Duitsland door versoepeling coronamaatregelen weer terug bij af: reproductiegetal stijgt boven de 1

Jammer, maar helaas. Ook Duitsland heeft stappen ondernomen om de coronamaatregelen te versoepelen. Dat heeft ertoe geleid dat de reproductiegraad, die onder de 1 moet blijven om het virus in te kunnen dammen, is gestegen tot 1.1. Dat betekent dat het aantal infecties weer toeneemt.
Overheden hanteren bij het versoepelen van de maatregelen een simpele vuistregel: versoepelen kan, zolang het reproductiegetal (de R0) onder de 1 blijft. Dan besmet (gemiddeld) één persoon, in het uiterste geval, maximaal één ander persoon. Een R0 van 1.1 betekent dan dus dat iedere 10 personen, 11 anderen besmet.

De zwakke plek van deze richtlijn is natuurlijk de hoeveelheid zicht die je op de situatie hebt. Want door middel van (zoveel mogelijk) tests afnemen, krijg je een beter beeld. ‘Gelukkig’ is Duitsland een land dat wél uitvoerig test, dus is die zwakke plek in dit geval niet zo’n grote factor.

Tegelijkertijd betekent het, en hierom staat die ‘Gelukkig’ van hierboven ook tussen aanhalingstekens, dat die 1.1 dus behoorlijk accuraat moet zijn. Er zullen mensen zijn die denken ‘overdrijf niet zo, het is maar 0.1 boven de 1’. Bedenk je wel dat Duitsland begon te versoepelen toen het een R0 van 0.65 constateerde. We hebben het dan over een forse stijging van net geen 70 procent, in minder dan een week tijd!

Gelukkig (dit keer zonder aanhalingstekens) valt het virus dit keer wel sneller in te dammen, vanwege bepaalde maatregelen die nog wel in werking zijn. Maar het belooft niet veel goeds voor andere landen die overwegen te versoepelen. Zuid-Korea vreest momenteel ook alweer een uitbraak. En die namen het virus vanaf het begin al serieus. Die zijn er dus ook nog lang niet…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Bullshit16

  Wat een bullshit weer een smoes om ons nog langer op te sluiten dank zij bill gats die ook rivm sponsort
  Laten ze gvd die medicijnen vrijgegeven waar die arts het over heeft kost 5 cent per dag en binnen 4 dagen ben je genezen maar dat mag niet nee wij moeten gvd straks allemaal dat vergif van bill gats ingespoten krijgen laten ze met mekaar de corona krijgen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Anti Idioten

   Precies! Ik snap ook totaal niet waarom Bill Gates in de spotlight staat hij is absoluut geen medisch expert. En sowieso blijkt het totaal geen dodelijk virus te zijn voor mensen onder 60 zonder onderliggende gezondheid klachten maar toch willen ze ons forceren om binnen te blijven.

   1. Vee

    Jij zet Bill Gates in de spotlight. Maar dat daargelaten. Bill Gates heeft geld, ingangen en tijd om zich er mee bezig te houden. Heeft productiefaciliteiten opgezet en daarmee een stevig finan ieel risico genomen. Als ie er straks aan verdient so what. Maar zou je niet eerst afwachten of dat ook zo is. Per slot van rekening is ie een van de grootste filantropen ter wereld. En jullie redenering volgend, waarom staat Rutte in de spotlights? Heeft die er wel voor gestudeerd dan?

    1. Bullshit16

     Vee
     Nee rutte ook niet bill gats ook niet hij is verkoper in computers hij is geen viroloog
     Hij heeft al miljoenen doden en miskramen en verlammingen op zijn geweten maar jij jin dat vergif wilt laten inspuiten succes er mee

     1. Vee

      “Hij heeft al miljoenen doden en miskramen en verlammingen op zijn geweten”. Zit je aluhoedje te strak? Behoor jij tot die lui die denken dat gates het virus heeft gemaakt?. Werkelijk. Maar ik zou zeggen, kom maar met bewijs.

    2. Vraagtekentje

     Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar Covid-19, maar Bill Gates krijgt er 8 miljard voor van de EU, en nergens gaan er belletjes rinkelen, ja want 8 mei j.l. heeft “onze” EU president Ursula van der Leyen, 8 miljard eurootjes van onze belastingcentjes toegezegd aan Bill Gates voor de vaccintjes, how nice:-)
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=1Z5VYqJqrtI&feature=youtu.be

  2. RPML

   Vitamine C in hoge dosis toedienen, bewezen op tig plekken op deze aardkloot, maar wetenschappers die dit aantonen worden genegeerd, vitamine C kost namelijk nagenoeg niets…

   h++ps://www.globalresearch.ca/western-media-talks-big-pharma-search-coronavirus-vaccine-ignoring-use-high-dose-vitamin-c-save-lives-china/5707750?

   1. Alfred Bentinck

    Sommige mensen schijnen ook veel baat te hebben bij het drinken van bleekwater.

    1. Original NL

     Alfred heeft het met azijn geprobeerd..dat heeft vervelende bijwerkingen.

   2. Blitzkrieg

    RPML : Weet je waar je ook niks over hoort? het gevaar van vaccinatie! Vaccinatie kan namelijk enorm gevaarlijk zijn.

    Vaccine causing polio in Africa? Context from an expert
    h**ps://thebulletin.org/2018/07/vaccine-causing-polio-in-africa-context-from-an-expert/

    Uit het artikel :
    In a small handful of nations, the virus is holding on stubbornly despite a major vaccination effort backed by the United Nations and philanthropists such as the Bill and Melinda Gates Foundation. Perversely, a current polio outbreak in the Democratic Republic of the Congo is caused by the polio vaccine itself.

   3. RPML

    @Blitzkrieg
    Het ontwikkelen van een betrouwbaar vaccin duurt jaren, bovendien is het maar de vraag of een muterend virus met een vaccin te bestrijden is, dat lukt ons al decennia niet met de ‘simpele’ griep en al helemaal niet met HIV. Ik heb mijn kinderen destijds niet laten vaccineren voor de vorige hype, de Mexicaanse griep, dat bleek een goede keuze. Pas zeer recent is duidelijk geworden dat de politiek onder druk was gezet door de farmacie en dat het vaccin nog lang niet perfect was.

    h++ps://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/5-miljoen-voor-mensen-met-slaapziekte-na-vaccin-mexicaanse-griep/

  3. Antihedo

   Even voor de goede orde: Je mag hier in Nederland wel naar buiten. Vooral Thierry was daar op tegen maar van de regering mag het gewoon.

   1. lotje

    Als hij Baudet zijn Raad had opgevolgd en in januari en een paar weken lockdown en de grenzen dicht, mondkapjes regelen , beademingsapparatuur bestellen dan waren we nu overal van afgeweest. Rutte en de RIVM is schuldig aan helft van de doden.

    1. Original NL

     Dat is idd juist lotje..rtl heeft er een topic van gemaakt en alles op een rijtje gezet.
     De “regering” heeft vanaf het begin achter de feiten aangelopen.
     Sint rutte krijgt niettemin alle lof voor deze handelswijze …merkwaardig?..niet als je er vanuit gaat dat 70% van het volk minderbegaafd is.

    2. Antihedo

     We zijn er pas vanaf als er een vaccin is of als het de wereld uit is. Tot die tijd zal er een vorm van lockdown moeten zijn. Een zeer korte totale lockdown helpt daar niet tegen. Tel de incubatietijd en de tijd die nodig is om van het vaccin te genezen en je weet al dat de door Thierry voorgestelde termijn veel te kort was. Voor een totale lockdown moet je ook veel meer regelen dan beademingsmachines en wat mondkapjes. In januari een lockdown was erg moeilijk geweest. Om dan te handhaven was Nederland echt een politiestaat geworden. Ik zou dan zeker in februari lockdownen en carnaval verbieden.

   2. Blitzkrieg

    Antihedo : Even voor de goede orde: het was inderdaad Thierry Baudet die zich in januari al zorgen maakte en pleitte voor testen, mondkapjes, sluiten van de grenzen, en een tijdelijke lockdown om voorbereid te zijn. Waarom heb ik hierover niks gehoord in de media? Selectief Thierry bashen lijkt het enige credo, ik vind het nogal laag bij de grond.

    Thierry is altijd super duidelijk wat hij wilde, korte lockdown van max. 3 weken ter voorbereiding om de IC’s, mondkapjes en testen op orde te brengen. Onze regering heeft echter geen ander doel dan ons binnen te houden en onze economie kapot te maken teneide het financiele systeem te redden. Al de schulden die nu gemaakt worden door bedrijven… zijn fijn voor de financiele elite. Schulden… schulden… schulden… dat is het credo, en dat is waar Rutte mee bezig is. Onze regering blundert er rustig op los, maanden lockdown en nog steeds zitten we te verdrieten over een half mondkapje. Dit is geen onkunde maar het bewust kapot maken van de economie.

    De corona crisis is niks anders als een poging het financiele systeem te redden!!!

   3. Bullshit16

    Antilope
    Je liegt weer als je barst kijk fvd journaal daar hoor je het echte nieuws en kijk niet naar die staatsjournaal wand die framen alles ten nadelen van fvd of pvv dus ga eerst beter kijken voor je weer gaat liegen

    1. Antihedo

     Ja, het FvD journaal van tante Thierry en zijn 2 vriendinnen.

  4. Vraagtekentje

   8 mei j.l. heeft “onze” EU president Ursula van der Leyen, 8 miljard eurootjes van onze belastingcentjes toegezegd aan Bill Gates voor de vaccintjes, how nice:-)
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=1Z5VYqJqrtI&feature=youtu.be

 2. Blitzkrieg

  Duitsland heeft ruim 83 miljoen inwoners en had tot pas geleden 7.392 doden, waar praten we over.

  Italie
  Inwoners: 60.360.000
  Doden: 29.958
  Sterfte in %: 0.049%

  Spanje
  Inwoners: 46.940.000
  Doden: 26.070
  Sterfte in %: 0.055%

  Frankrijk
  Inwoners: 67.000.000
  Doden: 25.987
  Sterfte in %: 0.038%

  Duitsland
  Inwoners: 83.020.000
  Doden: 7.392
  Sterfte in %: 0.008%

  Verenigd Konninkrijk
  Inwoners: 66.650.000
  Doden: 30.615
  Sterfte in %: 0.045%

  Belgie
  Inwoners: 11.460.000
  Doden: 8.521
  Sterfte in %: 0.074%

  Verenigde Staten
  Inwoners: 328.200.000
  Doden: 76.942
  Sterfte in %: 0.0002%

  Brazilie (Geen lockdown)
  Inwoners: 209.500.000
  Doden: 9.190
  Sterfte in %: 0.004%

  India
  Inwoners: 1.353.000.000
  Doden: 1.895
  Sterfte in %: 0.0001%

  Zweden (Geen lockdown)
  Inwoners: 10.230.000
  Doden: 3.040
  Sterfte in %: 0.029%

  Nederland
  Inwoners: 17.200.000
  Doden: 5.288
  Sterfte in %: 0.03%

  Wereldbevolking
  Inwoners: 7.800.000.000
  Doden: 271.095
  Sterfte in %: 0.003%

 3. Alfred Bentinck

  Deze ontwikkeling bewijst dat onze regering de juiste lijn volgt.

  1. Blitzkrieg

   Bunzing :
   Quote : “Deze ontwikkeling bewijst dat onze regering de juiste lijn volgt.”
   Welke lijn precies?

   1. Alfred Bentinck

    Het hanteren van een grote terughoudendheid bij het versoepelen van de lockdown-maatregelen.

    1. Blitzkrieg

     Bunzing :
     Quote : “Het hanteren van een grote terughoudendheid bij het versoepelen van de lockdown-maatregelen.”
     Want anders gebeurd er wat? Ah, ik snap het al… hetzelfde als in Zweden of Brazilie waar ze geen lockdown hebben. Kijk naar de cijfers en zie dat zo’n lockdown geen enkel effect heeft.

     Brazilie (Geen lockdown)
     Inwoners: 209.500.000
     Doden: 9.190
     Sterfte in %: 0.004%

     Zweden (Geen lockdown)
     Inwoners: 10.230.000
     Doden: 3.040
     Sterfte in %: 0.029%

     Nederland
     Inwoners: 17.200.000
     Doden: 5.288
     Sterfte in %: 0.03%

     1. Alfred Bentinck

      Dan vliegen de sterftecijfers weer omhoog. We zullen in Nederland binnen de IC-capaciteit moeten blijven en Duitsland toont aan dat zelfs een lichte versoepeling van de lockdown-maatregelen subiet leidt tot oplopen van de sterftecijfers.
      Daar is onze regering zich duidelijk van bewust.

   2. Vraagtekentje

    De lijn van de genocide op ouderen en zieken.

  2. lotje

   Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha. Sukkel.

 4. Bockbeer

  Media, CBS en RIVM misleiden met cijfers.

  1. Blitzkrieg

   Bockbeer : Waarheid, leugen en statistieken!

 5. lotje

  Hebben ze daar ook al een RIVM die alles aan elkaar moet liegen.

  1. Politiek Profeet

   Die schaffen das…..

 6. observer

  Het is Bill Gates ook gelukt zijn Windows door de strot van nagenoeg iedere PC bezitter te stouwen, en als je weet hoe het hem dat gelukt is, zou het me niets verwonderen dat hij dat nog niet ontwikkelde en geteste vaccin van hem ook door ieders strot krijgt.

  1. Alfred Bentinck

   Die PC’s werkten, dus als zijn vaccin werkt zal dat ook wel,lukken.

   1. Willem Bever

    Hummeltje “Die PC’s werkten”

    Ow die updates wegens lekken in security zijn normaal (windows is dus nok)

    Is hetzelfde verhaal als
    De inentingen in africa leiden tot meer ziekte

    Bedoel je het zo hummeltje

    Hoe ignorant kan je zijn

   2. observer

    Alfredje snapt het nog niet helemaal, als je bakken met geld richting de nodige beslissings-bevoegde instanties stuurt, is het eenvoudig een monopolie op een product te krijgen.

 7. Original NL

  Quote van èèn of andere sufferd…..Die PC’s werkten, dus als zijn vaccin werkt ……….
  Als zijn eerste vaccin net zo goed werkt als zijn eerste software versie’s kunnen we nog lachen..misschien wordt iedereen wel rechts als unexpected feature.

 8. Happytissue

  Eigenlijk best bijzonder hoe de landen aan cijfers komen en niet de bevolking testen. En laat je niet afleiden door het vaccin, dat is de bonus en als het domme volk het toelaat het vaccinatiepaspoort.

  Men houdt iedereen net zolang binnen tot er afdoende macht is overgedragen aan Brussel. Immers er is in geen enkel land onder de bevolking draagvlak voor, de Basken in Spanje, de boeren in Nederland, gele hesjes. Het protest was aardig groot in de diverse landen. Nu is het muisstil…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.