Enorme drukte in winkelstraten afgelopen weekend! ‘Je moet dit in goede banen leiden’

Afgelopen weekend was het weer hartstikke druk op straat, zo druk dat de branchevereniging Detailhandel aan de noodbel trekt. Zij achten het namelijk onverstandig dat er geen regelgeving is hoe mensen zich dienen te gedragen in de buurt van de winkels. Gemeenten zullen hierbij moeten gaan helpen!

Tot nu toe roepen burgemeesters alleen mensen op om thuis te blijven. Dit is het advies van de burgemeester, maar dit advies mag je natuurlijk naast je neerleggen. Dit is juist iets wat de branchevereniging graag wil zien veranderen. Het was namelijk in sommige steden gevaarlijk druk op straat. Voor winkeleigenaars wordt het zo wel heel lastig om zich aan de anderhalvemetersamenleving te houden.

Mede door de naderende zomer, afname van de ‘ernst’ van het virus en andere redenen gaan mensen zich weer steeds meer op straat begeven. En aangezien er niet veel te doen is, gaan mensen maar naar drukke winkelstraten. Want de winkels zijn nog wel open.

Daarom wil de branchevereniging in gesprek met diverse veiligheidsregio’s er moeten namelijk concrete dingen worden afgesproken.

„Met de juiste maatregelen is de veiligheid goed te borgen, dat gebeurt in winkels al. Maar het is lastig voor consumenten als iets in de ene gemeente wel mag, en in de andere niet”, zegt directeur Hester Duursema. „Er is een protocol verantwoord winkelen. Dan willen we niet dat er allerlei alternatieve maatregelen worden ingesteld, of verschillende plaatselijke noodverordeningen.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. lotje

  Is het nog niet opgevallen dat als Rutte een toespraak geeft op dinsdags dan dat de doden aantal omhoog gaat. Na de toespraak gaat het weer naar beneden. Na dit ber

  1. lotje

   bericht zal dat ook wel weer gebeuren.

  2. LifeBuddy

   Lotje, Dat heeft te maken met slinkse propaganda verkondigen. Daar worden ze jaren lang op getraind door andere slinkse.

   1. Antihedo

    Dat was iedereen al opgevallen, vooral omdat ze de reden er bij geven.

   2. Michel Bloemkist

    Ja! Dat staat allemaal in de Fabeltjeskrant.

    1. Rammstein

     Krijg jij toch de takketering, achterlijke graftak.

     1. Alfred Bentinck

      Ik zie dat R*mmstein weer met zijn beste been uit bed is gestapt.

     2. Maks

      Alfred Anus Bentinck?

  3. Beukman

   Het is iets wat je niet bij Jensen zult horen, maar in de verpleegkundige wereld is het bekend dat veel coronapatienten die de toespraken van Rutte horen hier zo mentaal van opknappen, dat ze spontaan weer genezen. Wat een man!

   1. Blitzkrieg

    Beukman : Kijk maar uit, Rutte wordt nogal chagarijning als je hem misgendert 🙂 .

    1. Beukman

     Excuses.
     Wat een mens!

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Als je nu nog een beetje slist aan het eind van mensch hebben we hem zo ongeveer wel te pakken.

     2. Beukman

      Rutte, wat een mensj.
      Ik vind het zelf iets te veel van het goede, maar ok.

     3. Fortiori

      @Blitzkrieg wil op deze dag, 4 mei (dodenherdenking) graag nog even laten gelden. Classificeren van mensen die hiervan het slachtoffer zijn geworden.

     4. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ik vind het zelf iets te veel van het goede, maar ok.”
      De manier om aan Rutte te refereren gaat de goede kant op, ook al moet je blijven oefenen op de sch aan het eind van het woord mensch.

      Nu on topic :
      Dood door eenzaamheid in het verzorgingshuis
      h**ps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/dood-door-eenzaamheid-in-het-verzorgingshuis~bf4e504b

     5. Blitzkrieg

      Fortiori :
      Quote : “@Blitzkrieg wil op deze dag, 4 mei (dodenherdenking) graag nog even laten gelden. Classificeren van mensen die hiervan het slachtoffer zijn geworden.”
      Ik snap werkelijk niet wat je bedoelt, kan je het even uitleggen! Wie classificeer ik en wie is waarvan het slachtoffer geworden?

