EU schiet mogelijk te hulp! Vakantievouchers niet geliefd bij Europese Commissie: ‘Reiziger heeft recht op geld’

In Nederland wordt iedereen waarvan de vakantie niet doorgaat opgezadeld met een vakantievoucher, die men vervolgens binnen een jaar moet gebruiken. Een rare constructie waar vele haken en ogen aanzitten. Want wanneer men eindelijk wel weer op vakantie zou kunnen is het goed mogelijk dat de vliegtickets een stuk duurder zijn geworden, en dat betekent dan dat je moet gaan bij betalen. Ook de Europese Commissie heeft flink veel kritiek op dit voucher-systeemDe Europese Commissie is van mening dat reizigers die al een vakantie hadden geboekt en deze reis willen annuleren, en vervolgens hun geld terug willen, hier ook recht op hebben. Dit terwijl onze eigen staat juist een groot voorstander is van het voucher-systeem, zodat bedrijven als KLM niet nog harder worden getroffen.

De Europese Commissie heeft gezegd dat landen die de regels omtrent consumenten schenden hard kunnen worden aangepakt. Dit betekent dat de EU tal van lidstaten in de gaten gaat houden, aangezien veel landen nu al met omstreden voucher-systemen werken. Terwijl deze vouchers zeker niet altijd conform de consumenten regelgeving is.

Eurocommissaris Verstager is hier zeer kordaat over: men heeft gewoon recht op zijn of haar geld. Landen kunnen dus leuke dealtjes sluiten met grote bedrijven zoals KLM, maar zo’n voucher systeem is dus gewoon niet oké.

De Europese Commissie neemt het dus terecht op voor de gedupeerde consument, die nu toch wat sterker in zijn schoenen zal staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Vrijedenkert

    Een vouchersysteem bij grote bedrijven zoals KLM en andere die door de landen met staatssteun overeind worden gehouden is prima voor consumenten! Maar bij kleinere bedrijven zoals hotels, vakantieparken, reisorganisatie’s en kleine vervoerders en maatschapijen die niet overeind worden gehouden met staatssteun geen cent waard als consumenten een voucher ontvangen en deze bedrijven komende jaar of twee jaar alsnog gaan omvallen…

  2. Hendrik_Groen

    Kijk, goed hè die EU, dus scheep die Engelsen maar op met een voucher.

  3. Morgan4321

    Kijk, ik vind zo’n voucher systeem prima maar dan moet het wel van 2 kanten komen. Ik zal de belastingdienst melden dat ze een voucher kunnen krijgen en dat ik betaal als de crisis over is. Afhankelijk van hun antwoord zal ik bepalen of ik genoegen neem met een voucher van de reisbranche.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.