David Pinto: ‘Arnon Grunberg, Marokkanen worden niet opgepakt bij razzia’s en zuchten niet in concentratiekampen!’

De bijdrage van Arnon Grunberg aan de Dodenherdenking heeft veel mensen in verbazing doen opkijken. Gek is dat niet; het lot van de Joden in de Tweede Wereldoorlog valt simpelweg niet te vergelijken met het vermeende lot van de ‘Marrekkane’, hoeveel moeite hij zich ook getroost in een vermetele poging de hoofdprijs in de deugcompetitie weg te kapen voor de neus van concurrenten als Claudia de Breij, Leo Lucassen, GroenLinks, PvdA en D66.

Daartoe uitgenodigd door een coöpterend gezelschap hield Grunberg op 4 mei een lezing in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ter gelegenheid van de dodenherdenking. De schrijver sprak mooie en fraaie volzinnen, maar zei niets, raakte geen andere harten dan die in zijn eigen kringen waar de superieure moraal naar eigen zeggen is heruitgevonden. “En het is ook logisch dat als er gesproken wordt over bepaalde bevolkingsgroepen op een manier die doet denken aan de meest duistere tijd uit de twintigste eeuw, als dat gewoon is geworden, er vroeg of laat op die manier ook weer over Joden gesproken kan worden. Voor mij was het van begin af aan duidelijk: als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij.”

Met de ‘bepaalde bevolkingsgroepen uit de duistere tijden van de twintigste eeuw’ wordt door Grunberg zonder twijfel de Joodse bevolkingsgroep van Nederland bedoeld. Van de naar schatting 140.000 Joden die Nederland in mei 1940 telde, zijn er ongeveer 101.800 om het leven gekomen en verreweg de meesten van hen in de gaskamers. Het aantal dodelijke slachtoffers onder de Joden in Nederland is daarmee procentueel gezien het hoogste in vergelijking met andere Europese landen waar de Nationaalsocialisten huishielden en vormt tot op de dag van vandaag een enorm litteken op het geweten van Nederland.

De frase “als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij” deugt van geen kant. Dat is een grove miskenning van wat de Joden overkwam, in Nederland evenzogoed als in andere Europese landen. Hoeveel Marokkanen zijn inmiddels bij razzia’s opgepakt? Hoeveel Marokkanen zijn momenteel gedwongen om op onderduikadressen te verblijven en die zodoende de straat niet meer opkunnen? Hoeveel Marokkanen zuchten momenteel vertwijfeld in concentratiekampen? Hoeveel Zyklon B hebben zij in de filters boven zich uitgestrooid zien worden?

Marokkanen voeren de verkeerde ranglijsten aan. Zij worden echter niet opgepakt bij razzia’s, zitten niet gedwongen verscholen in kelders of op zolders, maar zijn daarentegen opvallend en vaak op een opvallend negatieve wijze in de publieke ruimte aanwezig. Zij zuchten niet in concentratiekampen, maar zijn vrij in Nederland waarbij zij voor nu en in de toekomst absoluut geen vrees behoeven te hebben om vervolgd te worden op grond van hun nationaliteit of islamitische overtuigingen. Sterker: sinds de komst van grote groepen Noord-Afrikanen zijn de Joden weer aan het onderduiken, emigreren of vermommen zich zoals in de Tweede Wereldoorlog. Joodse scholen, religieuze gebouwen en instituties worden noodgedwongen bewaakt.

Op een krappe 200 meter van de Nieuwe Kerk hield de Nederlandse Koning Willem-Alexander ook een toespraak: “Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is.” Dat waren woorden die de Joodse Jules Schelvis zes jaar voor Arnon Grunberg in precies diezelfde kerk uitsprak. Het is werkelijk ten hemelschreiend dat zes jaar na Jules Schelvis op die plek een gemankeerd Gutmensch de negatieve bijdrage van het Noord-Afrikaanse volksdeel in Nederland ‘goedpraat, uitwist, apart zet en normaal probeert te maken wat absoluut niet normaal is’. Dat hij dat vergelijkt met het lot van de Joden vanaf 1940. Dat hij de plaats van de kleine, frêle Joodse man met de heldere ogen op zo’n afschuwelijke manier misbruikt om de akkers van zijn eigen verdienmodel in te zaaien.

Hij moet wel een verschrikkelijke en akelige (zelfhatende) antisemiet zijn in de sfeer en traditie van de nazi’s. Of hij is gewoon verschrikkelijk opportunistisch, dom, en politiek correct. Dat kan natuurlijk ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

116 reacties

 1. Alfred Bentinck

  “ Hij moet wel een verschrikkelijke en akelige (zelfhatende) antisemiet zijn in de sfeer en traditie van de nazi’s”

  Pinto doet er goed aan psychiatrische hulp te zoeken.

  Belachelijk en lasterlijk gebral.

  1. Mario44

   schaamteloos varken

  2. Henk Albarda

   U wilt kennellijk aantonen dat u een doorgewinterde Groen Links anti-semiet bent, die hakkenklappend anti-semiet arnon grunberg volgt.
   Overigens geeft u met geen woord welk bewijs dan ook dat wat de WEL eerlijke David Pinto over marokkanen stelt, niet correct zou zijn.
   Ik hoop van ganser harte nog mee te maken dat u wegens anti-semtisme en racisme (tegen blanken) nog eens voor 5 jaar in een dwangkamp verdwijnt.
   Uw aanwezigheid hier is een schande voor Nederland en voor DDS. Gelijktijdig ziet U daaraan dat u op rechtse media wel uw gif mag sproeien, waar op uw geliefde anti-semitische sites joop.nl en nu.nl uitsluitend linkse meningen welkom zijn.

  3. Maurits Dekker

   Alfred Bentinck
   U bent een volkomen belachelijke en lasterlijke idioot.
   De raadgeving om psychische hulp te zoeken had u beter aan u zelf kunnen richten. Hoewel ik er van overtuigd ben dat dit geen enkele zin meer heeft.

  4. Adriaanv

   Alfred. Voor jouw als moslim knuffelaar lees Sura 9: 29 of 9.321.

  5. FransGW

   Ik denk, dat jij professionele hulp nodig hebt. Maar dat zal weinig uithalen bij een stuk degenere als jij.

 2. Alfred Bentinck

  “ Hij moet wel een verschrikkelijke en akelige (zelfhatende) antisemiet zijn in de sfeer en traditie van de nazi’s”

  Pinto doet er goed aan psychiatrische hulp te zoeken.

  Belachelijk gebral.

  1. Rammstein

   Ach, malle Bentinck is het met een boodschap niet eens, hij wordt boos en doet dan maar een ad hominempje naar de boodschapper. Knap hoor, Alfred. Zeer inhoudelijk en overtuigend.

   1. Alfred Bentinck

    Klopt, de man deugt voor geen meter.

    1. fisufisu

     Jij ook niet alfred bunzing, je bent echt een grafzerk met je uitspraken

     1. Alfred Bentinck

      Ik ook van jou, fistfucker.

     2. Pijnstiller

      Ohjee de kindervriend is boos. Hij gebruokt schuttingtaal.

      Vermoedelijk een oude herinnering van Alfred. Zo werd hij op de kleuterschool ook genoemd.

      Op zijn 30e dan en daarna wellicht.

     3. Alfred Bentinck

      Bunzing is inderdaad als scheldwoord bedoeld.

     4. fisufisu

      Precies Pijnstiller, de aandoenlijke blijft zijn fistfuck fetisj maar herhalen net als vrindje rogul overigens

     5. fisufisu

      Bunzing is inderdaad een achmed alfredje…

  2. weer woord

   Herhaal jezelf zoveel je wilt, het enige achterlijke gebral komt van jou Alfred jodocus kwakbol

 3. Alfred Bentinck

  David Pinto is een obscure nepprofessor. Hier wat info over deze islamofobe zwatelaar.

  ht*ps://joop.bnnvara.nl/opinies/de-opportunist-professor-pinto

  1. Vee

   Info???? Op joop??

 4. Beukman

  Opvallend weer dat het steeds opnieuw moet gaan over één uit zijn verband gerukt woordje: “Marokkanen”.
  Volgens de deugmensen had Arnon de vergelijking niet mogen maken. Nou, dat weten we nou wel. Waarom ook Pinto zijn eigen voortreffelijkheid wil etaleren ten koste van deze zin met het gewraakte woord, zegt vrees ik vooral iets over zijn eigen ijdelheid. Het lijkt goddorie wel alsof Thierry weer eens het woord “boreaal” in de mond heeft genomen.

 5. Rammstein

  Uitstekend betoog van David Pinto. Hij legt feilloos de hypocrisie van Grunberg bloot en de onbeheersbare dwang om exhibitionistisch te deugen.

  “Hij moet wel een verschrikkelijke en akelige (zelfhatende) antisemiet zijn in de sfeer en traditie van de nazi’s. Of hij is gewoon verschrikkelijk opportunistisch, dom, en politiek correct. Dat kan natuurlijk ook.”

  Grunberg is het allemaal: een enge emo-clown.

  1. Pauline Kummer

   Arnon is verre van hypocriet. In zijn toespraak wordt breed uitgemeten wat hij over Marokkanen zei. Een fragmentje uit zijn rede. Wie wel hypocriet zijn, de mensen die zeggen de joden te accepteren.( maar niet willen dat ze praats krijgen)Want dan ben je (Asscher) de klos. Daar weet van Praag van, Sonja Barend en anderen. Als ze maar klein blijven, onopgemerkt. Gelukkig hebben ze dat door, voorzichtig met niet alleen de marokkaan, maar ook burgers die een andere kant opkijken.

 6. Alfred Bentinck

  De nepprofessor Pinto beweerde eerder dat we om de leefbaarheid van ons land te waarborgen we twee quota moeten invoeren, een quotum van 25 procent voor ‘moslims uit pre-moderne omgevingen’ per stad en een quotum voor, wat hij noemt, ‘rabiaat linkse mensen op verschillende hoge posities in dit land’. ‘Zodat normale, goede, redelijk denkende mensen die plekken kunnen innemen.’

  We hebben hier met een ontspoord warhoofd te maken met islamofobe sentimenten.

  1. Rammstein

   Grappig, ik ben het ook met deze voorstellen van Pinto volslagen eens. Ieder redelijk en normaal denkend mens waarschijnlijk ook. Maar dat is bij de nepdeuger Bentinck ver te zoeken – alles is fake aan deze zelfverklaarde betweter.

   Het leuke is dat links vuur spuwt bij de uitingen van Pinto: hun bastion wordt onderuit gehaald en de onmacht druipt van hun reacties af.

   1. Alfred Bentinck

    Het zou me ook hebben verbaasd als de islamofobe voorstellen van malle Pinto niet jouw hartelijke instemming zouden hebben ontmoet, R*mmstein.

    1. Rammstein

     Islamofobie bestaat niet – weet je dat nog steeds niet, domme jongen?

     1. Alfred Bentinck

      Jawel hoor, het is een synoniem voor moslimhaat.

     2. Rammstein

      Je verwart islamofobie met islamkritiek, sukkel. Islamofobie bestaat niet en is een verzonnen term door linkse ratten, zoals jij.

     3. Alfred Bentinck

      Nee hoor, islamkritiek is nuttig en nodig, islamofobie, moslimhaat is hetzelfde racistische sentiment als antisemitisme. Daar wees Grünberg ook terecht op.

     4. Rammstein

      Islamofobie bestaat niet: jij verzint het. Een fobie is een onberedeneerde angst en moslimhaat (wel een juist woord) is geen angst maar een feitelijke en beredeneerde afkeer.

     5. Alfred Bentinck

      Je taalkundige kritiek is terecht, R*mmstein, in psychiatrische zin betreft het ook geen fobische angst. Ik wees je er al op dat het synoniem is voor jodenhaat, die betekenis heeft het ook.

     6. Rammstein

      Nee, dat zei je niet. Je schreef dat islamofobie een synoniem is voor moslimhaat. Dat je het nu -blijkbaar ongemerkt- jodenhaat noemt lijkt verdacht veel op een Freudiaanse verspreking.

      Overigens haat ik geen moslims; ik heb wel een zeer sterke afkeer van de islam.

 7. Jack Flash

  Marokkanen in kampenenten. Ben blij dat Ruud Lubbers weer normaal doet..

  1. Beukman

   Zo komen we toch alweer een stapje dichter bij de concentratiekampen terecht.

   1. Beukman

    Overigens waren ze in Nederland vóór de oorlog al geporteeerd van het idee om joden in concentratiekampen te proppen.

    resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010850328:mpeg21:a0060

    1. Vanduinen

     Lees Marga Minco, (Sara Menco) Joden die de deur werd gewezen op aanvraag voor een onderduikadres. De boeren waren zeer stellig. Dat ging niet door. Onlangs werd ze 100 jaar. Boeken Het Bittere kruid, Een leeg huis.
     Genoeg om te weten waar ze stonden. Ook in Nederland voor de oorlog.

     1. weer woord

      Lees jij dan “het verraad van links” ?

   2. Rammstein

    Zeiksnor, het was toch een alom bejubelde kartel-premier die dit reeds in 1993 voorstelde. Zo snel is het dus niet dichterbij gekomen: na 27 jaar is het helaas nog steeds niet gerealiseerd. Zou voor jou ook heel goed zijn – word je eindelijk een man van.

    1. Beukman

     “Kampement” was een briljante woordkeus van de premier. Nog nooit had iemand er in dit verband van gehoord; commentators krabten zich verbaasd achter de oren. Het moest een soort kruising zijn van een kamp en een concentratiekamp. Maar eerlijk is eerlijk: je werd er tenminste niet vergast.

     Later raakte het woordje “werkeiland” in zwang.

     1. Rammstein

      Het gaat niet om het woord, maar om de intentie: die was uitstekend. Jammer dat Nederland toen al zo ziek links was, dat de bedoeling niet op zijn merites werd beoordeeld en ‘racisme en naar het oosten rijdende treinen’ in de emoties weer de boventoon voerden.

      Wat dat betreft is er niks veranderd. Links staat stil, is conservatief en inert.

     2. Beukman

      @Rammstein
      Er zijn wel degelijk kampementen gekomen toen, en een van degenen die er de schouders onder zette was de PvdAap Aad Kosto. Alleen was de doelgroep niet zeer moeilijk opvoedbare Marokkaanse jongeren maar zeer moeilijk opvoedbare jongeren in het algemeen.
      De plek, of all places: Veenhuizen.
      Overigens bestonden er op dat moment al dergelijke plekken, al heetten ze dan anders. Initiatiefnemer daarvoor: een andere PvdAap, Hedy d’Ancona.
      Of het zoden aan de dijk heeft gezet, weet ik niet. Maar ik dacht niet dat deze jongeren er via de schoorsteen weer zijn uitgekomen.

      Maar je ziet: tijd fukt met geheugen.

     3. Rammstein

      Er zijn altijd scholen en (gesloten) inrichtingen geweest voor moeilijk opvoedbare jongeren, dat is niks nieuws. Dat het om kampementen zou gaan is nieuw voor mij.

      Overigens heb ik Aad Kosto een paar keer ontmoet en ik vond het inderdaad een aanmatigende, strontvervelend aap – over het paard getild en zelfvoldaan.

  2. Jack Flash

   Postuum of course.

 8. Mar

  Van Wikipedia:

  David Pinto (Midelt, omstreek 1942) is een Marokkaans-joodse opiniemaker en auteur.
  Pinto migreerde in 1967 van Israel naar Nederland.

  Wellicht kan David Pinto uitleggen waarom er dan joden zijn, die huiverig zijn voor de anti Marokkanen/moslim/islam uitingen omdat zij vrezen of soms ervan overtuigd zijn dat als dit ongestoord kan voortgaan, zij ook weer op een gegeven moment de klos zullen zijn.

  Arnon Grunberg ziet het scherper dan David Pinto.

  1. Rammstein

   Grunberg piest helemaal in haar potje, bedoelt Mar te zeggen. De deugjood weet feilloos de juiste woorden te verzamelen om zijn publiek te bespelen.

   Ja Mar, zit er maar bovenop hoor: voor je het weet grijpen Baudet of Wilders de macht en dan is het Vierte Reich een feit. Toch?

   1. Brenda Welsh

    Inderdaad hij prikt het opportunisme door, de hypocrisie. Waarom zegt u “deugjood”
    Omdat u de pest aan ze hebt❗”Vierte Reich” zegt zoveel. Nostalgie?

    1. Rammstein

     Deuggleuf Brenda in de bocht hoor. Als je me een beetje volgde hier op DDS, zou je weten dat ik pal en vierkant achter Israel en Joden sta. Zoals Pinto duidelijk aangeeft -en ik ben het met hem eens- zijn een aantal deugjoden zelfhatende antisemieten geworden, waaronder Grunberg.

     Het Vierte Reich gebruikte ik naar Mar om haar irrationele angsten te onderstrepen.

     Zul je voortaan eerst lezen voor je je irritante bekje open doet? Alhoewel dat voor zo’n simpele ziel als jij bent wel erg veel gevraagd is.

     1. Alfred Bentinck

      ‘Deuggleuf Brenda’

      Niveautje, Rammstein.

      🙁

     2. Pauline Kummer

      U durft het niet aan een vlaggemast in uw tuin op te zetten met de Israelische vlag. Door dik en dun pal achter Israel. Ben ik nu een deuggleuf of eerder een ammoniakgleuf ?

     3. Maks

      Alfred Pauline Fallus Bentinck?

     4. Rogul

      Maks, de vieze potloodventer van De Dagelijkse Standaard.

      Ranzig en zielig.

     5. FJ

      Alfred Bentinck.
      Jij hebt helemaal geen niveau, dan is onze deuggleuf beter af.

   2. Mar

    h**ps://nl.m.wikipedia.org/wiki/Niet-Joodse_slachtoffers_van_het_naziregime

    Grunberg noemt er ook al een in zijn speech, onder andere communisten en sociaaldemocraten.

    Waar Grunberg feilloos doorheen prikt zijn het soort mensen die zich pro joods voordoen maar joden die zich niet gedragen als een jood zoals zij dat willen zien, o.a. ze moeten een hekel hebben aan moslims en zeker niet met ze samenwerken of omgaan, net zo makkelijk opzij schuiven met de benaming foute jood en die horen hier niet thuis. Net zo makkelijk worden andere
    bevolkingsgroepen een toekomst toegewenst die verdacht veel lijkt op jaren 30/40 in Duitsland voor ongewenste groepen.

    Verwijderen uit onze maatschappij, waarin zij niet thuishoren.

    1. Rammstein

     Dat is nu net de flauwekul waarop ik Grunberg veroordeel Mar: “..maar joden die zich niet gedragen als een jood zoals zij dat willen zien..”. Dat is rabiate en bizarre onzin, die alleen opkomt in het hoofd van een links warhoofd. Het zijn vooronderstellingen die -naar mijn idee- nergens op gebaseerd zijn.

     De pro joodse, rechtse mensen die ik ken beoordelen mensen niet op hun voorkeuren of omgang met anderen, maar louter op hun daden. En dat is ook de enige juiste manier. Dat Grunberg die aanname verheft tot een zekerheid en daarmee feilloos aan de deuggevoelens van links appelleert, maakt hem tot een uiterst slinkse rattenvanger – hij weet precies de woorden te gebruiken die aanslaan bij zijn doelgroep. Dat heet manipulatie.

     1. Mar

      @Rammstein

      Nee meneer, u veroordeelt Grunberg omdat hij zich niet joods gedraagt in uw ogen, voor u een verrader van zijn eigen volk. Het is Pinto die op dergelijke sentimenten inspeelt voor eigen gewin. Hij wordt wel geaccepteerd door mensen zoals u en anderen hier. De verheven rechtschmensch.

      De vijand van mijn vijand is mijn vriend is het motto.

     2. Rammstein

      Nee Mar, je lult uit je nek en wilt per se gelijk hebben: deuggleuf nr. 2. Ik veroordeel Grunberg om zijn daden, in dit geval om zijn woorden.

      De man is een notoire linkse rakker, die in geen schrijfsel na kan laten om zijn voortreffelijkheid ten toon te spreiden. Hij weet precies welke woorden hij moet gebruiken om jou te behagen en te laten voelen dat je helemaal deugt en OK bent – jullie denken over essentiele zaken hetzelfde, dus dat zit helemaal snor.

