Ondertussen in Spanje: 'NOODTOESTAND met een MAAND verlengen!'

Ondertussen in Spanje: 'NOODTOESTAND met een MAAND verlengen!'

Drop of Light / Shutterstock

De regering van Spanje wil de noodtoestand nog een keer verlengen met een maand. Net op het moment dat iedereen dacht dat Spanje uit de lockdown weer omhoog kroop kwam premier Pedro Sánchez met het onverwachte nieuws.

Spanje was een van de eerste landen die een lockdown afkondigde op 14 maart. Later kwam het land ook vaak in het nieuws omdat er gigantisch veel doden vielen in vergelijking met andere landen. Meer dan 27.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het is nu al de vierde keer dat Spanje de coronamaatregelen (lees: totale lockdown) verlengt. Als de Spaanse premier Sánchez goedkeuring krijgt van zijn parlement, zal de noodtoestand in het land tot minimaal eind juni van kracht blijven. Wel willen ze in de tussentijd de lockdownmaatregelen stapsgewijs afbouwen als daar ruimte voor is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties