Donald Trump gaat helemaal los tijdens speech: ‘Obama was een zeer incompetente president’

Obamagate is helemaal losgebarsten in de Verenigde Staten. Donald Trump en zijn team zijn niet van plan om iemand uit het kamp Obama te sparen. Verkiezingen zijn in aantocht en de gelederen moeten worden gesloten. Amerika stevent af op een unieke verkiezingsstrijd, 2016 was nog maar het begin, deze zomer zal het helemaal los gaan!


De afgelopen week was het onrustig op Twitter, Trump besloot vol in de aanval te gaan. Obamagate lijkt de perfecte afleiding voor de huidige coronacrisis in Amerika. En let wel: mocht er daadwerkelijk onwettige zaken worden aangetoond dan gaat het hele circus pas helemaal van start.

Trump heeft zich omringd met een steeds ‘completer’ team. Ze kijken allemaal dezelfde kant op: de herverkiezing in november.

Obama begon enkele weken geleden met openlijk kritiek te uiten op het beleid van Trump. Dit was nog niet eerder gebeurd, in de VS is het de ongeschreven regel dat een oud-president geen uitspraken doet over de zittende president. Obama is logischerwijs naar het front geroepen door zijn partijmastodonten; zij zagen namelijk ook wel in dat 2020 wéér gaat uitlopen op een deceptie.

Maar doordat ze Obama erbij hebben gehaald hebben ze het ‘beest’ ontwaakt. Trump gaat het niet ‘rustiger’ aan doen, sterker nog: komende weken zal de druk op de Democraten alleen maar toenemen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  In de Verenigde Staten is er sprake van een enorm hoge werkloosheid, een krimpende economie; mensen die geen passende zorg kunnen krijgen omdat ze het niet betalen kunnen en een ongekend hoog aantal doden. Het land staat volledig in de brand en dat allemaal onder het incompetente wanbeleid van Donald J. Trump. Obama had gelijk: de Amerikaanse regering rommelt maar wat aan.

  Trump overtreft Obama als het om incompetentie gaat.

  1. Kretoloog

   De VS heeft per miljoen inwoners minder doden door Corona dan België, Italië, Spanje en Frankrijk, om maar een paar Europese landen te noemen.

   De meeste doden in de VS zijn te betreuren in de staat New York met een Democraat als gouverneur. En nog steeds dringt het niet tot Brandebok door dat gezondheidszorg in de VS een verantwoordelijkheid is van de Staten, niet van de federale regering.

   1. Waldorf_en_Statler

    U heeft selectief winkelen en glashard liegen tot een kunst verheven.
    U kunt zo kunstenaarssubsidie aanvragen.

    1. Kretoloog

     Mijn 1e regel is een feit.
     Mijn 2e regel is een feit.
     Mijn 3e regel is een mening.

     Maar waar lieg ik nu glashard, W_en_S?

     Dat van die kunstenaarssubsidie lijkt me wel wat.
     Helaas: alle fondsen voor cultuur en kunst zijn leeg.
     Een aanvraag is derhalve zinloos, daar begin ik niet aan.

   2. Beukman

    @Kreet loogt:
    En nog steeds dringt het niet tot Brandebok door dat gezondheidszorg in de VS een verantwoordelijkheid is van de Staten, niet van de federale regering.

    Vandaar dat Donald medische apparatuur opeiste van bepaalde staten. Vandaar dat hij geen leiding gaf, waardoor staten gedwongen waren om tegen elkaar te concurreren om beademingsapparatuur te bemachtigen, waar de fabrikant garen bij spon. Vandaar dat Donald zei:

    When somebody is the president of the United States, the authority is total. And that’s the way it’s got to be. It’s total.

    1. Kretoloog

     Ja, en?

     1. Beukman

      De president van de VS is het niet met je eens.

  2. B. Pascal

   De westerse democratieën zijn decadent. Het modder gooien en oppervlakkige handelen, het is een gave Gods dat het nog overeind staat.

   Trump heeft in die zin wel gelijk, Obama is incompetent omdat hij zich u opwerpt als de spraakpop van Biden, of anders. Wanneer Obama een kerel is dan houdt hij gewoon zijn mond. Immers van Biden hoor je niets meer, die heeft de handen vol aan de ‘’vergrepen vrouw’’. Het is zo goedkoop wat Obama doet, die man gaat voor mij geheel af, het beetje credit wat hij nog had, is nu volledig weg. De oude regel: als oud-president houdt je je af van commentaar over je opvolger, diens beleid.

   Obama laat zien echt niet anders te zijn dan een opportunist, die geen systeem, normen of waarden schuwt te schenden. Wat Obama doet, zal het voor Biden meer en meer schade brengen. Immers wie gaat er nu voor President? Blijkbaar wilde Obama, Biden gebruiken als pop, om zelf als tweede man de volle macht te beoefenen. Hij lijkt wel Rusland! Misschien is Obamagate een waarheid?

   Werkloosheid door een mondiale pandemie? Dat had Obama of Biden ook niet kunnen voorkomen. U standpunt is niet steekhoudend, maar decadent.

   1. Wesley Benley

    “U standpunt is niet steekhoudend, maar decadent.”

    “Decadentie” is altijd een van de meest geliefde pejoratieven geweest in de terminologie van de Sovjet-ideologen van weleer.

    1. B. Pascal

     Biden gaat voor president, die moet nu spreken, Obama niet! Dat begrijp je toch wel! Obama moet zijn mond houden, echt kinderachtig. Zeer laag niveau! Toen Trump voor president ging, hoorde je oud president Bush toch ook niet spreken. Dat zou zeer vreemd zijn! Nee, Obama is laat zijn beste kant zien! We weten nu wat hij is! Rusland is niet ver weg. Biden en Obama zijn als Poetin en Medvedev. Prima, maar noem je niet ‘’de geweldige’’.

  3. fisufisu

   Dat komt door de corona dombo, voor de corona was de werkeloosheid enorm gedaald, de economie florerend precies het tegenovergestelde van wat jij nu beweerd, flapdrol..

   1. Canta

    fisufisu
    Ik heb al vele malen gevraagd om uit te leggen hoe het dan wel in elkaar zit. Tot nu toe krijg ik van jou daar geen uitleg over.
    Je kan wel steeds zeggen dat ik het niet begrijp, maar nogmaals: LEG UIT HOE HET DAN VOLGENS JOU ZIT en wat ik niet begrijp!!!!!

    Ik weet dat het hier over een ander onderwerp gaat maar ik verwacht nog steeds een antwoord op mijn vraag die ik je stelde want je kunt wel zeggen dat ik het niet zal en kan begrijpen maar dan moet je ook uitleggen wat ik dan niet begrijp aan Genesis 22:1-19

    1. truletwiesje

     Ik begrijp dat je erg boos bent op fisufisu, mijn advies? lees het, de kans bestaat, mits jij je hart open stelt, dat je het dan wel begrijpt canta..

     1. Canta

      Maurits Dekker
      Je vergist je. Ik ben helemaal niet boos. Als hij beweert dat ik het allemaal niet begrijp dan ben ik leergierig genoeg om naar zijn uitleg te luisteren. Die moet ie dan natuurlijk wel geven maar heeft dat na verschillende keren vragen om die uitleg, nog steeds niet gedaan.

    2. truletwiesje

     Begrijp ik nou dat je erg boos bent op fisufisu?, mijn advies? lees het, de kans bestaat, mits jij je hart open stelt, dat je het dan wél begrijpt waar het over gaat..

     1. Dion Grauss

      Lekker he, steeds een andere nick. Straalt veel zelfvertrouwen uit.

  4. henk43

   Rommelt maar wat aan? Hij liegt alles aan elkaar vast dat begon al met zijn hetze dat Obama niet in Amerika geboren was. Daarna zijn hoax over het aantal tosschouwers bij zijn inauguration speech .Kortom alles wat uit zijn mond komt is of helemaal onwaar of in strijd met de volledige waarheid. En met de Corona heeft hij er helemaal een rotzooi van gemaakt.Het is maar een griepje! Ik ben geen fan van Biden maar hoop toch dat hij verkozen wordt. The liar tweets to night .Ja dat is Trump

   1. fisufisu

    Trump doet wat hij zegt..en daar kunnen gasten als henkie43 niet tegen tegen mensen die doen wat ze zeggen..

    1. Wesley Benley

     Jawel, maar hij liegt ook wat hij zegt.

    2. henk43

     @foetsie Ja hij doet wat hij zegt en dat is nu zo gevaarlijk .Zo wordt liegen de nieuwe norm.

     1. JochemX

      Dat is bij Rutte ook het normaal en niet eens het nieuwe.

    3. Beukman

     Trump zei dat hij zijn belasting zou openbaren als hij eenmaal president was.
     Inmiddels voert hij processen om dit juist te voorkomen.
     Hoezo: “Trump doet wat hij zegt”?

    4. Canta

     fisufisu
     Trump doet wat hij zegt…..
     En aangezien Trump een heleboel heel domme dingen zegt is dat niet aan te bevelen.

     1. Canta

      En fisufisu, wanneer ga jij eindelijk mijn vraag beantwoorden want het lijkt er nu steeds meer op dat je geen antwoord hebt. M.a.w. het klopt wat ik zei.

   2. Meriadoc Brandebok

    Treffende samenvatting, Henk.

   3. B. Pascal

    Rommelt? Inderdaad Obama heeft ervoor gezorgd dat de wereldstabiliteit op drift is. Onder Obama hebben China en Rusland de buit gepakt. Is dat niet liegen? De WHO kapot? Wat is dat? Onder Obama is de VS slap geworden. Onderhandelen met IRAN, hoe verzin je het. Hoe zou het kunnen dat IS opgestaan is? Komt zeker niet door het getwijfel van Obama, die Iran de ruimte gaf. Nee, met Obama leveren we niet een Tweet in, maar de wereldstabiliteit!

  5. Rammstein

   Meria, van die hoge werkloosheid en krimpende economie verzin/lieg je. En de rest wordt weer ingegeven door je politiek correctisme en Trump-haat.

   Eeuwig hetzelfde deuntje.

   1. Waldorf_en_Statler

    Het sluiten van Amerikaanse bedrijven vanwege het coronavirus kan leiden tot een economische krimp van 30 procent dit kwartaal.
    Dat zegt de president van de Amerikaanse centrale bank.
    De afgelopen maanden zijn 36 miljoen Amerikanen hun baan kwijtgeraakt.
    Veel bedrijven dreigen failliet te gaan.
    De bankdirecteur denkt dat de werkloosheid kan oplopen tot 25 procent.

    1. Rammstein

     En hoe denkt kokkie dat het er in Nederland bij staat na de Corona? Iedere regeringsleider waar ook ter wereld heeft met een economische terugval te maken.

     Dus wat is je punt, sukkel?

     1. Beukman

      Donald heeft altijd geweigerd om zijn voorganger Obama de credits te geven voor de stijgende werkgelegenheidscijfers op het moment dat hij, Donald aan de macht kwam: alles was zíjn verdienste, aldus Donald.

      Als alles altijd zijn verdienste is, dan lijkt het me redelijk om de hoge werkloosheidscijfers van het moment ook op het conto van de president te schuiven. Niet wegduiken dus als het even moeilijker gaat.

     2. Rammstein

      Lullen als Beukman, ken je die uitdrukking?

     3. Beukman

      Was dat niet zoiets als rammen als Rammstein?

   2. Meriadoc Brandebok

    h**ps://nos.nl/artikel/2332312-enorm-aantal-amerikanen-vraagt-uitkering-aan-een-vijfde-nu-niet-aan-het-werk.html

  6. JochemX

   Onder het bewind van de sprookjesverteller met zijn team van tekstschrijvers ging het inderdaad veel beter. Bijna geen werkloosheid en als hij nu nog aan de macht was was er niemand dood gegaan. Nog meer sprookjes?

  7. LifeBuddy

   maria je bent echt niet goed bij je hoofd! Google maar ”Waarom u wakker moet liggen van het gigantische gaslek in Californië” en u ziet dat obama een misdaad tegen de mensheid heeft begaan. Die foute maatschappijen heeft obama de hand boven het hoofd gehouden. Ik heb hier op het malieveld Geen protesten gezien van de kinderen van de toekomst. greenpeace of milieubewegingen. Waarom geven ze nu de boeren hier de schuld van. Geniet maar lekker van de zomer, met 43 graden

   1. Dion Grauss

    Tja.., met éen mispeer een volledige ambtstermijn van een president diskwafiliceren.
    Zo kan ik het ook. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om welke regeringsleider, waar en wanneer dan ook, even lekker rücksichtslos de grond in te boren.

  8. Tom Bombadil

   Je maakt deze comment alleen om een reactie uit te lokken. En dat lukt je ook nog eens. Onder trump ging het geweldig tot bepaalde mensen corona begonnen te misbruiken. Iemand die zich bloomberg nog voor de geest kan Halen? Corona wordt misbruikt.
   Oh ja en 99%van de dingen die over trump gezegd worden hier is of fake news of extreem uit zen verband gerukt om de bekrompen mening van onze staat propoganda omroep te benadrukken.
   Dagelijks gesprekken met amerikanen….. En de leugen dat trump rascistisch is, is gewoon belachelijk. Ik spreekt dagelijks met mijn veelal afro Amerikaanse vrienden. Ze stemmen allemaal trump en zeggen dat de msm rascistisch is niet trump.

   1. Alfred Bentinck

    Het kreupele Nederlands van Bullshit maakt hier school.

 2. Waldorf_en_Statler

  Gelukkig heeft malle Drek-Jan Eppink er ook een mening over.
  Of zou zijn retweet sarcastisch bedoeld zijn?

 3. B. Pascal

  De westerse democratieën zijn decadent. Het modder gooien en oppervlakkige handelen, het is een gave Gods dat het nog overeind staat.

  Trump heeft in die zin wel gelijk, Obama is incompetent omdat hij zich u opwerpt als de spraakpop van Biden, of anders. Wanneer Obama een kerel is dan houdt hij gewoon zijn mond. Immers van Biden hoor je niets meer, die heeft de handen vol aan de ‘’vergrepen vrouw’’. Het is zo goedkoop wat Obama doet, die man gaat voor mij geheel af, het beetje credit wat hij nog had, is nu volledig weg. De oude regel: als oud-president houdt je je af van commentaar over je opvolger, diens beleid.

  Obama laat zien echt niet anders te zijn dan een opportunist, die geen systeem, normen of waarden schuwt te schenden. Wat Obama doet, zal het voor Biden meer en meer schade brengen. Immers wie gaat er nu voor President? Blijkbaar wilde Obama, Biden gebruiken als pop, om zelf als tweede man de volle macht te beoefenen. Hij lijkt wel Rusland! Misschien is Obamagate een waarheid?

  1. Alfred Bentinck

   “Wanneer Obama een kerel is dan houdt hij gewoon zijn mond.”

   Waarom moet Obama zijn mond houden terwijl Trump al vier jaar permanent Obama belastert?

   1. Antihedo

    Ik vind het best knap dat Obama zo lang zijn mond gehouden heeft. Trump is dermate onbeschoft tegen hem geweest dat hij wel een reactie uitlokt. Een president die niet diegene helpt die het hardst hulp nodig heeft, maar diegene die aardig tegen hem is, is het presidentschap niet waard. Lager dan Trump kun je als president echt niet zinken.

    1. Meriadoc Brandebok

     Obama is een geduldige en bedachtzame man, een heel ander type dan Trump, die nooit iets zegt zonder er niet bij na te denken.

     De integriteit van deze staatsman staat buiten kijf.

     1. Kretoloog

      “De integriteit van deze staatsman staat buiten kijf”.

      Ja, dat zei Mark Rutte ook over Halbe Zijlstra (de pathologische leugenaar van VVD).
      En Rob Jetten over zijn voorganger Alexander Pechtold (de corrupte geilneef van D66).
      En Hillary Clinton over Joe Biden (de man met de grijpgrage klauwtjes naar de vrouwenborsten van Democrats).

   2. B. Pascal

    Biden gaat voor president, die moet nu spreken, Obama niet! Dat begrijp je toch wel! Obama moet zijn mond houden, echt kinderachtig. Zeer laag niveau! Jou redenatie is tegengesteld. Toen Trump voor president ging, hoorde je oud president Bush toch ook niet spreken. Dat zou zeer vreemd zijn! Trump had tijdens de voorbereiding op de verkiezingen (4 jaar geleden) kritiek op Obama, logisch Trump ging toen voor president. Dus …… waar is Biden? Je ziet aan alles dat Obama aan de touwtjes loopt te trekken, dat is echt zeer laag niveau. Hij probeert te redden wat er te redden valt. En Biden, die heeft zijn handen voor aan een ‘’aangerande vrouw’’. En dat allemaal ten tijde van een coronacrisis. Nee, Obama is laat zijn beste kant zien! We weten nu wat hij is! Rusland is niet ver weg. Biden en Obama zijn als Poetin en Medvedev. Prima, maar noem je niet ‘’de geweldige’’.

 4. gustav

  Yes, Donald gaat door niemand gestopt worden, alles dat hij beloofde en verkondigde gaat geheid gebeuren, alsook de bouw van zijn befaamde “muur”.
  Om hem verzameld staan de beste economen,virologen, militaristische/politieke strategen, en niet te vergeten, het grootste deel van het USA electoraat!

  1. Waldorf_en_Statler

   Fox-news komt eerdaags met een rapportage dat Trump zelfs over water kan lopen.
   Met David Copperfield oefent hij nog op iets met water en wijn.

