Tot nooit meer ziens! TV-presentator Kees van der Spek is klaar met Twitter: 'Complotgekkies!'

Tot nooit meer ziens! TV-presentator Kees van der Spek is klaar met Twitter: 'Complotgekkies!'

Roman Babakin / Shutterstock.com.

Het gebeurt niet zo vaak, maar zo heel af en toe gebeurt er iets leuks op Twitter. Vandaag bijvoorbeeld. RTL-presentator Kees van der Spek heeft namelijk laten weten dat hij Twitter verlaat. Want: er zijn volgens hem te veel "completgekkies" actief op het platform.

Enkele dagen geleden vond Van der Spek het nodig om mensen die het niet 100% eens zijn met het kabinetsbeleid inzake het nieuwe Chinese coronavirus te schofferen. De bekende Twitteraar @OlifaNT kreeg bijvoorbeeld een schop onder zijn kont. "Al 12 jaar gemiddeld bijna 900 weets per maand!" schreef Van der Spek, waarbij hij die persoon ook meteen even een trol noemde.

Het zal niemand verbazen dat OlifaNT, die helemaal geen trol is, dat niet kon waarderen. En zijn Twitter-contacten ook niet. Van der Speks kritiek werd dus meteen beantwoord.

Maar wacht, daar is meneertje koekenpeertje niet van gediend. Hij kan wel uitdelen, maar incasseren, ho maar.

"Beste mensen," schrijft Van der Spek vandaag. "Ik ga dit zinkend schip verlaten en ben via Instagram te volgen als keesvanderspek. Twitter wordt steeds meer een afvoerputje van een klein clubje enge complot-gekkies en steeds minder een forum dat serieus te nemen valt. Tabee!"

Natuurlijk is helemaal niemand hiervan onder de indruk. "Ben je er nou nog?" vraagt Wilfred Roubos ironisch. "Dit zegt iemand die mensen belachelijk maakt op Twitter?" antwoordt Samira Tarrass op Van der Speks tweet. "Prima plan. Hoef je daar ook niet inhoudelijk in te gaan op mensen. Succes daar." Andere twitteraars noemen Van der Spek "kinderachtig en zelfs (ironisch!) "een enge complotgekkie." Oh, en een "narcist."

Erik de Vlieger vat goed samen wat er gebeurd is:

Ach, ja. En meneer maar uit de hoogte te doen.

Prima dat 'ie weg is. Dag, Kees. Veel plezier op Instagram.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties