Column Ozair Hamid: Boa-geweld toont het falen van de multiculturele samenleving aan

Boa’s in Nederland verkeren in een lastige positie. In IJmuiden, Rotterdam en tal van andere plaatsen was er sprake van buitensporig geweld jegens deze ambtenaren. Conservatieven en “libertariërs” wijzen op het “Marokkanenprobleem”, terwijl de progressieven en de liberalen hen verwijten van het toepassen van sociale differentiatie (lees: discriminatie).

Het CBS bracht een jaar geleden een rapport uit, met daarin de gegevens van allochtonen in de strafrechtketen. De gegevens spreken helaas voor zich: de kans dat een Marokkaanse Nederlander wordt vervolgd door het OM is 5,5x zo groot ten opzichte van een vervolging van een autochtoon door het OM.

Hiermee verkeert het probleem zich in een ingewikkelde situatie. Er is immers een duidelijke correlatie tussen afkomst en gedrag, maar het blijven individuen binnen een collectief die de misdaden plegen.

Te constateren valt wel dat gedrag inherent is aan cultuur. John Locke, de grondlegger van het liberalisme en het moderne onderwijsstelsel, betoogde dat het van vitaal belang is om kinderen, van jongs af aan, goed op te voeden omdat in de eerste jaren van het leven het gedrag het gedrag van een kind wordt vastgelegd. Kinderen handelen na die eerste jaren binnen een deterministisch kader.

En vaak gaat het daar, bij Marokkaanse kinderen, mis. De Arabische cultuur, die overheerst in deze kringen, is verre van Westers. Van huis uit wordt geweld niet geschuwd, en wordt de minderwaardige positie van vrouwen, homo’s e.d. vaak in praktijk gebracht door middel van de rolverdeling in het huishouden.

Daarmee is het woord “Marokkanenprobleem” dus een inaccurate beschrijving van een verschijnsel in onze samenleving. Een samenleving die overigens niet uit moet gaan van sociaal-constructivistische ideeën , maar moet functioneren vanuit het principe van een eenduidig streven naar assimilatie en integratie.

Een betere beschrijving zou het “multiculturele probleem” zijn. Deze reduceert mensen immers niet tot afkomst, maar slechts tot iemands culturele verwantschap. En dat is niet moreel verwerpelijk, omdat sommige culturen zelf moreel verwerpelijk zijn. Voorbeeld? De Westerse cultuur (lees: normen en waarden, dus niet afkomst/ras) die uitgaat van universele mensenrechten, tegenover de Arabische cultuur die haar aversie jegens homo’s uit door middel van publieke executies.

Het geweld tegen boa’s valt dus niet te wijten aan het “Marokkanenprobleem”, maar aan de veronderstelling dat elke cultuur gelijkwaardig is – en daarmee dat er geen moreel inferieure cultuur bestaat.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. fusilier

  Boa,de bloed en speurhond van de politie .

 2. lotje

  Dit wordt alleen maar erger.

 3. Lodewijk Raevensburgh

  Het geweld tegen BOA’s in IJmuiden vond plaats door roomblanke tieners.

  Hoe onze conservatieve atheneumleerling hier weer een racistische draai aan weet te geven is me een raadsel.

  1. Sleipnir

   Ja want het allochtone ongedierte gedraagt zich altijd voorbeeldig, sodemieter toch eens op lul met het verdedigen van dat smerige stinkvolk.

  2. evil knievel

   Filmpje nog immer niet goed bekeken el Lodewijko!🙈
   Springt toch echt wel ook n aangebrande tssn wegkijker!😏
   Zelfs n paar van die tegenwoordige Feministen!😜
   Mengelmoesje dus maar allemaal tuig van de richel!🤬

  3. feitelijk

   sinds wanneer is roomblank gelijk marokkaans riftuig ?

 4. ikweetwatikwil

  En zolang regeringen (Brussel) niet erkennen dat je culturen NIET kunt vermengen, dat je botsingen krijgt tussen culturen, blijft de onrust voort duren. Totdat de autochtoon het niet meer pikt. Dan heb je een “burgeroorlog” .

  Mocht het zo zijn dat er veel allochtonen bij de Boa’s zitten (maar dat weet ik niet zeker) dan vraag je om moeilijkheden.

 5. Winfrida

  Misschien kan men ook niet goed relativeren. Het lijkt altijd wel zwart of wit. Dat zit hem in het bloed. Daarbij dan de arabische, laat maar gaan opvoeding en het gaat meestal mis. Zou het dan anders zijn gegaan als iemand van Marokkaans bloed in de westerse cultuur is opgevoed?

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Het geweld tegen BOA’s in IJmuiden vond plaats door roomblanke tieners.

   1. Winfrida

    Die kinderen hebben ook niet goed geluisterd naar hun ouders, want geweld gebruiken met zo’n grote groep, dat doe je gewoon niet!

   2. Sleipnir

    Lodewijk de bruine rat denkt dat wanneer ik mijn leugen nog een keer herhaal men het vanzelf gaat geloven.

