DSC 0385 1024x682

Kamervoorzitter Arib over 50Plus en DENK: 'Dit is toch triest? Hier zit de kiezer niet op te wachten in deze crisistijd'

Geen categoriemei 04 2020, 9:00
Gisteren mocht Kamervoorzitter Khadija Arib aansluiten bij het programma Op1, waar ze vertelde dat het enorm sneu was om te zien dat partijen uitgerekend in deze tijd een moddergevecht beginnen. Dit vindt ze vooral triest voor de kiezer, die namelijk baat heeft bij een partij die normaal blijft functioneren in deze crisistijd.
Arib betreurt het dus in feite dat de Tweede Kamer zo enorm versnippert, bij DENK wordt het een ramp om die drie heethoofden naast elkaar te gaan zetten in de Tweede Kamer. Gisteren werd ook bekend gemaakt dat Henk Krol 50Plus verlaat en voor zijn eigen successen gaat. Dit zorgt uiteraard voor veel versnippering in de Tweede Kamer.
https://twitter.com/op1npo/status/1257047361920151567?ref_src=twsrc%5Etfw
Ondertussen moet Arib ook helemaal niks hebben van de videovergaderingen van de Tweede Kamer. Kamerleden zitten in hun pyjama of met hun kind op schoot, waardoor het lijkt alsof de vergaderingen helemaal niet serieus worden genomen. Ondertussen zijn de vergaderingen niet zichtbaar voor de kiezer en dat is nu juist problematisch.
Men wil namelijk graag zien wat volksvertegenwoordigers doen op dit moment, hier kan men kracht uit putten. Nu lijkt het net of de politiek op 'vakantie' is.
https://twitter.com/op1npo/status/1257059180571176962?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is inderdaad opmerkelijk dat de politiek nog zo lang 'digitaal' doorgaat, en vooral dat dit gepaard gaat met zo weinig transparantie. De kiezer krijgt inderdaad nauwelijks iets mee, en dat is kwalijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten