Column Jan Roos: Doodsbedreigingen voor mijn familie na grapje over NikkieTutorials? Ziekelijke dictatuur!

De zonen, dochter en moeder van Jan Roos zijn bedreigd nadat de opiniemaker een grapje maakte over de transgender-YouTuber NikkieTutorials. Hij noemde haar “Nikkie, voorheen met pikkie”. “Niet mijn sterkste en wat makkelijk,” geeft Jan toe. Maar de haat die hij en z’n familie daarna over hem heen kregen, laat hem niet los: “Een kolkende draaiing richting het putje van censuur.”

Ik word nazi, fascist, extreemrecht, radicaalrechts, islamofoob, homofoob, transfoob, seksist, vrouwonvriendelijk en racist genoemd. Niet af en toe, maar steevast. Het vreemde is dat ik het allemaal juist niet ben. Ik heb namelijk een hekel aan mensen die dat wel zijn. Maar waarom word ik dat dan toch steeds genoemd? Het antwoord is heel simpel. Ik mag niet meer meedoen, omdat ik zo betiteld word. Hetzelfde geldt voor politici als Wilders of Baudet. Je geeft ze een akelig stempel en klaar ben je. Buitenspel en fout. Het vreemde is dat mensen die die stickers plakken zelf heel snel beledigd zijn en in een sneu slachtofferschap duiken, terwijl zij juist zelf mensen daarmee proberen wegzetten als minderwaardig.

Ik maakte in het online satirisch programma Roddelpraat een grapje over Nikkie Tutorials. Het lieve kind is wereldberoemd omdat ze zich mooi kan opmaken met make-up. Hartstikke knap en heel fijn voor haar. Maar wat bleek, Nikkie was vroeger een jongetje en is omgebouwd tot vrouw. Is dat een probleem? Nou niet voor mij. Als mijn zoon, ik heb er twee, er achterkomt dat ie in het verkeerde lichaam, dus met de verkeerde sekse, is geboren ga ik ook met hem op reis naar zijn einddoel. En als dat is dat hij een zij wordt dan is dat zo. Ik zal hem helpen, steunen en zijn transitie mogelijk maken. Hij mag het mooiste meisje worden die hij wil zijn. Ik zal er voor hem zijn. Of haar. Kan mij het bommen. Wat ik mijn kinderen, ik heb er drie, meegeef is dat ze zichzelf moeten zijn en geluk moeten nastreven. Niets in mij zal ze daarin beperken.

Enfin. Ik maakte een grapje over Nikkie. Ik zei: “Nikkie voorheen met pikkie.” Een wat flauwe grap. Niet mijn sterkste en wat makkelijk, dat geef ik toe. Maar wat er daarna gebeurde was ongekend. Een week lang rolden de doodsbedreigingen bij me binnen. Honderden berichten dat ik op allerlei wijze moest sterven. Mijn dochter van twaalf werd verteld dat ze lelijk was. Mijn zoons van tien werden mongool genoemd. Mijn moeder was een enge heks die snel moest doodgaan. En de meest verschrikkelijk ziektes werden over ons uitgestoord.

Moraal van het verhaal was dat ik geen respect had voor transseksuelen en dus kapot moest. De reacties van deze jongelui, die boos waren over mijn slappe humor, was dat ik en mijn familie een pijnlijke dood moesten sterven. De producent van het programma schrok zo dat het gelijk offline werd gehaald en het moest stoppen.

Ik ben er van geschrokken. Zelfs zo erg dat ik even uit het veld geslagen was: wát een haat ten aanzien van een stom grapje. Een roep om respect, terwijl in dezelfde tekst staat dat mijn familie moest worden gedood. Wat een haat en allesvernietigende kwaadheid over iets totaal nietszeggends.

Het opnieuw interpeteren van termen als fobie, racisme en haat maakt alles stuk. En daarmee is alles niks en niks meer alles. Want wanneer een grap niet meer kan omdat het zogenaamd respectloos is, maar de reacties daarop zo heftig zijn, kan niets meer. Dat is een kolkende draaiing richting het putje van censuur. Daarmee krijg je geen betere samenleving of verdraagzaamheid, maar een ziekelijke dictatuur van zogenaamd deugdelijkheid.

Tegen die tijd dat deze types aan de macht zijn is alle creativiteit stuk en zullen er alleen nog killing fields overblijven, met knevels voor eenieder die niet voldoet aan de deugprincipes van mensen die een gecensureerde eensgezindheid nastreven. De echte fascisten konden hier alleen maar van dromen. Ze kunnen van mij het nona genieten. Als dit het gevecht is dat ik moet bevechten voor de vrijheid van mijn kinderen, dan zij het zo. Ik sta voor vrijheid en humor. En iedereen die daar problemen mee heeft kan heel ernstig de tandjes van me krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Original NL

  Ja Jan …kom niet aan de freaks..dan staat er direkt een lynch mob voor je huisdeur.

 2. Pauline Kummer

  Niet zeuren Jan! Het gebeurt nu eenmaal. Arno Grunberg is een valse jood, Ollongren is een heks en moet dood. Homo’s bestaan niet, gewoon flauwekul. Je weet toch wel dat het “volk” niet van softies houdt. Kijk maar om je heen. Plaagstootjes uitdelen en auw roepen wanneer je hierop een reactie krijgt.

 3. Arbeider65

  Jan, niets van aan trekken. Ik wordt ook moe van de Nikkie, aandacht trekker. En je bedreigingen? Ach, die mensen zijn geen haar beter dan jij en mij. Maar ja, dat denken ze wel. Sterkte met je gezin.

 4. Marija

  De hele rotzooi sociale media stoppen zou een oplossing kunnen zijn.
  Iedere mongool wil zich laten gelden en anoniem bagger spuiten over mensen die het beter doen dan zijzelf.
  Je er niets van aantrekken lijkt mij niet mogelijk. Zeker niet als kinderen erbij betrokken worden. Hoe ziek ben je dan.
  Sterkte Jan.

 5. RvdBe

  Als men den gutmensch niet behaagt zal je branden in de hel en met jouw je hele familie.

 6. Lodewijk Raevensburgh

  “Enfin. Ik maakte een grapje over Nikkie. Ik zei: “Nikkie voorheen met pikkie.” Een wat flauwe grap. Niet mijn sterkste en wat makkelijk, dat geef ik toe. ”

  Nee, het is een ziek triest grapje Jan. Liefdeloos gebral van een nihilistische vlerk.
  Interessanter dan de vraag waarom mensen erover over de rooie gaan is de vraag hoe zo’n grapje in jouw troebele brein kan opborrelen en waarom je daarvoor geen hulp zoekt.

  1. Sleipnir

   Ik zou niet weten waarom Jan respect zou dienen op te brengen voor zo’n aandacht zoekende misgeboorte zoals Nikkie is.

  2. Bolland

   Alfred?

  3. evil knievel

   Zielige gast!😏

  4. Original NL

   Als je Baudet dood wil schieten zeg dan paf…das wel lachen hè moraalridder..

  5. M. Brandenburg

   De vraag is, waarom is het dat linkse zieke geesten, zelf totaliair een verbod willen leggen op het maken van grapjes zelfs wanneer deze zoals in dit geval 100% op waarheid berusten, het is zelfs (medisch) aantoonbaar dat Nikkie voorheen een pikkie had, sterker nog, zonder ingreep zou dat pikkie er nog steeds zitten, ik ga zelfs nog verder, met artsen met gezond verstand zou dat pikkie er nog steeds zitten en zou Nikkie niet vanaf jongsafaan volgestopt wordenmet medicatie om een geestesziekte in stand te houden, immers het onderzoek van het John Hopkins instituut al vanuit de jaren 70 laat dat onomwonden zien, en daat voor een instutuut dat dolgraag wilde aantonen dat het heeeeeel normaal was om te denken dat je in een verkeerd lichaam zit, maar nee het is een geestesziekte die behandeld zou moeten worden in een zoektocht waar die gedachte in de eerste plaats vandaan komt.

   Immers is het niet zo dat wanneer iemand roept ik zit in het lichaam van de verkeerde persoon, ik hoor namelijk in het lichaam van een geamputeerde en wil daarom mijn beide benen laten amputeren net onder mijn middel, dan word zo een persoon opgenomen, want die heeft een probleem, maar met de foute gedachte van in een verkeerd lichaam zitten hebben we zieke artsen die gezonde lichaamsdelen weg snijden en vervolgens de geestespatient volstoppen met medicatie om door te kunnen leven in hun illusie.

   Je dient echt elke vorm van gezondverstand te hebben verloren om dat goed te praten.

 7. Dirk Derksen

  Test

 8. Sando

  En toch had nikkie vroeger een heeeel klein pikkie! En nu heeft hij niets meer. Stoma??? Vertel het mij.

 9. lotje

  Als je zoveel bedreigingen schreeuwt is al teken dat je geestelijk labiel bent. En dat je nu van geslacht bent veranderd is het gevolg dat je niet spoort. Ga de volgende keer eerst naar de psychiater in plaats van naar het ziekenhuis.

 10. ikweetwatikwil

  Je hebt gelijk Jan. Het is een raar wereldje aan het worden.

 11. Kretoloog

  Ja, dit kom je wel vaker tegen, dat paradoxale gedrag. Kijk voor de grap maar eens op de website van Partij voor Dieren. Daar zie je reageerders helemaal door het lint gaan als een jager een dier dood schiet. “Een blok beton aan zijn benen en dumpen in de Mariannetrog”. Bij de ecozeloten is doden van een dier de grootste misdaad, het doden van een mens daarentegen is geen punt.

 12. CLoVis

  Beste Jan,

  Ik blijk dus ook een nazi, fascist, extreemrecht, radicaalrechts, islamofoob, homofoob, transfoob, seksist, vrouwonvriendelijk en racist te zijn

  maar nog nooit heeft één of andere linkse rat het lef gehad
  om mij dat -en in toen nog levenden lijve- te zeggen.

 13. Meriadoc Brandebok

  “Hij noemde haar “Nikkie, voorheen met pikkie”.”, aldus het artikel.

  Wat ben je toch een rat, Roos. Geen wonder dat mensen uit hun stekker gaan.

  Bedreigingen zijn niet goed te keuren, maar je hebt het er zelf naar gemaakt.

  Ik heb hier geen mededogen mee. Mensen die omwille van het vrije woord worden bedreigd – zoals misdaadjournalisten – verdienen ons respect en onze steun. Maar dit is gewoon ziekelijk provoceren en dan huilen als degene die je provoceert je een pak op je broek geeft.

  1. CLoVis

   @klipgeit

   Jij bent dus één van die types waarover ik het heb;
   schijnheilig lullen over ‘het vrije woord’.

   Maar het het goedkeuren, dan niet goedpraten,
   van het aanvallen van iemand met ‘een foute mening’?

   Degene die mij provoceert
   moet zijn hoofd gaan zoeken
   wat op en wonderbaarlijke manier tussen zijn oren verdwenen is.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik keur niets goed en praat niets goed, vriendelijke vriend.

  2. evil knievel

   Jij mag ntlk ook niet gemist worden by de grienkliek!
   Vooruit met de geit,lekker snikken n snotteren in n donker hoekje!
   N beetje geweld lopen bagatelliseren om n flauw grapje!?
   Zielige figuren!
   Triest!

   1. Meriadoc Brandebok

    Ga je schamen voor die comment, Evil.

  3. Sando

   Brandebrock is nikkie!! Ontdekt mannetje(vrouwtje) ha ha niet gedacht he nikkie.

  4. ManusR

   Ja hoor meriadoc Brandeboklul leuk grapje toch en ik ben zo vaak om mijn naam uitgescholden dat het mij niks meer uit maakt en ik maak er zelf ook grapjes over, zodat de zogenaamde grappenmakers zelf voor paal staan.

 14. Mar

  Jan Roos vertelt niet alles wat hij heeft gezegd:

  bron: twitter

  “Het gaat over dat Nikkie een kind wilt, los van dat deze guy met een rare ‘nikki had een pikkie’ opmerking komt is ie ook nog eens super racist ‘Of ze halen een chineesje die zijn nu met de corona helemaal spotgoedkoop’. Hoe zet je zo’n man in je show en lach je er ook nog om”

  Voorts zou ik Jan Roos aanraden een weekje de reacties op DDS te volgen.
  Weet hij want hem te wachten staat als hij hier wordt uitgekotst vanwege een niet goed vallende opmerking over Baudet of Wilders.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Rot op

   niet alleen met je twitter
   maar ook met al je nepaccounts.

  2. evil knievel

   Nog zo’n jankerig,zielig sujet!🙈
   Samen met Lodewijkje & de rest van de fruitcakes hier op dds maar ergens in n hoekje bij mekaar uithuilen zou ik zeggen!😁😜

  3. weer woord

   @Mar
   zijn jullie nou met opzet zo onwetend?

   1.Chinezen zijn geen ras maar een volk, zoals Belgen, Denen of voor mijn part Turken, waarom hebben jullie altijd de mond vol over rascisme terwijl je de betekenis nog niet eens meester bent?

   2.”ja maar daar gebeurt het ook” kan je nou echt niks beters verzinnen?

   3.Dat Nikkie (zonder sikkie) een kind wil is al een circus op zich, zonder baarmoeder zal hij er toch eentje moeten adopteren.
   Of hij kan z’n zaad invriezen zodat een draagmoeder het klusje kan klaren.

