12.000.

     Toen president Trump opmerkte dat de staat van Cuomo duizenden ongebruikte ventilatoren had die hij nog niet eens had geplaatst, gaf Cuomo toe dat dit waar was, maar hij zei dat hij nog meer nodig had: ‘Ja, ze zitten in een voorraad omdat dat is waar ze zouden moeten zijn omdat we ze nog niet nodig hebben. We hebben ze nodig voor de top, ‘zei Cuomo destijds. Op 2 april voorspelde Cuomo dat de staat binnen zes dagen zonder ventilatoren zou komen ‘met het huidige verbrandingspercentage’. Maar op 6 april merkte Cuomo op: “We zijn ok, en we hebben er een paar in reserve.”

     Nu lijkt New York de top te zijn gepasseerd. Sterfgevallen, een achterblijvende indicator, bereikte op 9 april 799 en bereikte op 16 april 606, het laagste cijfer sinds 6 april.

     Het aantal ziekenhuisopnames neemt ook af en op 16 april bereikte het ook het laagste niveau sinds 6 april.

     Cuomo heeft tegenwoordig zoveel ventilatoren hij geeft ze weg: op 15 april stuurde hij 100 van hen naar Michigan en 50 naar Maryland. Op 16 april kondigde hij aan dat hij 100 naar New Jersey zou sturen.

     h**ps://www.nationalreview.com/2020/04/coronavirus-crisis-ventilator-shortages-have-not-come-to-pass/

   4. Kretoloog

    “Dit virus had net zo makkelijk in een varkensstal in Brabant kunnen ontstaan”.

    Als je zo’n zin uit je toetsenbord weet te krijgen, ben je echt te dom om te poepen.

  6. Cycle25

   ht*ps://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspension-entry-immigrants-nonimmigrants-persons-pose-risk-transmitting-2019-novel-coronavirus/

   Vliegbeperkingen, maar morgen staat je 40.000 er weer..

  7. Seneca

   @beuk
   natuurlijk je hebt gelijk! altijd volgens jezelf heb jij gelijk, jij bent nog beter dan de paus, die is ook onfeilbaar. wanneer lazerstraal je op van dit blog?

 10. Ritter

  Uitgelekt westers informatiedossier laat zien hoe China de wereld heeft misleid over coronavirus

  Een onderzoeksdossier dat is opgesteld door de zogenaamde “Five Eyes” -alliantie, stelt dat China opzettelijk bewijs van de coronavirusuitbraak heeft verborgen of vernietigd, waardoor tienduizenden levens over de hele wereld verloren zijn gegaan.

  Het document van vijftien pagina’s van de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, werd verkregen door de Australische krant Daily Telegraph en stelt dat de geheimhouding van China neerkwam op een “aanval op internationale transparantie”.

  Het dossier heeft betrekking op thema’s die zijn besproken in mediaberichten over het uitbreken van het virus, waaronder de eerste ontkenning dat het virus tussen mensen kan worden overgedragen, het zwijgen of “verdwijnen” van artsen die probeerden te spreken, de vernietiging van bewijsmateriaal in laboratoria en weigering om levende monsters te verstrekken aan internationale wetenschappers die aan een vaccin werken.

  In het dossier wordt met name vermeld dat China vanaf 31 december begon met het censureren van nieuws over het virus op zoekmachines, waarbij termen als “SARS-variatie,” Wuhan Seafood-markt “en” Wuhan onbekende longontsteking “werden verwijderd.

  Drie dagen later, op 3 januari, beval de Chinese National Health Commission de virusmonsters te verplaatsen naar de aangewezen testfaciliteiten of te vernietigen, terwijl tegelijkertijd een ‘niet-openbaarmakingsbevel’ met betrekking tot de ziekte werd gehandhaafd.

  Misschien wel het meest verontrustende is dat in het dossier staat dat de Chinese autoriteiten ontkenden dat het virus tot 20 januari tussen mensen kon worden verspreid, ‘ondanks bewijs van overdracht van mens op mens vanaf begin december’.