 5. lotje

  Obama ook zo’n linkse vieze rat die alleen maar uit was op zelfverrijking en het hele Amerika niet interessant vindt. Hij wordt ook beschuldigd van wapenhandel in Mexico aan bendes.

  1. Dion Grauss

   HahahhahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahhahaahahahahahaHahahhahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahhahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

 6. Beukman

  Donald gaat de geschiedenis in als de president met het hoogste aantal werklozen ooit.
  Ook gaat hij in als de president die Obamacare sloopte, een van de weinige vangnetten die er bestonden om mensen die hun baan verloren nog recht te kregen op een basisgezondheidszorg.
  Maar bovenal zal Donald de geschiedenisboeken halen als de gekke president, die dreef op zelfverzonnen complottheorieën, de ene nog geschifter dan de andere.

  1. Blitzkrieg

   Beukman : Geschiedenis is niet meer wat het geweest is, je kan het schijnbaar al naar gelang de behoefte aanpassen.

   1. Beukman

    Donald doet de laatste tijd inderdaad pogingen om revisionisme te bedrijven. Zoals toen hij beweerde dat hij de allereerste was geweest die het gevaar van deze pandemie in de smiezen had.

   2. Gerda2

    😊
    Ik kijk liever niet naar de man Trump, maar naar hetgeen er gebeurt onder zijn presidentschap en dat bevalt mij wel.
    Ik vind het al een bijzondere prestatie hoe hij zich staande houdt onder de voortdurende demonisatie van de democraten, denk maar aan de mislukte afzettingsprocedure.
    Wat betreft de corona cijfers(overledenen), doet de VS het altijd nog beter dan Nederland.
    Circa 90000 op een bevolking van 19/20 keer de grootte van Nederland.

    De cijfers kloppen zeker niet zullen er weer mensen beweren. Nee die kloppen inderdaad niet. Het getal zal lager uitkomen, net als in Nederland denk ik.

    1. Gerda2

     Obama zal als een zeer zwakke president de geschiedenis in gaan.
     Het meest slechte van hem was zijn houding t.o.v. Iran.

     1. Canta

      Gerda2
      Wat nu, al 2 maal in 1 zin het woord demonisering.
      De enige reden dat ik dat woord gebruik is om te laten zien dat degene die dat woord te pas en te onpas gebruiken, daar zelf constant mee bezig zijn. Ik zeg ook niet dat jij dat woord gebruikt maar dat dat op deze site constant wordt gebruikt.
      Kennelijk is het jou nooit opgevallen dat, zodra er een kritische vraag wordt gesteld aan Trump, hij deze mensen wegzet als mensen die fake nieuws brengen. Er is geen president geweest die zoveel mensen om hem heen heeft ontslagen. Trump verdraagt geen tegenspraak en prijst zichzelf constant de hemel in.
      Waarom geef je geen antwoord op mijn vraag :en wat dan van Trump’s houding t.o.v. Saudi Arabië???

    2. Beukman

     Trump is bepaald niet vrijgesproken in het rapport van Mueller. Helaas heeft Barr geweigerd om het gehele rapport te delen met het Americaanse volk, drie maal raden waarom.

     Wat betreft corona heeft Donald vanaf het begin een gebrek aan regie getoond. De ene keer beweerde hij dat hij het als president voor het zeggen had, de andere keer, als hem dat beter uitkwam, beweerde hij dat de afzonderlijke staten autonoom waren, maar bemoeide hij zich niettemin met hun beleid, en zette hij de bevolking op tegen de goeverneurs van die staten.

     De VS stevenen af op een ongekende werkloosheid. Omdat Donald Obamacare heeft gesloopt, verliezen de minder vermogenden hiermee hun medische vangnet.

     Maar op zich is het inderdaad een enorme prestatie dat deze falende leider zich tot nog toe staande heeft weten te houden. Hij is in dit opzicht zonder twijfel een fenomeen.

     1. Gerda2

      Beukman
      Trump is bepaald niet vrijgesproken in het rapp7ort van Mueller. 

      Ik heb het alleen over de mislukte afzettingsprocedure.
      Wil het wel een gelukte noemen, als je dat liever hebt.

      Beukman
      Wat betreft corona heeft Donald vanaf het begin een gebrek aan regie getoond. De ene keer beweerde hij dat hij het als president voor het.

      Ik heb het alleen over de cijfers.

      Met de ontmanteling van Obamacare ben ik ook niet blij.
      Het geld moet natuurlijk wel opgebracht worden.
      Laat de overheid de belastingen eens omhoog gooien, maar dat willen de meeste Amerikanen niet.

     2. Alfred Bentinck

      “ Maar op zich is het inderdaad een enorme prestatie dat deze falende leider zich tot nog toe staande heeft weten te houden. Hij is in dit opzicht zonder twijfel een fenomeen.”

      Trump gaat zich straks op de borst kloppen omdat onder zijn beleid de economie weer open ging terwijl de Democraten de lockdown wilden handhaven.

      Dit soort schaamteloze leugens gaan er bij het Amerikaanse volk kennelijk in als koek.

     3. Gerda2

      Alfred B.
      Dit soort schaamteloze leugens gaan er bij het Amerikaanse volk kennelijk in als koek.

      De mensen zullen altijd van mening blijven verschillen.
      Argumenten en cijfers kun je vaak op verschillende manieren uitleggen en manipuleren.

    3. Canta

     Gerda2

     Ik vind het al een bijzondere prestatie hoe hij zich staande houdt onder de voortdurende demonisatie van de democraten, denk maar aan de mislukte afzettingsprocedure.

     Er wordt op deze site zo makkelijk gesproken van demonisering. Klinkt leuk
     hoor maar in verband met Trump, volkomen misbruikt. Het is Trump die Obama al demoniseerde toen deze nog president was, hij demoniseert de democraten en de media en alles en iedereen die hem tegenspreekt.
     Dat er contact met de Russen was is ondertussen toegegeven, maar wel
     NA de afzettingsprocedure. Trump vindt zichzelf een halve god en er zijn mensen die dat nog geloven ook.

     Het meest slechte van hem was zijn houding t.o.v. Iran
     En wat dan van Trump’s houding t.o.v. Saudi Arabië???

     1. Gerda2

      Canta
      Er wordt op deze site zo makkelijk gesproken van demonisering. Klinkt leuk
      hoor maar in verband met Trump….

      Ik geloof niet dat ik het woord demonisering eerder heb gebruikt. Maar als je zelfs niet kunt zien dat hier op zijn minst een kern van waarheid inzit geef ik het op.
      Alleen de berichtgeving door onze staatsomroep was al zo stuitend en afkomstig van incompetente reporters, die zelf amper onderzoek hebben gedaan.
      Ja alles overnemen van CNN en andere zenders.
      Dag na dag moesten we aanhoren dat de afzettingsprocedure was gestart, terwijl het nog maar om het vooronderzoek ging.

      Canta
      Het is Trump die Obama al demoniseerde toen deze nog president was, hij demoniseert de …..

      Wat nu, al 2 maal in 1 zin het woord demonisering.
      Een ander bekritiseren over iets waar je zelf dubbel overheen gaat, snap je?

     2. Gerda2

      Je vrasgt me om te reageren.
      Ik zie hier het nut niet van in, denk niet dat ik tot je door kan dringen.
      Zit niet zo te hengelen om antwoord van mij of anderen.
      Probeer jezelf wat beter te informeren en eens een eigen mening te vormen. Onderzoek de dingen. Je kunt van alles op internet vinden. Van 2 kanten proberen informatie te vergaren.

   3. Mickel Bloemkust

    Zeg dat wel.
    Met de introductie van het begrip

    “Alternative Truth” een paar jaar gelden

    heeft objectieve geschiedschrijving een nieuwe dimensie gekregen.

    1. Gerda2

     Andersdenkenden bekritiseren en jezelf schuldig maken aan hetgeen je anderen verwijt…..
     Je vind dit volgens mij vooral bij een bepaalde clubs van links denkende mensen.
     Veelal in groepen elkaar nakwaken. Zelden een originele gedachte.
     En als het hen niet aanstaat ben je een fascist, rassist enz.
     Het droevige is dat ze het zelf niet zien, zelfreflectie ontbreekt vaak.

 7. fusilier

  Laten wij hopen dat onze vriend Trump ,een passende straf voor flierefluiter Obama heeft ter zijner tijd. Misdrijf tegen de veiligheid van de Staat.

 8. George Knight

  Daar gaan we weer. Het artikel is als een kaartenhuis gebouwd op verkeerde aannames en suggesties die naast de waarheid zijn. Het is vertederend hoe Bart Reijmerink trouw de talking points van president Trump volgt. Het is blijkbaar teveel gevraagd dat DDS zich zelfstandig een opinie vormt. DDS winkelt liever selectief in Trumps winkel vol leuke hebbedingetjes waar allang weerlegde meningen over het Steele-dossier en de FBI als winkeldochters op nieuwe klanten wachten. DDS koopt de oude handel blijkbaar maar al te graag. FBI-directeur James Comey die door zijn politiek optreden notabene Hillary Clinton beschadigde en Trump in de late zomer van 2016 het presidentschap op een zilveren presenteerblad overhandigde.