   3. Lodewijk Raevensburgh

    “Lodewijk de bruine rat ”

    Nee hoor, mijn huidkleur is ook roomblank. Dat maakt me niet beter of slechter, zoals we in IJmuiden zagen.

    1. evil knievel

     T maakt je wel slecht als je alle criminaliteit van de allochtone uitvreter bagatelliseerd n goed keurt,terwijl de statistieken n de cijfers r niet om liegen!
     Terwijl dit meestal ook nog ns tegen den autochtonen wordt gepleegd!
     N dan meestal ook nog de zwakkere!
     In n in slecht dus!

     1. Original NL

      Lodewijk is roomblank van buiten..maar van binnen een linkse mohammedaan aka een bruine moslimfascist.
      Heel gevaarlijk voor de toekomst van uw (klein)kinderen
      Zijn volgende nick zou eigenlijk Joseph Goebbels moeten zijn..dekt de lading beter.( voor al uw leugenachtige moslim en overheids propaganda).

     2. Lodewijk Raevensburgh

      Van binnen heb ik dezelfde kleur als jij, moslims en zwarten, Original. Blauw bloed heb ik ook niet.

      Je kunt niet alles weten.

  2. Kleurloze Politiek

   Typisch DDS ..
   In IJmuiden worden twee BOA’s kort en klein geslagen door meer dan 20 Hollandse jongeren..
   Maar nee het moet en zal een marokkaanse probleem worden..
   Jullie geloofwaardigheid is straks zo dun als een haartje

 6. Gerard Frijters

  Het probleem wordt veroorzaakt door “onze dames en heren uit Brussel”. Daarbij worden zij geholpen door “onze nationale parlementen”. Het is namelijk “een doel” de samenlevingen in het Europese landschap te “verharden”. Als je dit enigszins kunt plaatsen dan weet jezelf waarschijnlijk wel een oplossing.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Leg jij eens even uit hoe het dan wel moet?

   1. Original NL

    De moderator van DDS staat net zo machteloos, als een rutte tijdens corona, het aantal besmettingen op DDS door het W.Hůtten virus blijft gewoon stijgen.

 7. fusilier

  Laat mij niet de wet voorschrijven in mijn eigen land ,door sukkels met dubbele paspoorten die helemaal niks met Nederland hebben.

 8. Antihedo

  Er wordt veel geroepen maar niets wat in de buurt van een oplossing komt. Dat is dan weer jammer.

 9. Ben-NIET-Groen-L

  Beetje jammer dat elk commentaar hier het woord Islam en moslim niet de mond durft te nemen.
  Want daar ligt het probleem…de basis zeg maar, open en bloot!

  Al bij de geboorte van een zoon in deze verachtelijke cultuur is deze vele malen meer waard dan een dochter…de zonen worden vanaf hun geboorte al voorgetrokken en als ze pakweg 8 jaar zijn en oervervelend en drammers worden en hun zusje keihard slaan zeggen vooral de vaders hier niets van. Zelfs bij de Grieken is dit al merkbaar.
  Moet ik nog verder gaan ?

  1. Original NL

   Tja..Groen…voor het uithuwelijken van moslim/marokkaanse dochters moet een bruidschat van vele geiten en schapen worden meegegeven….dat kost pa zijn harem.

 10. Henk Albarda

  Met de koptext van dit artikel leek me heel even dat de allochtone DDS columnist eindelijk zijn lesje had geleerd. Maar nee, trouw aan zijn afkomst weigert hij consequent te erkennen dat Nederland EN een marokkanen EN een Afrikanen en MO allochtonen probleem kent.
  Nederland kent een nadrukkelijk Afrikanen en MO’ers probleem, gelukkig dat allochtone columnist dat tenminste erkent. Maar OOK kent Nederland een marokkanen probleem oa met de Mocromaffia. Die heet Mocromaffia met een reden, die zelfs Groen Links Elly Lust erkent.
  Het uitgangspunt hoort bovendien te zijn dat ALLE import uit Afrika en MO na 1970 Nederlan is binnen gekomen als OVERbevolking. Die zijn dus voor 90 % NIET welkom.
  Jammer dat deze allochtoon kennelijk geen enkele reactie leest en de moed toont zijn eigen fouten te erkennen.

 11. Michael M

  Er is nu eenmaal een macho gedrag in de islamitische cultuur. Dat is niet van nu en bestaat al decennia. Een moslim jongen vertelde ooit toen hem gevraagd werd waarom in islamitische landen zoals in het Midden Oosten nooit vrede bestaat tussen volkeren en stammen onderling. Je hebt daar de soennitische beweging, sjiietische, alawieten, en nog tal van honderden stammen. Daarop zei hij: Het is een machocultuur waarin iedereen laat zien wie de sterkste is en dat zal nooit verdwijnen. Men zal altijd laten zien dat ze de baas zijn. Dat zit erin en dat krijg je er niet zomaar uit. Men maakt de dienst uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.