  Het dossier is evenzeer spaarzaam over de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarin staat dat het de Chinese lijn over de overdracht van mens op mens aanbracht ondanks het feit dat “ambtenaren in Taiwan al op 31 december bezorgdheid uitten, evenals deskundigen in Hong Kong op 4 januari.

  h**ps://www.foxnews.com/world/new-dossier-condemns-china-for-destroying-evidence-of-covid-19-outbreak

 11. Peetjoh

  Nou 1 oplossing nog maar dan. Muur afbouwen Chinezen d’r achter en vol storten met beton. Das de humaanste manier om de andere 5,5 miljard mensen te redden.

 12. Ritter

  ‘Niet nuttig’: Dr. Fauci roept de media op om te stoppen om hem tegen Trump op te zetten.

  Dr.Anthony Fauci bekritiseerde de media voor een verhaal dat hij met president Trump ruzie zou hebben.

  “Ik zou willen dat dat zou stoppen, omdat we hier een veel groter probleem hebben dan te proberen verschillen aan te wijzen”, vertelde Fauci dinsdag aan WMAL’s Mornings on the Mall. “Echt, fundamenteel in de kern, als je naar dingen kijkt, zijn er geen verschillen.”

  Fauci, ’s lands toonaangevende expert op het gebied van infectieziekten en lid van de coronavirus-task force van het Witte Huis, prees Trump ook voor het feit dat hij de adviezen van de task force heeft opgenomen in het opstellen van de reactie van de administratie.

  ‘De president heeft geluisterd naar wat ik heb gezegd en naar wat de andere mensen van de taskforce hebben gezegd. Als ik aanbevelingen heb gedaan die hij heeft opgevolgd, heeft hij me nooit tegengewerkt of onderdrukt.

  Het idee om de een tegen de ander op te zetten is gewoon niet nuttig, ‘verklaarde Fauci. “Ik wou dat dat ophield en we kijken vooruit naar de uitdaging die we moeten aangaan om dit te overwinnen.”

  h**ps://www.nationalreview.com/news/not-helpful-fauci-calls-out-media-for-pitting-him-against-trump/

  1. B. Pascal

   H*tler zei in 1945 : de westerse democratieën zijn decadent.
   Nu probeert Links het spelletje van H*tler zelf.

 13. Rosasolis

  Omdat het Trump niet gelukt is om grote deals en afspraken met China te krijgen, wil
  hij zijn wraak tegen deze enorme land uitspreken. Terwijl Trump voor wekenlang het corona probleem in Amerika negeerde, en geen landelijke beleid uitvoerde, is hij
  blijkbaar eindelijk wakker geschud, en eindelijk bewust om hoe erg de corona crisis
  in Amerika is geworden…namelijk de ergste in de hele wereld. Dus zoals het ALTIJD met Trump gaat, geeft hij anderen de schuld.
  Merkwaardig is het dat Trump de democratisch partij leider J. Biden “Sleepy Joe” noemt,
  terwijl hij sinds de hevige corona uitbreek helemaal geen enkele nationale plan heeft gehad voor het bestreden van het virus, en terwijl Amerika nu het zwaarst getroffen land in de hele wereld is geworden…is Trage Trump blijkbaar nog steeds niet ontwaakt.

 14. Peet64

  Het meest tragische is nog wel dat in het begin Nederland enorm veel hulpgoederen naar China stuurde om de pandemie te bestrijden (want China had die zogezegd niet), terwijl wij nu bijna alle benodigdheden uit China inkopen, die maar al te goed weten hoe je ze produceert.

 15. Martt

  Overigens… die hele non-discussie over Trump.
  Misschien en is me iets ontgaan hoor maar ziet er nu helemaal niemand dat er in Nederland meer doden zijn gevallen tot nu dan in de VS? Kleine toelicting: hier 17 miljoen inwoners in de VS 340 miljoen. Dat is 20x zoveel dacht ik. 20 x 5000 doden hier is volgens mij 100.000. Daar is de VS nog niet he zooitje simpelen… vanaf nu maar die kut Rutte dissen ??

 16. Renef

  Oké,…..harde bewijzen dat China achter de uitbraak zit? Dan heeft China op dit moment al miljoenen doden op hun geweten. En wat nu dan?
  Laat de wereld het alleen bij boycotten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.