Screenshot 2020 03 10 at 114316

'Cadeautje' van Rutte: 'Twee personen mogen voortaan binnen 1,5 meter aan tafeltje zitten'

Geen categoriemei 23 2020, 15:00
Wanneer de horeca op 1 juni weer de tap mag opendraaien, mogen er maar liefst twee personen binnen 1,5 meter van elkaar aan een tafeltje zitten. De maatregel geldt ook voor twee personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Het kabinet ziet het vast als een 'cadeautje' omdat er eerst nog vanuit werd gegaan dat iedereen 1.5 meter afstand van elkaar moest houden.
Maar een écht cadeautje is dit natuurlijk niet. Eerder had de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het allemaal juist nog iets gunstiger ingeschat. Die gingen er -met alle dank aan de continue onduidelijkheid van Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel- vanuit dat er vier mensen binnen 1,5 meter van elkaar zouden mogen zitten. Dat feest gaat nu voorlopig dus niet door.
RTL Nieuws schrijft dat het kabinet in eerste instantie eigenlijk wilde dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar zou houden in de horeca. Die maatregel zou dan ook voor gezinnen moeten gelden.
Na een intensieve lobby van KHN is het nu dus toch mogelijk geworden dat je tenminste met één vriend of vriendin op een terrasje kunt genieten van het Hollandse zomerweer de gastronomie. Maar voor een drankje met je hele vriendengroep blijft gelden: Alles op 1.5 meter afstand. Het wordt er dus allemaal niet gezelliger op.
De optimistische ondertoon van Mark Rutte en Hugo de Jonge klonk misschien hoopvol op televisie, maar in de praktijk blijken er toch allemaal 'mitsen' en 'maren' aan te kleven. Alsof je een blik met zoute haring opentrekt, maar het blijken zure rolmopsen te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten