BREKEND: ‘Chaos binnen 50Plus compleet! Ook de gewraakte voorzitter Geert Dales stapt PER DIRECT op!’

De soap binnen 50Plus blijft voortduren. De gewraakte voorzitter Geert Dales treedt per direct af. Eigenlijk zou Dales aanblijven tot 1 augustus wanneer er een nieuw bestuur gevormd zou zijn, maar toch heeft hij besloten om de partij nu al de rug toe te keren.

Een maand geleden kondigde Dales zijn naderende vertrek al aan. Hoogopgelopen machtsspelletjes binnen de partij brachten 50Plus in een diepe crisis. De populaire partijleider Henk Krol stapte na al het gesteggel binnen de partij al eerder op en begon samen met zijn partijgenoot Femke Merel van Kooten een nieuwe partij: De Partij voor de Toekomst.

Volgens de berichten stapt Dales nu op omdat de ‘nieuwe machthebbers’ binnen 50Plus niet meer op één lijn lagen met elkaar. Of Dales nu een overstap overweegt naar de nieuwe partij van Krol, De Partij voor de Toekomst, is nog niet duidelijk, maar zeker ook niet uitgesloten. Bekend is dat Dales en Krol het onderling goed konden vinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Pijnstiller

  Volgens mij is Dales gewoon deel van de oorzaak in de hele soap. 50+ dooft uit als een nachtkaars. Ooit met goede intenties gestart om burgers boven de 50 te behoeden voor de negatieve invloed van de individualistische millenials. Eigenlijk typerend voor de hele situatie in NL, langs elkaar heen leven niet in staat om de werkelijke problemen te herkennen, laat staan het hoofd te bieden

  1. Politiek Profeet

   Teveel graaiers die in de honingpot zaten, een vet salaris en onkosten….over de ruggen van de oudjes…

   1. Weerwoord

    … die inderdaad extra vatbaar zijn.

 2. henk43

  Wie de geschiedenis van Jan Nagel ,de oprichter en toekomstig voorzitter,kent kan weten dat 50+nooit een reden van bestaan gehad heeft. De man heeft al zo veel partijen opgericht en ten grave gedragen.

 3. Kretoloog

  Binnen 50+ was en is een politieke richtingenstrijd gaande. Een klassieke, namelijk tussen links en rechts. Voorzitter Geert Dales, afkomstig van de VVD, wilde naar rechts. Maar de Kamerfractie, onder aanvoering van Corrie van Brenk en afkomstig van de PvdA, wilde juist naar links. De bom is nu gebarsten en de linkervleugel heeft gewonnen. Getuige de terugkeer van Jan Nagel (ook PvdA) als interim-voorzitter.

  En Henk Krol? Dat is een opportunist pur sang, die met alle winden meewaait. Als oud-VVDer is Krol goede maatjes met Dales. Maar sinds hij 1 fractie vormt met Femke Merel stemt hij met alle linkse moties mee! Ach, het boeit hem allemaal niet. Zolang hij maar in de schijnwerpers van de camera’s mag blijven staan. Want mediageniek is Henk wel, die narcistische ijdeltuit!

 4. feitelijk

  Met geert als vriend heb je geen gebrek aan vijanden

  1. Weerwoord

   Geldt trouwens tegenwoordig ook voor Rob.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.