   Hij kan schreeuwen en janken tot hij blauw ziet, als ik hem (bij wijze van spreken mar, niet zo dom doen) zou begraven en in de toekomst het overschot opgraaf dan zal al het dna wat er nog rest bevestigen dat het toch echt een mannelijk overschot is.

   Dat je meegaat in andermans waanideeën moet je zelf weten, maar als ik morgen ga lopen verkondigen dat ik me identificeer als grasparkiet dan zullen de meeste me toch vreemd aankijken…..

 15. Dirk Derksen

  Ach Jan,

  De rest van Nederland kon er wel smakelijk om lachen. Net zoals een goede mop over Dhr Wilders, Rutte of Allah.

  Het probleem; de lange politiek correctie linkse tenen, die vervolgens anoniem bedreigingen uiten.

 16. Cycle25

  Jan, gewoon minderen met social media, de linkse haat ziet diep geworteld.

 17. Angelus pacis

  Over smaak valt te twisten maar ’t is best wel grappig en feitelijk helemaal correct.

  1. CLoVis

   @lamlul

   ‘policor’?
   dat zeker

  2. Lodewijk Raevensburgh

   Erger, er bestaan mensen die het bijzonder grappig vinden.

 18. AS210854

  De waarheid mag in Nederland schijnbaar niet meer verteld worden.

 19. Steiner

  Ach Jan,dat zijn van die betreurenswaardige types zoals 24/7 zwakzinnige en lulletje de bok.

 20. Bullshit16

  Het probleem is het is maar een kleine groep Mongoolen die heel nederland verziekt kijk naar die pleeborstel ss kijk naar die zwarte piet acties het is maar een handje vol botogers als deze Mongoolen hun zin niet kan krijgen dan gaan ze dreigen en uiteindelijk winnen deze Mongoolen ook nog
  Nederland is ziek dank zij die linkse cultuur en het zal alleen maar meer worden

 21. feitelijk

  bedreigen en veroordelen is normaal in het linkse kamp

  vraag theo van gogh en pim fortuyn ! ojee , dat kan niet meer door de linkse indoctrinatie. Men vermoordt zelfs de democratie indien de linkse heilstaat in gevaar komt door andere geluiden

 22. Sando

  nikkie rijmt op pikkie leuk toch!

 23. Eksteroog

  Als zijn blog alleen was gegaan over de bedreigingen naar aanleiding van een flauwe grap, dan had ik hem volledig gesteund. Mogelijk lag er minachting aan zijn uitspraak ten grondslag, maar dan nog is het buiten alle proporties om te bedreigen of om familie erbij te betrekken.

  Maar als hij Wilders erbij haalt en het erg vindt, dat mensen regelmatig eraan herinneren, dat Wilders een racist is, dan krijg ik het gevoel, dat er een vervelende dubbele bodem in zit. Wilders heeft zijn carrière gebouwd op racisme, stapels racistische uitspraken. Maar als je je duidelijk daartegen keert, dan ben je fout? En je bent zelf geen racist.

  Ik zie ook een aantal reacties, dat de het schelden en bedreigen alleen uit linkse hoek zou komen. Jan Roos krijgt steun van mensen, die zich net zo gedragen, als de mensen, waarover Jan Roos zich beklaagt.

  1. ManusR

   Islam en moslims zijn GEEN RAS , dus is het GEEN racisme, droeftoeter.

 24. Paardenmiddel

  Het begint bij de bestuurders van dit land. Als zij bij zulke doodsbedreigingen niets doen, dan is de vrijheid zoek.
  Kijk nou, hoeveel shit Wilders altijd over zich heen krijgt, en wat deed de regering: niets.
  Integendeel, ze werken hem zelfs tegen.
  Hoeveel krijgt baudet over zich heen” als je Thierry ziet zeg dan.. Daar liepen gl leden bij.
  Wat een verraad vanuit links

 25. Rammstein

  Jan Roos:“Nikkie, voorheen met pikkie” is een trap onder de gordel en zo was het ook bedoeld. Dat Roos het probeert af te zwakken doet niets af aan de intentie.

 26. ManusR

  Links gespuis die deze bedreigingen uit en dat is nog veeeeeel enger dan zijn grap…

  1. Eksteroog

   ManusR,
   Zoek nog even de definitie van racisme op, wil je. Ik houd mij daaraan.
   Ras bij mensen is een verouderd begrip met weinig relatie met de werkelijkheid rond de mens. Dat je dat erbij sleept is een aanwijzing, dat je niet begrijpt wat het probleem is met racisme. Grote kans, dat je je eraan bezondigt.

 27. pakwatjepakkenkan

  Nikkie ? Nikkie wie ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.