     6. Beukman

      @Oorlog
      (link)
      Ja, een stille tragedie. Afschuwelijk.

 2. LifeBuddy

  ”Gemeenten zullen hierbij moeten gaan helpen!” Dat had toch allang geregeld en in kannen en kruiken moeten zijn bij de gemeenten. De enige vooruitziende blik is ,als ze geld van je moeten Innen op een slinkse manier.

 3. JochemX

  Waar is die 1,5 m op gebaseerd? Wetenschappelijk basis? Dacht het niet.

  1. JochemX

   En waarom binnen hetzelfde als buiten? Een kind kan toch verzinnen dat buiten de omstandigheden veel minder riskant zijn.

   1. NoDoubt

    Waar is die hele lockdown op gebaseerd? in NL 5000 doden door een virus terwijl bij de griep 2018 9000 doden. )Een griep duurt niet het hele jaar). Een hele economie aan puin. Tenminste 100.000 bedrijven failliet, vele werklozen. Met welk doel? Het gelieg van WHO met een sterftecijfer van 3,4%, dus vele miljoenen zouden nu al dood moeten zijn. 99% van de mensen in NL die zijn overleden, zijn ouder dan 70 jaar, die al vol met medicijnen zitten etc. En 80% gaat dood door het ongezonde klimaat in de ziekenhuizen. En wie draait op voor de kosten? U. En we moeten naar een ‘nieuwe’ normaal. Wie riep er: “Doe toch eens normaal” 100den miljarden kost deze onzinnige operatie. De farmacie lacht zich te pletter. Waar zijn de wetenschappers??? Die worden niet gehoord en MSM doet aan selectieve nieuwsgaring van 24 uur/d bangmakerij

    1. JochemX

     Helemaal mee eens. Maar bangmaken blijkt in de politiek altijd een succesformule.

   2. gustav

    JochemX@
    “binnen hetzelfde als buiten”
    Indien een WTW systeem in huis aanwezig is, vindt er een gemiddelde luchtverversings snelheid plaats van circa 350m3 per uur!
    Het is in dit geval IN huis veiliger!
    Het is maar een wéétje!

    1. JochemX

     Dat WTW systeem is niet vaak aanwezig. Het volume van de buitenruimte is oneindig veel groter dan een binnenruimte en een virus blijft buiten maar kort actief. Buiten staat er ook meestal een windje, zodat het ‘virus-wolkje’ snel verwaait.

     1. gustav

      JochemX@
      “een virus-wolkje snel verwaait”
      Binnen anderhalve meter inderdaad snel kan verwaaien richting medemens!
      De wind is per seconde onvoorspelbaar mbt de richting!

 4. Fortiori

  Mensen gaan naar drukke winkelstraten omdat ze wat te verteren hebben. Maar met een
  KMWV mentaliteit (kan mij wat verdommen) en een portie onwil hebben zij toch de overheid nodig om ze de weg te wijzen. Onder het voortreffelijk gedoseerde beleid van Rutte en zijn staf zal men er uiteindelijk in slagen om hieraan sturing te geven. Er hoeft maar wat te gebeuren of hij heeft Bodêh in zijn rug met achter het hek Wilde Wilders.

  1. JochemX

   Sociologisch onderzoek gedaan naar de mentaliteit van de mensen. U bent in ieder geval correct en dat scheelt.

 5. gustav

  Mijn nog steeds in groepen van 6 tot 8 personen feestende kleinzoons, waren zwaar beledigd dat ze niet fysiek op mijn verjaardag mochten verschijnen!
  Tja, de jeugd moet éérst Abraham gezien hebben, alvoor ze de wereld écht begrijpen!
  Shit happens, everywhere!

 6. Michel Bloemkist

  “YouTube heeft zondag het kanaal van ex-voetballer en -sportpresentator David Icke verwijderd omdat hij onjuiste informatie over het coronavirus verspreidde, meldt de BBC. Het besluit volgt op een soortgelijke stap van Facebook eerder deze week. “

 7. Maks

  Het is puur dressuur! De schapen doen precies wat de herder (Rutte) wil.

  #verzet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.