FILMPJE! Markante Oranje Patriot Louis van Gaal: ‘Tegen mij praat je gewoon Nederlands!’

Louis van Gaal is niet het type dat zijn mening onder stoelen of banken steekt. Sterker nog: Hij wil iedereen er op aandringen dat je ‘gewoon Nederlands’ tegen hem moet praten. Als je in Nederland bent, dan pas je je maar aan, is zijn credo.

Louis van Gaal, die -naar eigen zeggen- alle talen van de wereld spreekt, is wel van mening dat we in Nederland gewoon Nederlands met elkaar spreken.

Van Gaal was ten behoeve van de publicatie van zijn nieuwe biografie Louis van Gaal, Biografie & Visie op bezoek op De Toekomst, de thuisbasis van Jong Ajax.

In een filmpje van FOX Sports is te zien dat de huidige Ajax-trainer Robert ten Hag zijn spelers nog ‘netjes’ aanspreekt in zijn beste gebrekkig Engels.

De rebelse Oranje patriot Van Gaal was daar echter niet van gediend en beet de internationale selectie van Ajax toe:

“Dan weten jullie meteen dat als jullie in mijn tijd gekomen zouden zijn je Nederlands had moeten leren. En wel vanaf de eerste dag.”

De beelden van dit moment spreken overigens voor zich:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Mickel Bloemkust

  Vanaf de eerste dag? Beetdje een ommogelijke ijs is het niet??

  1. M. Brandenburg

   Maar geen onmogelijke eis. Geen Nederlander gaat naar het buitenland zonder daar de taal te leren, geen speler die twee jaar in Italie zit en geen italiaans, het niet spreken van de taal waar je woont is een bewuste keuze. Je dient gewoon de taal te leren en voor sociale voorzieningen zou je er niet eens aanspraak op mogen maken wanneer je je niet verstaanbaar kan maken. Wil je gebruik maken van een tolk dan zou dit enkel gecertificeerde tolken mogen zijn, waarbij de gesprekken worden opgenomen en de kosten komen geheel en volledig voor degene die de tolk wil gebruiken, ik weet zeker dat in no-time zelfs de grootste gelukszoeker spontaan de taal gaat leren. Respect en zo.

  2. Fortiori

   Ik denk dat een een paar reaguurders geen kans maken om met Lowie in gesprek te geraken. Dat is toch wel een teken aan de wand.

  3. Blitzkrieg

   Mickel Bloemkust :
   Quote : “Vanaf de eerste dag? Beetdje een ommogelijke ijs is het niet??”
   Meneer, ik wil graag 4 ommogelijke ijs met slagroom.

 2. LifeBuddy

  Oh jeeeh, het OM. staat nu op z’n achterste poten.

 3. Vrijedenkert

  Louis van Gaal, zelfingenomen, arrogant en narcist… Maar ook motivatie, ambitieus, perfectionistisch en alles goed willen voorbereiden en op de hoogte zijn van alle belangrijke zaken voor een goed resultaat!
  Vele goede en slechte eigenschappen die je niet los van elkaar kunt koppelen…
  Vanaf het begin het Nederlands direct aanleren en gebruiken heeft hij gewoon 100% gelijk in!

 4. Kretoloog

  Taalnazi Alfred B. heeft zijn gelijke gevonden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.