Denk woedend over uitspraken van Aboutaleb in Marokkaans interview! Aboutaleb: ‘Marokkanen zijn beter geïntegreerd dan Turken’

Burgemeester Aboutaleb krijgt een veeg uit de pan van de Rotterdamse fractie van Denk. Zij zijn namelijk woedend op Aboutaleb. Aboutaleb heeft in een Marokkaans interview – voor een Marokkaanse nieuwssite – gezegd dat Marokkanen gewoon vele malen beter zijn geïntegreerd dan Turken in Nederland. Turken zouden alleen maar bezig zijn met Turkije volgens Aboutaleb. Denk eist opheldering van de burgemeester. In het interview vraagt de host aan Aboutaleb waarom Turken beter geslaagd zijn dan Marokkanen in Nederland. Aboutaleb is het niet eens met deze vraag, hij zegt juist dat het precies andersom is. Turken zijn juist degene die zwaar achterlopen.

,,Turken hebben vaak hun blik gericht op Turkije. In Turkije wordt alles geregeld wat ze doen. Inmenging van de Turkse overheid met de Turkse gemeenschap in dit land is groot. De hand van Erdogan reikt tot in de moskeeën.’’

Ergens maakt Aboutaleb natuurlijk een punt, we hebben allemaal de ‘Turkenrel’ van 2017 gezien. Dat was voor menig Nederland een grote schok. Toch is dit een flink boude generalisatie die je niet verwacht van een burgemeester van Rotterdam. Hij scheert hiermee alle Turken over één kam, en dat is gewoon niet fair.

,,De hand van Rabat reikt hier niet tot in de moskeeën. Er is geen sprake van grote Marokkaanse inmenging. Als je hier op straat aan een Marokkaan zou vragen wie de premier is van Marokko; weinig kans dat hij dan zou zeggen: dat is de heer El Othmani. Hij is niet geïnformeerd, hij heeft dat nieuws niet. Als je aan een Turk zou vragen wie er bestuurt in Turkije, dan zou hij de namen noemen van allen die verantwoordelijk zijn in Turkije.’’

Denk is absoluut niet blij met dit interview en de opmerkingen van Aboutaleb. Dit past niet in inclusieve plaatje van Rotterdam wat Denk voor ogen heeft.

,,Dit is geen inclusief taalgebruik. Het is niet goed om groepen tegen elkaar op te zetten met als inzet wie meer of minder geslaagd is.’’ Ook stoort het Van Baarle dat Aboutaleb praat over ‘Turken en Marokkanen’. ,,Dit stadsbestuur hoort te spreken over Turkse Rotterdammers of Marokkaanse Rotterdammers. We gaan hem vragen om deze uitspraken terug te nemen.’’

 

Het interview van Aboutaleb zorgt niet alleen voor onrust in Rotterdam ook bij de Islam Democraten in Den Haag valt de opmerking compleet verkeerd.

,,Hij schept een totaal verkeerd beeld. De meeste Turkse organisaties hebben niets met Erdogan te maken. Hij moet ophouden met zijn vingertje te wijzen naar de Turkse gemeenschap.’’

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Jack Flash

  Als Turken en Marokkanen mekaar de harsens inslaan ruimt dat collectief aardig op.
  Hilarische ontwikkeling.

 2. P.Sisterons

  Remigratie is zonder twijfel de beste oplossing. Ze missen hun thuisland.

  1. hans-e-pans

   Toen men toendertijd tegen de arbeidsmigranten, gastarbeiders, zei doe of je thuis bent is het verkeerd vertaald of ze hebben het geheel verkeerd begrepen.

 3. truletwiesje

  Ze hebben allemaal nog steeds een dubbel paspoort dus moraal…

 4. Dirk Derksen

  Marokkanen en Turken hebben onenigheid over wie zogenaamd het beste geïntegreerd zouden zijn. Nederlanders ondervinden overlast van Marokkanen, Nederlanders ondervinden overlast van Turken. Zou het misschien wijs zijn, dat iedereen lekker in zijn of haar eigen land blijft? Hoeft niemand meer te integreren, heeft niemand last van elkaar.

  1. Original NL

   Prima plan Dirk…Wilders is uw man..(en de mijne).

   1. Dirk Derksen

    @Original,

    Inderdaad stem ik PVV, simpelweg omdat er niets beters te stemmen valt. Ik vind het jammer dat dhr Wilders niet inventiever is en meer stemmers achter zich weet te krijgen, gezien het feit dat meer dan 60% van de Nederlanders vindt dat de Islam hier niet thuishoort. Wilders lijkt mij intelligent genoeg, maar hij blijft de waarheid verkondigen op een te harde en simplistische wijze die de kiezer niet aanspreekt. Vreemd genoeg ontbreekt bij hem blijkbaar dit inzicht.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     “Inderdaad stem ik PVV, simpelweg omdat er niets beters te stemmen valt.”

     Zeker wel, maar als je dat niet ziet blijf je dit soort stomme fouten maken.

    2. Original NL

     Dat ben ik volledig met je eens Dirk..er zijn geen alternatieven.

    3. NoDoubt

     Het was de 2e partij van NL. Rutte had geluk door de illegale binnenkomst van de turkse minister. Hij werd ook niet uitgenodigd voor de onderhandelingen, werd overal in het land geboycot. Maar nog steeds is de dreiging van islamisering heel groot en wordt alleen nog maar meer. Islam kent geen democratie, maar krijgen in NL steeds meer macht. Kijk naar landen in EU en de hoeveelheid no-go-zones, vele 10.000den. Dat is onze toekomst. Niemand stopt islamisering behalve Wilders. Als die partijen een simpel onderzoek deden naar koran en hadith dan kunnen ze zien dat het een groot gevaar is voor de democratie. Denk niet dat islam verlichting zal kennen want ook dat is verboden door Mo

  2. NoDoubt

   Mo heeft verboden te integreren en in islam bestaat geen democratie. In Hadith geeft hij aan dat vrouwen twee keer zo dom zijn dan mannen.

 5. Drees

  Alle Turken terug naar Marokko.

 6. ervi

  Marokkanen beter geintegreerd? Daarom lopen ze Nederland dan zeker zo te verzieken.
  Deze overheid mengt zich er in ieder geval niet in.

  1. M. Brandenburg

   Dat zou inhouden dat van de Turken in de leeftijd tussen 16 en 24 jaar meer dan 52% bekend is bij het allerslechtste politieapparaat binnen de EUSSR.

 7. Ad Fundum

  Wilders is woest over de anderhalve meter. Denks is woest over Aboutaleb. Spanje is woest op Nederland. Italië is woest op Nederland. En Nederland is woest op niemand. Daarom is het een gaaf land.

 8. lotje

  Het is allebei niets.

 9. feitelijk

  De twee groepen die bij uitstek geen integratie in hun woordenboek hebben staan. Ze hebben wel met stip criminaliteit in hun woordenboek staan getuige de cijfers van cbs.

  Dus ruzie over de eerste en tweede plaats zou ik gaan bevechten in de criminaliteitscijfers en niet in de integratie cijfers

 10. Angelus pacis

  Werkelijk geen idee welke Marokkanen Aboutaleb hier bedoelt.

 11. Kretoloog

  Achmed Aboutaleb neemt zichzelf als maatstaf. Ja, hij is goed geïntegreerd. Dankzij de PvdA die hem bij al zijn baantjes (wethouder Amsterdam, staatssecretaris Sociale Zaken, burgemeester Rotterdam) heeft geparachuteerd. Turken met een kruiwagen zijn er trouwens ook: Koser Kaya (D66), Dilan Kakelkip (VVD) of de zusjes Albayrak (PvdA).

  Een goede maatstaf om een vergelijk tussen Marokkaan en Turk te maken, is hoeveel er van elke groep in de bijstand zit. Of een eigen onderneming heeft. Of is veroordeeld voor crimineel gedrag. Of werkzaam is bij een overheidsinstantie. Dan zou Turken wel eens beter uit de bus kunnen komen dan de Marokkanen.

 12. Henk Albarda

  De kinderen van abou abou mogen uitsluitend met een islamitisch-marokkaanse partner thuiskomen, maar dat zegt hij niet hardop. De grootste criminele organisatie in Nederland is…… De Mocromaffia, 1 keer raden waar die naam op slaat…..
  Een peiling onder turken in Nederland leerde dat die voor 70 % op Erdogan stemmen. Het turkse dyianet is de drijvende kracht achter het overal in Nederland luidkeels oproepen tot het islamtisch gebed.

  Kortom, volkomen duidelijk, geen enkele import uit afrika of MO is ook maar bij benadering geintegreerd, daar hebben Groen Links, PvdA en D66 wel voor gezorgd. Anders hadden die partijen nu vrijwel geen kiezers meer gehad.
  Abou abou hangt een leuter verhaal op voor eigen parochie.

 13. Peetjoh

  Turken en Marokkanen zijn hetzelfde. Marokkanen zijn gewoon geëmigreerde moslims uit het midden oosten. Turken zijn geëmigreerde moslims uit het midden oosten. Alle Aziaten zijn van de zelfde voorouders alle blanken alle zwarten en ook alle Arabieren. Dus abu je zit fout.

 14. Heras

  Aan beide groepen heb je niets. Als het moet, kiezen ze altijd voor het land van herkomst.
  Ze hebben niks met nederland. En/of de nederlanders.
  Maar waarom ze niet teruggaan , is de vrijheid hier en het geld.

 15. gustav

  Haha, Turken en Marrokanen gaan hun stammenoorlogen in Nederland uitvechten om het omvolkingsaandeel van ons land op te eisen?
  Dit is pas het begin, autochtone Nederlanders zijn over enkele jaren vogelvrij verklaard tengevolge van de islamitische machtsovername!

 16. 56RdK

  “Marokkanen gewoon vele malen beter zijn geïntegreerd dan Turken in Nederland.”
  Inderdaad, dat laten de criminaliteitscijfers, van de alléén geregistreerde zaken, wel overtuigend zien, dat volk behoort daarin tot de top, naast de Turken en andere allochtoon vuilnis.

  Maar op één vlak staan ze naast succesvol elkaar, namelijk in de islamisering van Nederland! Dat gaat ze goed af dankzij de zwakzinnigen van vooral het CDA, D66, GL, PvdA en VVD, die dit in hoge mate faciliteren. Faciliteren onder het mom van de goddienstvrijheid, inclusie en diversiteit! En daarmee de vrijheid, veiligheid en vrede uithollend!

 17. RvdBe

  Aboutaleb:Trojan horse met dank aan de pvda.
  Deze door links alom geprezen “bruggenbouwer” is niks meer dan een als burgemeester vermomde rif aap.

 18. 56RdK

  Die Aboutaleb heeft dus heel even zijn andere aard, zijn échte agenda laten zien.
  Men was en is nu wederom gewaarschuwd.

  Want zo’n uitspraak met zovéél Marokaans vuilnis in dit land, dat voor zovéél (dodelijke) ellende zorgt en kost, dat doe je niet als je eerlijk van geest bent!

  Maar ja, binnengehaald door de PvdA, dan weet het je wel ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.