      Ik veroordeel hem niet als Jood, ik veroordeel hem als de linkse rat die hij is, net zoals ik jouw linkse idiotie veroordeel en van al die andere linkse deugers hier op DDS. Ik walg van alle linkse warhoofden die het mooie Nederland en de wereld stuk maken. Jullie deugen niet, al denk je van wel.

     3. Beukman

      Sorry @Ramm, maar ik tuin er in ieder geval niet in. Zowel Pinto als jij staren zich blind op 1 zinnetje in de toespraak van Grunberg. Dat woord “Marokkanen” in die zin werkt als een rode lap op een stier kennelijk. Wat Grunberg ermee wil zeggen lijkt jullie niet te kunnen schelen. Beiden lijken jullie vooral uiting te willen geven aan je morele verontwaardiging. Hoe. waagt. Grunberg. Marokkanen. met. joden. te. vergelijken? briesen jullie. Mag niet van de Rechtse Kerk! Hoor!

      En dan besta jij het om te schrijven over de eigen voortreffelijkheid die Grunberg ten toon zou willen spreiden?
      Heb je die speech eigenlijk wel gelezen, of ben ook jij niet verder gekomen dan die ene zin met daarin dat ene woord?

     4. Alfred Bentinck

      Grünberg vergelijkt Joden niet met Marokkanen. Hij maakt zich op geen enkele wijze schuldig aan een etnisch-vergelijkende onderzoek waarin de ene bevolkingsgroep wordt gewaardeerd in vergelijking met een andere. Dat is namelijk in de kern een racistische denkwijze die op DDS dagelijks wordt beoefend.

      Grünberg wijst op deze denkwijze waarop mensen niet als individuen worden aangesproken maar als lid van een etnische bevolkingsgroep die als geheel zou deugen of niet deugen. Dat is het lot dat individuele Joden trof: je bent een Jood en om die reden deug je niet en dien je te worden vervolgd dan wel uitgeroeid. Grunberg is een Jood en beseft als geen ander dat als op dezelfde wijze over Marokkanen wordt gesproken (MINDER, MINDER, MINDER!) hij ook een ‘Marokkaan’ is, namelijk een lid van een etnische groep die niet op basis van persoonlijke merites maar op grond van een etnische eigenschap wordt gediskwalificeerd.

      Rammstein en Pinto lijken dat niet te beseffen. Ze menen, op de keper beschouwd, dat Marokkanen inferieur zijn aan Joden en om die reden wel verdienen te worden vervolgd.

 9. PG

  Mooi verwoord stuk – 100% mee eens. Hij benoemd de zaken helder en zoals ze zijn.

  Dat er hier mensen zijn die de ‘Nazi-kaart’ trekken voor de auteur en zijn medestanders is toch wel heel erg goedkoop en lekker gemakkelijk. Onbegrijpelijk eigenlijk dat deze mensen hier nog komen en zelfs reageren op de artikelen. Het moet haast wel een vorm van zelfkastijding zijn…

  Tip:
  Ga toch naar joop.bnnvara.nl.
  Daar lees items die je 100% zullen bevallen en is daardoor beter voor je gemoedstoestand! Iedereen heeft daar een gelijksoortige mening als jou – een echte aanrader!

  .

  1. Alfred Bentinck

   Als er hier iemand is die de Nazi-kaart trekt is het wel de verwarde nep-professor Pinto.

   1. Rammstein

    De Nazi-kaart wordt alleen getrokken door linkse Godwin-fanaten: rechts gebruikt zelden of nooit een Godwin. Rechts heeft het wel regelmatig over landverradende NSB-ers, iets dat jij kent aangezien jou dat met de paplepel is ingegoten.

    1. Alfred Bentinck

     Pinto spreekt in zijn idiote artikeltje over razzia’s en concentratiekampen. Als dat geen Godwin, dan wel Nazi-kaart is dan weet ik het niet meer.

     1. Maks

      Alfred Fallus Bentinck, mede mogelijk gemaakt door de aandacht van hypocryto Rammstein.

     2. Rammstein

      Je liegt Bentinck. Pinto gebruikt die woorden niet zoals jij dat nu bewust verkeerd uitlegt. Hij zegt: “Marokkanen ….. worden echter niet opgepakt bij razzia’s, zitten niet gedwongen verscholen in kelders of op zolders… enz.”

      Je bewijst voor de zoveelste maal dat je een pathologische leugenaar bent.

     3. Meriadoc Brandebok

      “…in de sfeer en traditie van de nazi’s.” (Laatste alinea).

      Godwin.

     4. Alfred Bentinck

      “Hoeveel Marokkanen zijn inmiddels bij razzia’s opgepakt? Hoeveel Marokkanen zijn momenteel gedwongen om op onderduikadressen te verblijven en die zodoende de straat niet meer opkunnen? Hoeveel Marokkanen zuchten momenteel vertwijfeld in concentratiekampen? Hoeveel Zyklon B hebben zij in de filters boven zich uitgestrooid zien worden?”

      Als dit geen Godwin is dan wel het spelen van de Nazi-kaart dan ben je stekeblind dan wel niet te goeder trouw.

    2. Michel Bloemkist

     Ramsteinn en semantische onbevooroordeeldheid… het verblijf in den vreemde heeft blijkbaar zijn helderheid van geest behoorlijk aangetast.

     1. weer woord

      Houd je waffel bloembol, een laffe worm als jij voegt nul toe met je spuit elf gewauwel.
      Kruip Alfred en z’n mede mongolen anders nog wat verder in de kont?

   2. FJ

    Juist mensen zoals jij kwalificeer ik zijnde Nazi’s, want iedereen die afwijkt van jouw mening wordt door jou neergesabeld en dat deden de Nazi’s ook.

    1. Alfred Bentinck

     Nee hoor, ze worden niet neergesabeld, slechts tegengesproken.

  2. fisufisu

   Aldus fascist achmed hassan abdoel alfred jodokus

 10. bas van der bijl

  Volgens Pinto mag AG niet op deze manier solidair te zijn met Marokkanen. Wat Joden overkomen is erger. En noemt AG antisemitisch. Volgens mij is Pinto , die zijn mond vol heeft over Marokkaans antisemitisme vergeten dat discriminatie en haat zaaien voorstadia zijn van erger. Uitermate benepen.

  1. Alfred Bentinck

   Mooi en raak geformuleerd.

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

   2. Mario44

    plaspop

 11. Vit

  Arnon, dit lees jij vast en ik kan je verklappen dat ik niet van schelden hou dus val ik uit mijn rol, man man wat ben jij een achterlijke idioot en dan beschrijf ik het nog mild, wat een onzin kun jij uitkramen over Marokkanen die het hoogste conto hebben in Nederland qua criminaliteit, wil je die nu echt vergelijken met joden? Tsssss.

  Ik heb gezegd.

  Vit

  1. Vit

   Ps, meid meid wat ben jij lelijk maar dit terzijde.

 12. gustav

  De Joodse bevolking lijdt/heeft geleden onder de Jodenhaat, wij autochtone Nederlanders lijden alsook en worden naarstig omgevolkt, we dragen het juk van nutteloze criminele arbeidsschuwe Marrokanen, Syriërs, Egyptenaren, Afrikanen, Antillianen, Surinamers!
  We werken voor hun uitkering, AOW, zorg, huisvesting, als dank worden we gedemoniseerd!

  1. B. Pascal

   Wij dragen onze eigen last, de PvdA is en blijft de SDAP. Wie hebben dat toch staande gehouden? onze ouderen.

 13. B. Pascal

  Onze koningin Wilhemina viel Willem Drees aan na de tweede wereld oorlog. De SDAP waar de NSDAP zo aan verwant was, was net veranderd in de PvdA. Maar de grond is en bleef hetzelfde. Anti-Christelijke, Anti-Joods, echter niemand begreep het. Heel Nederland stemde links. Wilhelmina zei: Zo, Drees nu ga je Nederland bouwen naar Duitsmodel?
  Wilhelmina kreeg bij de landelijke verkiezingen van 1946 een teleurstelling te verwerken met betrekking tot de vernieuwing die haar voor ogen stond; de oude politieke partijen en hun zuilen kwamen terug. Wilhelmina had zich vergist, de Nederlanders wilden niets van haar vernieuwing weten. Nederland was geen christelijke natie meer, maar een volk dat Anti-Christelijke, Anti-Joods bleef ook na vijf jaar bezetting. De veranderingen van de ‘’vooruitgang’’ hebben het oude-Nederland doen verdwijnen. Ze is voorgoed weg! Luxe en welvaart zijn meer waard dan welzijn en leven.

  Wen er maar aan, ze komt nooit weer onder dit volk, dat zo anti-Joods en anti-christelijk is. Ja mag wel ”christelijk” zijn hoor, maar dan links-groen christelijke met een genderneutrale christus, dan hoor je erbij.

  1. gustav

   B. Pascal@
   `Links’ Nederland moet vooral toch héél erg blij zijn met wijlen Willem Drees, en hem eren, de hemel inprijzen!
   Dankzij deze man krijgt íedereen, met inbegrip van de miljoenen gelukszoekers, kostenloos en zonder arbeidsinspanning een AOW uitkering!
   Ik denk dat je behoorlijk alléén staat met je kritiek!

   1. B. Pascal

    Het is beter met de waarheid alleen te staan, dan in de leugen met velen.

    Het goed te sterven voor de waarheid, dan te kwijnen in leugen.

    1. Reinoud van Gelre

     Mooi gezegd Urk!
     Dus… weg met die bijbel! Op naar het echte leven!👍🏻

     1. B. Pascal

      In een Land zonder God en Oranje heerst een beperkte vrijheid.

     2. Reinoud van Gelre

      “..Maakt u vrij van vreemde dwingelandij!..”

      ~Isengrijn

  2. perry

   pascal:
   “Wilhemina viel Willem Drees aan NA de tweede wereld oorlog”
   Gedurende de oorlog was ze iets verder weg, gevlucht naar Engeland!
   Vandaar door ether galmend “houdt stand geliefde Nederlanders”!
   Zit in de genen van de oranjes, wie weet nog de bijeenkomst waarbij plotseling iemand hard begon te schreeuwen en Alexander als een haas er vandoor ging, Maxima en Beatrix verbouwereerd achterlatend!

   1. B. Pascal

    Maxima was eerder in de poort dan Alex.
    Daarbij Alex en Maxima vallen volledig weg in de schaduw van Wilhelmina.

    In een land zonder God en Oranje heerst een beperkte vrijheid.

 14. FJ

  Ik had van jou een uitspraak verwacht van het toekomstig innig aan de borst drukken van Marokkanen en Joden.
  Helaas is dat nog niet het geval en valt op dat Marokkanen uitblinken in criminaliteit, haat richting lhbti, vrouwen achterstellen en aanvallen op Joodse restaurants.
  Het mooie is dat Gutmenschen als Aaron Grunberg en de Nederlandse overheid opeens mensen oppakken die allemaal in de war zijn.
  Ik denk dat de meeste moslims in de war zijn, want zij wanen zich nog steeds in het Midden Oosten, maar willen meeprofiteren van de weelde van onze maatschappij in welke vorm dan ook. Een te groot deel verdient zijn onderhoud door cocaine en hasjhandel, opblazen van pinautomaten, oplichting van sociale voorzieningen, oplichting van gezondheidszorg en ondermijning van de rechtsstaat (salafisme).

  Mijn persoonlijke mening is, dat er noodwetten moeten komen waardoor dit tuig een eventueel Nederlanderschap kwijtspeelt en pas na terugbetaling van de schade aan de maatschappij vrij komt (mensenrechten gebaseerd op het goede van de mens verspelen ze door hun handelen).
  Daarna worden ze weer losgelaten in het Midden Oosten.

  Misschien beginnen de nieuwkomers dan na te denken over aanpassing.

  1. FJ

   Deze is bestemd voor malloot Alferd Bentinck

   1. Beukman

    Zal die er dan wel 1 touw aan kunnen vastknopen?

    1. FJ

     Nee, Beukman, als je een rooie bril op hebt, kun je nergers iets van maken en wil je alleen je eigen standpunt horen, die jij dan ook constant preekt.
     Jouw commentaar is dus helemaal overbodig.

     Als je toch iets kwijt wilt, kun je dan in het vervolg in het rood schrijven, want dan weten mensen wie ze voor zich hebben.
     Ik hou niet van dat ellebogenwerk, dat jij hier vertoont en zeker niet van die bruinwerkers mentaliteit.

   2. Reinoud van Gelre

    Maar eh, FJ…
    Marokko ligt toch in noord-Afrika?

    1. FJ

     In de Rifgebergte spreekt men hoofdzakelijk Arabisch en waar komt dat vandaan?? – Duidelijk antwoord Reinoud de Naïeve

  2. Alfred Bentinck

   De kern van de redenering van FJ is dat Marokkanen inferieur zijn aan andere mensen en om die reden vervolging (‘noodwetten moeten komen waardoor dit tuig een eventueel Nederlanderschap kwijtspeelt’) verdient.

   Deze generaliserende vergelijking is in de kern racistisch en verschilt in de mentaliteit niet van de antisemieten die menen dat Joden vanwege hun etnische of religieuze aard vervolgd dienen te worden.

   Daar wees Grunberg op.

   1. Sleipnir

    Nee hoor vieze leugenaar, daar doelt FJ in het geheel niet op gezien dit citaat:

    ‘Een te groot deel verdient zijn onderhoud door cocaine en hasjhandel, opblazen van pinautomaten, oplichting van sociale voorzieningen, oplichting van gezondheidszorg en ondermijning van de rechtsstaat (salafisme).’

    Smeerlap!

    1. Alfred Bentinck

     Uiteraard vind ik dat mensen (Marokkaan, Jood of Fries) die zich schuldig maken aan criminele activiteiten door justitie dienen te worden vervolgd. Ik weet zeker dat Grunberg dit volledig met me eens is.
     Daar gaat deze discussie overigens ook niet over.

    2. Burak

     De vraag van de blanke deftige erudiete kapitaalkrachtige gebruiker is groter dan het aanbod. Wie dat levert zal hem een zorg zijn.

   2. Marija

    Beter gezegd: het is eerder een kwestie van OORZAAK EN GEVOLG.
    Wat zich misdraagt moet de gevolgen daarvan ondervinden.

 15. Maurits Dekker

  Vandaag 8 mei 2020 is het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam opnieuw het doelwit geworden van een aanslag van jodenhaters. Alhoewel het motief van de dader nog onbekend is kunnen we er wel naar gissen: HaCarmel is namelijk een Joods restaurant waar een Israëlische vlag voor de ruit staat.

  De vrienden van Arnon Grünberg hebben weer hun hobby uitgevoerd.
  Alfred Bentinck en zijn twintig andere alter ego’s zullen wel weer staan te juichen. Voor hem is dit vanzelfsprekend weer een feestdag daar op de rokende en stinkende mestvaalt wat als zijn woonplek dient.

  1. Alfred Bentinck

   Is er iets bekend over de identiteit van de daders?

   Als, wat goed mogelijk is, het neo-nazi’s betreft, meent Mauritz dan dat we maatregelen moeten nemen tegen Ariërs?

