FILMPJE! Markante Oranje Patriot Louis van Gaal: 'Tegen mij praat je gewoon Nederlands!'

FILMPJE! Markante Oranje Patriot Louis van Gaal: 'Tegen mij praat je gewoon Nederlands!'

AGIF / Shutterstock

Louis van Gaal is niet het type dat zijn mening onder stoelen of banken steekt. Sterker nog: Hij wil iedereen er op aandringen dat je 'gewoon Nederlands' tegen hem moet praten. Als je in Nederland bent, dan pas je je maar aan, is zijn credo.

Louis van Gaal, die -naar eigen zeggen- alle talen van de wereld spreekt, is wel van mening dat we in Nederland gewoon Nederlands met elkaar spreken.

Van Gaal was ten behoeve van de publicatie van zijn nieuwe biografie Louis van Gaal, Biografie & Visie op bezoek op De Toekomst, de thuisbasis van Jong Ajax.

In een filmpje van FOX Sports is te zien dat de huidige Ajax-trainer Robert ten Hag zijn spelers nog 'netjes' aanspreekt in zijn beste gebrekkig Engels.

De rebelse Oranje patriot Van Gaal was daar echter niet van gediend en beet de internationale selectie van Ajax toe:

"Dan weten jullie meteen dat als jullie in mijn tijd gekomen zouden zijn je Nederlands had moeten leren. En wel vanaf de eerste dag."

De beelden van dit moment spreken overigens voor zich:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties