Dieetgoeroe Frans Timmermans hekelt houding Nederland in EU-fonds kwestie: ‘We moeten niet nee zeggen, omdat het idee uit Brussel komt’

Nadat bekend was geworden dat de EU het wel ziet zitten om een gigantisch fonds van 750 miljard te realiseren, was het wachten op de immer olijke Frans Timmermans. Gelukkig mocht hij zijn speech indienen bij Nieuwsuur. Timmermans ziet alleen maar voordelen, wij, als Noord-Europa zijnde moeten solidair zijn met de rest van de Unie. Ook hekelt Timmermans de houding van de Nederlanders; we moeten niet bij voorbaat ieder voorstel uit Brussel weigeren

Volgens Timmermans zijn WIJ juist degene die ideologisch blind zijn, we zijn te kordaat bij het afwijzen van voorstellen uit Brussel. Uitgerekend wij Nederlanders moeten onze ‘dogma’s’ laten vallen, terwijl datzelfde gezegd kan worden over de EU-zeloot Timmermans.

Mocht het fonds er komen dan zijn Spanje en Italië toch wel de grote winnaars. Zij hebben volgens de verdeelsleutel recht op het grootste bedrag aan giften, en mogen het meeste ‘lenen’.

Derk Jan Eppink ziet de bui al hangen. Nederland – en andere Noord-Europese landen – gaan de pinautomaat worden. Door de coronacrisis wordt Nederland alsnog de pinautomaat van Europa.

Toch blijft er redelijke verdeeldheid binnen de EU over het fonds. 23 landen zitten te springen om dit fonds, terwijl de vier overige lidstaten hier totaal niet op zitten te wachten. En met goede redenen: zij zullen diep in de portemonnee moeten tasten om deze grap te kunnen betalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. lotje

  Volgend jaar zal hij wel zelfmoord gaan plegen als we uit de eu gaan. Hij is net zo gestoord als die vanhofstadt. DNA van dat mannetje met snorretje uit de 2e wereldoorlog.

  1. Fe

   de huidige EU is naar voorbeeld van de vrouw met dat snorretje.

   De droom 1 rijk zal ons door de strot geduwd worden

  2. Blitzkrieg

   lotje : Ik denk dat naar weinig mensen beseffen hoe erg de eu op klappen staat. Misschien kunnen we volgend jaar niet eens meer uit de euro maar gaat de euro misschien wel eerder uit ons.

 2. Peetjoh

  Ja die landen brullen hard. Maar wat als zij de rijke landen waren en wij de arme. Tis een algemeen feit dat degene die niks hebben altijd willen delen. Kijk maar naar al die mensen zoals lodewijk allemaal willen die het samen( dus de rijken voor hem dokken) doen. Puur en alleen omdat ze zelf niks bezitten. Luisteren naar armoedzaaiers brengt je aan de armoede.

 3. Fe

  Wat een triest sjuet

 4. Blitzkrieg

  ‘We moeten niet nee zeggen, omdat het idee uit Brussel komt’

  We zeggen gewoon nee omdat het een slecht idee is!

 5. ikweetwatikwil

  We moeten niet nee zeggen , omdat het idee uit Brussel komt zegt Timmerfrans.

  Dat doen we ook niet , we zeggen nee omdat we ons heldere verstand gebruiken.

  1. Toverkol

   Wat een lul, denkt hij dat we allemaal dom zijn ?
   Er wordt hier continue gesuggereerd dat de zuidelijke landen arm zijn, dat is niet zo ! Kan mij nog dhr. Knot herinneren die zei dat Nederlanders te weinig spaargeld hebben en dat we een voorbeeld moesten nemen aan de Italianen. Ja ons geld wordt opgezogen door de overheid door middel van belastingen, en zij betalen geen belastingen. Daarbij komt nog de enorme goud voorraad van Italie. Na ruim 30 jaar bezuinigd te hebben is het mooi geweest. De EU heeft ons geen rijkdom gebracht. In tegendeel… Rob Jetten mag uitleggen waarom het dan niet in de portemonnee van de burger zit.

 6. Bunky01

  Beste Frans,

  Jouw kritiek op de zogeheten gierige landen is ongehoord en alle schaamte voorbij.
  Dat er landen binnen de EU zwaar getroffen zijn door de Corona-crisis valt uiteraard niet te ontkennen. Dat dit een weerslag heeft op de financiele huishouding is evident.
  Echter het zijn exact die landen die in het verleden klip en klaar hebben aangetoond
  niet met geld te kunnen omgaan. Het zijn exact die landen die nooit effectief hebben bezuinigd en hun economie hebben hervormd. Het zijn exact die landen die stelselmatig schijt hebben aan iedere vorm van dicipline op het gebied van economie en monetair beleid. Het zijn exact die landen die iedere vorm van efficientie, innovatie etc etc volledig missen. En nu vraag jij ons om solidair te zijn om goed geld naar kwaad geld te smijten. Het zijn exact die landen die hun economie jarenlang hebben stuk gestaakt.

  Beste Frans en Ursula, dit is voor mij als Nederlander niet 1 maar wel 10 bruggen te ver. Ga eerst in jullie EU-huis maar een flink bezuinigen en reorganiseren.
  Mag ik jullie alvast een opzetje geven? Stop met ingang van vandaag met het switchen van van je vergaderplaats. Vergader vanaf vandaag alleen nog maar in 1 plaats, dus geen gewissel meer tussen Straatsburg en Brussel. Dat scheelt al een hoop eurootjes.
  Maar ja dat stuit op een non van onze Franse vrienden want Straatsburg is voor hen heilig. Verlaag vanaf vandaag jullie meer dan schaamteloze salarissen eens met minimaal 25%. Wat er dan nog overblijft is meer dan genoeg om ruim te leven. Verlaag jullie pensioen met 25%. Wat er dan nog overblijft is meer dan riant genoeg om van jullie oude dag te genieten.

  Beste Frans en Ursula,
  Ik hou nu maar op. Ik denk dat jullie geheel compleet losgezongen zijn van de werkelijkheid. Jullie weten totaal niet wat de normale burger van jullie werk vind. Ik zou zeggen droom rustig verder. Maar weet dat het gewone volk (waar jullie altijd minachtend op neerkijken) op een goede (of kwade dag het is maar aan welke kant je staat) de rekening van jullie wanbestuur en zelfvoldane houding zal gaan presenteren.
  En weet dat de EU in de huidige volkomen onevenwichtige vorm een totale mislukking is. Klamp je maar vast aan de laatste resten van de EU-Titanic, Nederland doet het licht wel uit.

  1. Original NL

   @ Bunky….de eu voelt zich zeer tot de zuid- europese landen aangetrokken…omdat ze veel gemeen hebben.
   Beide kunnen niet omgaan met financiën en smijten met geld dat er niet is.
   Ook timmermans is de realiteit voorbij en waant zich een dagobert duck met een gevuld geldpakhuis.

  2. evil knievel

   Kijk Mensen,dit noemen ze nou klare taal n degene die dit niet begrijpt is dus te stom om te peopen!
   Bedankt Bunky!👍🏼+++++

 7. Bullshit16

  Laat die volgepropte boskabouter zijn vette muil houden derk jan eppink heeft gelijk geen cent meer naar Brussel wie gaat ons helpen als wij arm zijn juist niemand
  Wedden dat Rutte betaald die eurofille durft geen nee te zeggen
  Kijk ook nog maar even naar cafe weltschmers 2 oude r journalisten zo zie je ze er niet meer als die nog op YouTube is wand ware nieuws hallen ze er tegenwoordig er af

 8. Jan58

  “…wij als Noord-Europa zijnde…”, wij als Noord-Europa of wij, zijnde Noord-Europa.

 9. Bullshit16

  Trouwens wat krijgen we dan van Brussel we krijgen niks we krijgen 240 miljoen euro terwijl die andere landen 1 a 2 miljard euro krijgen zelfs de landen die hellemaal niks betalen krijgen zelfs nog meer dus kabouter timermans je moet niet zo liegen dat Nederland er veel voor terug krijgt en wat handel betreft dat ging vroeger ook goed en dat kan nu ook weer dus hou je miil om ons angst aan te zaaien hou je zelf maar voor de gek maar niet de weldenkend mens van Nederland

  1. Brenda Welsh

   Het is ongelijk verdeeld @Shitty, neem nou die Orbán. Het lijkt er op dat wanneer je corrupt bent, alle troeven in handen hebt. Het kan ook verbeelding van mij zijn, zegt het maar.

   1. Blitzkrieg

    Brenda Welsh
    Quote : “Het kan ook verbeelding van mij zijn, zegt het maar.”
    Zou maar op de verbeelding gokken, bij jou heb je dan meestal gelijk.

   2. evil knievel

    Orbán is gewoon heel gewiekst n wij,oftewel ursela,fransje,jij n co,heel erg dom!
    Ik trap r btw ook niet in!😁

 10. Piet Klein

  100% mee eens, we moeten niet nee zeggen omdat het uit Brussel komt. We zouden heel graag ideeën, die uit Brussel komen omarmen, om daarmee eens sterk Europa te krijgen. We zeggen dan ook geen nee omdat het uit Brussel komt maar omdat het verschrikkelijk slecht idee is en we graag goede voorstellen vanuit Brussel krijgen. Timmermans het is absurd dat burgers in Europa negatieve rente krijgen omdat de banken het geld van hun burgers niet willen omdat de ECB in een absurd tempo geld bijdrukt. Het is een absurd idee om Nederlanders 1000 euro per persoon te laten schenken aan Italie, Frankrijk etc. en dan zou het geval zijn als iedere burger in Europa het zelfde bedrag zou moeten leveren. Het is een absurd idee om ondernemers, zzp-ers die het nu het zwaar hebben, mensen die bij de voedselbank lopen 1000 euro te laten schenken aan landen als italie en frankrijk waar de burgers gemiddeld rijker zijn dan wij, in Frankrijk gemiddeld meer verdienen dan wij, Italianen die 125 miljard euro aan goud in de kast hebben liggen, Italie die een schaduw economie heeft van 200 miljard euro heeft waar geen euro over wordt afgedragen. Italianen en de Fransen die rijker zijn, eerder met pensioen mogen en jullie verzinnen dan NL-ers gemiddeld 1000 euro per persoon mogen schenken aan deze landen. En als NL, Oostenrijk enz extra mogen bijdragen wordt dit misschien wel 2000 euro per persoon. Voor een gezin met twee kinderen 8000 euro. Gratis te schenken aan Italianen en Fransen. Door mensen die hunnen banen en toekomst onder druk zien staan. Nee Timmermans het is niet omdat het uit Brussel komt, het is vooral omdat het zeer slechte plannen zijn. En dat er geen haar op je hoofd (nou ja hebt er niet zo veel) beseft hoe onzinnig de voorstellen zijn, we blijven ons er over verbazen. Maar netto kan dit wel eens betekenen dat dankzij deze onzin Europa kapot gaat en dan heb je ons mooie ideaal om zeep geholpen.

 11. FJ

  Kijk eens aan, Frans komt met het idee om de uitgeknepen belastingbetalende Nederlander eventjes bij de ballen te pakken, want er kan nog wel een schepje bovenop, terwijl hij de afgelopen vier jaar als commissaris beide ogen heeft dichtgeknepen, toen de trotse Italianen tegen hem zeiden, wij bepalen zelf wel hoe ons tekort eruit ziet en Macron een lesje Franse weerstand met gele vestjes kreeg en met de staart tussen de benen de keutel van een verhoogde pensioenleeftijd weer introk en daarmee een bezuigiging om zeep hielp. En Fransje was in geen velden of wegen te bekennen.

  Maar Macron zegt, je moet niet naar het verleden kijken maar naar de toekomst en dat doen wij ook en zien dat wij straks met 67 met pensioen mogen en landen als Frankrijk en de trotse Itailanen dit verrekken, maar zo’n trotse natie zijn, die nu moeten zeggen help ons, anders laten we jullie ook verrekken en kopen geen bloemen meer.

  Fransje had ons wel een plezierige mededeling kunnen doen, want het geld wordt straks schaars, want de overheden gaan veel minder ontvangen en iedereen moet inleveren, dus ook Europa.
  Alleen in de Europa, de politiek en de ambtenarenwereld blijft het akelig stil.
  Geen vrijwillige loonsverlaging, minder onkostenvergoeding, minder pensioen.
  Geen bijdrage om de kosten te drukken, als een parlement dat regelmatig van stad verwisselt, omdat er een natie is waar eer hoger staat als geld.
  O ja, dat is toch die natie die zelf zijn broek ook niet ophouden kan met Macron aan het bewind.
  Heeft prachtige ideeën waarbij geld uit een ander z’n zakken geen rol speelt. Is genoeg van.

  Laat Europa zichzelf maar eens opnieuw uitvinden en dan zien we wel of we nog bij moeten springen.

 12. StanleyC

  Frans Timmermans, de grootste landverrader uit de Nederlandse geschiedenis. De nsb was daar niks bij vergeleken

 13. Duckday

  Stem PVV of Fvd daarna direct uit de EU.

 14. Meriadoc Brandebok

  Er ligt een voorstel van de Zuinige 4.
  Er ligt een Frans-Duits voorstel.
  Er ligt een voorstel van de Europese Commissie.
  Er liggen voorstellen van Zuid-Europa.
  Er liggen voorstellen van het Europees Parlement.

  Duitsland moet Europa het voorstel van de Zuinige Vier opleggen. Em de Europese Commissie is zwaar incompetent gebleken. Frans Timmermans was duidelijk een gigantische vergissing.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : En binnenkort kaboem!

  2. evil knievel

   Hoop zelfs n klein beetje dat pRUTTE weer gewoon zn burgers naait n gewoon tekent voor dit wederom stompzinnig voorstel!
   Zal ie even snel zakken in de peilingen als dat ie gestegen is!
   🍿

 15. JFU

  Engeland is optijd uit deze nachtmerrie gestapt..nu de rest nog..

 16. Pescador

  laat hij zijn loon van de afgelopen jaren maar inleveren en dan vertrekken naar sirie of zoiets

 17. tegendraad

  Kennen jullie Paulus de Boskabouter nog? De kabouter met de witte baard?…
  Ziehier, dit is ‘m.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.