  Trump reageert niet op president Obama die onlangs in een besloten overeenkomst met oud-medewerkers uitspraken deed over de aanpak door Trump van de pandemie. Obama noemde die chaotisch, zoals alle objectieve waarnemers doen. Geen enkel land kent zoveel geregistreerde doden als gevolg van COVID-19 als de VS. Trump doet al enkele jaren neerbuigende uitspraken over Obama, en in het verlengde daarvan over vice-president Joe Biden. Obama heeft zich afgelopen terughoudend getoond met uitspraken over Trump, terwijl Trump Obama bijna continu bleef aanvallen.

  Het is onjuist dat de Democraten weer een teleurstelling staat te wachten zoals in 2016. In elk geval wijzen de peilingen en analyses daar niet op. De verschillen met toen zijn aanmerkelijk: 1) Trump is de zittende macht die de economie en de volksgezondheid door slecht beleid naar een dieptepunt heeft gevoerd dat sinds de jaren 1930 niet meer is voorgekomen; 2) Joe Biden is een centrumkandidaat die veel populairder is dan Hillary Clinton in 2016. Veelzeggend is dat Biden door de slechte aanpak van Trump van het coronavirus meer aanhang bij ouderen heeft, terwijl het juist Trump was die daar meer steun had dan Hillary Clinton; 3) Er is een kleine, maar krachtige beweging van Republikeinen en ex-Republikeinen die publicitair aan de weg timmert en de incompetentie en wankele psychische gesteldheid van Trump als onderwerp heeft; 4) Trump gedraagt zich in zijn gedrag steeds merkwaardiger en minder presidentieel. Hij bedient weliswaar zijn achterban van zo’n 43% uitstekend, maar heeft zich steeds meer van de meerderheid van de bevolking vervreemd. Dat is een ontwikkeling van jaren. Het is geen basis om gekozen te worden.

  Zeker zal Trump volop in de aanval gaan. Hij kan niet anders, omdat hij bij verlies niet alleen zijn functie verliest, maar ook de bescherming tegen de rechtszaken die hij nu via Justitieminister William Barr weet te vertragen en te verdagen. Ook heeft Trump tot nu toe openheid over de onregelmatigheden van zijn vastgoedbedrijf weten tegen te houden. Bijvoorbeeld door tegen alle gebruiken in zijn belastingaangiften geheim te houden. Bij verlies zal dat alsnog in de openbaarheid komen. Het risico bestaat dat Trump door claims, rechtszaken en achterstallige belastingaangiften zijn vastgoedbedrijf verliest en hij wordt aangeklaagd wegens criminele activiteiten.

  Met het optreden van Obama heeft dit allemaal niets te maken. Trump gebruikt Obama als afleiding en bliksemafleider van zijn huidige problemen. Die aanzienlijk zijn. Het valt te bezien of dat verstandig is omdat Obama populairder is en door grotere groepen van de samenleving wordt gesteund dan Trump. Een gebruik is dat een oud-president zich niet mengt in de actuele politiek, maar ook dat een zittende president een oud-president niet aanvalt. Want juist vanwege genoemde regel kan de oud-president zich niet verdedigen tegen de zittende president. Aan die regel heeft Trump zich niet gehouden. Hiermee onderschrijft hij het failliet van zijn karakter, zijn beleid en het Amerikaanse politieke bestel.

  1. Rammstein

   De ultralinkse klepkont George Tantje Betje heeft zijn voorspelbare bash-drolletje weer gekakt: well done sneuneus. Ga lekker naar de Jeaup, daar hoor je thuis.

   1. Alfred Bentinck

    De bejaarde mopperkont R*mmstein werd vandaag weer net zo depressief wakker als de afgelopen dagen.

    Sterkte, beste kerel.

  2. Gerda2

   George Knight verdient een ridderlijke onderscheiding met dit artikel.

  3. Alfred Bentinck

   Sterk betoog, George.

   Mijn complimenten.

  4. Rosasolis

   George Knight. Prima geschreven George. De vele blunders van Trump zal nu dagelijks
   escaleren. Hij kan het niet, en wil niet rustiger aan doen. Hij kan nooit naar advies
   van zijn medewerkers luisteren. Binnenkort zal er nog veel meer mensen in hoge functies ontslagen worden. Amerika gaat steeds meer achteruit.

  5. Beukman

   Een ijzersterk betoog @George, waarvan de juistheid door de platgetreden faalreactie van @Rammstein alleen maar wordt geaccentueerd.

 9. Lefty

  Breaking News uit de New York Times:

  NEW YORK (dpo) – Finally! Mulitbillionaire Bill Gates has announced plans to release a new version of the coronavirus. COVID-20 is set to offer several new features and fix some of the bugs in the current version. It will also be free to access, just like COVID-19 and the previous versions, COVID-2000, COVID-XP and COVID-Vista.
  COVID-19 was introduced last year, finding widespread success and growing global uptake. Yet the common virus came in for criticism right from the beginning. For one, it was relatively easy to combat with hand washing and social distancing. Then the there is the death rate, which may be substantial but is not in the same league as historical epidemics such as the plague, cholera or Wham!
  For COVID-20, many bugs have been fixed and new features have been introduced, such as blood in the phlegm, fever running at a minimum of 40 °C (104 °F) and MS Office 365.
  Industry insiders warn that Bill Gates may now pressure existing COVID-19 users to switch with annoying update notifications, even if they are happy with their current version.

 10. Rosasolis

  De waarheid is heel wat anders. Trump was eerder aan de buurt om plotseling Obama
  op Twitter aan te vallen. Inderdaad een huidige leider doet zoiets nooit tegen zijn
  voorganger. Maar dit is alweer de typische stijl van de grote onstabiele Trump Bek.
  Trump was jarenlang lid van de Democrate party. Dan twee jaar voor de pres. verkiezing van 2016 stapte hij over naar de Republican Party. Het ging om alleen om eigen belang.
  Ik heb gedurende wekenlang de pres. kampanje gevolgd, en was zeer onder de indruk van Senator Ted Cruz, een zeer intelligent speaker met vele goede ideeen. Maar ook een bescheiden zoon van een dominee vluchteling uit Cuba. Omdat Cruz toen een zeer
  gerespecteerd senator in Texas, en andere staten was, (nog steeds), ging Trump op zijn typisch ordinair manier tekeer tegen deze zeer bekende republican senator… Toen begon voor het eerst se domme Twitters van Trump
  Nu zal de ordinaire Trump Troep alweer dagelijks losbarsten. Maar de meeste mensen zijn niet zo dom. Laat hem zijn typische domme luidruchtig gang gaan. Het zal
  voor velen averechts gaan werken. Een kat in nood maakt rare sprongen. Daarom is Trump nu al bezig om Obama aan te vallen.

 11. evil knievel

  De deugers ter linkerzijde gaan vol in de verdediging voor t Afrikaans,sLinks,Demohatisch gespuis dat zn kansen met de dag ziet slinken!
  Om te smullen!
  Dr Donald gaat voor de winst n was op 10 vingers te tellen!
  HEERLIJK!
  Nu nl nog!
  Ff w8en op de teloorgang van al die deuggleuvende linkse fruitgebakjes partijen,waar ik overigens niet veel van meekrijg de ltste tijd!😁
  You go Donald!
  MAGA & dan MNLGA!😁

  1. Mickel Bloemkust

   Als je de hele tijd aan de wiet zit kan ik me wel voorstellen dat je niks meer mee krijgt.
   Kijk jouw plempsels eens behoorlijk na voordat je ze hier neer dumpt sukkel.

   1. weer woord

    En wat is jouw excuus voor je infantiele gehinnik?
    Jouw idioterie heeft nog nimmer positief bijgedragen.
    Dat jij en je mede linkse loempia’s maar lekker op een cactus gaan zitten dan maken wij vast een spandoek met
    TRUMP 2020!!?

 12. Bes Tolen

  Canta. De semieten kenden in de Baálsgodsdienst kinderoffers. De godsdienst maakte de vernietiging van jonggeborenen gemakkelijker als maatregel tegen overbevolking. Genesis is het verhaal, dat kinderoffers niet meer hoeven. Dat geldt dan voor de joden. Overigens wordt er nog wel vijf keer in het Oude Testament over kinderoffers gerept. Daar mag ieder het zijne/hare van denken.

 13. feitelijk

  klopt obama was incompetent en is incompetent.

  Als het een echte kerel was geweest had ie de handschoen opgepakt tegen trump maar de schlemiel schreeuwt maar wat van de zijlijn

 14. Ja man

  Man man,
  Wat een gebrek aan kennis hier pfffff.
  Na de zomer komt het durham report uit, en met de laatste revelaties ivm met
  “ obamagate” beginnen de dems poep in hun broek te schijten !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.