Chinees onderzoek toont aan: coronavirus komt niet van dierenmarkt in Wuhan!

De wereld is weer een stukje dichter bij het ontrafelen van het mysterie rondom de oorsprong van het coronavirus. Chinese wetenschappers hebben de dierenmarkt in Wuhan uitgesloten, doordat zij bewijs hebben kunnen leveren van een veel eerdere besmette patiënt die nooit op die markt is geweest. Dan rest natuurlijk de vraag: waar komt het dan wél vandaan?
In het wetenschappelijke tijdschrift Nature hebben de Chinezen het onderzoek gepubliceerd. Zij blijven bij de hypothese dat het virus van dier op mens over is gegaan. De voedselmarkt in Wuhan zou alleen een ‘superverspreider’ zijn geweest. En van de groep mensen die voor het eerst besmet zijn geraakt (en in een vroeg stadium werden herkend en gedocumenteerd), blijkt dat één van die patiënten helemaal nooit ook maar in de buurt van die voedselmarkt is geweest!

Nou, toch maar weer een kijkje nemen bij China’s enige (erkende) zwaarbeveiligde virologie laboratorium, dat er dicht in de buurt ligt? Want als het niet die markt is geweest en niemand verder dat lab überhaupt mag onderzoeken… Het is en blijft verdacht!

Amerikaanse inlichtingendiensten beweren dat het virus in elk geval niet door mensen is gemaakt of genetisch is gemodificeerd. Al vraag ik mij af hoe ze dat zo zeker kunnen weten en of dat überhaupt uitmaakt. Misschien lijkt het virus heel normaal en natuurlijk te zijn ontwikkeld? Kan ook in een lab gebeuren en kan nog steeds zijn ‘ontsnapt’!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Neutral

  /me mompelt iets over een WC reiniger.

 2. Lugor

  Wouter Wauwelt:
  Amerikaanse inlichtingendiensten beweren dat het virus in elk geval niet door mensen is gemaakt of genetisch is gemodificeerd.
  Al vraag ik mij af hoe ze dat zo zeker kunnen weten en of dat überhaupt uitmaakt.
  Misschien lijkt het virus heel normaal en natuurlijk te zijn ontwikkeld?
  Kan ook in een lab gebeuren en kan nog steeds zijn ‘ontsnapt’!
  .
  Er zijn mensen die ontkennen wat ze niet (willen) snappen.
  Zo blijft je raamwerk wel lekker klein en overzichtelijk.
  Of het verstandig is???

  1. CLoVis

   Het bewijs:
   er bestaan wèl domme vragen…

 3. JochemX

  Voor de bestrijding heb je overduidelijk niet zo veel aan virologen, maar ze kunnen wel bepalen of een virus “natuurlijk” is of gemuteerd. Vanaf uur nul is de CCP aan het draaien en liegen.

 4. Ritter

  Dus Trump blijkt weer gelijk te krijgen.

  1. LifeBuddy

   Trump had Zeker gelijk. Trump had het over bloedtransfusie met afweerstoffen om die bij Covid 10-20 patienten te injecteren. Maar de cnn heeft heel dat verhaal verdraaid. Op verschillende plaatsen waaronder in nederland is dat gebeurd en zijn die patienten snel hersteld.

 5. Adriaen van Bergen

  Zowel de Chinezen als de Amerikanen vertellen je alleen maar wat hun eigen agenda toelaat.

 6. Vit

  “Nou, toch maar weer een kijkje nemen bij China’s enige (erkende) zwaarbeveiligde virologie laboratorium, dat er dicht in de buurt ligt? Want als het niet die markt is geweest en niemand verder dat lab überhaupt mag onderzoeken… Het is en blijft verdacht!”

  Wij van WC eend verklaren dat…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.