   1. Sleipnir

    Doe niet zo dom Bunzing, alle eerdere keren dat dit restaurant is aangevallen betrof het moslims.

    1. Alfred Bentinck

     Maar je weet dat neo-nazi’s dat ook regelmatig doen. Vind je dat in dat geval we maatregelen moeten nemen tegen Ariërs?

     1. Sleipnir

      Wat mij betreft gaan alle neo-nazi’s en moslims tegen de muur bij wangedrag, ik maak geen uitzonderingen, maar daar zal jij wel te schijterig voor zijn Bunzing!

     2. Alfred Bentinck

      Het doodschieten van mensen wijs ik af, welke misdaden ze ook begingen.

      Gelukkig is dit ook geregeld in de Grondwet. Het oproepen mensen te doden is overigens ook strafbaar.

     3. Sleipnir

      Dat zeg ik, daar ben jij te schijterig voor…..

 16. Vrijedenkert

  Arnoud van Doorn: moslims de “nieuwe Joden”
  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/salafist-arnoud-van-doorn-moslims-in-nederland-hebben-wrange-bijsmaak-bij-4-en-5-mei-ze-worden-de-nieuwe-joden/

  Voornamelijk deze groep die de “sekte van de vrede” aanhangen die verantwoordelijk zijn voor het intimideren, bedreigen en het verjagen van Joden en homostellen uit o.a. grote steden!

  Autochtone oudere Nederlanders zijn voornamelijk het slachtoffer van criminaliteit van deze groepen met bepaalde achtergrond, religie en ethniciteit!
  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/criminele-allochtone-jongeren-kiezen-bewust-blanke-ouderen-als-doelwit-ze-bevuilen-niet-hun-eigen-nest/

  Beweringen en uitspraken van zowel van Doorn als Grunberg sluiten niet helemaal aan bij de werkelijkheid…

 17. Marija

  AG heb ik altijd een naar arrogant mannetje gevonden.
  De speach die hij hield op 4 mei sprak mij wel aan en warempel voelde ik enige waardering voor hem.
  Toen vloog hij finaal uit de bocht met zijn vergelijking Joden vv Marokkanen.
  Marokkanen zullen zich in hun slachtofferrol nu heerlijk kunnen wentelen.
  AG spreekt hier heel, heel erg domme woorden.
  Verdient een schop onder zijn hol, wat een misselijke verkrachting van de werkelijkheid.
  Een schande dat hij dit podium kreeg, van wie eigenlijk???
  Laat hem voorlopig maar jaren buiten beeld en geluid blijven, wat een engerd.

  1. Marija

   Eerlijk gezegd denk ik dat hij als kind een oorlogsslachtoffer is geweest die psychiatrische behandeling heeft ontbeerd en op latere leeftijd is ontspoord.

  2. Alfred Bentinck

   Wat is volgens Marija het verschil tussen Joden haat en Marokkanenhaat?

   1. Marija

    Jodenhaat, wordt veroorzaakt door links en dom gezever.
    Marokkanenhaat is een gevolg van hun schofterig gedrag in b.v. ons land.
    Dat hoef ik niet verder uit te leggen, als u dat niet begrijpt, mankeert iets aan het waarnemingsvermogen.

    1. Maurits Dekker

     Marija,
     U probeert te debatteren met een stronthoop zonder enig waarnemingsvermogen.

    2. Alfred Bentinck

     Ik begrijp dat Marokkanen vervolging verdienen en Joden niet?

 18. Maurits Dekker

  Als ‘ze’ het over jou hebben, ouwe belastingontduiker, hebben ze het namelijk over iemand die zijn vriendin aan haar haren door een hotellobby sleept. Iemand die als hij breekt met zijn vriendin omdat hij aan vers vlees begonnen is, op hoge toon van haar eist dat ze het kind waarvan ze zwanger is, laat weghalen. En die, als ze onder de douche een miskraam krijgt, de hele wereld laat weten dat er ‘veel bloed’ was, met ‘stukjes weefsel’ die leken op ‘platgeperste bosbessen’.

  Als ík het over Marokkanen heb, heb ik het niet over jou.

  Ik heb er namelijk geen enkele behoefte aan om alle Marokkanen te vergelijken met zo’n ransaap.

  bron: Jan Dijkgraaf

 19. de naakte atheist

  Jezus Pinto, dat beweert Grunberg ook helemaal niet. Zoek hulp of zo.

  1. FransGW

   Misschien kan jij beter professionele hulp zoeken.

 20. FransGW

  Fantastisch bewoord. 100% de waarheid

 21. 56RdK

  Die Grunberg voelt zich moreel verheven, net zoals die Gerry Verbeet en consorten. Zij maken van die vier-mei-herdenking een wanstaltige policor show! Als het maar politiekcorrect deugt! Walgelijk, achterbaks PvdA- en GL-volk!

  Een klap in het gezicht van de slachtoffers die in WO II zijn vermoord, allen die hun leven voor de vrijheid hebben gegeven of nog steeds de littekens daarvan ondervinden. En van degenen die na hun bevrijdenis uit de kampen niets meer hadden, geen familie of geen huis, het huis dat door vreemden was ingenomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.